• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimle neden boyle olduk

Okadar haklisinizki.bencede insanlar degismez.belki biraz ödün verebilirler.oyuzden ben esimi degistirmeye hic calismadim.onu yanlisiyla dogrusuyla sevdim.
Hele beklentiye girmeyii ohoo yillarr once biraktim ben.
Okadar beklentiye girip hayalkirikligi yasadimki artik umit etmiyorum.
Tekduze yasayalim yeter modundayim.esim hep boyleydi ama.basimizda damimiz var bizden iyisi yok kafasindadir hep.
Ama biz kadinlar oyle degilizki.
Birazcikta olsa biseyler isteriz bekleriz dimi.
Ne bilim erkegin guven vermesini isteriz.biraz kiskanilmak sahip cikilmak isteriz.dusunulmek,ilgilenilmek isteriz.disarda yada bi toplum icinde esimin oldugunu unuttum cogu zaman.yanimda yururken afedersiniz bazen bi canta gibi hissettim onu.basima bisey gelse yalniz basimayim dusuncesi var oldu bende.ben 10 sene arti 2 senede boyle yasadim ve yasiyorum.kabullendim.o boyle dedim.degistirmeye calismadim.
Evlilik her aksam eve bitane ekmek almakmidir.benim evliligimde evet bu boyle.
Daha yazsam neler neler yazarimda utaniyorum uzuluyorum.cunku gormezden gelmeyi sectim yillarca.
Bundan sonrada boyle gider yiyodum ta ki esim sikayetlerini arttirana kadar.
Aynen dediğiniz gibi. Erkeklerin evlilikten beklentileri ile kadınlarınki çok farklı.
Bu konuda çok fazla önerim yok, en iyisi mutluluğu evlilik odaklı düşünmemek galiba. Temel bazı hususlarda sorun yoksa ötesini düşünmemek. Yoksa mutlu olamazsınız, boşansanız zaten hiç olamazsınız. Ama bu konuyu çok fazla kafanıza takarsanız algıda seçicilik misali olumsuz düşüncelerinizi destekleyecek çok fazla sebep bulursunuz. Bence eşinize de bir sorun var gibi yansıtmayın, onun yansıttıklarını da görmezden gelin. İlk mesajımda belirttiğim gibi kendinize vakit ayırın, yapmaktan hoşlandığınız şeyleri yapın. İnanın çoğu insanın evliliği sizinki gibi, hatta daha kötü. Bir elmanın iki yarısı çiftler de mutlaka vardır ama ben hiç görmedim.

Icimde biyerlerde hatta su siralar gun yuzune cikmis bi duygu var oda ortak bi nokta bulmamak.artik.
Sanki istemiyorum.
Anlasmakta istemiyorum kendimi ankatmakta istemiyorum.yoruldum
birbirinize tahammülünüz kalmamış
bundan sonraki süreçte sevgiyi geçtim saygıyı da kaybedebilirsiniz
terapistle kurtulma şansı görüyorsanız deneyin
en azından elimden geleni yaptım dersiniz vicdanınız rahat olur

Anladigim kadariyla size olan ilgisinin azalmasi ve nazinizi daha az çekmesi sizi üzüyor.

Tatile çıktınız mi bu dönemlerde. Yenu bir yer kesfetdin beraber . Yeni bir heyecan bulun ikiniz icin.

Ve kendinizi fiziken degistirin. Sac kesin yeni elbiseler alin . Erkek önce fiziken degisince fark ediyor sonra sana yeni biriymissin givi davraniyor.

Cocuk var evet.ve cok kucuk daha.
Terapisti bende dusunuyorum ama esim cok zekidir.dili kuvvetlidir.ben terapistin yaninda kendimi anlatamicam ve suclu olucam orda.bu seferde esim doktor onayli olarak daha cok uste cikmaya calisacak diye korkuyorum.
Yani bak doktorda boyle soyledi haksiz degilmisim diyecek
Terapistler en cok konusani hakli bulmaz ki. Belki de esinize siz cok fazla baskin ve konuskan oldugunuz icin esinizin kendini gerceklestirmesine ve ifade etmesine izin vermiyorsunuz diyecek.

