Esimle olan iletisimimiz..Siz nasil basa cikiyorsunuz?

ne oldu söyleyeyim sen aşırı takıntılı ve bunalımlısın bence. hakaret etmek için demiyorum bunu.
bütün konuların bebekle ilgili hastalık derecesinde takıntılarla ilgili. bence bu obsesifliğin için bir doktora görünmelisin. bebeği dünyanın merkezine koymuşsun olur olmaz herşeye takıyorsun normal değil bu.
bebek bu düşe kalka büyüyecek. o da babası illa ki sevecek. bu obsesifliğin ve fevriliğin için bence bir terapi görmen şart. sorun eşinde değil sende.

Olabilir evet kucagina aldi mi anne kediler gibi izliyorum bebegi hep..

Tek derdiniz bu olsun. Siz sadece eşiniz gelene kadar biraz işleri halledin. Olduğu kadar
Çocuğa beraber bakın sevin. Bulaşık vs beklesin bişey olmaz. Eşinize bağırarak kalbini kırmayın
İşide zorsa akşam eve gelince dalgınlık yapabilir bu çok normal.

Şuanda evdesiniz
, ya bir de çalışmak zorunda olsanız.

O tahammülsüzlük bende de var. Hala lohusayız aslında. Ben de aşırı sinirlenebiliyorum özellikle kızım çok fazla kucak isteyip ağladığı zamanlar. Çok normal sinirlenmen
Gazdan ağladığına emin misin? Kolik değilse 5 ay sürmesi garip geldi. Benim kızım 5.ayını doldurmak üzere ve hala çıkamadığı bir atak döneminden geçiyoruz. Sürekli beni istiyor yanında hatta bununla kalmayıp sürekli benim kucağımda olmak istiyor. Wrap slingle aştık bu konuyu yemek yaparken, evi süpürürken bile kızımı slingle bağlıyorum. Ondan mutlusu olmuyor 1 saate huzurşu bir uykuya dalıyor tavsiye ederim.
Eşlere gelince onlar da istemez zarar vermeyi. Ben de eşimle sürekli tv kavgası ediyorum. Tüm gün tv açmıyorum kızım için ama eşim geliyor geçiyor tv karşısına açıp kızımı da kucağında oturtup izletiyor. Kızımıza bir şey olursa sorumlusu sensin diye başının etini yiyorum da ancak o zaman kapatıyor tvyi. Benim eşim zevki için yapıyor ki senin eşin tüm gün pür dikkat çalışıyor eve gelince kafası çok yorgun oluyor haliyle. Çokta çıkışma sonuçta o da kazara yapıyor, üzülüyordur. Yere bir battaniye yorgan vs ser onun üstünde oynasınlar minikle çok ağlarsa gider bakarsın.

Ben anlamam onu bunu.bebegi kucagina alan kisi dikkat edecek kafasini oraya buraya carpmiyacak.esim de dikkatsizliginden dolayi yaninda oturan bebegi iki defa yeni yeni oturmaya baslarken tan diye kafa ustu dusurdu birinde zaten kendi panikledi cok pis baktim suratina birinde kizdim.esim rahat birakmali cok ustune dusmemeli duse kalka buyur kafasinda.birindede kosturmaca oynarken kizim takilmis dusurmus.o zaman kizdim cocugu heyecanlandirip dusecek sekilde kosturtma diye.iki gun ayaginin ustune basamadi cocuk anne aciyoo dedi durdu.sukur gecti. oyle degil iste dikkat tedbir her zaman olacak.esim evde olmasina ragmen kizimi 2 saat birakamiyorum ona anneme birakiyorum.dikkat etmez duser diye..

Konu sahibi kizdim esime dediysem ben bagiran cagiran insan degilimdir bebegimin yaninda onu zaten yapmam korkuturum.ben daha cok zarar vermis olurum o zaman.net keskin sert konusurum moralim bozuk olur esim anlar zaten kizdigimi daha dikkatli olur bidahakine.

