eşimle sorunum var

sudem5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2009
473
8
118
İstanbul
Merhaba, bir konuda sizin yardımlarınıza ihtiyacım var. Şöyle özetleleyim; eşimin babaannesi geçen hafta cumartesi günü vefat etti. yaklaşık bir haftadır salı günü hariç her gün gittim elimden geleni yaptım. İki tane çocuğum var biri ilköğretim 2. sınıfa gidiyor çocuk derslerini yapamaz hale geldi ben çalışıyorum işyerim taksimde taksimden zeytinburnuna gidiyorum çocukları alıyorum evden ve küçükçekmeceye gidiyorum ve tüm bunları yaparken kık bile demedim ki, boyun fıtığım var aşırı yorulduğum zaman koluma vuruyor ağrı iki gündür inanılmaz ağrı çektiğim halde yine de gittim gidince tabii gelin olduğun için herkes bütün hizmeti senden bekliyor onu da seve seve yaptım çünkü eşimin babaannesini gerçekten seviyordum. Neyse bu cumartesi babaannenin kırk mevlüdü var bana cuma akşamından gel hazırlık yapacağız dediler bende peki dedim. Eşim orada cumadan geliriz pazara kadar kalırız dedi. Orada bir şey söylemek istemedim. Eve gelince cumadan gidicez hazırlık için ama cumartesi artık mevlüd bitip herkes evine gidince bizde eve gelelim dedim benimle resmen kavgaya tutuştu niye kalmıyormuşum niye eve gelecekmişim. Bende dedim ki çalışıyorum ve iki çocuk var çocuklar perişan oldu bende öyle ama ben kendimi değil çocukları düşünüyorum çocuk ders çalışamıyor doğru dürüst bir haftadır notları bile düştü. (Bu arada eşimin halasının kızı yani babaannenni torunu cumartesi geldi pazar günü döndü çocukların okulu var dedi hafta sonu gelebilirim ancak, bir başka torununun eşi de yani benim gibi o da gelin pazar günü geldi sadece 2-3 saat durup gitti gidiş o gidiş öldüğü gün bile gelmedi yani) Benim annemler cenazeye geldiler fakat eve de gelecekler tabii damatlarının babaannesi ya geçen pazar günü aradıklarında hafta sonu mutlaka geleceğiz dediler hem annemler hem de dayımlar eşim de oraya gelsinler diyor. Sen kendi ailen gelecek diye kalmak istemiyorsun falan filan dedi. Seni ve çocukları eve bırakırım ben giderim orada kalırım sabahtan akşama kadar dedi. Bende sen hiç düşünmüyorsun ki dedim beni düşünsen bu kadar yormazsın dedim birbirimize girdik tabii. (Ki ben dün akşam böyle şeyler söylenmez ama manen yorulduğum koşturduğum halde maddi olarak da hem eşime hem eşimin akrabalarına destek olmaya çalışıyorum) ama ne yaparsam yaramamıyorum sanırım. Şimdi sizce ne yapmalıyım eşim telefonunu bile kapatmış, hayır sonuçta sana değer verip başsağlığına geliyor benim ailem neden sen ısrarla cumartesi günü de orada kalıp pazar günü dönmek istemiyorsun. senin yaptığın terbiyesizlik değil mi peki resmen gelmelerini istemiyormuş gibi davranmak değilmidir bu kızlar. Lütfen bana bir akıl verin bu durumda siz olsanız nasıl davranırdınız. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

ya bırak gitsin kalsın eşin yapacagını yapmışsın daha ne cocukların var işin gücün var illa yardım lazım sa tutsunlar bir yardımcı babaanneleri için nedir yani?boşver gitme üstüne tilkinin dönüm dolaşacagı yer yine kürkçü dükkanı aklınca senin vicdanını sızlatmaya calısıyo ,pişmanlık duymanı istediği içinde böyle yapıyo sen kendı halıne bak ve de üzülmee

Ayyyy Allahım çatlıcam artık ya.. Her konuda bir adamın düşüncesizliği odunluğu.. Siz çok haklısınız elinizden geleni yapmışsınız ki ailenizde incelik yapıo geliyorsa kendi evinizde ağırlamalısınız tabiki. O hödük kocanız gelmesin otursun nerde oturuyorsa. Sabah sabah tepeme çıkardı bu erkekler sinirlerimii

Son düzenleme:
Peki babaannenin evinde hem sizi hem ailenizi,hem dayınızı,hem de gelen
diğer akrabaları ağırlayacak yer var mı?
Herşeyi düşünen eşiniz bunları da düşünüyor mu acaba merak ettim.
Dışarıdan gelenler illa yatıya da kalacaklardır.
Ne yapmayı düşündüğünü sorsaydınız keşke.Bir planı var mı yoksa öyle
kafadan sallayıpta mı konuşuyor.

İnanın ki bir planı yok kafadan sallıyor hayır sonra yedisi verildikten sonra orada kalmanın ne alemi var sana başsağlığı dileyecekleri evinde ağırlarsın niye illaki de orada ağırlayacaksın, kızlar ne kadar iyi davranırsan o kadar şeyi çıkıyor inanın.

zorla ŞEYTAN ol diyor bu erkekler ...

