eşimle sürekli tartışıyorum...bu işin sonu nereye gidecek bilmiyorum YARDIMMM:((((

kendimde ve çevremde gördüğm kadarıyla, kız aileleri hep daha fazla çaba gösteriyor.. benim ailem de aynı seninki gibi, kızımız mutlu olsunlar diye herşeye koştururlar, her laflarına dikkat ederler vs vs .. Kendini ezdirme kimseye, kıymete binmezsin inanki, mesafeli ol. Benim eşim belki göreceğin en efendi, en saygılı insandır, o aileden nasıl çıktı inanamazsın.. aileler evlilikte çok önemliymiş gerçektende ..eşimi çok sevdiğim için ,ailesi 15 saat uzakta diye evlendim ama bir telefon bi laf yetiyor huzur bozmaya, ben de ona göre tavrımı aldım ailesine..Eşinin yeni bir ailesi olduğunu, anne babasının laflarıyla yuvasının huzurunun bozuldugunu ve bunun herşeyden önemli olduğunu kabullenmesi gerekir.

evet eşin ailesi çok öenmli ama derler ya hani eşi iyi olsunda ailesi sevmezse sevmesin diye..benim böyle değil işte tam olarak..benim eşimde agresif o yüzden onlada geçinemiyoruz.yeri geldiğinde çok iyiyiz ama bazen herşey alt üst oluyor.. yani 2 gün iyiysek 3 gün bozuluyor.artık hiçbirşeye garanti veremiyorum..

senin asıl sıkıntın eşin canım eşinin seni anlamaması anne babasına öncelik vermesi:23:eğer eşini biraz kendi tarafına çekebilirsen yani seni anlamasını sağlayabilirsen daha huzurlu olabilirsin ama sinirli anlayışsız bir eşi yola getirmek zordur bilirim yinede çaba göster iyilikle tatlılıkla eşini yola getirmeye çalış işin zor Allah yardımcın olsun:31:

Bak canım henüz bebişin 1 yaşındayken boşanma lafını ağzına alman ne kadar kötü pire için yorganmı yakacaksın? Biraz sabırlı ol eşinle tatlı tatlı konuş:) Anladığım kadarıyle eşinin ailesiyle birlikte yaşıyorsun, ayrı bir eve çıkmaya çalışın. Hem bir bebeği annesiz babasız koymak ne kötü olur! sanırım hayatında dert görmemişsin, forumu biraz oku da ne dertler varmış bir düşün derim:) Hem her boşanmada arş titrer derler,ılımlı ol,sakin ol inanıyorumki çok mutlu bir kadın olacaksın:):1:

anladığı kadarı ile yetiştiriliş olarak titiz ve düzenli bi yapın var ve eşinin ailesi ve evi bu yüzden sana çok garip geliyor ve annelik duyguları ile birleşince bazı şeyler onlardan ve evlerinde uzaklaşmak istiyorsun.bence bu konularda biraz daha rahat olmaya çalış ve eşine nasıl hissettiğini ne düşündüğünü onu da düşünerek anlat.eşin seni dinliyorsa beraber bu sorunu hallederseniz diye düşünüorum.Allah kolaylıklar versin canım

bu insanlarla ömrünü çürütme canım. hayat çok kısa. sevginden de emin değilsin zaten. karart gözünü boşan derim.

Öncelilkle şunu bil Türkiyede evli ve kayınvaldeiyle aynı şehirde yaşayanların %99u bu sorunları yaşıyor.% 1lik kısım ise şeytanın ağ bacağı olduğu çin hem eşini hem kaynananasını idare etmeyi çok iyi biliyor. Yada kayınvalde tarafı maddi dtek verince karışmaları göze batmıyor.Ben uzaktayım ben bile zman zaman yaşıyorum ama genelde lafımı dinletiyorum eşme kayınvaldemlerleyse abartı derecede resmiyim sadece bayram seyran ararım....

Dediğin doğru erkek tarafı kızı kendisindenmiş gibi benimseyiip oğlunuda hala evlenmemiş gibi gördüğü için üstlerine yüklenip duruyor.Hele bi de erkeği kılıbık diyecek millet diye korku sarmışa ailesine yeri geldiğinde dur diyemiyorsaaaa... Biz kızlar alında ailemize nerde durmaları gerektiğini söyleyebiliyoruz da eşlerimzi bunu kılıbıklık hikayesinden ötürü beceremiyor...

Sana tavsiyem dayak aldatma olmadığı sürece boşanmayı düşünme bilki bundan daha iyi evlilik yok her evlilik aslında bu ve benzeri sabretceksin yıllar geçtikce erkek tarafı da izin bir aile olduğunu fark edip özgür bırakacak.
Taabi hoş bi durum değil ama dedim ya Türkiye burası özgür evlilik diye bişi yok....

Sorun kayınvalide ya da kayınpeder değil bence.. Eş..

