eşimle sorunlarım:(

yorumların bazılarını acaba erkek üyelermi yapıyor diye düşünüyorum:):)

erkekelr her ne kadar üye olamasalarda:D

Peki dogru olan ne ben hala anlayamadım. İstemedıgım sekılde yasamak mı dogru onların ıstedıgı gıbı mı olsun herşey benım ısteklerıme ters düşerse sorun cıkarmayayım mı. Bunu samımıyetımle soruyorum ben hala anlamadım neyın dogru oldugunu. Ama gerçekten evlılık bunu gerektırıyorsa bana gore degılmiş yalnızlıgı secerım ılerde boyle devam ederse. Küçük detay demişsiniz ama benım ıcın gerçekten kucuk degıl ben içli dışlı olmayı sevmıyorum kımseyle mesafelı mutluyum ve evlılıkte de boyle ıstıyorum dıger turlusunu beceremem ıstesem de.

Doğru olan şu: Siz zaten bir ailesiniz. Sizin zihninizde çizdiğiniz portrenin aksine,
anlattıklarınız bizim zihnimizde yine de sizi düşünen bir eşiniz olduğu izlenimi
uyandırdı. Sadece çok yeni evlisiniz. Evliliğin ilk ayları, sorun aramak isterseniz
eğer, çok şeye gebe. Çok rahat bulursunuz. Mesafeli ve mutlu olmak benim
de yaşam tarzımdır. Ama eşim aslında annesine düşkün, içten içe onun dediği
hiçbir şeye itiraz etmez. Ben ilişkilerine karışmam. Mesafe koymak ya da koymamak
onun inisiyatifinde. Dengeyi kurduğu takdirde sorun yapmam. Ölümlü dünya, ileride
keşkelerinin nedeni olmak istemem.

Eğer olayı abartırsa elbet müdahale ederim ama sizin durumunuzda çok abes birşey
yok şimdilik.

damdan düşmeyen damdan düşenin halinden hakikaten anlamıyor..
ne farklı yorumlar var..
herkes aynı katılıkta olamaybilir
ya bazı şeyleri zamanla öğrencez yada alışıcaz bu durumlara

ayrıca eklemek istiyorum siz politik davranabilirsiniz eşiniz demekki bunu seviyor
ama benim eşim patavatsızda olduğu için politikada yapsam beni tersliyor
hadi kardeşine şunu alalım desem yine bana patlıyor sonuç:)yok dar aldık yok gereksiz aldık vs
bu sefer ailecek üzerime geliyorlar
yazın tatile görümcemleride götürdüm zehir ettiler,ailesi ayrı tripte,kızlar ayrı tripte:)
yani herkes anlayışlı ve minnettar olup teşekkür edecek karakterde değil..

bizimkiler yüz verince gelip halıya sçn cinstenler

Bence tatile götürmek yerine, onların tatiline birkaç gün iştirak etmek daha iyi.

Ben eşimin kardeşine hediye aldım çok özenerek o bana çok para vermişsin dedi.
Ben de güldüm. Ne anlarsın sen hediyeden dedim. Sonra beraber güldük.

Eşinizin patavatsız olması kötü ama. Siz ne kadar özenseniz de davranışlarınıza
bir süre sonra söyledikleri yüzünden yılabilirsiniz... Keşke bunu farketmesinin
bir yolu olsa.

nasıl yani,yarım saatlik iş için mi evliliğinizi ve hayatınızı zindan ediyorsunuz.abisinden yardım istemesinde ne sakınca var.tüm zamanınızı orada geçirecek bir durum değilki ve adam işini bitirip senin istediğini yapmış gene.böyle devam edersen kocanı da bıktırırsın haberin olsun:34:

Peki dogru olan ne ben hala anlayamadım. İstemedıgım sekılde yasamak mı dogru onların ıstedıgı gıbı mı olsun herşey benım ısteklerıme ters düşerse sorun cıkarmayayım mı. Bunu samımıyetımle soruyorum ben hala anlamadım neyın dogru oldugunu. Ama gerçekten evlılık bunu gerektırıyorsa bana gore degılmiş yalnızlıgı secerım ılerde boyle devam ederse. Küçük detay demişsiniz ama benım ıcın gerçekten kucuk degıl ben içli dışlı olmayı sevmıyorum kımseyle mesafelı mutluyum ve evlılıkte de boyle ıstıyorum dıger turlusunu beceremem ıstesem de.

