Esimle sorunlar..

Eşiniz çocuk daha...

Siz nasıl bir cesaretle evlendiniz ki ?
Askerliğini falan yapmış mı ?
Okulunu bitirmiş mi ?

O yaştaki biri genelde arkadaşlarıyla ps oynar,batak çevirir,üzülerek söylüyorum kadınlarla ilgili iğrenç muhabbetler çevirir.
Ergenlik 22-23 yaşında sonlanıyor.

O çok istese dahi siz evlenmemeliydiniz bence,erken çok çok erken.

Bekarken gezen tozan adammis cikarmis Evlendiginizde dizinin dibinde oturacaginimi sandiniz üstelik 22 yaşında ve bide üstüne bekar arkadaşlarıyla çıkıyor. .. sizde plan programlar yapın sizde arkadaş Çevrenizle çıkın madem öyle evde bekleyen Siz olmayın sizde aktif olun bakalım Neler olucak..

22 yaşında ve daha gençliğin getirdiği istekleri tatmin olmadan evlenmiş. Bence bocalıyor. Üstüne gitmeyin derim.

Ablacim nasil yapicam lütfen söyle bana yardimci ol cok kötü durumdayim :KK43: bende istiyorum beni özlemesini beni görmek istemesini eskisi gibi..
Öncelikle ablan yaşında değilim akranınım:)
Öyle çıkmazlara girdimki burda neredeyse 100 konu acmışımdır bende. Ama benim tek eşimden kaynaklı değildi konularım . İlgisizlik hat safhadaydi . Aileme göndermez ailesinin lafından çıkmaz yüzüme bakmaz ailesinin istekleri olmazsa aylarca konuşmazdi. Çok yanlız kaldim 1 buçuk yıl önce ailem hastalandı göndermedi istemedi konuşmadı benimle aylarca . Aileme bişey olur diye alttan almak zorunda kaldım. İkiside kanserli çünkü annem ve babam . İyileşmeleri için yansıtmadım bişey. Dışarı çıkar ben dışarı çıkınca neden çıkıyorsun derdi . Ailem arkadaşlarım çok uzaktalar ne yazık ki ben yapayalnizdim . Kendi arkadaşlarının eşleriyle tanistirmisti ama beni terbiye etmeye çalışıyordu güya yanlız lasip canım sıkılınca her gün annesine gideyim diye türlü oyunlar . Psikolojik baskılar. Çok ağır yaşadım Ama burdaki akıllarla öyle böyle atlattım. Kendimi sevdim öncelikle . Bi pskiloğa başladım . Tv izlerdi bana ilgisiz davranırdi . Her gün dışarı çıkardı. Sarılıp öperdim ben seni canım isterse öperim derdi vs vs.
Ben mi naptim. Aynanın karşısına geçtim. Onun evde olduğu zamanlar kendime hayran hayran saçlarımı taradım kremlendim bakımı mi yaptım. Sonra tv karşısında sıkıldım mi odama geçtim kitap okudum . Yalnızlıktan çok bunaldım ama yılmadım. Sonra neyden hoşlanırım yazmaktan mumları yaktım odada müziğimi açtım yazdım yazdım yazdım. Merak edip bana bakmaya geldi konuşmayan adam. Onunla ilgilenmiyorum diye sıkılmaya oflamaya pflamaya bsladi. Haftasonu dört gözle beklerdim . Baktım beni umursamıyor tek başıma sinemaya gittim . Evim deniz kenarına çok uzak ben dışarı çıkıyorum dedim izin vermiyordu ben çıkardım peşime takılırdı. Konuşmazdik ama benim umursamamzligim onu hircinlastirmis üstüme düşürmüştü . Net cevaplarim olmadı önceden herşeyi ince ayrıntısına kadar anlatırdım. Markete gidiyorum . Yada ahaha bugün noldu biliyomusun yada bak ne aldım vs . Onu kestim . Dışarı çıkıyorum diyordum nereye diyordu dışarı diyordm çünkü bana o da öyle söylüyordu. Hazırlanıp süslenip süslenip dışarı çıkmaya başladım aldatıyorum sandı. Mesajlaşırken gülmeye başladım sonra indim yazışmaları. O evdeyken hayatta telefonla konuşmam arkadaşım kuzenim vs. Konuşmaya başladım saatlerce inadına kahkahalarla o beni tehdit ettikçe sen görürsün diye ben inadına mutlu gibi göründüm çok hırpalandm çok yoruldum ama ona muhtaç olmadigimi gösterdim.

