eşimle sürekli tartışıyorum...bu işin sonu nereye gidecek bilmiyorum YARDIMMM:((((

n1985

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
137
2
96
40
Kocaeli
eşimle evlendiğimiz günden beri sürekli tartışmalarımız oluyor..evlenmeden önce böyle değildi ama şimdi eşim agresif biri...ve özellikle babasının dediğini mutlaka yapmak zorunda hisseden birisi...babası bize gelin dediğinde gidilecek..bize misafirliğe gelinirse gelmeden önce verdiği sipariş yemekleri yapılacak..ve her tartışmada babasının tutumlarından çıkıyor..kayınvalidem deseniz temizlik onun için gereksiz birşey..2 yılda bir halı yıkansa olsada olur olmasada ev badana yapılmaya toplanmaya ne gerek var..ama benim 1 yaşında herşeyi ağzına atmak isteyen bir çocuğum var..ve öyle bir evdede ne kadar koruyabilirim bilmiyorum..çocuğumu deseniz sadece seviyorlar..ona en azından bi çorap alalım bile demezler.. ama sadece sevdiklerini söylerler..ama bunun tersine benim ailemde etrafımızda dört dönerler nasıl yardımcı olalım..nasıl koşuşturup onları mutlu edelim der...yeterki onlar mutlu olsun der..evlendim yardımıma onlar koştu..hamile kaldım annem sürekli ihtiyaçlarımı gördü bebeğim oldu sürekli annemin yardımları...ailemin tek amacı yeterki biz yardımcı olalımda kızım eşiyle tartışmasın..eşimi kızdırmamak için söylediklerine bile dikkat eder oldular...aman damatları yanlış anlarsa..ama kayınpederim geldiğinde nitekim saygımı gösteririm..yemektir, hoş muhabbettir. bunlar olduğu halde...kötü gelin olarak görülürüm...yeter artık herşey üstüme geliyor...bu yolun sonu boşanmaya gidiyor sanırım..evladım var bi cesaret edipte adım atamıyorum.. boşanmadan korkuyorum..sonrasında neler yaşarım diye..ama bu tartışmalar yaşananlar kalbim sıkışır oldu artık..ağlamaktan yoruldum...bana yardımcı olun lütfen ben şimdi ne yapayım...

Eşinizle tartışmalarınız tam olarak ne üzerine anlamadım.
Çok sık mı görüşüyorsunuz bu yüzden mi üzülüyorsunuz ?

senin ailen benim ailem mevzusu bir bende var ssaniyordum :((( erkek milletine iyilik yaranmazz

Yazdiklarinizdan anladigim;
Esinizin ailesinin pis, herseye karisan, nankör, emrivakici, yardim yapmaz, torunlarina bile cöp almayan .... vs oldugu
Sizin ailenizin ise temiz, yardimsever, hep tatli dilli, etrafinizda pervane, vefakar...... vs oldugu

Yani ne diyelim sizin aile esinizin ailesinin cok cok üstünde niteliklere sahip saygideger bir aile olmasina ragmen, esinizi nasil olmusta damat olarak kabul etmisler? Öyle bir ailenin ogluda aile gibidir degil mi?

kötü gelin oldum diyorsunda , kayınvalide ve kayınpeder sana neler yapıyorlarki böyle düşünüyosun..

eşim babasının lafından çıkmaz derken babası ne diyorki

ben en çok neye sıkıldığını anlamadım açıkcası...seni bunaltan ailesimi ?

Esinizin ailesinin pis, herseye karisan, nankör, emrivakici, yardim yapmaz, torunlarina bile cöp almayan .... vs oldugu
Sizin ailenizin ise temiz, yardimsever, hep tatli dilli, etrafinizda pervane, vefakar...... vs oldugu

Yani ne diyelim sizin aile esinizin ailesinin cok cok üstünde niteliklere sahip saygideger bir aile olmasina ragmen, esinizi nasil olmusta damat olarak kabul etmisler? Öyle bir ailenin ogluda aile gibidir degil mi?

keşke kavun gibi olsalardı da..bizde koklayıp ona göre karar verseydik bundan koca olur bundan olmaz diye...

yani nerden bileceksinki içine girmeden ?

Aile ve eşin ile tartışmaların sadece aile odaklıysa bir şekilde halledilir. Yeter ki eşin ile sevginiz bitmesin. zor bi durum yani

keşke kavun gibi olsalardı da..bizde koklayıp ona göre karar verseydik bundan koca olur bundan olmaz diye...

yani nerden bileceksinki içine girmeden ?
Evet cok iyi olurdu.
Böylece hemen hemen her konuda gördügümüz, damadin ailesi tüüü kaka benim ailem bulunmaz hint kumasi muhabbetinden kurtulurduk belki bir nebze.

