Eşimle sürekli çatışma halindeyiz artık tartışmaktan sıkıldım ne yapmalıyım?

Berilluna

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2022
18
6
16
34
Eşimle ya anlaşamıyoruz ya da bir sorun var hala çözemedim. Eşim sinirli olarak eve geldiği gün mutlaka tartışıyoruz. Sürekli çatışma var aramızda ve ben bunun artık bitmesini istiyorum. Eşim onunla ilk tanıştığım da sakin yapıya sahip olduğunu sanıyordum ama kendi ailesi içinde sinirli ve sözü geçen biriymiş, birazda şımartılmış. Bana karşı da öyle olmaya çalıştı izin vermedim. Şu anda da bir sorun olunca hemen parlayor, çok sinirli olunca da bazen hakaretler ediyor, en sonuncu da üzerime yürüdü ki hiç öyle yapmazdı. Ben de o laf söyleyince hakkımı savunmak için laf söylüyorum tartışıyoruz. Ne yapacağımı bilmiyorum.
-Sinirli olduğu zamanlarda uzak kalmayı, sessiz kalmayı da denedim ama yapamıyorum, özellikle bana karşı bir şey söylüyorsa susamıyorum.

Ne tavsiye vereyim bilemedim. En mantıklısı uzaklaşıp sakinleşmesini beklemek ama onu da yapamıyorum diyorsunuz. Başka yolu var mı bilmiyorum.

Sinirli olduğu zamanlarda uzak kalmayı, sessiz kalmayı da denedim ama yapamıyorum, özellikle bana karşı bir şey söylüyorsa susamıyorum.
Siz yapmanız gerekeni yapamıyorsunuz kendinizi törpülemiyorsunuz ama eşinizden bunu bekliyorsunuz. O da sizin gibi sıradan bir insan değil mi… İkiniz de hatalısınız

Benim esim sinirli değildir ama söylenen bi tiptir,biseye takılmasın aksama kadar icinden bır bır söylene bilir.
Ben ya dik dik bakıp bitti mi diyorum?Bittiyse cözüme geciyorum.
Genelde bisey bulamadıgında söylenir evde,tmm cık dısarı sen 1 saat diyip yollayıp aradıgı seyi 10 dk da buluyorum.
Cünkü genelde söylenmekten gözünün önündekini bulamaz.
Eğer genel bi konuysa yine cık balkonda söylen diyorum.Benim en büyük kozum cocuk ama:)
Cocugun yanında söylenmesine izin vermem.
Daha 2 gün önce ,aynı yemegi 2 gün mü yiyorz diye söylendi?
Dün yemek yapmadım.Hazır getirdi.Güzel bi rakam kacınca,sabah aksama ne yaparsın dedi:)
Bence geri cekilip buyur sen yap deemek ise yarıyor.

Aynı durumu yaşıyoruz. 7 yılı bitirdik ve artık yıldım... Ortada hiçbir şey yokken azarlanmak veya sürekli sinirliymiş gibi konuşan biriyle yaşamak çok zor. Birisi demiş taraflardan biri alttan alacak yapacak bir şey yok. Buna hiç katılmıyorum çünkü susan taraf hep aynı kişi olunca bir yerden sonra gurur meselesine dönüyor ve karşındakinden de fena hale gelip patlıyorsun. Ardından o kavgalar şiddetleniyor, varsa çocuk etkileniyor. Böyle biriyle 7 sene yaşamış biri olarak söylemek istiyorum ki çocuk yoksa kaçın kurtarın kendinizi.

Üzülerek söylüyorum bu gün üzerine yürüyen yaeın da vuracaktır. Al karşına konuş, böyle bir evlilik istemediğini, onun stres topu olamayacağını anlat. Kızdığı şeyleri seninle paylaşabileceğini onu seve seve dinleyeceğini sıkıntısını paylaşacağını ama öfkesini senden çıkarmasını istemediğini söyle, öfkesini kontrol edemeyecekse yardım almasını ya da senden boşanmasını iste. Ama bunu sakin ve keyifli bir zamanda dile getir,kavga ortasında değil. Gidişatınız hiç parlak görünmedi bana.

Hepimizin sinirli olduğu zamanlar olur, eşim bazen barut gibi gelir. Bana anlatır anlatırken duruma kızar söylenir ama bana bağırmaz durumdan bahseder. Ben de aynısını yaparım. Bu başka sizin yaşadığınız bambaşka

Mutlu olmak istiyorsanız susacaksınız. Başka çare yok. Belli ki sinirli biri, evlilik devam etsin istiyorsanız susmaniz lazım. İstemiyorsanız konuşun tabi hiç susmayın.

Hakaret ve uzerine yurumek falan bunlar cok fazla. Guvenliginiz acisindan korktum.

Ama benim kendi evliligimde ogrendigim birsey varsa o da bir kisi sinirliyse digeri sakin olmak zorunda. Hosgoru, alttan alma, herseye cevap yetistirmemeye calisma vs gercekten iliskiye yarayan seyler. Adam sinirliyken istedigin kadar hakkini savunmaya calis; anca onu daha cok delirtmeye yarar. Yapamiyorum dediginiz seyi yapin ve sinirliyse hic karsilik vermeyin uzaklasin. Sakin bir zamanda da kirildiginizi soyleyin. Boyle birbirimizi uzmeyelim vs gibi duygusal ama suclayici olmayan kelimeler kullanin. Birine tas attiginda bekledigin tepki onlarin da sana saldirmasi oluyor. Ama tas atana ekmek verdiginde o tas atan afalliyor. Bunu bir dusunun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…