Eşimle sürekli münakaşa etmekten bıktım, akıl verin lutfen

merak ettim ne şekilde yapılan bir evlilikti sizinki.. mantık yada aşk??? sanırım en büyük hatayı evliliğin ilk aylarında hamile kalmakla yapmışsınız... daha birbirinizi tanıyamadan evliliğe alışmadan birde çocuğun sorumluluğunu almışsınız.. haliyle ikinizinde psikolojisi bozulmuşş.. hakaret dayak evliliğin devam ettirilmesi için hiç bir sebep yok.. ama siz hala ayrılamam diyorsanız biz psikoloğa görünün bari...

çok üzüldüm durumunuza inşaAllah hakkınızda hayırlısı olur
merak ettim tanışarak mı evlendiniz,görücü usulumü?
birde keşke bu kadar erken evlenmeseydiniz,daha üni 2 deymişsiniz....ve keşkeevliliğiniz oturmadan ve mesleğinizi tam olarak elinize almadan,maddi bağımsızlık kazanmadan çocuk yapmasaydınız...
biliyorum bu keşkelerin geri dönüşü yok...
ama bundan sonrası için tedbirli olun...
konuşmaya çalışın...
ayrılacağım tehditleriyle yaklaşırsanız iyice damarına basmış olursunuz...
tatlı dille anlatmaya çalışın...bi terapiste gidin...onada ikna olmazsa en son çare ailenize anlatın durumu...
çocuk olmasa ayrılın derdim ama ortada çocuk var ve bu yüzden bi daha KEŞKE dememek için son mücadelinizi verin...
boşanmış olsanız bile en azından ben elimden geleni yaptım diyebilecek konuma gelin....
Rabbim yar ve yardımcınız olsun

arkadaşım eşinin ciddi bi özgüven sorunu var bence..

yardım almanız lazım...

bence seni sevio..kaybetmeyi göze alamaz ama bazan bu psikolojik sorunlar insanın hayatını mahfedio işte

Evet mantık düşüncesiyle evlilik yaptım bu gercek.ailemin durumu hiç iyi değil çünkü.hamilelikte inanın kazara oldu ben düşünmüyordum çünkü.nafaka istemiyorum ondan artık tenezzül etmiyorum okulumun bitmesi gerek sonra öğretmenim zaten inşallah.birde esimin psikolojik sorunları var ilaç kullaniyo zaten ama düzenli almadığı için böyle oluyor.düzenli alınca problem yok ama cinselliğini etkiliyi bu yüzdende ilaç almiyo ama böylesi daha kötü benim acımdan.iyi taraflarida var ama egosu çok fazla.ve beni asalamaktan zevk duyuyor ama kıskançlığından sanıyorum.evlilik yıkmak çok zor çünkü disardaki hayat daha zor evet zaman zaman nefret ediyorum ama düzeltmeye çabalıyorum.bunun için yardım istiyorum boşanmak çözüm değil ki.ben ona dayanmak için veya nasıl düzeltebilirim diye düşünüyorum.bilmiyorum gercekten

arkadaşım dayak atan adamın eli kırılsın cok acı bi şey bu..aileniz yok mu nasıl çekeceksiniz..anladıgım kadarıyla acıköğretim edebiyat okuyorsunuz hadi bitti diyelim formasyon atanma su bu cok zor görünüyor..belki dershane şansı olur o kadar...yani konuşun anlaşın demek zor şiddet var ortada...allah yardımcınız olsun..varsa ana babanız gidin yanlarına bi süre belki aklı başına gelir kocanızın...

o zmaan ona bağlı yaşamıycaksın. kayınvalidenle aranı iyi tutup ondan yardım isteyeceksin.
eşini sürekli öveceksin. sürekliii... otuşuna kalkışına kadar öveceksin. çünkü kompleksli biri..

bebeğin babasına benzediğini söyleyeceksin. süper kelimeler kulluanacaksın.
sürekli nasıl istersin hayatım. sen daha iyisini bilirsin aşkım. ben bilemem beceremem gibi kelimeler kullanacaksın.
iyi ki varsın sen olmasan ben nağardım diyeceksin...
yanii bir maske takacaksın. ona gaz vereceksin ki birşeyler düzelsin.

çünkü karşına alıp elbet konuşmuşsundur. ama olmuyorsa sende çocuk kandırır gibi pohpohlayacaksın.
birkaç hafta böyle dene bakalım. kendini havalara sokunca dayaktan hakaretten vazgeçer belki.

madem bu deveyi güdücem diyorsun bizde elimizden gelen fikirleri aklımız yettiğince sana aktarıcaz.
umarım düzelir herşey.

