Eşimle olan sorunlarım

at liberty

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2022
280
306
33
Merhaba arkadaşlar. Eşimle bir kısır döngü içindeyim.Çok yoruldum, çok tükendim.İçimi dökmek, düşüncelerinizi öğrenmek istedim.
Eşim beni kızdıracak veya kıracak bir şey yaptığında yapıcı hiçbir adım atmaz.Ben trip yaparım o hiç umursamaz bu duvar örme aylarca devam eder.Aylarca konuşmayız.Sonunda ben pes edip mesaj atarım sonra bu telefon konuşmasında tartışmaya dönüşür.Hatasını kabul etmez üste çıkmaya çalışır, manipüle eder 50 kere anlatırdım(anlamadığını düşündüğümden) hatasının ne olduğunu.En sonunda bazen özür dilerdi.Bazen de kendisi bir şeye kızar duvar örer ama konuşup halletmek ona göre değil.Zaten sürekli manipüle ettiği için bende çok öfkeleniyorum kavga ediyoruz
Yine üç aylık küsme ve boşanma gündeminden sonra çift terapisine gitmeye karar verdik.Önce işe yaradığını düşündük.Çift terapini tamamladık.Psikolog ben çok yıprandığım için (eşim beni geçmişte ailesi yüzünden ve kendi tutumlarıyla yıprattığı için) bireysel terapiye benle devam etmek istedi.Hatta ben kendisine söyledim keşke önce eşimi alsaydınız diye çünkü eşimin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyordum
En son iki ay önce nöbetten geldiğimde evin her zamanki gibi berbat olduğunu görünce sinirlendim.Söyledim sen yine koyverdin elini bir şeye sürdüğün yok 3 saat spor yapacak enerjin olduğuna göre işten çıkınca yemekte yaparsın dedim.Ben işten gelip yemek mi yapacağım dedi.Çocuk aç mı kalsın dedim aç kalsın dedi.Hiç yapıcı değildi.Psikolog seansıma gittim ordada onun bana yaptıklarını işlediğimiz için eskiler aklıma geldi.Eve döndüğümde bana yine duvar ördüğünü hissettim.Bak duvar örme benim tahammülüm kalmadı dedim boşanırım dedim.Oralı olmadı.Aradan iki ay geçti küsüz.
Psikolog bunu bireysele çağırdı gitti.Ertesi gün benimle X hanım diye konuşmaya başladı ama yapıcı bir konuşma yok yine üste çıkmaya çalışan sorumluluk almayan bir konuşma.Ben boşanırım demişim onu aşağılamışım o bana küsmemiş ki, hep o mu hatalıymış vs.
Zaten duygusal bir paylaşımımızda yok ev arkadaşı gibiyiz ama iş cinselliğe gelince karıısı olduğumu hatırlar .Ben söylerim bunu ama çaba sarfetmez.
Okullar kapanınca boşanmayı düşünüyorum.Ömrümü boşa heba ediyormuşum gibi geliyor.Hikayemde daha çoook yaşanmışlıklarım var ama onları da yazsam destan olur. Zaten çok uzun oldu kusura bakmayın.Yorumlarınız benim için değerli sabredip okuyanlara teşekkür ederim.

Ben de çok pişmanım çocuk olmadan boşanmadığım için.Ben çok fedakar davrandım bu evlilikte hep bir takdir bekledim ama yok

Bosan o halde..
Madem terapist de fayda etmedi..
Surekli yabanci gibisiniz.Cocuk gibi aylarca suren kusmeler..
Mutlu da degilsin anladigim kadariyla..
Bosan madem.
Okullar kapansın boşanacağım bana kızacaksınız ama ona da acıyorum da annesi yüzünden böyle olmuş sonra bakıyorum o bana hiç acımıyor tekrar modum değişiyor öfke duyuyorum karmaşık duygulardayım

Esımle sorun yasadıgımda ben kırıldıysam kızmıssam tavırlı soguk olurum kı bu cok uzun sürmez cunku esım kuslugu tavrı hıc sevmez adam benim gonlumu almaya calısır sade oyle ozur dilemez yakın olmaya calısır ben de cocuklar etkileniyor ben devam ettiğimde tavra bu sefer inada biniyor gerilim artıyor gerek yok benım yöntemim bu.
Aylarca kus kalmak olmaz kı birinizde biriniz ılk adımı atacaksınız o evde huzur olmazkı .ikiniz de hıc olgun davranmıyorsunuz cok yanlıs.

Çok uzun süre bu konuşmama olayı bilerek yaptığını düşünüyorum açıkçası birşey yapmayıp oturmayı küsünce elini eteğini çekmek rahatına geliyor.
Küsmediği zaman da çok bir şey yapmıyor canı isterse arada evi süpürüyor nadir yemek yapıyor

O hiç adım atmaz ama atıyorum yanağımdan makas alsa küsmüyüz dese tamam bitecek konu.Söylüyorum bunu yok yapmıyor kapı duvar olyor

Iyi de kendi planınızı zaten yapmışsınız ya da duymak istediğimiz sözler hiçbirimizin ki değil.. Yani biz de eşimle 1 haftalık küslükler hep yaşadık ama 2 senedir ben işimdeyim o işinde artık küsecek kadar birbirimizi göremiyoruz sadece hafta sonu görüşünce de ailecek vakit geçiriyoruz.. Ya tartışacak şeyleri indirgeyin ya da ben artık bu kadar küs yaşamaktansa ayrılmak istiyorum deyin ve kararınızın da arkasında durun..

Eski yaşanmışlıkları bilemem ama ev işi vs.. benim gözümde iş değil, sizin aranızda sevgi bitmiş bence üç ay küs kalabilmenin başka izahı yok, çocuğu da yaralar bu durum o yüzden boşanmak doğru karar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…