• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle sürekli kavga halindeyiz

Sorun burda maç saati değil ki yada bunu dile getirmesi sorun Adamın üslubu... küçüçük bişey karısı öyle dediğin de güzelce anlatmak da var sakin sakin tek olmadığını herkese bu saat uyuyor diyebilirdi itip kakmak nedir... hele o zamanı gelince o boşanmak konusu... büyük konuşmuyorum ama maddi özgürlüğüm olsa bu kadar ezdirmem kendimi... acaba evinde eşi olmasa o adamın pis kirli kokuşmuş halısaha elbiselerini kim temizleyecek. Ayrıca eşimin de tek tutkusu halısahadır yinede herhafta arar istersen gitmeyebilirim der. Gönül almadır bu karışmam bende... D Deeprise ben sizin ne anlatmak istediğinizi anladım bugün yaşadığınız sadece küçük bi örnekti. Kadın olarak anlayış bekliyoruz değer görmek istiyoruz ama eşinizin söylediği çok çirkin şeyler. Umarım altın da kalmazsınız

Merhaba herkese, 6 senelik evli 1 çocuk annesi, mesleği olan çalışan bir bayanım. Eşimle sürekli kavga halindeyiz, mesela dün sabah işe giderken şöyle bişey oldu, eşimin maçı varmış akşam için, ben de her hafta gitmesen yada saatini geç saate aldırsan ne iyi olur akşam eve dönüşte (annemde oluyoruz kızımla ben de) sıkıntı yaşıyorum kızım uyuyor, babama da bıraktırmak zor oluyor iş yorgunu dedim. Bi bağırmaya başladı bana, halbuki benim üslubum normaldi. 20 kişinin karısı sıkıntı çıkarmıyor sen çıkartıyosun, her yere gittiğimde kimsenin karısı sıkıntı çıkarmıyor sen çıkartıyosun vs vs diye söylenmeye başladı bağıra bağıra. Ben de başkalarının özel hayatını biz bilemeyiz onlar da yaşıyodur sorun, beni başkalarının eşiyle kıyaslama dedim. Sen istiyosunki her an dizinin dibinde olayım dedi bunları söylerken bana bağırıyor ama, ben de hayır dedim dizimin dibinde falan ol demiyorum sadece beni zor durumda bırakma, çocuk uyuyor gel git zor oluyor dedim. Ses tonunu yükseltti ve sürekli beni eleştirdi, başkalarının eşlerinin sorun çıkarmadığını hep benim çıkardığımı söyledi (maç saatini geç saate alsan dedim diye) Gerçi ben fikrimi de söylesem, ona ben herşeye karışıyomuşum gibi geliyor. Neyse, bizim ses tonları yükseldi ben de boşa o zaman beni dedim madem eleştiriyosun çekme beni dedim, o günler de gelcek dedi. Üstüme yürüdü ve kolumdan tutup itti, tam işe gidicez hazırlanıyoruz bi yandan. Ben ağlamaya başladım ve beni ittiği için ona yavaş ol deyip, ben de ittim ama tabi onun gücüyle benimki bir değil, yüzüğünü de takmıcam dedim ve çıkardım madem o günler de gelecekmiş. Aptalca bi kavga yaşadık, başlıcam işine de gücüne de dedi. Ben de evde oturup senin eline mi bakayım dedim, kendisi çok eli açık biri de değil zaten. Ve hep bu tarz konular yüzünden kavga ediyoruz, hep itiyor kakıyor, suratı sürekli asık, pazara gitmez markete gitmez alışverişe, gitse de zorla. Yardım et derim, bıtlama der, yada zorla eder söylene söylene. Kısacası tükendim, tüketti beni. Buraya yazmak içimi rahatlatmak istedim. Herkesin eşi böyle mi?
Babanız iş dönüşü yorgun oluyorsa babanız bırakmasın sizi eve... eşiniz maç dönüşü uğrayıp sizi alsın...hemde siz de o saatte ailenizle vakit gecirirsiniz...

