Esimle olan iletisimimiz..Siz nasil basa cikiyorsunuz?

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.809
83
Arkadaslar ..Esimle.olan.iletisimimiz bi garip hal aldi. 5aylik bi bebegimiz var. Sorumluluk,yorgunluk ,uykusuzluk.. onun is stresi, ki gercekten yorucu bi isi var beden ve zihin gucu isteyen..benim ustumdeki ev isleri yemek utu camasir bulasik sorumlulugu ve hepsine birden yetisememem..Bizi oldukca gergin yapiyor.
Soyle ki, esime hep dikkatli.olmasini soyledigim halde bebegi kaldirirken kafasini lambaya carpma,koltuktan dusurmenin kiyisindan donme,yada bana birseyi uzatirken cocugun kafasina carpma..gibi hadiseler oldu.. ve ben hic birinde kendime hakim olup da sakin kalamadim. Esime bagirdim o an. Kucagimda aglamaktan katilmak.uzere olan bi bebek,kipkirmizi olmus nefessiz kalcak diye korktugum... Biliyorum o da isteyerek yapmiyor cani babasinin da yanmistir elbet ,uzulmustur.. Biliyorum ben de yapabilirim bunlari belki bilmeden,o.bana bagirsa uzulurum.. Ama o an kendime hakim olamiyorum. Cocuk zaten bu aralar yine cildirma halinde buyume atak doneminde midir nedir. Dun de basini avizeye carpinca iyce zivanadan ciktm.. ve bagirdim kotu seyler de dedim..Esim o dakikadan beri bebekle ilgilenmiyo ,ben zarar veriyorum al.kendin bak ilgilen diyo falan. Benle de konusmuyo küstu..Ve isi de zor ,is kazasi riski yuksek bir iste calisiyor,kafasi dolu oldugundan dikkatsizliginden basina birsey gelecek diye de korkuyorum aslinda..
Siz nasil basa cikiyosunuz boyle durumlarla kizlar? Sakin kalabiliyo musunz? Oneriniz var mi bana?

öyle bir sormuşsun ki canım sanki herkesin kocası bebeğin başını oraya buraya vuruyor fark etmeden ...Güzellikle söyleyebilirsin.. Biraz daha dikkatli ol canım ya bişey olursa biz ne yaparız gibi.. ayrıca avize çok mu aşağıda? ya da eşinin boyu çok mu uzun? İnsan bir anlamaz iki anlamaz da eşin bildiğin dikkatsiz..

Madem eşinizin çok riski bir işi var ( tahminime göre makina başında çalışıyor. )
Neden onu durmadan azarlıyorsunuz. Hiç kusura bakmayın ev işi, çocuk bakmak size dağ gibi gelebilir
Bunun kat ve kat fazlasını yapanlar var ama hiçbiride sizin kadar yakıp yıkmıyor.
Ev işi kalsın beklesin, siz çocukla ilgilenin. Devamlı eşinize çocuğuı düşürecek kafasını vuracak diye bakarsınız olur..
Çağırıyorsunuz gibime geldi.

Ben evli değilim, o yüzden net olarak bir şey söyleyemem belki. Ama sizin durumunuzda kalsam muhtemelen 1-2 kazadan sonra ben de sinirlenirdim. Dediğiniz gibi, eşinizin işi sebebiyle kafası dolu olabilir, dikkatsizliği bundandır. Burada konu hakkında tecrübesi olanlar güzel tavsiyeler verecektir. Umarım sorununuz çözülür.

Cok asagida degil. Biraz dger odalara gore daha asagida esimin.boyu da uzun evet.. evet dikkatsiz yani cocuk emeklemeye baslamadi ,dusmeler bilmem neler ..kafasini carpip duruyo ..sinir oluyorum..

Olabilir evet kucagina aldi mi anne kediler gibi izliyorum bebegi hep..

Cok asagida degil. Biraz dger odalara gore daha asagida esimin.boyu da uzun evet.. evet dikkatsiz yani cocuk emeklemeye baslamadi ,dusmeler bilmem neler ..kafasini carpip duruyo ..sinir oluyorum..
haklısın, herkes sinir olur böyle bişeyde ama bir insana ne kadar hata yapacak gözüyle bakıp muamele edersen hatasını endişeli olduğu için tekrar edebilir. Benimde 5 aylık bebeğim var işlerimi o uyuduğu zaman yapıyorum. mesela iş yapacağım günün bir gece öncesi uykumdan yarım saat feragat edip evi temizliğe hazırlıyorum. etrafı toparlıyorum, çamasırları makinaya atıyorum sabaha işim hafiflemiş oluyor o uyuduğu zamanda da makina açıp süpürüyorum .. yani parça parça yapıyorum. diğer günün yemeğini de eşim eve gelince yapıyorum ona emanet edip.

Bakin boyle yapa yapa adami kendinizden soguturtusunuz eger hakkaten tutamiyorsa tutmasin bir muddet ama kalkipta bagirmayin bilmeyebilir ben evli degilim bende bilmiyorum nasil tutulur ogretin...aksam kucagina verin al babasi seklinde gosterin yani olabilecek seyleri anlatin ona guzel guzel yapmayin kavga bagirma vs...sakin olun sizde ..
Ayrica dikkat daginikligina karsi esiniz her cayina 7.8 tane karanfil atsin surekli oyle icain bendede vardi tadini sevdim icmeye basladim aaa bir baktim dikkatim dagilmiyor kafam derli toplu mutlaka deneyin es gecmeyin...