Kızlar az önce telefon açtım telefonunu açmış açtı aloo dedi ben alo bile demeden bir daha o telefonu kapatıp beni çileden çıkarma dedim ve sonra sen ne kadar düşüncesiz bencil bir adamsın insanlar sana değer verdikçe sen kendini bir bulunmaz hint kumaşı zannediyorsun ne halin varsa gör bundan sonra dedim ve hadi sana iyi günler deyip kapattım telefonu tek kelime bile edemedi.

sende üstüne gidip daha beter çıkmaza sokmayın kendinizi

Ortada büyük bir haksızlık var..Hem çalışıyorsunuz hem çocuklarla ilgileniyorsunuz hem de bu konuda elinizden geleni yapıyorsunuz.

Bunlar istisnai durumlar, biraz sabır etmek gerekiyor ama çokta üstüne gidilirse bir insanın patlama noktasına gelinmesi an meselesi.

Peki bu yardımlaşma sürecinde neden çocukları okuldan eşiniz almıyor ?

O size sorumluluk yüklüyorsa böyle ağır zamanlarda da siz yükleyin.

Anlıyorum öfkeli ve kırgınsınız ama bu konuya daha fazla agresif yaklaşırsanız çıkmaz bir hal alır.

Bundan sonrasında artık öfkeli konuşmak yerine kırgınlığınızı belli edin dönünce bence.

İnşaallah çok kırılmadan çözülür.

1Sen ilgine teşekkür ederim öncelikle eşim ticari taksi işletiyor sabahtan öğlen 3'e kadar kendisi çalışıyor 3'ten sonra şöfor çalışıyor. 3'te taksiyi bırakır bırakmaz soluğu babaannesinin evinde alıyor. Geçtiğimiz pazar günü bile saat 12 gibi getirdi bizi eve çocukların banyosu kızımın ödevi ve malum çalışan insan için hafta sonu biraz evi derleyip toplamak gerekiyor bunları yaptım saat 5'te metrobüsle gittim tekrar oraya ben bunları eşim için yaptıkça o beni mecbur tutmaya başladı.

........Seni ve çocukları eve bırakırım ben giderim orada kalırım sabahtan akşama kadar dedi.........

Bence bu tartışma,yukarıdaki cümleyle bitmeliydi.Keşke "sen bilirsin" deyip fazla uzatmasaydın.

Ailelerle ilgili tartışmalar uzayınca,senin ailen-benim ailem ikilemine düşülüyor maalesef.

Kayıp zamanlarında kişiler sinirli ve alıngan olabiliyorlar.

Eşin sonradan olayın muhasebesini yaptığında,sana çok yüklendiğini farkedecektir.

Başınız sağolsun...

radyologg haklısın ama çok öfkeliyim inan sinirden çatlayacağım artık

öfkeyle kalkan zararlı oturur canım haklısın sonuna kadar böyle yapıpta bir anda eşinin gözünde haksız olma ki erkekler karsısındakinin haksız oldugu durumlarda ezmesini çok iyi biliyorlar

Son düzenleme:
Bu arada...eşinin telefonunu kapatması,seninle ilgili olmayabilir.
Çok arayan,başsağlığı dileyen oluyordur,kapatmıştır belki.

Çok haklısın cnm sende çocuklarda helak olmuşsunuz valla ben ist.da biyere giderken fenalık geçiriyorum sen ordan oraya koşturmuşsun. Ayrıca tek gelin sen değilsin neden bütün görev senin oluyo kayınvalide falanda değil yani babaanne çoluk çocuğu koştursun biraz sana şimdiye kadar yaptıkların bile düşmezdi. Pazar günü evde kalmak en doğal hakkın hem ailen gelcek hem çocukları okul iç.n hazırlıcaksın hemde 1 pazarın var birazcık evinde dinlenirsin. Sen hiiiç takma kafana kalma orda dön gel istediği kadar kızsın gidip boşayacak değil ya öyle kocaların her dediği yapılırsa tepene çıkıyolar işte.

Meleknaz yok canım o tamamen benimle ilgili kendince kapris yapıyor teelfonu kapatıyor yüzde yüz haklı ya beyefendi.

valla cok fazlasini bile yapmissin mecburiyetligin olmadigi halde üstelik birde kiymete bile gecmiyor, yerinde olsam eşinin bu kaprislerine ,davranişlarina karsilik daha fazla birsey yapmazdim . bu nedir ya hem babannesiyle ilgilen hemde birde suçlu çik ohhh ne ala. bu erkekler ne saniyolar kendilerini canim bence otur evinde annenleri guzelce agirla kendisi kalsin cok istiyosa ..

evet yarın akşam gideceğim cumartesi günü de mevlüt bittikten sonra çocukları alıp eve döneceğim, misafirlerimi pazar günü ağırlamasına ağırlarım ama kimse fark etsin istemiyorum sonuçta onlarda başsağlığı için geliyorlar adam evde yok bu onlara saygısızlık olmaz mı?

arkadaşım sen bana bakma yine de ama sen çok sabırlıymışsın yaa benim eşim böyle yapsa ben ne cumadan yardım etmeye giderdim ne kırka giderdim.

Başınız sağ olsun.

sonuna kadar haklısınız. ama haklı olmak ne işe yarıyor?

en güzeli cumartesi mevlüt bitince evinize gidin, hem dinlenin hem ailenizi karşılayın.
eşiniz içinde işi çıktı gibi bir bahane bulun. ailenize doğruyu söylemek olmaz.

HER DOĞRU DOĞRU OLMUYOR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…