O yüzden diyorum ki onalmadigimi bekleme sürekli çevren varsa sosyal ol . Ona zaman ayirma ilk zamanlar bunu inadına yapıyormuş gibi değil kendi iyiliğin için yap.
İçine kazandıkça çaresiz içine kapandıkça yanlız kalıyor insan .
Buradaki arkadaşların dediği gibi hayatının merkezine onu koyma bu yeterli

22yaşinda kuzenim var bekar, onu suanda evli bile dusunemiyorum. Cocuksun len sn daha diyorum. Bn 25 yasindayim. Ama ben bayanim o erkek. Erkeklerin yarisi gec olgunlasiyor kimisi olgunlasamiyor. Keske sen olgun davranip evliligi erteleseymissin. Bnm kuzenim suanda iyi bi isi var. Kariyeri var. Ama hala ps oynayan, futbol maclarina giden, eve ugramayan bi genc. Suanda evlense sihirli degnek degmis gbi tama ben evlendim artik disari cikmayim demez yani. Uzgunum ama, ben sizide pek akli basinda goremedim..

22 yasinda ama simdige kadar yasicagini yasamis gezdi tozdu her istedigini yapmis olan birisi.

Bende bunlarin farkindaydim tabiki ve herseyide konustum söyledim bastan.
Disari cikma konusunu bugünden yarina degistiremem ama denicem dedi, ama ben cok yoruldum, annemde bana demisti yasi kücük diye ama mutluyum diye hic biseye karismadi.. annemede bisey söyleyemiyorum ama annem hakli cikti.

22 yasinda ama simdige kadar yasicagini yasamis gezdi tozdu her istedigini yapmis olan birisi.

Bende bunlarin farkindaydim tabiki ve herseyide konustum söyledim bastan.
Disari cikma konusunu bugünden yarina degistiremem ama denicem dedi, ama ben cok yoruldum, annemde bana demisti yasi kücük diye ama mutluyum diye hic biseye karismadi.. annemede bisey söyleyemiyorum ama annem hakli cikti.
22 yaşına kadar nasıl yaşayacağını yaşamış olabiliyor, hızlandırılmış tur mu hayat?
bence olgun görünmek istemiş sizi evliliğe ikna etmek için ve siz de yeterince tanımadan evlenmişsiniz
diğer arkadaşlar da yazmis, hayatınızın merkezine onu koymayın. gezin tozun istediklerinizi yapın sonra o sizin peşinizden koşmaya baslasin
onsuz da gezebilirsiniz, o yokken ne yapıyordunuz?
yapamam edemem derseniz sadece şikayet etmekle kalırsınız hiçbişey düzelmez
birazcık özgüven yahu

kizlar ben cok üzgünüm, söyle basliyim ben 26 yasindayim esim 22 yasinda, 5 aylik evliyiz. Esim önceden hep cok ilgisini sevgisni gösterdi, bir dedigimi iki etmezdi, beni görmek icin can atardi. Bekarligindan beride hergün disari cikan birisiydi zaten ve nisanliligimizdada öyleydi, ona söyledim bak evlendikten sonra böyle olmicak kendini alistir öyle fazla cikmamaya tamam tamam dedi.