Herkese teşekkür ederim fikirleri için. Burda sıkıntı maç değil, ben ona ne zaman bi sıkıntımı anlatsam, ya dinlemez yada şikayet ediyosun der. Ben derdimi kime anlatıcam? Derdini eşine anlatmayan var mı allah aşkına,, birbirimizi dinlemeyeceksek neden evlendik? Hep edilgen modda bana karşı, koruyup kollayan bi tavır içinde göremiyorum onu. Var da yok gibi...

Arabamız var, ehliyette var ama maça giden o olduğu için onda oluyor araba. İnsan biraz fedakarlık yapıldığını görmek istiyor ama yok. Mesela haftasonu kahvaltıyı ben hazırlıyorum, sofrayı ve bulaşıkları sen toparla diyorum, tamam diyor ama defalarca yalvarıyorum lütfen topla bak 1 saat oldu diye diye, diyene kadar kendim toplasam daha iyi. En sonunda haliyle çileden çıkıyorum neden toplamıyosun yalvartıyosun vs diye bu seferde söyleyiş tarzına bak işlerle uğraşıyorum bide senle uğraşamam falan diyor. Yapsam da ben suçluyum yapmasam da onun gözünde. Yıldım yoruldum artık
durumlar çok kötü be canm bu adama nasıl katlanacaksın yazık değil mi sana ? ne kadar bencil vurdumduymaz.. işine gelmiyor hiç birşey.. tek yaptığı eşini itip kakmak bagırmak cagırmak.. allah yardımcın olsun senin eşin düzelecek bir tipe benzemiyor.. söylediğin gibi neden evlenmiş o zaman seninle seninde maffetmiş hayatını böyle.. ailesi ile konuşsan ben olsam bir ders verirdim akıllanması için yok yine aynıysa.. ya çekeceksin ya gideceksinbaşka seçenek yok ki.. herkesin bir imtihanı var işte
evlilik bu dünyanın hem cenneti hem cehennemidir derler büyüklerimiz..
eş ile imtihan çok zor.

Merhaba herkese, 6 senelik evli 1 çocuk annesi, mesleği olan çalışan bir bayanım. Eşimle sürekli kavga halindeyiz, mesela dün sabah işe giderken şöyle bişey oldu, eşimin maçı varmış akşam için, ben de her hafta gitmesen yada saatini geç saate aldırsan ne iyi olur akşam eve dönüşte (annemde oluyoruz kızımla ben de) sıkıntı yaşıyorum kızım uyuyor, babama da bıraktırmak zor oluyor iş yorgunu dedim. Bi bağırmaya başladı bana, halbuki benim üslubum normaldi. 20 kişinin karısı sıkıntı çıkarmıyor sen çıkartıyosun, her yere gittiğimde kimsenin karısı sıkıntı çıkarmıyor sen çıkartıyosun vs vs diye söylenmeye başladı bağıra bağıra. Ben de başkalarının özel hayatını biz bilemeyiz onlar da yaşıyodur sorun, beni başkalarının eşiyle kıyaslama dedim. Sen istiyosunki her an dizinin dibinde olayım dedi bunları söylerken bana bağırıyor ama, ben de hayır dedim dizimin dibinde falan ol demiyorum sadece beni zor durumda bırakma, çocuk uyuyor gel git zor oluyor dedim. Ses tonunu yükseltti ve sürekli beni eleştirdi, başkalarının eşlerinin sorun çıkarmadığını hep benim çıkardığımı söyledi (maç saatini geç saate alsan dedim diye) Gerçi ben fikrimi de söylesem, ona ben herşeye karışıyomuşum gibi geliyor. Neyse, bizim ses tonları yükseldi ben de boşa o zaman beni dedim madem eleştiriyosun çekme beni dedim, o günler de gelcek dedi. Üstüme yürüdü ve kolumdan tutup itti, tam işe gidicez hazırlanıyoruz bi yandan. Ben ağlamaya başladım ve beni ittiği için ona yavaş ol deyip, ben de ittim ama tabi onun gücüyle benimki bir değil, yüzüğünü de takmıcam dedim ve çıkardım madem o günler de gelecekmiş. Aptalca bi kavga yaşadık, başlıcam işine de gücüne de dedi. Ben de evde oturup senin eline mi bakayım dedim, kendisi çok eli açık biri de değil zaten. Ve hep bu tarz konular yüzünden kavga ediyoruz, hep itiyor kakıyor, suratı sürekli asık, pazara gitmez markete gitmez alışverişe, gitse de zorla. Yardım et derim, bıtlama der, yada zorla eder söylene söylene. Kısacası tükendim, tüketti beni. Buraya yazmak içimi rahatlatmak istedim. Herkesin eşi böyle mi?