Bunlar zamanla oturacak, daha çok yeni evlisiniz. Eşinde en ufak sorunlarında koşturmaktan sıkılacak ve çözüm bulunacaktır.

Eşin zaten senin ailesiyle içli dışlı olman konusunda baskı yapmıyor ki... Ama sen eşimin oraya yalnız gitmesini istemiyorum diyorsun, sence buna hakkın var mı? eşini kendi sınırların dahilinde yaşamaya zorlamış olmuyor musun?

Eşin sürekli vaktini orada geçirir seni hep yalnız bırakır o zaman anlarım, ama interneti bozulmuş abisini çağırmış, planınızı bozmamış dönüşte uğrayalım demiş, sen istemeyince ben gider gelirim demiş. Ben bunda büyütülecek hiç bir şey göremedim...
Eşin yetişkin biri sürekli senin fikrinle hareket edemez ki...

Bak ben bir süre önce eşi ve ailesiyle ilgili Mesafe konusu açmıştım, vaktin olursa göz at derim canım :34:

Ortada oyle cok buyuk bir sorun yok,
esiniz orta yolu bulmus siz trip yapmissiniz...

Esinizin tavri cok hos ,
ne yardan geciyor ne serden :)
Ama siz bilincli olarak serden gecmesini istiyorsunuz .

Esiniz evlendi ama evlatliktan da cikmadi ki,
tabi ki acil islerde gidecek ,
yarin bir gun sizin isiniz olur onlar yardima gelirler,
bu olayi boyle degerlendirin .

Ayrica tek gitmelere alisir diye korkuyorsunuz ,
sanki esiniz anne babasinin yanina degil de baska bir yere gidiyormus gibi davraniyorsunuz ...

Bunlar evliligin baslarinda yapilmayacak hatalardir arkadasim ,
her seyin altinda bir sey aramayin.
bu durumlar size zarar getirir sonra da erkekler dirdirci der cikarlar

Bu durum devam ederse , esiniz bu konularda sirf siz konusmayin, araniz bozulmasin diye yalana basvurabilir...

Bence tatile götürmek yerine, onların tatiline birkaç gün iştirak etmek daha iyi.

Ben eşimin kardeşine hediye aldım çok özenerek o bana çok para vermişsin dedi.
Ben de güldüm. Ne anlarsın sen hediyeden dedim. Sonra beraber güldük.

Eşinizin patavatsız olması kötü ama. Siz ne kadar özenseniz de davranışlarınıza
bir süre sonra söyledikleri yüzünden yılabilirsiniz... Keşke bunu farketmesinin
bir yolu olsa.

canm bizimkiler öyle değil hötler:)
çok para vermişsin dediğinde inan aynı cevabı veririm sen ne anlarsın diye küser:)
kocamanda kız aslında 89 doğumlu
bizimkiler ezik büyümüşler bu yüzden çok alıngan ve patavatsız olmuşlar

nasıl yani,yarım saatlik iş için mi evliliğinizi ve hayatınızı zindan ediyorsunuz.abisinden yardım istemesinde ne sakınca var.tüm zamanınızı orada geçirecek bir durum değilki ve adam işini bitirip senin istediğini yapmış gene.böyle devam edersen kocanı da bıktırırsın haberin olsun:34:

tam olarak bunun için zindan ettiğim söylenemez. Zaten oncesınde kavgalıydık ona karşı doluydum çok bunalmıştım ve bu durumu düzeltmek için fırsat yaratmıştım üstüne boyle bır olay olunca yarım saatı bırakın 5 10 dk lık iş bile olsa batacaktı o durumdaydım. Bursa sorun yardıma gıtmesı değil sorun oncekı konuşmalarımız bırbırımızı acıtacak sekılde aıleler hakkında konuşmamızdı ve boyle hassas bır gunde bana vakıt ayıracakken aramızı düzeltecekken kardeşini ertelemeyısı.