Dediğin gibi ne kadar oversen o kadar iyi.aynı babası diyorum evet aynı ben fotokopim diye.bak sana güldüğü gibi bana gülmüyor diyorum babasının oğlu diyor.kayınvalideyi hiç sorma oda oğlu onu dinlesin istiyor bir nevi esimi bu duruma getiren o.biz eskiden hem tarla hem cocuk hem ev bürde bes yukardik şimdikiler çürük diyo adam üzerime geliyor.ama dediğini yapıdan.oyun gibi dusunucem çok teşekkür ederim çoklu)yüzümü güldürdün Allah razı olsunn

Bu ikinci universitem Bolu'da işletme bitirdim şimdi açıköğretim okuyorum.dershanede tanıdığımız var o yüzden.birde formasyon için özel üniversiteyi düşünüyorum.eşimde bu imkanı sagliyicak o yüzden gelecegimi düşünüyorum bir nevi o yüzden yapıcı olmak sabır etmek istiyorum.bu yüzden akıla ihtiyacım var

Maddi hiç problemim yok arabam param herseyim var ama bunlar umrunda değil ben huzur istiyorum saygı istiyorum icine ermişim bunların çünkü huzurun yoksa hiçbirinin kıymeti yok ise basliyim diyorum çalışayım diyorum beni bırakıp baskasını bulacaksın dımı diyor.dışarı çıkarken süsleniyorum podyuma mı çıkacaksın diyo.ama evde süslenirim dışarı çıkmayayım ondan iyisi yok..önce dövüyor sonra ağlıyor ertesi gün çiçekler hediyeler alıyor.artık sen beni sevmezsin diyor..bilmiyorum ne yapacağımı

o zaman bol bol övgü...

sorunlu olan,eşin gibi kendine güvenemeyen kişilere dışarıdan özgüven nakli..

madem sende onu geleceğine ulaşmak için basamak için kullanıcaksın. o halde oyunu kuralına göre oyna.
kendini yıpratma. ve yaptıklarında mantık arama. sadece onu öv,pohpohla şımart. aynı şekilde kayınvalideni de şımart.
haklısın annecim. sizin zamanınızda öyleydi ama şimdiki insanlar anne babasından bile çürük de.
hep onlardan tarafa oyna yapacak birşey yok şimdilik.
senin için artık 'evlilik' bitmiş, ''evcilik' başlamış.

:2:

Yazdığın mesajlardan ben şunu anladım.... Eşinin gösterdiği şiddete, psikolojik baskıya kendince nedenler bulmaya çalışıyorsun. Düzeleceğini ümid ediyorsun, ve hatayı kendinde arıyorsun... Çünkü takdir edilmiyor sürekli eleştiriliyorsun... Diyorsun ki..bu kadar eleştiriyorsa vardır bir sebebi....Kendini yetersiz hissediyorsun...

Bir kere şunu kabul et... Sende sorun yok... kesinlikle yok...

Eşin eğer tedavi olmayı kabul etmezse, sorunların içinden çıkılmaz bir hal alacak... Sen kendine olan güvenini her geçen gün daha da kaybedeceksin...

Her şiddetin ardından boşanacağım tehditlerinden vazgeçip, sakin olduğu bir zamanda eşini ciddi bir tedaviye ikna etmelisin... Eğer olmuyorsa üzgünüm ama pek umutlu şeyler söyleyemem ilerisi için....

En kısa zamanda feraha kavuşman dileğiyle....

Dediklerini yapıdan canım ama nedense onaya olmayışa göze alamıyorum mantık evliliği ama seviyorum da bazen nefret ediyorum çözemedim.ama dediklerini harfi harfine yapicam

banada yardım edin lütfen benim derdimde büyük eşimi bir türlü çözemedim 6 yıllık evliyiz ama beni arzuladığını görmedim neden böyle oluyor

Bak bu konu sen taa evlenmeden önce açtığın bir konu...

Hiç değişmiş mi?
Pardon yanlış cümle! Senin deyiminle düzelmiş mi?
Zerre kadar hayır dimi?
Bundan sonra ne düzelecek hiç bir şey...
Gençliğin, heveslerin, hayatın çürüyüp gidecek böyle psikolojik rahatsızlığı olan bir adamla...
Değer mi yıllarını çöpe atmaya? Hem de mini mini bir bebeğin psikolojisini darmadağın etmeye değer mi?
Siz baştan beri hatasınız farkındasındır umarım...

Allah yardımcın olsun ama sana tek verecegim cevap bosanman konusunda olacaktır. Maddi durumunuz yok anladım ama bu adamın degisecegi de yook!! Tek care bosanarak kurtulmakk!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…