işiniz zor
Hayat yeterince zor zaten. siz birbirinizle uğraşıyorsunuz
böyle aile olmaz.
boşu boşuna ikiniz enerjinizi tuketiyorsunuz
uzlaşma yoluna gidin
kaybettiğiniz saygıyı ayağa kaldirmaya çalışın
eşinizin de hataları olabilir. vardır. ama önce kendinize bakın. başkalarıyla kıyaslama derken siz de kıyaslamayın.
onu anlamaya çalışın
güzel gunlerinizi
size hissettirdiği güzel duyguları hatırlayin ona da hatirlatjn
Hayat kısa.
böyle mücadele ile kısaltmak zehir etmek ne acı
Gönlünüze ferahliklar dilerim
Siz adım atar anlaşmaya niyet ederseniz çok şey değişir inanın

durumlar çok kötü be canm bu adama nasıl katlanacaksın yazık değil mi sana ? ne kadar bencil vurdumduymaz.. işine gelmiyor hiç birşey.. tek yaptığı eşini itip kakmak bagırmak cagırmak.. allah yardımcın olsun senin eşin düzelecek bir tipe benzemiyor.. söylediğin gibi neden evlenmiş o zaman seninle seninde maffetmiş hayatını böyle.. ailesi ile konuşsan ben olsam bir ders verirdim akıllanması için yok yine aynıysa.. ya çekeceksin ya gideceksinbaşka seçenek yok ki.. herkesin bir imtihanı var işte
evlilik bu dünyanın hem cenneti hem cehennemidir derler büyüklerimiz..
eş ile imtihan çok zor.
Ailesine söylesem de ailesi uyarsa da ailesini kaale alan bir tip değil umursayacağını sanmıyorum, çamaşırlarını ayırdım yıkamadım kendisi yıkasın diye tavır koy diyenler olmuş da, onun için söylüyorum. Ne yapsam kâr etmedi, bir de geçen akşam koltukta uyuya kalmış. Kızım da üstüne çıkıp telefon istemiş ondan (3,5 yaşında ) uyanıp öyle bir bağırdıki çocuğumun ağlaması gözümün önünden gitmiyor ellerini gözüne kapatmış diz çökmüş yattığı koltuğun önünde anne babam bana kızdı diye ağladı. Öfke sinir boşaltıyor üstümüzde

işiniz zor
Hayat yeterince zor zaten. siz birbirinizle uğraşıyorsunuz
böyle aile olmaz.
boşu boşuna ikiniz enerjinizi tuketiyorsunuz
uzlaşma yoluna gidin
kaybettiğiniz saygıyı ayağa kaldirmaya çalışın
eşinizin de hataları olabilir. vardır. ama önce kendinize bakın. başkalarıyla kıyaslama derken siz de kıyaslamayın.
onu anlamaya çalışın
güzel gunlerinizi
size hissettirdiği güzel duyguları hatırlayin ona da hatirlatjn
Hayat kısa.
böyle mücadele ile kısaltmak zehir etmek ne acı
Gönlünüze ferahliklar dilerim
Siz adım atar anlaşmaya niyet ederseniz çok şey değişir inanın
Evet teşekkür ederim biliyorum ama tek başıma yapıyorum ondan hiç bi adım yok. Normal muhabbet ederken bile aman ne konuşcaz vs diyor, ya yelefona bakar ya da tv ye yada maç izler. Tamam gezmeye vs götürür ama yüzde 80 ilgisiz.

