- 25 Şubat 2013
- 1.158
- 298
- 113
Havalar da soğuk mangal için. Bu haftasonu iki gün çalışacağım. Haftaya da 5 gün boyunca İstanbul'a gidiyorum eğitim için. cuma geleceğim. Bakalım o zamana kadar barışacak mıyız? :)
Evliliğin ilk zamanlarında beraber birşeyler yapardık ama şimdi herkes kendi takılıyor. Ben de kendim takılırım sorun değil ama arada çocuklar var ilgilenilmesi gereken. Onları heba etmek istemiyorum.
canım bence eşin kendine zaman ayırmak istiyor. yani hep çocuğu götür getir ne biliyim eve gel evin sıkıntıları alım satım vs kendine gelmeyi kendini ispatlamaya çalışıyor gibi.yani her zaman aynı şeyleri yapmaktan monotonluktan bıkmış sıkılmış gibi.
tabi biz bayanlar onlardan daha fazlayız. ama bizim de olmuyor değil. bizim de sıkıldığımız oluyor kendimizle ilgilenmiyoruz diye depresyonlara girip çevremize dert yanıyoruz. demek ki onun da olmuş o da arkadaşlarından o şekilde örnek görmüş işte arkadaşlarımla buluşacağım yürüyüş yapacağım vs diyerek kendini biraz bu sorumlulardan kurtarmak istemiş..
aslında haksız da sayılmaz. arada böyle yapmak kötü değil. çünkü aynı durum biz kadınlarda yaşıyoruz. tabi her zaman değil. sonuçta sorumluluk var.
onunla bence sakince tabi o da sakinleşmişse ve hatasını anlamışsa ona kendine zaman mı ayırmak istiyordun bunu söyleseydin ona göre plan yapardık diyebilirsin... sonuçta çocuklar için yapılan sorumluluk bu.
işte işin olduğunda söyle falan diye ama tabi fazla olmamak kaydıyla sonuçta aynı durumu kendinin de yaşadığından bahsedersin..
bilmiyorum ben olsam öyle yapardım herhalde.
O kadar zaman küs kalınır mı kızEşin özler, çoktaan barışmış olursunuz
Evliliğin ilk zamanlarında beraber birşeyler yapardık ama şimdi herkes kendi takılıyor. Ben de kendim takılırım sorun değil ama arada çocuklar var ilgilenilmesi gereken. Onları heba etmek istemiyorum.
Bunu birak ta biraz da o dusunsun. Sen esinin annesi babasi deyilsin. Birak. Belki o da bu yuzden uzerinde piskolojik baski hissediyordur ve sen ne desen tersini yapiyordur. Ugrasmayi birak derim baska da bir sey demem canim sana.
canım üzüldüm valla ne deyim büyük ihtimalle barışırsınız diye ümit ediyorum barışınca tatlı bir dille anlatmaya çalışsan durumu
mesela eşin neyi sever film izlemek gibi aksiyon tarzı severse güzel onun sevebileceği tarzda bir film aç sevdiği pasta kek birsey yap güzelce konuşmak iste aklı başına gelene kadar biraz alttan alsan
Nasıl yani? Kendisi takılsın mı? Zaten öyle yapıyor ki? Sadece haber verirse ben de planımı ona göre yapayım. Artık beraber bişey yapmaktan geçtim.
Daha once yazmistim bunu gene kopyaladim. Belki gozunden kacmistir diye. O yuzden soyledim:
Guzelim herkese ki bu esin de olsa hakettigi kadar deyer vermek lazim. Eyer elinden geleni yaptigini dusunuyorsa onun sizinle vakit gecirmedigi icin ve hala direniyorsa birak ne hali varsa gorsun. Ben seni anliyorum aile olalim, ailece bir olalim istiyorsun ama gorunene gore onun aile anlayisi ile senin ki bir hayli farkli. Onun kinin farkli olmasinin sebebi sizin hep elinde oldugunuzu bilmesinden kaynaklaniyordur. Siz anladigim kadariyla is disinda onsuz birsey yapmiyorsunuz sanirim disari cikip cocuklarla filan. Sen unut esini derim, o yokmus gibi davran, ve beklentilerini sifirla. Kendine cocuklarinla bir hayat kur ne kadar esinle beraber yasayip onunla ayni yatagi paylassan bile. Ona kusme gerek yok, sen cocuk deyilsin ki. Sen bir yetiskin oldugunu onun ve senin cocuklarinin ona ihtiyaci olmadigini goster. Kendi kendinize plan yapin ve sen ve cocuklarin eglenin. Mumkunse oglunu da gotur yaninda kuafore suraya buraya. Bosver be gulum. Kacan kovalanir. Birak beyefendi biraz da sizin yoklugunuz farkedip sizi o kovalasin.
