- Konu Sahibi lightpinklady
-
Evet ne oldu
Olabilir evet kucagina aldi mi anne kediler gibi izliyorum bebegi hep..
Nasıl yani?
Şuanda evdesinizArkadaslar ..Esimle.olan.iletisimimiz bi garip hal aldi. 5aylik bi bebegimiz var. Sorumluluk,yorgunluk ,uykusuzluk.. onun is stresi, ki gercekten yorucu bi isi var beden ve zihin gucu isteyen..benim ustumdeki ev isleri yemek utu camasir bulasik sorumlulugu ve hepsine birden yetisememem..Bizi oldukca gergin yapiyor.
Soyle ki, esime hep dikkatli.olmasini soyledigim halde bebegi kaldirirken kafasini lambaya carpma,koltuktan dusurmenin kiyisindan donme,yada bana birseyi uzatirken cocugun kafasina carpma..gibi hadiseler oldu.. ve ben hic birinde kendime hakim olup da sakin kalamadim. Esime bagirdim o an. Kucagimda aglamaktan katilmak.uzere olan bi bebek,kipkirmizi olmus nefessiz kalcak diye korktugum... Biliyorum o da isteyerek yapmiyor cani babasinin da yanmistir elbet ,uzulmustur.. Biliyorum ben de yapabilirim bunlari belki bilmeden,o.bana bagirsa uzulurum.. Ama o an kendime hakim olamiyorum. Cocuk zaten bu aralar yine cildirma halinde buyume atak doneminde midir nedir. Dun de basini avizeye carpinca iyce zivanadan ciktm.. ve bagirdim kotu seyler de dedim..Esim o dakikadan beri bebekle ilgilenmiyo ,ben zarar veriyorum al.kendin bak ilgilen diyo falan. Benle de konusmuyo küstu..Ve isi de zor ,is kazasi riski yuksek bir iste calisiyor,kafasi dolu oldugundan dikkatsizliginden basina birsey gelecek diye de korkuyorum aslinda..
Siz nasil basa cikiyosunuz boyle durumlarla kizlar? Sakin kalabiliyo musunz? Oneriniz var mi bana?
O tahammülsüzlük bende de var. Hala lohusayız aslında. Ben de aşırı sinirlenebiliyorum özellikle kızım çok fazla kucak isteyip ağladığı zamanlar. Çok normal sinirlenmenBen aksam yemeklerini eger gun icinde bebek yarim saatten fazla.uyuycak gibiysa jet hiziyla yapmaya calisyorum. Yada bebegi emanet edeblecegim biri ugradysa eve ona guvenyorum.. yada esim gelince sipsak biseyler yapiyorum ..ama cok yorgun oluyorum. Uykuya dinlenmeye vakit kalmiyo. Evim derli toplu temiz degil artik.. Aslinda bebek sakin.olsa sorun degil bazen nedensizce agliyor gaz sorunu da bitemedi bi turlu.. yorgunlugum benu tahammulsuz yapiyo sanirim.
eski konularında bebeğin altını alırken kızlığını bozar mıyım tarzı bişi vardı. kendisi sayesinde 1.5 ay ban yedim
Benim planim olmuyo uyku yada beslenme konusunda. Istedigi zaman besliyorum meme yada mama olabliyo.. uykusu gelince gozleri kizariyo huysuzlanmaya basliyo uyutmaya cabaliyorum. Ki sallancak yada bos da olsa meme emerek.uyuycak.. ikisinden.biri olmadan uyuyamiyor.. Ama eger cok huysuzsa besigne koyunca daha beter aglamaya basliyor yada meme vermeye kalksam kendini geri atiyor iyice bagiriyor falan. Napcagimi bilmiyorum.çıngıraklı oyuncakları kısa süre elinde tutabildiği içn sıkılıyor. oyun halısı almanı taviye ederim. Tabiki de ilgi isteyecek , sen benimkini görsen insan canlısı, oyun halısında oynarken bile arada dönüp bana bakıyor bende ona sesleniyorum.Evinin işini dediğim gibi bir gece önceden planlı şekilde toparlama yaparsan rahat olur. Diğer soruma cevap alamadım kaç saatte bir uykuya yatırıyorsun?
yalancı meme kullanmıyor musunuz?Benim planim olmuyo uyku yada beslenme konusunda. Istedigi zaman besliyorum meme yada mama olabliyo.. uykusu gelince gozleri kizariyo huysuzlanmaya basliyo uyutmaya cabaliyorum. Ki sallancak yada bos da olsa meme emerek.uyuycak.. ikisinden.biri olmadan uyuyamiyor.. Ama eger cok huysuzsa besigne koyunca daha beter aglamaya basliyor yada meme vermeye kalksam kendini geri atiyor iyice bagiriyor falan. Napcagimi bilmiyorum.