Merhaba hanimlar
Cok dusundum buraya yazip yazmama konusunda.cunku belki yazacaklarim basitmis gibi gorunebilir.şoyleki
Esimle bi suredir anlasamiyoruz.
10 senelik evliyiz
Onceleri cok iyiydik.yani kimse mukemmel degil yada mukemmel evlilik yoktur kafasindayim ben.yani sorunlarimizi oturup konusabiliyoduk.ozellikle esim isterdi bi kavgamizda tartismamizda oturup konusmayi ve cozmeyi.bende zamanla ondan boyle ogrendim ve bu sekilde tatliya bagliyoduk mutlaka.
Birbirimizi alttan alabiliyoduk.bi konuda kim haksizsa digeri ona zaman veriyodu ve dogruyu bulabiliyoduk.ozurumuzu diliyoduk barisiyoduk.
Ama artik oyle degil.benden cok sikayetci olmaya basladi.begenmedigi ozelliklerimi israrla degistirmem konusunda baski yapmaya basladi.ben oncedende boyleydim ben degismem sen degistin ama onceden boyle degildin diyorum ama o karsi cikiyo.degismelisin diyo.
Biliyorum insan kotu huyu varsa torpulemeli ama bi insan otekini neden degistirmeye calisirki.
Yahu benle nisanliykende ben boyleydim simdide boyleyim.10 yillik evliligimizdede ayniydim.demrkki tolera ediyodu bazi seyleri ve artik etmiyo.
Ve cok inatci olmaya basladi.eskisi gibi konusalim istiyorum ama istemiyo ve hicbisey olmamis gibi devam etmemizi istiyo.
Birbirimizi kiriyoruz mesela ben dariliyorum haliyle oda oyle ama ertesi gun canm cicim diye konusuyo.tmm uzatmayalim ama kirilmisiz yani nasil hicbisey olmamis gibi davranalimki.ben yapamam.
Aslinda konunun ozeti ben sogudum galiba.ortak bi yol bulamamizdan,herseyden kavga etmemizden,kavga esnasinda sacma sapan seyler soylememizden yoruldum.
Bi gun iyi olamiyoruz bigunn.
Ilgi de gostermiyo.evde iki yabanci gibi olduk.sahte zoraki ortak biseyler yapmaya calisiyoruz eski enerjimizi yakalamak icin ama olmuyo.
Bu siralar esimle bi gelecek goremiyorum sanki.sanki diyorum cunku araftayim.
Ne yazacagimida bilmiyorum dogrusu.
Cok uzuluyorum bu duruma.
Sevgim azaldigini farkettim.sevgim azaldigi icin tahammulumde azaldi.
Dun ilkk defa bosanmayi dusundum.mideme oyle agrilar girdiki bayilacaktim stresten.ruyalarima girdi bosanmamiz.
Cok uzun yazdim biliyorum ama biraz olsun anlatmak istedim.belki bi cikis yolu bi fikir verebilirsiniz.
Bunlar bosanma sebebi olabilirmi kizlar.
Siddet aldatma olmadigi surece bunlar icin boyle bisey dusunmek belki sacma gelecek cogunuza.
Ama korkuyorum sevgimin tamamen bitmesinden.sevmeden yasanirmi arkadaslar.
Dusunuyorum dunyaya bikere geliyoruz hayatimi istemedigim bisekilde surdurmem cok aci olmazmi.
Ne yapmaliyim nasil davranmaliyim bilmiyorum.
Belki gecici bi surectir diyorum kendi kendime.bugun boyle ama yarin boyle olmaz diyorum.
Cikmazdayim yardim edin nolur
Günaydın. ..canım benim inanın hayat kimseye toz pembe değil. ..boşanmak için henüz yeterli değil bence ;nacizane sordugunuz için söylüyorum yoksa bana elbette düşmez. ..ama evliliklerinin böyle dönemleri olur bence ...yılgınlık bıkkınlık tahammül azalması. ..sevgi bununla ölçülmez emin olun...hayatınizda eşiniz bir anda olmayiverse kolay mı olur daha mı zor olur bir öyle düşünün. ..ben 29 yaşındayken kızımın babasini kaybettim çok severken...o sebeple kişiler son kerteye kadar dayandın derim;HENÜZ İKİ TARAF DA HAYATTAYKEN. ..ha sonra yine hayata tutunmadim mi tutundum. .. tekrar aşık da oldum evlendim de kızım da baba baba diye dört döner eşime keza eşim de oyle Hamdolsun. ..yani evlilik bittiyse bile dünyanın sonu asla değil. ..zira herkes kendi hayatını yaşıyor arkadaşım. ..benim tek derdim sonradan pişman olmamak....bizi gidişattan haberdar edin...Sevgiler Aydın dan. ..

