• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle sorunlar yaşıyorum..Bu konuda önerileriniz nelerdir ?

önce "ablama da gitme, buraya da gelme." diyor

sonra "senin yüzünü görmek istemiyorum, gelme." diyor

sonra da "ben seninle uğraşamam, gelme." diyor.

arada da herhalde "bir kere ailenle konuş, bitiriyoruz." demişti.

adam gayet kararlı. yani evli olmasam evli olan arkadaşlar barış, alttan al diyorlar, bir bildikleri vardır diyeceğim ama adam gayet kararlı bir şekilde gelme diyor. ve 10 gün sadece 10 günlük tartışma sonucunda. başka bir bay ego vakasıyla karşı karşıyayız sanırım. yaptıkları beni çok sinirlendirdi, yazmadan duramadım kusura bakmayın. ama önemli olan şu, siz barıştınız diyelim bu adam bu davranışları teklarlamayacak mı? yeniden, her olayda yine ben, ben, ben demeyecek mi? ne demek ya çocuğuyla kadını evden menetmek? asıl azıcık kendisi gururlu olup karısını, çocuğunu düşünseymiş. insan kızsa da, gitse de böyle şeyleri düşünebilir, bunun kavgayla ilgisi yok ki. insanlar gerçek kişiliklerini böyle zor zamanlarda, küçük ayrıntılarla yansıtırlar. sizle barışmaya yanaşmasa bile "ben evden gidiyorum" dese, evi size bıraksa, çocuğunu arayıp sorsa, medeni bir şekilde sizinle konuşsa diycem ki barışmaya çalışın, alttan alın. ama bu adam napıyor, 10 günlük kavgayla sizi evden kovabiliyor. sonuna da yazmış, gururun varsa gelme diye.

bu kadar şeyin üstüne diyeceğim şu ki, doğumgününü falan KUTLAMAYIN. tüm inancımla söylüyorum bakın, bu adamın daha fazla bir tarafını kaldırmayın, sonra neden yaptım dersiniz.

aramaya cesaret edemedim.. msj attım.. kutladım doğum gününü vereceği tepkiyi bekleyelim bakalım..

ama birsürü laf sayacak yine bana biliyorum.. hayatta güzel bir laf etmez..
canım bnm olsun sen iyi ol da
sonradan pişman olma :16:
bi barısın evinde bi yüzyüze görüşn
hal ve tavırlarına bakarsın canım bnmmm
mukemmel bir evlilik yok...
bosanmak çok kolay önemli olan ayakta kalabilmek çocugunda var...
pişman olacaktır...
Ama barıstıktan sonra güzelce konus yüzyüze yüzyüze çok daha farklı olacaktır
sen en güzelini yaptın iyilikten zarar gelmez bunu bil canım...
şuanki hayatımızda herkes bencil kendini düşünen olmus biz onlardan olmayalım
hiçbişey kaybetmezsin canım bnm
ama kolay değil sakın yanlıs anlama kolay oldugundan değil ama doğru ve güzel olan bu inan güven bana :16:

aramaya cesaret edemedim.. msj attım.. kutladım doğum gününü vereceği tepkiyi bekleyelim bakalım..

ama birsürü laf sayacak yine bana biliyorum.. hayatta güzel bir laf etmez..

bravo sana arkadaşım:69:
burada herkes kendine göre yorum yapıyor
ama bazen ateşe körükle gidilmiyor mu
eşine sahip çık yuva kolay kurulmuyor
burada boşanmış
aldatılmış kadınların sayfalarını okuyun
hepsi ne acılar ne haksızlıklar görmüş
ama eşini özlüyor
yuvasını özlüyor
bozmak kolay
yapmak zordur
sahip çık eşine
ama eşinin davranışları buna rağmen değişmezse
kazı altını bakalım
o zaman asıl şapkanı koy önüne
başka kadın mı var altında
yoksa annesi mi
buna yoğunlaşırsın

yoksa bizim de burada hissettiğimiz saçma gururumu
iyice anlarsın
ama anlamak için onunla biraraya gelmen ve güzel güzel dikine gitmeden konuşman gerekecek.