Uykusu gelmeden uyutaym diyorum bu swfer de 3saay sallasam da uyumuyo mesela.. :/
Siz nasil bi duzen kurdunuz.. bende duzen yok..
Biz de oyle..severek evlendik bi cok seyden fedakarlik ettik,ailelerimiz gorusmuyor su an mesela. Ilk konuma bakabilirseniz. Bi ton sey oldu falan,yine de sevdigimiz icin birbirimizi evlendik ...ikimiz de unv mezunuyuz,konusarak anlasablcek insanlariz ama..bagiriyoruz bu aralar iyice birbirimze..BİZİM 1 YAŞINDA BİR OĞLUMUZ VAR, VE BEN MALESEF ÇALIŞIYORUM.
EV İŞİ HİÇ YETİŞMİYOR. DEVAMLI HERYER DAĞINIK.
YİĞINLA BİRİKMİŞ ÇAMAŞIRLAR. YA YIKANMAMIŞ. YA YIKANMIŞ KATLAMAYI BEKLEYEN.
ARADA ANNEM GELİYOR ŞEHİR DIŞINDAN İYİ OLUYOR.
YADA EŞİMİ PAZAR GÜNÜ ÇOCUKLA BİRLİKTE ANNESİNE GÖNDERİYORUM.3 SAATTE ÇAMAŞIR KATLA İKİ GÜNLÜK YEMEK YAP, EVİ TEMİZLİYORUM. HİMEN GİBİ HİSSEDİYORUM O AN KENDİMİ..
EEVİN İÇİNDE DÖRT DÖNEN BİR KADIN.
AMA
EN SON NE ZAMAN KENDİME VAKİT AYIRDIM BİLMİYORUM.
AMA OLSUN EVLADIM SAĞLIKLI
AŞIK OLARAK EVLENDİK AMA ÇOCUK DOĞDUKTAN SONRA DEVAMLI KAVGA ETMEYE BAŞLADIK
YANİ BAZEN O KADAR ALAKASIZ BİR ŞEYDEN KAVGA ÇIKIYOR BUNU FARKETTİM GEÇEN GÜN
BUNDAN SONRA SABAH KALKINCA LA HAVLE ÇEKİYORUM. ÇÜNKÜ İNSAN O KIZGINLIK HALİ İLE GÖZÜ BİLE KARARABİLİR. BOŞVER BU GÜNLERDE GEÇİCEK. VE BOL BOL DUA ET
RABBİM YARDIMCINIZ OLSUN.Biz de oyle..severek evlendik bi cok seyden fedakarlik ettik,ailelerimiz gorusmuyor su an mesela. Ilk konuma bakabilirseniz. Bi ton sey oldu falan,yine de sevdigimiz icin birbirimizi evlendik ...ikimiz de unv mezunuyuz,konusarak anlasablcek insanlariz ama..bagiriyoruz bu aralar iyice birbirimze..
Ben de diyorum,bebegim saglikli olsun da bisey umrumda degil. Ama esimle olan iliskim eskisi gibi olmadigi icin..birbirmzden gozumuze gozuken oluyo sanirim ikimz de sinir oluyoruz birbirmize.. nasil.duzelcez blmiyorum..ciddi kavgalara donusuyo en basit seyler. Tahammulsuzluk cok fazla..
Zamanla ev islerine daha fazla vakit ayirmaya basladigimi farkediyorm aslinda ama.. ev isi degil huzur lazim. Bebegimizin aglama krizleri son bulur da mutlu bi bebek olursa,esimle de duzelebilirsek cok guzel olucak..
Poff evet olabilir. Ya ben elestiriye kapali biri degilim. Yanlis anlamiyorum.ne oldu söyleyeyim sen aşırı takıntılı ve bunalımlısın bence. hakaret etmek için demiyorum bunu.
bütün konuların bebekle ilgili hastalık derecesinde takıntılarla ilgili. bence bu obsesifliğin için bir doktora görünmelisin. bebeği dünyanın merkezine koymuşsun olur olmaz herşeye takıyorsun normal değil bu.
bebek bu düşe kalka büyüyecek. o da babası illa ki sevecek. bu obsesifliğin ve fevriliğin için bence bir terapi görmen şart. sorun eşinde değil sende.
Aman bizde o da yok.. :/RABBİM YARDIMCINIZ OLSUN.
BİZİM AİLELERDE GÖRÜŞMÜYOR.