Yoo estagfurullah.ben terslediginizi dusunmedim zaten.cevabim yazilis bakimindan farkli gelmis olabilir belki cunku kizmadimda haddime degil.
Tabiki yorumunuzu yapin.ozellikle buraya yazdimki sizlerden fikir almak icin.ve yazdiklariniz cok drgerli inanin.bikac sefer okuyorum hatta yorumlariki iyice idrak edebileyim diye.
Yorumunuza gelince kac senelik evlisiniz bilmiyorum.bizde baslarda oyleydik.hatta bundan bikac sene evveline kadar.
Hatta konusurken cevremizdekilerle falan derdikki biz bi saat kus kalamayiz hemen cozeriz ve barisiriz.oylede yapardik.
Kavgada etmezdik simdiki gibi.
Benimde anliyamadigim bu zaten.ben hep boyleydim madem neden esim sen boyle iyisin srn senin falanca huyunu cok seviyorum yada nebilim iyiki seninle evlenmisim gibi laflar ediyodu simdi dusunuyorum anlamiyorum.
Onun yerine koyuyorum kendimi bi insana 10 sene tahammul edermiydim bilmiyorum.
Hep boyleydin diyo mesela bana.madem hep boyleydim ozmnlar neden sorun etmiyodun.
Evlilik bu degilki.iyi gunde kotu gundeye ne oldu.
Insan esine hergunnn ultimat verirmi.
Bende bi noktadan sonra diyorumki hergun soyleyerek degisemem.kaldiki sen beni boyle srvmedinmi.neden simdi nemnun degilsin.
Tmm hatalarim olabilir ana onunda var ve ben sorun etmiyorum.ben karsimdakini degistirmeye calismamki.
Bu kim olursa olsun.fabrika cikisli degilizki
Hepimiz farkli farkliyiz.oyle degilmi
Ben konudan 10 senedir boylesiniz diye anlamisim , bilemiyorum ama evlilik terapisi alabilirsiniz , belki disaridan bir destekle ikiniz de hatalarinizj gorup cozum yoluna daha kolay gidebilirsiniz
Insallah toparlarsiniz

Aslında on yil geçmiş daha az tartismaniz gerekmez miydi biz esimle gecen gecen sene yani ilk yilimizda birbirimizi yedik simdi neredeyse hic kavga etmiyoruz

Evlilikte"ben değişmem, böyleyim "düşüncesiyle hareket edilmesine karşıyım. Her iki taraf ta evlilikte birbirine mantık çerçevesinde ayak uydurmali.bu bahsettiğim şey tabi ki kötü yönlerin değiştirilme çabası. Bir insanın bir davranış şekli ya da bir huyu karşı tarafı rahatsız ediyorsa bu değiştirilmeli.değiştirmek insanın elinde ama istemiyorsa değişmeyi yapacak birşey yok.sonuçta bu şekilde herkes ben böyleyim derse anlaşmazlıklar buyur ve evlilik biter.benim eşim çok sinirliydi ve kıriciydi mesela.çok çektim huylarından.güzellikle de söylesem "ben böyleyim değişmem bu yaştan sonra der çözüm getirmezdi.Ex oldu.

Cocuk var evet.ve cok kucuk daha.
Terapisti bende dusunuyorum ama esim cok zekidir.dili kuvvetlidir.ben terapistin yaninda kendimi anlatamicam ve suclu olucam orda.bu seferde esim doktor onayli olarak daha cok uste cikmaya calisacak diye korkuyorum.
Yani bak doktorda boyle soyledi haksiz degilmisim diyecek

Tatlım hiç bir terapist diğer tarafı suçlamaz. Amaç kim haklı kim haksız onu bulmak değil ki... Amaç evlilikteki problemleri çözmek. Hem rahat ol terapistler bazı seansları yalnız da yapıyor. Yani 20 dk sadece seninle görüşüyor 20 dk sadece eşinle son kalan 10-15 dk yı da ortak geçiriyorlar. Yalnız olan seanslarda içini tamamen dökebilirsin... O yüzden çift terapisini tavsiye edebilirim sana...

Aldatma olacagini hic sanmam.yani bazi seylerle kendini belli ederdi diye dusunuyorum.
Mesela aldatan erkek bakimina daha bi ozen gosterir.yada gelis gidisleri degisir.gibi
Tabi eminde konusmiyim.
Evet barız ayırt edıcı ozellıklerı farkedersın. Bence bu aralar sen kendıne extra bakım ve ozen goster bırazda onun sende sevmedıgı huylarını torpulemeye calıs yada oyleymıs gıbı davran bakalım kaçan kovalanır cunku her kavgada surat asıp oturmak bana hıcbısey kazandırmadı 4yıldır bıraz ters taktık uygulu bakalım degısım olacakmı

Anladigim kadariyla size olan ilgisinin azalmasi ve nazinizi daha az çekmesi sizi üzüyor.