Son düzenleme:
canım hepimizin sorunları oluyor bence biraz fazla incelemişsin bende hep kayınvalidemlerleyim arada kırıcı sözler oluyor hatta eşimin babannesi hep kırıyor eşimin amcası alanen bağırıyor ama ben eşimle mutluyum 3 senelik evliyim çok kırıldığım anlar o anda tepki verdim eşimde gördü seneler sonra ufak sorunları gündeme getirme bence kaldıki yaşadıkların çok kötü değil önemli olan eşinle biribirinizi sevmeniz..

ah su erkekler yokmu bıraz alttan alsak havalanırlar arasak acmazlar ya bu deveyi güdücen yada bu dıyardan gıdıcen canım o yuzden esıne mesaj at aranız duzelıncede 1 hafta sonra bu konuları guzelce konusun tabı esın ne kadar dınler bılmıyorum benım esım sen nıye annemı ıstemıyorsun anlat dınlıcem demıstı sonra guzelce dınleyıp bana hak vermıstı tabı sonunda bana annemle ıyı gecınmek zorundasında dıyebılırdı ne cesarek o an doluydum ve herseyı anlattım ıyıkıde nalatmısım dıyorum bu kaynana sorunu olmasa yada esler annesıyle esının arasını ıyı ayarlayabılseler bır sorun olmaz..

yuvanı kurtar mesaj at gerekırse ozurdıle pes etme banada arkadaslar demıstı mesaj at senı ozledım dıye dedıler ama o kadar kızgındımkı atmak gelmedı ıcımden sonra lutfen eve gel dedım cevap yok gelmem dedı ıyıce havalandı ama sonuc bır nebzede olsa gururu oksandıgı ıcın yumusadı zamanla sende faydasını gorursun hosuna gıden sozler yaz kaybetmezsın emın ol!!

ilk şu soru geldi aklıma:'eşinin sana değer verdiğinden emin misin?'
seni seviyor mu diye hiç sormuyorum,çünkü bir çok insan sevmeyi bilmiyor,sen saçını süpürge ediyorsun,geceni gündüzüne katıyorsun çocuğunu büyütüyorsun,haftada bir dizi izliyorsun diye kötü anne oluyorsun ama o seni seviyor.ymek yapıyorsun,temizlik yapıyorsun,her türlü ihtiyacıyla ilgileniyorsun ki bunlar hep tek başına ama o seni seviyor.annesi sahte takı takıyor(arsız bir yürek lazım,helal olsun,yerin dibine girsm daha iyi),evine seni saymayan bir misafir geliyor,ne olduğundan haberi yok ama o seni seviyor.onca şey içini acıtıyor,dayanamayıp yazıyorsun,ne çok kırılmış karımın kalbi deyip,nasıl tamir ederim diye düşünmüyor,defol git başımdan diyor ama o seni seviyor.üstüne birde istersen boşanalım diyor.kadın dır dır eder,gideceğim der,boşanalım der ama kadın gitmek istediği zaman sessiz gider bunları söylerken gitmez.bir erkek ağzına boşanma lafını alıyorsa düşünmek lazım yani senin cidden düşünmen lazım.her hatada konuşursan,eşinin yüzüne vurursan bir süre sonra seni dinlemez.yerinde tepkiler vermen gerekir.bazen gerçekten masaya yumruğunu vurman gerekir.ancak sen çok fazla ve yersiz susmuşsun.kesinlikle bukadar önemli konularda susma mesela annesinin sahte takı takması bu durumdan ilkönce eşin utanmalıydı,çok önemli bir konu bu.geç kalınmış tepkiler ise sadece seni haksız duruma düşürür.bunun dışında bana kalırsa eşinle yaşadığın durum değer görmemenden kaynaklanıyor,oyüzden sordum sana değer verdiğinden eminmisin diye.önce kendini ölç,acaba kendine yeteri kadar değer veriyor musun.kendine zaman ayırıyormusun.herzaman herşeyi onunla yapmaya kalkarsan,değer görmezsin.anlatmak istediğim bazı şeyleri tek başına yapmaktan daha çok zevk aldığını ona hareketlerinle göster.kendine yetebildiğini,tek başına çok güzel zaman geçirebilidiğini anlamasını sağla.sonra bir de tartışırken söylenen kırıcı sözlerde 'defol git' gibi.peki deyip çekil kenara.ama asla geri adım atma.yoksa bir sonraki kavganızda dha kötülerini duyarsın.kusuruma bakma lütfen çok ileri gittiysem ama inan üzüldüm durumuna ve yazabildiğim kadar yazdım.başka bişey gelseydi elimden yapardım ama benden bukadar:) annem, ben evlenirken eşinle samimi olma sakın demişti,anlamadım nasıl samimi olmucam aynı evin içinde diye düşünmüştüm,evlenince anladım ne demek istediğini,en yakınındayken onunla çok fazla samimi olmazsan,çok fazla düşüncelerini açık etmezsen,bir konu hakkında ne düşündüğünü sormadan söylemezsen merak ediyor hep,çözmeye çalışıyor,yoruluyor.umarım sorunların hallolur.