benim ailem süper demiyorum..ama en azından düşünceliler..şuan sanki ailemi kayırıyorum..eşimin ailesini de, yerin dibine sokuyorum gibi geliyor olabilir ..ama gerçekten bu böylee...eşimin babası özellikle her yaptığımıza karışır..şunu şöyle yapın bu böyle daha iyi der..eşimde ona karşı gelemez..babaya düşkün aman yaşlı hasta olmasın...yeterki üzülmesin ...evlattır elbette babanın üzülmesini istemez..ama her dediğinide yapmak zorunda değil..benimde fikrimi alalbilir..

kayınvalidem de temizlikle alakası yok dedim..üşenir yemek bile en favori yemeği kızartma..herşeyin kolayını bulur...aslında kayınpederim çok ezmiş kayınvalidemi kadın şaşkın bişey olmuş..o yüzden davranışları bile garip geliyor...öyle konu komşuya gitmez tek başına bişey yapmaz hep evde..oturur. kayınpederim şunu yap bunu yap deyip bu bişeyden anlamaz der durur...

eşime gelince biz eşimlede anlaşamıyoruz zaten...evlendiğimiz günden beri tartışıyoruz sevgi varmı bilmiyorum...

kötü gelin oldum diyorsunda , kayınvalide ve kayınpeder sana neler yapıyorlarki böyle düşünüyosun..

eşim babasının lafından çıkmaz derken babası ne diyorki

ben en çok neye sıkıldığını anlamadım açıkcası...seni bunaltan ailesimi ?

2 akşamda bir aramadığım için arayıp sormaz diyorlar, kayınvalidem çocuğuma kendi ağzından kaşığı çıkarıp (yemek soğusun diye) yemek tutarken 1 aya yakın bir zaman 4 kere güzelcene uyarıp siz yemeğinizi rahat yiyin ben tutarım gibi güzelcene uyarmalarımdan sonra 5.cide tekrar artık yeter lütfen ama artık yaa ben tutarım deyince..vay anam ben kayınvalideme bağırmışım kadıncağız üzülmülmüş...artık benim evime ayak basamazlarmış..burda huzursuz olurlarmış... oğullarının evine gelir gibi gelemezlermiş gibi şeylerle eşime sürekli söylemeye başlamışlar..bende eltim gibi onlara kötü davranıyormuşum..bende onun gibi çıkmışım...halbuki ben gelince ellerini öperim sohbet yaparım, yemeklerini yaparım...düzgün konuşurum...bi tek o olaydan sonra kötü oldum...onların gözünde...

2 akşamda bir aramadığım için arayıp sormaz diyorlar, kayınvalidem çocuğuma kendi ağzından kaşığı çıkarıp (yemek soğusun diye) yemek tutarken 1 aya yakın bir zaman 4 kere güzelcene uyarıp siz yemeğinizi rahat yiyin ben tutarım gibi güzelcene uyarmalarımdan sonra 5.cide tekrar artık yeter lütfen ama artık yaa ben tutarım deyince..vay anam ben kayınvalideme bağırmışım kadıncağız üzülmülmüş...artık benim evime ayak basamazlarmış..burda huzursuz olurlarmış... oğullarının evine gelir gibi gelemezlermiş gibi şeylerle eşime sürekli söylemeye başlamışlar..bende eltim gibi onlara kötü davranıyormuşum..bende onun gibi çıkmışım...halbuki ben gelince ellerini öperim sohbet yaparım, yemeklerini yaparım...düzgün konuşurum...bi tek o olaydan sonra kötü oldum...onların gözünde...

Sorun ne biliyor musun, eşinin desteksizliği....Keşke eşin de biraz olsun senin açından bakabilse, tamam zaman zaman büyüklerdir, alttan almak gerekir vs. ama nereye kadar? Bir de kişisel özellikler birbirini tutmaz ki, kimimiz sabırlıyız, kimimiz sabırsız, ben 3 kere uyarır 4 te patlarım, başkası 1.ciye bile tahammül edemez, ki mi de yıllarca alttan alır...
eşinizin ailesine dayanamıyorsanız ve vicdanen de ben elimden geleni gerçekten yaptım diyorsanız, kendinizi kasmayın artık.
Bir de eğer yapıyorsanız, çünkü bazen sinirler taşınca, aile karşılaştırması yapıyoruz, yapmamaya çalışın.

Eşinizle konuşun bir kere daha, bunun sonu nereye gidecek diyin, ben yoruldum diyin, bunu öyle bir ses tonu ile yapın ki, cidden tartışmaya mecalinizin kalmadığını anlasın. Gerçekten bir bezginlik hissetsin...

evlilikler ne kadar birbirine benziyor ya! konu sahibi arkadaşın muzdarip olduğu mevzuların hepsi bende de mevcut... Erkek ailelerine ne oluyor böyle ki?