ben anlıyorum seni..
ama canm acı bir gerçek şu ki
ne kadarda sevseler değer verseler
tartışma olunca sizin aile bizim aile bitmiyor uzayıp gidiyor

en iyisi maalesef pollyannacılık
vurdumduymaz olmaya çalış
tatlılıkla idare etmeye çalış belki sende işe yarar
ve umursama onu biraz

Bir de ben yeni nesil genc kizlarimizi anlamiyorum

Hep sevgili modunda olalim istiyorlar

Ama bilmiyorlar ki sevgili modunda olup,
ayni zamanda aile olabilmeyi :)

Bundan guzel sey var mi?
Ah zaman cabuk gecse de bir anlasaniz :)

Bu arada yanlis anlasilmasin yasli degilim 32 yasimdayim
yaklasik 9 yillik evli ve 2 cocuk sahibiyim :)

bir de ben yeni nesil genc kizlarimizi anlamiyorum

hep sevgili modunda olalim istiyorlar

ama bilmiyorlar ki sevgili modunda olup,

bundan guzel sey var mi?

bu arada yanlis anlasilmasin yasli degilim 32 yasimdayim

evet öyle olmak istiyorum ben de:)
yaşım 27 ama:)

Bir de ben yeni nesil genc kizlarimizi anlamiyorum

Hep sevgili modunda olalim istiyorlar

Ama bilmiyorlar ki sevgili modunda olup,

Bundan guzel sey var mi?

Bu arada yanlis anlasilmasin yasli degilim 32 yasimdayim

Sadece adamlarla evlendik sanıyorlar. Adamlar evlenince ailesine sırtını dönecek, eşinin sözünden çıkmayacak sanıyorlar...

Ben burada eşi tarafından kontrol edilmeye çalışılan bir adam görüyorum. Bende olsam evlilik ne zormuş der kapıyı vurur çıkarım.

Halsaz şu BDV topiklerini bir gezse, hala evliliği idrak edememiş ailesinin sözünden çıkmayan karısını aile değerinde görmeyen, sürekli annesi babası ile vakit geçirip karısını boşlayan adamları görse, çocuklarının annesine en ufak tartışmada "bana kadın çok ana baba yok" diye kapıyı gösteren adamları görse, maaşını ailesine yedirip eve para vermeyen adamları görse, eşini başının üstünde taşırdı...

Kendince evlilik ve aile arasında denge kurmaya çalışmasını anlıyorum. Eşinin dengeyi kuramayıp kendisini ihmal edeceğini düşünüyor, bu yüzden aileden gelen en ufak çağrıda önlem almaya çalıştığını sezdim yazdıklarından...

Ama sırf denge kurulsun diye en ufak şeyleri büyütüp kavga meselesine dönüştürmeye gerek yok. Aileden birinin ihtiyacı olmuş çağırmış adamda gitmiş yarım saat yardım edip gelmiş. Bunun neresi evlilik için tehlike oluştursun. Böyle düşünmek zor olmasa gerek..

Yarın öbür gün belki senin yardıma ihtiyacın olacak onlar koşacak, ama sen bu kadarcık şeye kızarsan o aile koşmaz, sonra gelip konu açarsın hasta oldum, geçmiş olsun demediler diye...

Konu sahibi arkadasim
esinin kiymetini bil
dedim ya ne yardan geciyor ne serden. :)

Erkek dedigin de boyle olmali ,
dengeyi kurabilen bir esin var
bu cok onemli bir sey
ellerinle bunu yitirme

Sen boyle davranmaya devam ettikce, esin yalana basvuracaktir
hic gerek yok boyle seylere

takildigin nokta, onlara hayir diyememesi sanirim ,
belki cok acildi, o an yapilmasi gerekiyordu.
hem sana oraya gidicem sinemayi erteleyelim de dememis

gercekten bunlarla kendinizi ve evliliginizi yiprattiginiza degmez ...

Son düzenleme:
eşin bencede olgun bir erkek sana değer verdiği belli.ailesini önde tutup seni 2. plana atmıyor kıymetini bil derim.böyle ufak tefek mevzuları büyütme senin ailen benim ailem olayına hiç girme boşuna surat kapris yapmayın yeni evliliğin tadını çıkarın

Back
X