maalesef erkekler boşanma lafını cook kolay ağızlarına alıyorlar.çünkü onlar ileriyi çok fazla düşünmüyorlar.anlık yaşıyorlar ve o anda sıkıntıdalarsa tek istedikleri bu zulümden kurtulmak ve rahatlamak oluyor.karşısındaki alttan alıyorsa bu sefer seni bile istemiyorum sevmiyorum demekte çook kolay oluyor.öyle bir sinileniyorlarki ağızlarından ne çıktığının farkında bile olmuyorlar.eşimle yaşadığımız bir örnek;
6 yıllık evliyiz.4yaşında kızımız var.eşimle çook kavga eder olmuştuk.ikimizde bıktık.eşyalarını toplayıp gitmek istedi.bende kızımı alıp evi terkettim.uçağa atlayıp kızkardeşimin yanına.1hafta sonra aradı ayrılalım ben böyle çok rahatım kafam huzur buldu yüzüm güler oldu dedi.daha öncede ayrılma konusu geçmişti ama konu kapanmıştı.neyse ben ayrılmak istemiyorum çözeriiz ben değişmeye razıyım seni seviyorum dedim.bu bi havalara girdi istemem de istemem davayı açıyorum maddiyattada anlaşalım dedi.tamam o zaman bende seni istemiyorum dedim.önüne anlaşma olarak maddelerimi de sıraladım.kardeşimin avukatıylada görüştüm ailemede söyledim şartlarımız şunlar kabul et aç davanı geliyorum dedim.baktı iş çook ciddi ayneeen çaaark e ben tüm onları sinirler söyledim insan sinirle her şeyi söylüyor evliliğimize bir şans daha verelim seni özlüyorum ayrılık kolay değilmiş.tabi tüm bunlar 1 aya yayılmış olaylar.o dönemde çook kötü şeyler de söyledik çoook restleşmeler yaşadık tabi.eşim seni seviyorum ben derdi bende sevmekle olmuyor bilmiyorum deyince hemen kızar çark eder sen şöylesin sen böylesin der sinirlenir bir sürü ağır laflar ederdi.sakinleşince pişman olurdu.yani erkekler işte kafaları karııkken ne dediklerini bilmiyorlar.ne söylediklerinin yada söyledikleri şeylerin nekadar yaralayıcı ve ağır olduğunun farkına varamıyorlar.

Beylerin çekmemesi konusunda çok doğru söylemişsiniz.Ve kimisi geri çarketmeyecek kadar bile aptal olabiliyor:(

Son düzenleme:
slm arkadaşlar..

ben yokken de beni düşünüp yamışsınız sağolun...

eve döndüm.. kayınvalidem olaylardan habersiz geldi aldı beni görümceme gittik oradan da eve döndük..

yazamadım sizlere kusura bakmayın hala o kadar karışığım ki..

bazı arkadaşlar bak nasılda döndü gurursumuş demesin ne olur.. çocuğum var dönmek zorundayım..her şey onun için..

eşimle bazı şeyleri konuştuk konuşmaz olaydık o da bana döktü içinden gelenleri hatalarımı herşeyi...

benim de hatalarım var elbette ben farkındayım zaten bunalrın ama ben kendimi düzeltmek istesemde karşı taraf düelmeyince boşa kürek çekiyorum gibi geliyor..

bir arkadaş değer görmediğin için oluyor bunlar gibi birşeyler söylemiş.. benim eşimle konuşmamın sebebi bu zaten dedim bana değer vermiyorsunuz daha beter çıldırdı. onda göre ben el üstünde tutuluyorum..

aramız düzelmedi arkadaşlar daha beter bozuldu.. o bana saydı ben ona...

sular dalgalanmadan durulmaz derler...

bana akıl verin.. neler yapmalıyım eşimle mecbur kalmadıkça konuşmuyoruz aynı evde 2 yabancı.. hiç böyle olmamıştı.. biz hiç boşanmayı dile getirmemiştik..

neden böyle oldu..

evine döndüğün iyi olmuş canım ama barışmamanıza üzüldüm...

en son doğum günüünü kutlamıştın sanırım msj atmamıştı...

konuştunuzda canım eşin hala boşanmakkmı istiyo
...

boşanmaktan falan konuşmadık ama eşim ısrarla esksi gibi olamayacağımızı söylüyor..

benim annesiyle arasını açmaya çalıştığımı düşünüyor allah aşkına açmak isteseydim bu kadar susar mıydım..

ne yapacağımı bilmiyorum dedim yaa aynı evde iki yabancı gibiyiz 2 gündür..

eskisi gibi olur mu herşey bilmiyorum kırgın olabilir ama bende çok kırgınım..