Tatile çıktınız mi bu dönemlerde. Yenu bir yer kesfetdin beraber . Yeni bir heyecan bulun ikiniz icin.

Ve kendinizi fiziken degistirin. Sac kesin yeni elbiseler alin . Erkek önce fiziken degisince fark ediyor sonra sana yeni biriymissin givi davraniyor.
Yazdiginiz ilk cumle ozetliyo bence.
Siz benden once cozdunuz tesekkur ederim banada gosterdiginiz icin.
Cocuktan sonra tatile cikmadik hic.
Oncedende ciknazdik hoş memlekete falan giderdik yinede.
Eylul gibi cikmayi planliyoduk.
Insallah iyi gelir.
Peki esimin ilgisini sabrini geri kazanmak icin ne yapabilirim?
Cocuktan sonra boyle oldu galiba.ikimizde sevgimizi ilgimizi oglumuza gosteriyoruz

Ben konudan 10 senedir boylesiniz diye anlamisim , bilemiyorum ama evlilik terapisi alabilirsiniz , belki disaridan bir destekle ikiniz de hatalarinizj gorup cozum yoluna daha kolay gidebilirsiniz
Insallah toparlarsiniz
Yoo 10 senedir boyle degiliz.oyle olsaydi yasayamazdim sanirim bu hayati.
Cok cok iyiydik.
Demekki esimin cabalariyla iyiymisiz.
O ipin ucunu birakti ben dustum

Günaydın. ..canım benim inanın hayat kimseye toz pembe değil. ..boşanmak için henüz yeterli değil bence ;nacizane sordugunuz için söylüyorum yoksa bana elbette düşmez. ..ama evliliklerinin böyle dönemleri olur bence ...yılgınlık bıkkınlık tahammül azalması. ..sevgi bununla ölçülmez emin olun...hayatınizda eşiniz bir anda olmayiverse kolay mı olur daha mı zor olur bir öyle düşünün. ..ben 29 yaşındayken kızımın babasini kaybettim çok severken...o sebeple kişiler son kerteye kadar dayandın derim;HENÜZ İKİ TARAF DA HAYATTAYKEN. ..ha sonra yine hayata tutunmadim mi tutundum. .. tekrar aşık da oldum evlendim de kızım da baba baba diye dört döner eşime keza eşim de oyle Hamdolsun. ..yani evlilik bittiyse bile dünyanın sonu asla değil. ..zira herkes kendi hayatını yaşıyor arkadaşım. ..benim tek derdim sonradan pişman olmamak....bizi gidişattan haberdar edin...Sevgiler Aydın dan. ..
Yasadiginiz sey cok aci.ne diyecegimi bilemedim.neyseki Allah karsiniza tekrar sevebileceginiz birini cikarmis cok sukur.
Ailenizle bi omur mutlu huzurlu olun
Sevgiler bendende

Yazdiginiz ilk cumle ozetliyo bence.
Siz benden once cozdunuz tesekkur ederim banada gosterdiginiz icin.
Cocuktan sonra tatile cikmadik hic.
Oncedende ciknazdik hoş memlekete falan giderdik yinede.
Eylul gibi cikmayi planliyoduk.
Insallah iyi gelir.
Peki esimin ilgisini sabrini geri kazanmak icin ne yapabilirim?
Cocuktan sonra boyle oldu galiba.ikimizde sevgimizi ilgimizi oglumuza gosteriyoruz

Bence ona ilgi gösterin. Onu sevdiginizi söyleyin . Mesala sabahlari kalktiginda onu dudaklarin cok güzel görünüyor . Gibi cümleyle uyandirin. Direk seni seviyorum cumlesinden hoşlanmıyorlar bence erkekler. Irrite oluyorlar :)))

Yani benimde en cok korktuğum sey cocuktan sonra ayni sizin gibi olmak. Benim esimde sizin esinize benziyor yani sizle kendimi ayni iliskiymiz varmış gibi gorudum açıkçası.

Birbirinize yönelmeniz gerekli cocuk da bir birey .

Ama bi insan fevriyse butun yaptiklari cektikleri silinirmi.
3 yanlis bi dogruyumu goturuyo.
Fevriysem eger neden son zamanlarda uzerine gidiliyo bu konunun.(sorularim size degil buarada esime :))
10 senede anlayamamismi fevri oldugumu
Benimde cook sikayetlerim var ondan yana ama ben surekli ona srn soylesin sen boylesin diye hayati zindan etmiyorum
birikim olabilir belki
terapiste gidin bir an önce
Allah evinize huzur versin
aslında hepimizin evine ve gönlüne huzur, selamet versin

Back
X