kaynanan başkasının ağzından çıkan kaşığı ağzına sokarmıymış peki
düzgünce söylersin söylersin anlamazlar, az sert çıkıncada bi naz bi niyaz
bence iyi yapmışsın, hiç geri adım atma

bence yok bu da o gelin gibi çıktı, o gelin gibi yapıyo laflarınada aldırma, bunlar tamamen psikolojik baskı için oyunlar dümenler
keşke bu kv lerinde kavun gibi dibi olsada bizde koklayıp, bu bana layık bi kv olur diye karar versek

bence senin esas sorunun eşinle, zaten aranız agresifliği yüzünden ve babasının boyunduruğundan çıkamadığından limoni sanırım, üzgünüm ama yapısı öyleyse değişmez, umarım yanılırım

tamamen tahmin yürütüyorum öyle olmayabilir, galiba kayınpeder eşine talimatlar veriyo, eşinde o talimatları (sen engel olduğun için) yerine getiremeyince büsbütün sana sarıyo, benim kp yok sadece tahmin ettim

Son düzenleme:
Düşüncesiz, halden anlamayan insanlarla geçinmek çok zor...
Seni o kadar iyi anlıyorum ki...
görme, duyma, takma demeyi isterdim ama öyle olmuyo işte...
hele bi de eşin sana babam ne derse o, sen benim eşimsin, ama iş babamın düşüncelerine gelince, yanış da olsa, saçma da olsa, mantıksız da olsa, benim için doğru odur... sana laf düşmez zihniyetindeyse, eyvah eyvah...
sen yine saygı çerçevesinde kendi doğrularından vazgeçme... özellikle bebeğin için en iyisini sen bilirsin, bunu unutma...

Sorun ne biliyor musun, eşinin desteksizliği....Keşke eşin de biraz olsun senin açından bakabilse, tamam zaman zaman büyüklerdir, alttan almak gerekir vs. ama nereye kadar? Bir de kişisel özellikler birbirini tutmaz ki, kimimiz sabırlıyız, kimimiz sabırsız, ben 3 kere uyarır 4 te patlarım, başkası 1.ciye bile tahammül edemez, ki mi de yıllarca alttan alır...
eşinizin ailesine dayanamıyorsanız ve vicdanen de ben elimden geleni gerçekten yaptım diyorsanız, kendinizi kasmayın artık.
Bir de eğer yapıyorsanız, çünkü bazen sinirler taşınca, aile karşılaştırması yapıyoruz, yapmamaya çalışın.

Eşinizle konuşun bir kere daha, bunun sonu nereye gidecek diyin, ben yoruldum diyin, bunu öyle bir ses tonu ile yapın ki, cidden tartışmaya mecalinizin kalmadığını anlasın. Gerçekten bir bezginlik hissetsin...

artık dayanacak gücümün kalmadığını oda biliyor artık...çünkü yeter boşanalım artık dedim kaç kere...

Son düzenleme:
Düşüncesiz, halden anlamayan insanlarla geçinmek çok zor...
Seni o kadar iyi anlıyorum ki...
görme, duyma, takma demeyi isterdim ama öyle olmuyo işte...
hele bi de eşin sana babam ne derse o, sen benim eşimsin, ama iş babamın düşüncelerine gelince, yanış da olsa, saçma da olsa, mantıksız da olsa, benim için doğru odur... sana laf düşmez zihniyetindeyse, eyvah eyvah...
sen yine saygı çerçevesinde kendi doğrularından vazgeçme... özellikle bebeğin için en iyisini sen bilirsin, bunu unutma...

ben zaten saygıyı aşacak birşey yapmadım sadece kayınvalidemin kendi ağzından çocuğumun ağzına yemek verirken artık yeter dememden başka..oda zaten sorun oldu...

bebeğinizi uyutup çok sakin olduğunuz bir anda eşinizi karşınıza alıp anlatsanız gğüzelce ya da mektup falan yazsanız. yalnız senin ailen şöyle yapıyor, sen böyle dedin vs tarzı değil. çünkü suçlanan insan savunma geliştirir. kendi duygularınız minvalinde. misalen ben zaten senin aileni seviyor ve gün aşırı arıyorum, fakat sürekli onları ihmal ediyor gibi bi izlenim oluşması beni üzüyor. aramızın sürekli soğuk olması beni mutsuz ediyır gibi... kendi duygularınız ekseninde anlatmayı deneseniz işe yarar belki. umarım tez zamanda düzelir tüm sorunlar. sevgiler...

kendimde ve çevremde gördüğm kadarıyla, kız aileleri hep daha fazla çaba gösteriyor.. benim ailem de aynı seninki gibi, kızımız mutlu olsunlar diye herşeye koştururlar, her laflarına dikkat ederler vs vs .. Kendini ezdirme kimseye, kıymete binmezsin inanki, mesafeli ol. Benim eşim belki göreceğin en efendi, en saygılı insandır, o aileden nasıl çıktı inanamazsın.. aileler evlilikte çok önemliymiş gerçektende ..eşimi çok sevdiğim için ,ailesi 15 saat uzakta diye evlendim ama bir telefon bi laf yetiyor huzur bozmaya, ben de ona göre tavrımı aldım ailesine..Eşinin yeni bir ailesi olduğunu, anne babasının laflarıyla yuvasının huzurunun bozuldugunu ve bunun herşeyden önemli olduğunu kabullenmesi gerekir.

Back
X