Ya canim emin ol birak o yokmus gibi davran tipis tipis gelicektir pesinden eninde sonunda. Ben oyle dusunuyorum kendi deneyimlerimden yola cikarak.
Küsüz ya o yatak odasında tv izliyor ben mutfakta ya da salonda. İnan birbirimize laf bile atmıyoruz. Dün whatsapptan mesaj atmış biryerde indirim varmış almka istediğimiz birşey için onun için yazıştık sonra yine eski halimize devam. Akşam ne o bana baktı ne ben ona. Yattık uyuduk sonra.
Şu anda barışmak istediğimden de emin eğilim. Kırgınım sonuçta.
Nasıl yani? Kendisi takılsın mı? Zaten öyle yapıyor ki? Sadece haber verirse ben de planımı ona göre yapayım. Artık beraber bişey yapmaktan geçtim.
aranizda cinsellik var mi?
:) Bıraksam sabah-öğle-akşam olur. O derece yani. dün gece teşebbüste bile bulundu. O konuda bir şüphe yok yani :)
:) Bıraksam sabah-öğle-akşam olur. O derece yani. dün gece teşebbüste bile bulundu. O konuda bir şüphe yok yani :)
Evet bence sorun bu..neden planlarını tek başına yapıyor.. Ya da ortak bir plan yapmıyorsunuz. Konuşmuşsunuzdur mutlaka bu konuları.. Çocuklarınız büyük olduguna göre uzun süre evli sayılırsınız. Bence siz yeniden canllık katmak adına ona haftasonu için süpriz hazırlayın başbaşa kalın.
Her evliligin sorunlari cözen bumu? Erkek yalnis yaptigi halde ona surprizler yapmak? Erkek niye kadin için yapmiyor? Sanki konu sahibi hem esi olarak sorumluluklarindan, hem anne olarak, hem kendi sorumluluklarindan bunalmadimi? Ona ragmen kadin kuafför'ü iptal ediyor kocasi arkadaslariyla gezsin diye! Kadin olarak bizde anlayis hak etmiyormuyuz?
Bence konu sahibin esi çok fazla simarmis. Hayat bu, çoçuklar var, adam gibide sorumlulularini alacaksin! Bu ne 3 yasindaki çoçuk gibi istedigi olmayinca bagirmak çagirmak, üstünü çikarmak? Konu sahibine diyorum, sakin ama sakin taviz verme! Onun bagirmasi yerine sen artik öfkeden bagirmaliydin. Esinede artik bundan sonra öyle sorumsuz olma sansini verme. Baze seyleri beyefendi yapmak zorunda!
Merhaba,
Eşimle haftasonundan beri küsüz. İki çocuğumuz var. Haftasonu kızımla kuaföre gidecektik cumartesi eşim arkadaşları ile buluşmaya gitti gidemedik çünkü oğlumu basketbol kursuna götürme işi bana kaldı. Pazar günü kuaföre gidecektik bu sefer de yürüyüşe gidiyorum deyince oğlumu evde yanlız bırakmak istemediğimden gidemedik. Siz gidin dedi, oğlumuzun evde tek kalabileceğini söyledi. Oğlum 10 yaşında bu arada. Sen gelince gideriz biz deyince sinirlendi bağırdı üzerindekiler çıkarıp fırlattı ve gitmiyorum dedi. Ben de ses çıkarmadım kavga büyümesin diye. Şimdi o zamandan beri konuşmuyoruz. Canım sıkkın. Yalnız hissediyorum kendimi. Sadece paylaşmak istedim.
Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?