çok canım sıkkın..

bana gelme dedi ama ben geldim hata mı ettim bilmiyorum ama ben evi terkedip çıkmadım ki iki parça eşyayla çıktım döneceğimi biliyordu ısrarla gelme dedi...

gururum kırıldı yalnız hissediyorum or durumdayım..

eşim benim dert ortğım değilmiş.. bir sorunumu paylaşamamışım demekki sonu boşanma lafı duymak olabirmiş demekki.. yaşadıklarıma bakın..

boşanmaktan falan konuşmadık ama eşim ısrarla esksi gibi olamayacağımızı söylüyor..

benim annesiyle arasını açmaya çalıştığımı düşünüyor allah aşkına açmak isteseydim bu kadar susar mıydım..

ne yapacağımı bilmiyorum dedim yaa aynı evde iki yabancı gibiyiz 2 gündür..

eskisi gibi olur mu herşey bilmiyorum kırgın olabilir ama bende çok kırgınım..

çok canım sıkkın..

bana gelme dedi ama ben geldim hata mı ettim bilmiyorum ama ben evi terkedip çıkmadım ki iki parça eşyayla çıktım döneceğimi biliyordu ısrarla gelme dedi...

gururum kırıldı yalnız hissediyorum or durumdayım..

eşim benim dert ortğım değilmiş.. bir sorunumu paylaşamamışım demekki sonu boşanma lafı duymak olabirmiş demekki.. yaşadıklarıma bakın..

senin eşinle paylaştıkların kesinlikle boşanma sebebi değil canım her kadın söyler her kimle yaşadığı annesi vs... arkadaşı vb. kişilerle yaşadığı problemleri ne var bundannda bu kadar abarttı anlamadım canım ya...

yeterince sen alttan aldın canım elinden geleni yapmışsın ayn evde küs olmak zor biliyorum ama biraz daha sabret inşallah düzelir de eşinin aklı başına gelir...:71:

haksızlığa uğrayan ben alttan alan yine ben neden kadınım çocuğum var..

bazen düşünüyorum da boşanalım dediğinde tamam boşanalım mı deseydim acaba..

çünkü gerçekten o kadar haksızlık yapıyor ki.. beni suçluyor..

annesiyle arasını açmaya çalışıyormuşum kin besliyormuşum

eşimin bana söylediklerine bakın...

boşansak daha mı iyi acaba..

haksızlığa uğrayan ben alttan alan yine ben neden kadınım çocuğum var..

bazen düşünüyorum da boşanalım dediğinde tamam boşanalım mı deseydim acaba..

çünkü gerçekten o kadar haksızlık yapıyor ki.. beni suçluyor..

annesiyle arasını açmaya çalışıyormuşum kin besliyormuşum

eşimin bana söylediklerine bakın...

boşansak daha mı iyi acaba..

sen eğer boşanalım dersen önce şunu düşün hazırmısın boşanmaya sırf gururrun içinmi söylemek istiyosun yada bunu bi düşün önce bunlarıı en önce şunu düşün çocuğunu sen bi annesin onu sen düşünmezsen senden başka hiç kimse düşünmez...

eğerki bunları düşünüp hala boşanmak istiyosan sen bilirsin tabi hakında hayırlısı olsun canım...

şu bi gerçek anlattıklarına bakılırsa eşin sana haksızlık yapıyo bunları hak etmiyosun...

hatalar tek taraflı değildir o senden daha fazla hatalı olabilir ama sen sabret biraz daha evladın için sen annesin çünkü ben ilahi adalete inanıyorum o anlıycak inşallah hatasını rabbim er geç gösterecek ona hatasını er yada geç bundan asla şüphen olmasın sen hiç haksızlık yapanın sonunda cezasını çektiğini görmedinmi ben çok gördüm sen alaha sığın kerdeşim bol bol dua et ve elinden gelenin hepsini yap sen iyi olda herşey düzelicek inşallahh...

kendi esimden biliyorum. Zamaninda konusmak da bi fayda saglamazdi. Bu tip erkeklerle gecinmek icin tek sart annelerine iyi davranmak. Kaynananla iyisen kocanla da iyi olursun.

allaha sığın kardeşim demişsn yaa okudum gözlerimden yaşlar boşaldı allah razı olsun...

çok dua ediyorum inanın ki hatalrım var elbette ben kabul ediyorum zaten bunları ama en azından hataların yarısı benimse yarısı eşimin ama asla kabul etmiyor beni fesatlıkla suçluyor allahım biliyor ya hayatım boyunca hiç fesat olmadım hiç..

ben boşanmak istemiyorum tabii ki neden isteyeyim neden çocuğum annesi babası ayrı büyüsün ama gururum o kadar kırıldı ki bazen diyorum da keşke tamam deseydim çünkü eşim çok kararlı söyledi bunu ben istemedim öyle hemen kolay mı boşanmak sorunlarımızı çözeceğiz bşanmak yok dedim..

ama dedim yaa gururum çok kırıldı..

sizlerde dua edin bana çok ihtiyacım var..

Back
X