Disari cikma sayisini azalttik gerci ama yine hep bi nedenler cikiyo haftanin 3-4 günü yine cikiyor yani.
Ve suan yine oturmus agliyorum, cünkü artik beni anlamiyor, ne sevgisini gösteriyor ne ilgi veriyor, isi gücü hep arkadaslari arkadaslari, bu arada arkadaslarida hepsi bekar. Hic bi karimla bisey yapim bi plan yapim yok, biyere gitcek oluruz mesela is cikisinda o plan bozuluyo hemen diyorki iyi madem olmuyo ben ozaman suraya gidiyom buraya gidiyom. Hic benim isteklerime göre davranmiyo anca kendi istekleri. Ben ona bunlari söylemekten yoruldum diyorum oda bana diyorki bende duymaktan yoruldum.. ee madem yoruldun ozaman sende yapma.. ne yapacagimi bilmiyorum gercekten, baska birisindende süphelenmiyorum cünkü telefonunu filan öyle saklamaz hic herseyi ortada o konuda güvenim sonsuz zaten ama benim sevgim yipraniyo gittikce cok Yoruldum evliligimim ilk aylari ama ben hic mutlu degilim :KK43::‘(
20 yaşında bi yeğenimiz var eve sokamıyoruz,eşim de 22 yaşındayken çok takılırmış arkadaşlarıyla sonra geçmiş o günler. 22 yaşındaki çocukla evlenilir mi siz 26ysanız en az denk yaşınızı bulmalıydınız,olgunlaşmasını bekleyeceksiniz yapacak birşey yok.

kizlar ben cok üzgünüm, söyle basliyim ben 26 yasindayim esim 22 yasinda, 5 aylik evliyiz. Esim önceden hep cok ilgisini sevgisni gösterdi, bir dedigimi iki etmezdi, beni görmek icin can atardi. Bekarligindan beride hergün disari cikan birisiydi zaten ve nisanliligimizdada öyleydi, ona söyledim bak evlendikten sonra böyle olmicak kendini alistir öyle fazla cikmamaya tamam tamam dedi.

Disari cikma sayisini azalttik gerci ama yine hep bi nedenler cikiyo haftanin 3-4 günü yine cikiyor yani.
Ve suan yine oturmus agliyorum, cünkü artik beni anlamiyor, ne sevgisini gösteriyor ne ilgi veriyor, isi gücü hep arkadaslari arkadaslari, bu arada arkadaslarida hepsi bekar. Hic bi karimla bisey yapim bi plan yapim yok, biyere gitcek oluruz mesela is cikisinda o plan bozuluyo hemen diyorki iyi madem olmuyo ben ozaman suraya gidiyom buraya gidiyom. Hic benim isteklerime göre davranmiyo anca kendi istekleri. Ben ona bunlari söylemekten yoruldum diyorum oda bana diyorki bende duymaktan yoruldum.. ee madem yoruldun ozaman sende yapma.. ne yapacagimi bilmiyorum gercekten, baska birisindende süphelenmiyorum cünkü telefonunu filan öyle saklamaz hic herseyi ortada o konuda güvenim sonsuz zaten ama benim sevgim yipraniyo gittikce cok Yoruldum evliligimim ilk aylari ama ben hic mutlu degilim :KK43::‘(
2 yıl yaşadım aynı seounu dil döktü m bak geldi bekar evlenince hepsi karısıyla kapancsk evine kimse takılmaya ak anlamadım beni

2 yılın sonunda çok büyük sorun yaşayıp ayrılmanın eisignden döndük

Sonra ne mi oldu sabahlara kadar takıldığı sürekli plan yaptığı arkadaşları evlendi bir bir hiç biri arayip sormaz oldu ohhh oldu artık hiç bizden ayrı dışarı çıkmıyor

çıkmıyor da ne oluyor en güzel yıllarım hep tartışma ile kocamı elin heriflerijden kıskanmak la geçti ama sonunda kazanan ben oldum

Artık hiç çıkmıyor dışarı bizsiz

Tek çözüm bekarlari evermek :confused:

Esimle evlendigimizde ben 22 esim 32 yasindaydi.nisanliyken surekli disari cikardi hic takmazdim cunku surekli beni arardi mesaj atardi ilgilenirdi tabi o yaslarda aklim 5 karis havada olayin farkinda degildim.evlendikten sonra bir ay sonra bu adam disari cikmaya basladi o zaman kafama dank etti.suan 35 yasinda hala cikar ama haftada iki gune dusurduk bu arada biz kucuk bi yerde yasiyoruz erkeklerin gittigi bi lokal var hep orda takilirdi arkadaslarinin hepsi de ayni esim gibi cikar burda yasayanlarin kaderi gibi bise.35 yasindaki adam bu haldeyse 20 yasindakinin cikmasi cok normal