Benim planim olmuyo uyku yada beslenme konusunda. Istedigi zaman besliyorum meme yada mama olabliyo.. uykusu gelince gozleri kizariyo huysuzlanmaya basliyo uyutmaya cabaliyorum. Ki sallancak yada bos da olsa meme emerek.uyuycak.. ikisinden.biri olmadan uyuyamiyor.. Ama eger cok huysuzsa besigne koyunca daha beter aglamaya basliyor yada meme vermeye kalksam kendini geri atiyor iyice bagiriyor falan. Napcagimi bilmiyorum.
Uykusu gelmeden uyutaym diyorum bu swfer de 3saay sallasam da uyumuyo mesela.. :/
Siz nasil bi duzen kurdunuz.. bende duzen yok..

yalancı meme kullanmıyor musunuz?

Biraz rahat ol canım, eşini uyarmışsın her an hata yapar diye gözetleme adamı.
Ayrıca Allah esirgesin, çocuk bu düşe kalka büyüyecek, her dakika yanında olup koruyamazsın, Allah'a tevekkül et , sen elinden geleni yap gerisini Allah'a bırak

Biz de oyle..severek evlendik bi cok seyden fedakarlik ettik,ailelerimiz gorusmuyor su an mesela. Ilk konuma bakabilirseniz. Bi ton sey oldu falan,yine de sevdigimiz icin birbirimizi evlendik ...ikimiz de unv mezunuyuz,konusarak anlasablcek insanlariz ama..bagiriyoruz bu aralar iyice birbirimze..
Ben de diyorum,bebegim saglikli olsun da bisey umrumda degil. Ama esimle olan iliskim eskisi gibi olmadigi icin..birbirmzden gozumuze gozuken oluyo sanirim ikimz de sinir oluyoruz birbirmize.. nasil.duzelcez blmiyorum..ciddi kavgalara donusuyo en basit seyler. Tahammulsuzluk cok fazla..
Zamanla ev islerine daha fazla vakit ayirmaya basladigimi farkediyorm aslinda ama.. ev isi degil huzur lazim. Bebegimizin aglama krizleri son bulur da mutlu bi bebek olursa,esimle de duzelebilirsek cok guzel olucak..

RABBİM YARDIMCINIZ OLSUN.
BİZİM AİLELERDE GÖRÜŞMÜYOR.
DOĞUM GÜNÜ YAPTIM ZORAKİ BİR ARAYA GELDİLER MESALA
ERKEKTE MALESEF COCUK GİBİ
AMA ARADA HAFTADA BİR YATAKTA AŞIRI İLGİ GÖSTERİNCE , KÖPEĞİM OLUYOR

Poff evet olabilir. Ya ben elestiriye kapali biri degilim. Yanlis anlamiyorum.
O konuyu actigim zaman lohusaydim daha. Bebek.buyudukce farkettim bazi yorumlarin hakli oldugunu. Hatta o an bile farketmistim baska yerlere cekilebileceginin sorumun.
E yani biri bana sorsa ben de derdim belki ohaa belki de baska biseyden dolayi soruyo diye.. ama lohusalikta valla kafam ustumde pek degilmis.
Cok da yorgun uzgundum,neye ugradigimi da sasrmistm bebek birden bire hayatina giriyo insanin. Sen de tifilsin napcagini bilemiyosun. Ama onu korumak zorundasn. Hele hele senin yuzunden biyerine bisey olduysa hissi amann..
Esimin anasi altina bakmisti caart diye hizlica silmisti cok korkmustum. Kadinin kizi da yok. Bilir mi bilmez mi ,bilememistim..
Obsesifligme gelince,evet takintilari olan bi insanim. Smdi de yönunu bebege cevirdi galiba..

Canım merhaba. Benim 10 aylık bir oğlum var. 2,5 aylıkken bakıcıya bırakıp işe döndüm. Evime ne annem ne kayınvalidem pek fazla yardım ve mudahale etmez. Bakıcı ve ben ne yapabiliyorsak onu yaparız. Geri kalanı da kalsın yani, yapacak birşey yok.