Ben aksam yemeklerini eger gun icinde bebek yarim saatten fazla.uyuycak gibiysa jet hiziyla yapmaya calisyorum. Yada bebegi emanet edeblecegim biri ugradysa eve ona guvenyorum.. yada esim gelince sipsak biseyler yapiyorum ..ama cok yorgun oluyorum. Uykuya dinlenmeye vakit kalmiyo. Evim derli toplu temiz degil artik.. Aslinda bebek sakin.olsa sorun degil bazen nedensizce agliyor gaz sorunu da bitemedi bi turlu.. yorgunlugum benu tahammulsuz yapiyo sanirim.

Bebeğim 10 aylık oldu. Eşim de sürekli sürekli sakarlık yapar .hatta en son kucağındayken kafasını kapıya çarpmış,hesaplayamadım dedi. Bağırmadım ama aptal edeceksin çocuğu dedim. Salıncakta kemeri bağla dediğim halde bağlamayıp düşürdü.... isteyerek yapmıyor çocuk düşe kalka büyüyecek. Ben de söylerim lafımı ama bağırmam

Karanfil mi,iyi fikir denerim bana da lazim esime de :)

herkes yorgun.. Biliyor musun ben beebeğim doğdu doğalı 6 saaati geçmemiştir uyuduğum ve bunun gece uyanmaları da var tabi.. bir de benim gibi anne sütü veremeyip gece mama hazırlayanlar için daha zor bazı şeyler . kaç saatte bir uyutuyorsun? ayrıca oyalanacağı oyuncakları vs yok mu? mesela oyun halısı gibi?

Cocuk o an cok fena oluyor aglayamoyor bile ..ic cekiyo sonrasinda. Aglasa daha iyi yani ne biliyim korkuyor da heralde.. ben de napcagimi sasiriyorum..

Oyun halisi almadim ama cingiraklari oyincaklari var..hep ilgi istiyo oyuncakla oynamak istemiyo.

Olabilir evet kucagina aldi mi anne kediler gibi izliyorum bebegi hep..
Bende aynıyım. Ver bakayım diyor eşim, ağladı mı hemen yanına koşuyorum. Ben sustururum o susturamaz düşüncesindeyim. Ama eşinizin sakarlıkları normal değil. Sakarlığın bazen telafisi olmuyor. Evde çocuk varsa dikkat edecek. Akşam geldiğinde güzel güzel konuşun affeder, küslüğü gider zamanl. Kucağına da daha az verin. Sonuçta ömür boyu değil, yürümeye başlayınca başının çaresine bakar bebeniz, kucaktan inecek yavaş yavaş.

Oyun halisi almadim ama cingiraklari oyincaklari var..hep ilgi istiyo oyuncakla oynamak istemiyo.
çıngıraklı oyuncakları kısa süre elinde tutabildiği içn sıkılıyor. oyun halısı almanı taviye ederim. Tabiki de ilgi isteyecek , sen benimkini görsen insan canlısı, oyun halısında oynarken bile arada dönüp bana bakıyor bende ona sesleniyorum.Evinin işini dediğim gibi bir gece önceden planlı şekilde toparlama yaparsan rahat olur. Diğer soruma cevap alamadım kaç saatte bir uykuya yatırıyorsun?

BİZİM 1 YAŞINDA BİR OĞLUMUZ VAR, VE BEN MALESEF ÇALIŞIYORUM.
EV İŞİ HİÇ YETİŞMİYOR. DEVAMLI HERYER DAĞINIK.
YİĞINLA BİRİKMİŞ ÇAMAŞIRLAR. YA YIKANMAMIŞ. YA YIKANMIŞ KATLAMAYI BEKLEYEN.
ARADA ANNEM GELİYOR ŞEHİR DIŞINDAN İYİ OLUYOR.
YADA EŞİMİ PAZAR GÜNÜ ÇOCUKLA BİRLİKTE ANNESİNE GÖNDERİYORUM.3 SAATTE ÇAMAŞIR KATLA İKİ GÜNLÜK YEMEK YAP, EVİ TEMİZLİYORUM. HİMEN GİBİ HİSSEDİYORUM O AN KENDİMİ..
EEVİN İÇİNDE DÖRT DÖNEN BİR KADIN.
AMA

EN SON NE ZAMAN KENDİME VAKİT AYIRDIM BİLMİYORUM.
AMA OLSUN EVLADIM SAĞLIKLI
AŞIK OLARAK EVLENDİK AMA ÇOCUK DOĞDUKTAN SONRA DEVAMLI KAVGA ETMEYE BAŞLADIK
YANİ BAZEN O KADAR ALAKASIZ BİR ŞEYDEN KAVGA ÇIKIYOR BUNU FARKETTİM GEÇEN GÜN
BUNDAN SONRA SABAH KALKINCA LA HAVLE ÇEKİYORUM. ÇÜNKÜ İNSAN O KIZGINLIK HALİ İLE GÖZÜ BİLE KARARABİLİR. BOŞVER BU GÜNLERDE GEÇİCEK. VE BOL BOL DUA ET

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…