Hayır herkesin eşi böyle değil. Ayrıca onun etkinliği var siz de haftada bir gün onun gibi bir etkinlik yapmalısınız. Böyle çocuğu at kadının üstüne her hafta maçını yap çok güzelmiş :işsiz:

Ailesine söylesem de ailesi uyarsa da ailesini kaale alan bir tip değil umursayacağını sanmıyorum, çamaşırlarını ayırdım yıkamadım kendisi yıkasın diye tavır koy diyenler olmuş da, onun için söylüyorum. Ne yapsam kâr etmedi, bir de geçen akşam koltukta uyuya kalmış. Kızım da üstüne çıkıp telefon istemiş ondan (3,5 yaşında ) uyanıp öyle bir bağırdıki çocuğumun ağlaması gözümün önünden gitmiyor ellerini gözüne kapatmış diz çökmüş yattığı koltuğun önünde anne babam bana kızdı diye ağladı. Öfke sinir boşaltıyor üstümüzde

Kendi çocuğuna mı böyle bağırdı uyandırdı diye? O adamın alnını karışlarım :sinirli:
Öfkesine hakim olamıyor herhaldeo_O

Evet teşekkür ederim biliyorum ama tek başıma yapıyorum ondan hiç bi adım yok. Normal muhabbet ederken bile aman ne konuşcaz vs diyor, ya yelefona bakar ya da tv ye yada maç izler. Tamam gezmeye vs götürür ama yüzde 80 ilgisiz.

Siz de onun ilgi alanlarıyla ilgili konusun mesela

bi de eşinizin de size söylemesinden yola çıkıyorum. tek mesgaleniz tek ilgi göstereniniz o gibi davranmayın

ve alacaklı gibi olmayın. evet onun da sorumluluğu çocuğun taşınması alışveriş vs. ama minnet etmek içten bi teşekkür etmek onun da kalbini yumuşatır . taş olsa dayanmaz. birbirinizin savasci egolariyla degil birbirinde huzur bulan yanlariyla iletisim kurun
hemen 2 günde bu düzene gecemeyebilirsiniz
ama kararlılıkla yapabilirsiniz

Don Miguel Ruiz'in ustaca sevmek kitabına bi bakın isterseniz ;)

Siz de onun ilgi alanlarıyla ilgili konusun mesela

bi de eşinizin de size söylemesinden yola çıkıyorum. tek mesgaleniz tek ilgi göstereniniz o gibi davranmayın

ve alacaklı gibi olmayın. evet onun da sorumluluğu çocuğun taşınması alışveriş vs. ama minnet etmek içten bi teşekkür etmek onun da kalbini yumuşatır . taş olsa dayanmaz. birbirinizin savasci egolariyla degil birbirinde huzur bulan yanlariyla iletisim kurun
hemen 2 günde bu düzene gecemeyebilirsiniz
ama kararlılıkla yapabilirsiniz

Don Miguel Ruiz'in ustaca sevmek kitabına bi bakın isterseniz :KK66:
Teşekkür ederim bakarım desiğiniz kitaba, bu 3 4 yıldır böyle değişmiyor tavırları ama ona göre ben sorun çıkartıyorum. Her şeyde teşekkür ederim, sağol derim, evde olduğumuz zaman çay kahve yaparım, bazen acaba ben böyle verici olduğum için mi o böyle diyorum.

Kendi çocuğuna mı böyle bağırdı uyandırdı diye? O adamın alnını karışlarım :sinirli:
Öfkesine hakim olamıyor herhaldeo_O
Bana karışlattırmıyor işte. Uykudaki insan böyle sarsılmazmış, sarsan da 3.5 yaşındaki kızı. Çocuk yani, çocuğu yetişkin gibi görüyor bi değişik. Dediğim gibi hep suratı asık

Teşekkür ederim bakarım desiğiniz kitaba, bu 3 4 yıldır böyle değişmiyor tavırları ama ona göre ben sorun çıkartıyorum. Her şeyde teşekkür ederim, sağol derim, evde olduğumuz zaman çay kahve yaparım, bazen acaba ben böyle verici olduğum için mi o böyle diyorum.

ben isin uzmanı değilim. eğer sizi gerçekten üzüyorsa bu konu için ama daha çok kendiniz için psikolojik danışmanlık alabilirsiniz. ben de 10 aydır alıyorum nerdeyse. çok şükür. eskiye kiyasla hayatta daha zor şeylerle karşılaştım ama bakış açım değiştiği için daha iyiyim . isinin ehli birine giderseniz fayda gorursunuz umarim