Bebeğim doğduğundan beri ilk kez dün gece 6 saat kesintisiz uyudu, tabi ben de.. Bu sabah hala bunun şaşkınlığını yaşıyorum :)

Düzene gelirsek.. Bebeğin artık 5 aylık olmuş, yeni doğan dönemi bitmiş. Meme ya da mamayla besliyorsan sabah uyanıp ilk beslendiği saatten sonra 2 ya da 3 saat arayla besle. Uyku işaretlerini de kaçırma. İnternetten araştır normal de kaç saatte bir ne kadar uyumalı diye, bebeğini de gözlemleyerek bir plan oluştur.

Geçen sabah oğlum eşimle benim aramda uyuyordu. Uyandırdı bizi sabah. Biraz oynadık yatakta, eşime kahvaltı hazırlamak için kalkıyorum çocuk sende dedim. Tamam dedi. 3dk sonra çığlık sesiye koştum yatak odasına, eşimin içi geçmiş, çocuk yataktan düşmüş.. Kızmadım eşime, sadece çocuğu sakinleştirdim. Biraz sakinleşince emzirdim ve tekrar oynamaya devam ettik. Oyun oynarken yerde nasıl bulduğunu sordum, anlattı, pozisyona göre elimle biraz yokladım birşeyi var mı diye. Gıdıklandı, gülmeye başladı :) Ama bir hafta alnı ve gözünün altı mor dolaştı..

Diyeceğim o ki, önce siz bir sakin olun. Lohusalık için 40 gün derler ama hormonlar 6 ayda ancak düzene girer. Aşırı korumacı olmanız normal. Ama bu dönemde lütfen eşinizi ve kendinizi hırpalamayın.

Ben uyanık kaldığı sürede oyunlar oynuyorum onunla kucağıma alıyorum evin içinde turluyoruz camdan dışarı baktıriyorum yani dış dünyaya merakını gideriyorum. Sonrasında halisina koyuyorum yanında duruyorum ama tepesinde değil tabiki ... 3 saat kadar uyumuyor oynuyoruz oynuyor vs... Mamasini da 4 saatte bir veriyorum bu saati de kendisi ayarladı zaten yani 4 saatten önce verirsem icmiyor. Tabi bu küçükkende aynı değildi daha kısa aralıklarla besleniyordu.sallamayi bıraktım ben o zamandan beridir daha rahat uyuyor. Kollarını acitmaycak şekilde yarım kundak yapıyorum yani istese kundaktan ellerini çıkarır şekilde o ona güven veriyor. Ama hiç uyumaz huysuz olursa kucağıma alıyorum kucakta uyuyor. 3 saat uyanık kalıyorsa 1.5 saat uyuyor. Bu da benim için mutfağı toparlamak ve çamaşır asıp katlamak için güzel bir zaman. Sonra yine kalkıyor yine oyunlar mama vs ardına yine uyuyor bu sefer makina açıyorum toz paspas bitiyor zaten. Arta kalan ufak tefek işleri de 3. Uykuya yatınca yapıyorum. Yapılıyor yani ben zorlanmiyorum çoğu zaman

Evet annem kardesim daha dikkatli davraniyor. Babalar niye boyle ki..ha su bagirma konusunda haklisnz,ben de bagirmasam iyi olcak. Ben bagirnca esimde bagiriyo yav bilerek mi yaptm da kes sesini bagirma bana bilmem ne.. kavgaya donusuyo hemen. Birinin.susmasi gerekiyo, kucaginda aglayan bebekli ben susuyorum her defasinda da..

Cocuk bu düşe kalka büyür boşu boşuna eşinizin kalbini kirmayin. Allah korusun senin kucagindayken cocuga birşey olsa eşin sana kızsın ister misin? Bugün sakince otur konuş kalbini kirmak istemediğini söyle biraz daha dikkatli olmasını rica et. Daha bunlar baslangic bebek az daha ayaklaninca ohoooo daha neler olacak neler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…