Yanlış anlama evlilikte kadının erkekten büyük olmasına karşı değilim çevremde çok örneği var ama bunlar hep 35 in üstünde insanlardı. 22 yaşında bir erkek daha çocuk bence. Yani ben 26yken 22 yaşında delikanlılara ablacım diye konuşurdum hiç o gözle bakmamıştım. Olgun gosteren bir erkekti de oyle mi kapildin desem anlattiklarina bakilinca evliliği idrak edememiş bir ergen portresi çiziyor kocan. Bu açıdan tuhafıma gitti konu. Peki eğitim durumlarınız nedir? Çalışıyor musunuz? İşi gucu var mı? Askere de gitmemiştir henuz

Bence bırakın çıksın. Daha deşarj olmuş olarak size daha güzel ve ilgili davranabilir.Siz böyle davrandıkça huzursuz olup sizden hepten uzaklaşabilir. Siz de çıkın. Hayatınızı eşinize endeksli yaşarsanız mutlu olamazsınız.
Al benden de okadar ve sizin yaptığınız yorum tam anlamıyla yerinde, 17 senedir evliyim ve bunu herzaman bidaha anlıyorum ben, ara ara rahatsız olduğumu belirttigim zamam ya kavgayla ya soğuk durmakla , o bana daha çok soğuk davraniyo ve her seferinde der ki benim yaptığım arkadaşlarla vakit geçirmekten başka bir şey yok ve bunu da bana çok gorme ama bıraksam daha mutlu olacak ve dolayisiyla bende daha huzurlu olacam
Yanı bencede kötü bir şey yapmadığı sürece varsın çıksın atlaslarıyla

Yaşı daha küçük. Olgunlasmasina bira daha zaman var.

Bunu yenmeye çalışın.

Siz usteledikce O' nu arkadaslarina itiyorsunuz.

Bugün bu kavganin fişini çekin.

Eşiniz değil ev arkadasiniz oldugunu düşünün.

O' nu yine bastan kendinize bağlayın.

Kavga yerine sevin :)

Bir de böyle deneyin.
Daha iliskiniz yeni evlilik oturmasi için ilk zamanlar sinirlar cizliyor şu an tam zamanlari yeni evlisiniz.

Üstesinden gelebilirsiniz.

Arkadaslar akil yasta degil basta diye bosuna dememisler, evet daha 22 yasinda ama erken yasadi herseyi hayatinda o yüzdende evlilige hazirim dedi, ben tabikide düsündüm ama hep anlasirdik hersey uyustugu icinde birbirimizide cok sevdigimiz icin hemen karar verdik. Böyle disardan duyunca hep tuhaf geliyo insana ama ben baska erkeklerde tanidim yasi 28-29 olan ama esim onlardan cok daha olgun ve ne istedigini bilen birisiydi digerlerine bakarak.

beklentiniz fazla mi yüksek.. arkadaşlarıyla arada görüşmesi gayet normal. sürekli ilgi beklerseniz kavga cikartan taraf siz olursunuz ve evliliğiniz bozulur..Kendinize hobi vs bulun. arkadaslarinizla gorusun..

Bu yaştaki adamla evlenince böyle oluyor işte . Çok erken bir yaş erkekler için . Mesela bizim karşı komşu kız 96 doğumlu adam 95 doğumlu polis . 2 yada 3 senelik evliler . Geçen kış sürekli kavgalarını dinledik şahit olduk diğer komşularda aynı şekilde hep söyleniyor kavga ettikleri . Bir keresinde kız söylemişti kocasının sürekli dışarı çıktığını onunda sinirlendiğini eminin kavga sebebleri tek bu değil. Eşim hep der cahiller evlenince böyle olur diye hak veriyorum ona

Back
X