DOĞUM GÜNÜ YAPTIM ZORAKİ BİR ARAYA GELDİLER MESALA
ERKEKTE MALESEF COCUK GİBİ
AMA ARADA HAFTADA BİR YATAKTA AŞIRI İLGİ GÖSTERİNCE , KÖPEĞİM OLUYOR
Yalanci memeyi begenmiyo hanfendi. Kusasi geliyo hic tutmuyoyalancı meme kullanmıyor musunuz?
Canım merhaba. Benim 10 aylık bir oğlum var. 2,5 aylıkken bakıcıya bırakıp işe döndüm. Evime ne annem ne kayınvalidem pek fazla yardım ve mudahale etmez. Bakıcı ve ben ne yapabiliyorsak onu yaparız. Geri kalanı da kalsın yani, yapacak birşey yok.Benim planim olmuyo uyku yada beslenme konusunda. Istedigi zaman besliyorum meme yada mama olabliyo.. uykusu gelince gozleri kizariyo huysuzlanmaya basliyo uyutmaya cabaliyorum. Ki sallancak yada bos da olsa meme emerek.uyuycak.. ikisinden.biri olmadan uyuyamiyor.. Ama eger cok huysuzsa besigne koyunca daha beter aglamaya basliyor yada meme vermeye kalksam kendini geri atiyor iyice bagiriyor falan. Napcagimi bilmiyorum.
Uykusu gelmeden uyutaym diyorum bu swfer de 3saay sallasam da uyumuyo mesela.. :/
Ben uyanık kaldığı sürede oyunlar oynuyorum onunla kucağıma alıyorum evin içinde turluyoruz camdan dışarı baktıriyorum yani dış dünyaya merakını gideriyorum. Sonrasında halisina koyuyorum yanında duruyorum ama tepesinde değil tabiki ... 3 saat kadar uyumuyor oynuyoruz oynuyor vs... Mamasini da 4 saatte bir veriyorum bu saati de kendisi ayarladı zaten yani 4 saatten önce verirsem icmiyor. Tabi bu küçükkende aynı değildi daha kısa aralıklarla besleniyordu.sallamayi bıraktım ben o zamandan beridir daha rahat uyuyor. Kollarını acitmaycak şekilde yarım kundak yapıyorum yani istese kundaktan ellerini çıkarır şekilde o ona güven veriyor. Ama hiç uyumaz huysuz olursa kucağıma alıyorum kucakta uyuyor. 3 saat uyanık kalıyorsa 1.5 saat uyuyor. Bu da benim için mutfağı toparlamak ve çamaşır asıp katlamak için güzel bir zaman. Sonra yine kalkıyor yine oyunlar mama vs ardına yine uyuyor bu sefer makina açıyorum toz paspas bitiyor zaten. Arta kalan ufak tefek işleri de 3. Uykuya yatınca yapıyorum. Yapılıyor yani ben zorlanmiyorum çoğu zamanBenim planim olmuyo uyku yada beslenme konusunda. Istedigi zaman besliyorum meme yada mama olabliyo.. uykusu gelince gozleri kizariyo huysuzlanmaya basliyo uyutmaya cabaliyorum. Ki sallancak yada bos da olsa meme emerek.uyuycak.. ikisinden.biri olmadan uyuyamiyor.. Ama eger cok huysuzsa besigne koyunca daha beter aglamaya basliyor yada meme vermeye kalksam kendini geri atiyor iyice bagiriyor falan. Napcagimi bilmiyorum.
Evet annem kardesim daha dikkatli davraniyor. Babalar niye boyle ki..ha su bagirma konusunda haklisnz,ben de bagirmasam iyi olcak. Ben bagirnca esimde bagiriyo yav bilerek mi yaptm da kes sesini bagirma bana bilmem ne.. kavgaya donusuyo hemen. Birinin.susmasi gerekiyo, kucaginda aglayan bebekli ben susuyorum her defasinda da..Ben anlamam onu bunu.bebegi kucagina alan kisi dikkat edecek kafasini oraya buraya carpmiyacak.esim de dikkatsizliginden dolayi yaninda oturan bebegi iki defa yeni yeni oturmaya baslarken tan diye kafa ustu dusurdu birinde zaten kendi panikledi cok pis baktim suratina birinde kizdim.esim rahat birakmali cok ustune dusmemeli duse kalka buyur kafasinda.birindede kosturmaca oynarken kizim takilmis dusurmus.o zaman kizdim cocugu heyecanlandirip dusecek sekilde kosturtma diye.iki gun ayaginin ustune basamadi cocuk anne aciyoo dedi durdu.sukur gecti. oyle degil iste dikkat tedbir her zaman olacak.esim evde olmasina ragmen kizimi 2 saat birakamiyorum ona anneme birakiyorum.dikkat etmez duser diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?