Evet canim aynisi olmasa da bi benzeri bende de var. Evde elini hicbirseye surmez cocuklara bakmaz yardim etmez tek gorevi ise gitmek bakkala markete gitmek onun :) Ben ev hanimiyim gozume batmiyor tembellik etmesi ama siz calisiyorsunjz sartlariniz esit olmali bence. En azindan az da olsa birseyler yapmaya calismali

Canim herkesin esi boyle değil .bende esime karışıyorum ama esim bu kadar dellenmiyor. Cunku bana hak veriyor cogu konuda. ... senin esin biraz dusuncesiz belli. Ama sanki bu tepkilerinjn altnda bir birikim soz konusu gibi artik bunalmks görünüyor. Bi.sure serbest bırakmalisin bence cok ustune gitme.

Eğer cinsel problemi yoksa büyük ihtimalle parasal bi sıkıntısı var.... Yoksa sevecen yüzünü illa ki gösterirdi. Evde hep sinirli olmaz öyle şey... Umarım maaş kartınızı alamadığı için değildir bu halleri

Canım her evlilikte olan sorunlar önemli olan uzatmamak benim esimde öyle tlf caldirmamdan bile küplere biniyor bende o aramadikca aranan sormam bana ne diyorum na halı varsa görsün ondan ilgi dilenmek bana artık ters çünkü ben bunu çözdum bunaltilmaya gelmiyor bende yapmıyorum sonra kendisi arıyor kapatıyor hep bi şekilde o adım atıyor size tavsiyem bi süre esinizi görmezden gelin bakalım ne yapacak

Her evlilikte olan sorunlar mı? İtmek kakmak, aranınca küplere binmek? Normal yani size göre bunlar? Evlilik böyle bir şey değil arkadaşlar!

Evliliklerde "boşanma" kelimesi tek atımlık kurşun haline geldi.
Bi kere ağızdan çıktığında bütün büyünün bozulduğunu gerçekten göremiyor musunuz?
Bu cümle bu kadar basit ağıza pelesenk olacak bir cümle mi?
Baitleştire basitleştire evlilik denilen şeyin manevi anlamını yitirttiniz.

Boşanma lafı edecek hiçbişey yokmuş ortada ve siz bu cümleyi kurduktan sonra üzerinize yürümüş eşiniz.
Bence biraz haketmişsiniz, kusurabakmayın.
He bu arada boşanmış bi anne olarak söylüyorum;
O boşanmak düşündüğünüz kadar basit bi olay değil,
markete gitmediği, maç saatini ileri çekmediği günleri mumla arayabilirsiniz, haberiniz olsun.

Hak etmiş???? :KK57:
Ha diyosunuz ki boşanmamak için her şeyi kabullenin öyle mi? Kocanızı mumla ararsınız öyle mi? Hayır hanımefendi bu dünyada kendi kendine yetebilen, kendi ayakları üstünde durabilen, bir erkeğe ve onun hegemonyasına boyun eğmeyen kadınlar da var. Bilin istedim çünkü umarım kız çocuğunuz yoktur ve bu zihniyetle büyütmüyorsunuzdur.

Bu aksam mac var eşimin arkadaşının eside bize gelecek hep beraber izliycez biz hep böyle yapıyoruz eslerimiz tek başlarına bizi bırakıp başka yerde maç izlemezler.sizin ilk seneler nasıldı hep böyle bağıran birimiydi? Yoksa sonradan mi öyle oldu

aslinda konu sahibi istiyor diye degil, cocugun duzenine uymuyor diye esinin macinin saatini degistirmesi gerekiyor.
cocugu icin nasil ki anne programini degistirip ona uyduruyorsa baba da bunu yapmali, bu esten bir sey beklemek degildir bana gore.

esimin hic bir seyine karismam, ama cocuk olduktan sonra bu tarz bir plan yapacaksa benim musaitlik durumumu sormadan yaptiysa o plani iptal ettiririm. bir baba olarak cocugunu dusunmek zorunda.
peki adamın haftada bir gittiği maça es ayak uydursa anneye mac günü degil de başka birgün gitse daha mantıklı degilmi.20 kişi bir adam icin niye saat değişsin onlarda demekki kendi planlarını yapmışlar.bende şahsen eşimin arkadaşının karısına göre planımi değişmem.sizde değişmezsiniz

Back
X