Evliyken, 14 yıl kayınvalidem ve kayınpederim asla müdahaleci O-LA-MA-DI-LAR.. bana ve bize karşı.
Hep mesafeli davrandım. Ve ilişkimiz saygı çerçevesinde sürdü gitti. Önceleri misafir geliyor sen de gel (hizmet sektörü) dediklerinde bir kaç kez gittim. Baktım bazı hareketler hoşuma gitmiyor. Mesela birinin çayı bitiyor, kayınvalide komut veriyor :51: Çay doldur !:53: Ben zaten orada ne yapmam gerektiğini biliyorum. Ama böyle komutlardan hiç hoşlanmam. Annem dahi yapamaz bana böyle.
Hmm dedim bu iş böyle olmayacak, bir dahaki misafirliklerde, annem ve benim ailem bile kayınvalideme misafirliğe gitseler, ben orada BULUNMADIM.

Evliliğimin ilk yıllarında bir akşam onların bilumum sülalesi ile oturup çay içiliyor sohbet ediliyor. O dönem memlekete gitme meselesi var. Ailede de tek açık gelin benim. Kayınvalide tuttu şöyle dedi "köye gidince uzun etek ve başına bir tülbent bağlaman gerekir" :53: Ben nerede nasıl davranmam gerektiğini bilirim. Eğer oraya gider de çok abes karşılanacak bir şey giyseydim kayınvalidem bunu söyleyebilirdi. Ama gitmeden yine komut vermeye kalktı. Ve ne oldu?? 14 yıl beni o memlekete GÖ-TÜ-RE-ME-Dİ-LER :)

İlk yıllarda yaşanan bu ve bunun gibi şeylerde eşim çok güzel davrandı. Yani benim tarafımdan geri çekilmeler, eğer eşim tarafından ters algılansaydı, Bizim sorunlarımıza bir de senin ailen benim ailem mevzuları eklenirdi.

Ve onlar da anladılar bana istemediğim bir şeyi yaptıramayacaklarını.

Eşimin erkek kardeşi evlendi. Kayınvalide ile altlı üstlü oturdular.. Onun her şeyine karışırdı. Çünkü kaynım aileye bağımlı. Pasif karakterde biri. Ama dünya iyisidir. Ailesi üzülmesin ister. Dolayısıyla Annenin verdiği bütün komutlara uyar .... Eşinin yani eltimin de çok fazla seçeneği kalmıyor. Uymak zorunda kalıyor. Sinirleniyor, öfkeleniyor...ama yapmasa sorun yaşıyor. Bir de her komuta uymasına rağmen, saygısız gelin oydu, saygılı gelin bendim..??? Neden böyle? çünkü eltim istemediği şekilde davranıyor sinirlenince bir süre sonra ister istemez o patlıyor ve tartışıyorlar...Yüz göz oluyorlar.

Aynı ailede yaşanan iki erkek evlat örneği verdim. Çünkü yineliyorum sorun kayınvalide ya da kayınpeder değil... Eş..

senin asıl sıkıntın eşin canım eşinin seni anlamaması anne babasına öncelik vermesi:23:eğer eşini biraz kendi tarafına çekebilirsen yani seni anlamasını sağlayabilirsen daha huzurlu olabilirsin ama sinirli anlayışsız bir eşi yola getirmek zordur bilirim yinede çaba göster iyilikle tatlılıkla eşini yola getirmeye çalış işin zor Allah yardımcın olsun:31:

evet bu doğru ama nasıl yapıcam artık yoruldum..

Yazdiklarinizdan anladigim;
Esinizin ailesinin pis, herseye karisan, nankör, emrivakici, yardim yapmaz, torunlarina bile cöp almayan .... vs oldugu
Sizin ailenizin ise temiz, yardimsever, hep tatli dilli, etrafinizda pervane, vefakar...... vs oldugu

Yani ne diyelim sizin aile esinizin ailesinin cok cok üstünde niteliklere sahip saygideger bir aile olmasina ragmen, esinizi nasil olmusta damat olarak kabul etmisler? Öyle bir ailenin ogluda aile gibidir degil mi?

Hayli ağır olmuş.. Konu sahibini hırpalayarak bir yere varamayız. Kendi ailesinden örnek verirken eşinin ailesinin tavırlarındaki haksızlığı göstermek istemiş bence.
Üstelik ağlamaktan yoruldum diyor bir insan. Düşüncelerini toparlayamamış olabilir. "Yardım" diye de eklemiş... Biraz anlayış lütfen. :50:

Konu sahibi eğer sorununu biraz daha nokta atışı anlatabilirsen yardımcı olmaya çalışırız canım. :34:

bebeğinizi uyutup çok sakin olduğunuz bir anda eşinizi karşınıza alıp anlatsanız gğüzelce ya da mektup falan yazsanız. yalnız senin ailen şöyle yapıyor, sen böyle dedin vs tarzı değil. çünkü suçlanan insan savunma geliştirir. kendi duygularınız minvalinde. misalen ben zaten senin aileni seviyor ve gün aşırı arıyorum, fakat sürekli onları ihmal ediyor gibi bi izlenim oluşması beni üzüyor. aramızın sürekli soğuk olması beni mutsuz ediyır gibi... kendi duygularınız ekseninde anlatmayı deneseniz işe yarar belki. umarım tez zamanda düzelir tüm sorunlar. sevgiler...

Kesinlikle katılıyorum. İletişimde buna "ben dili" deniyor. Bir sorundan bahsederken muhatabınıza "sen şöyle yapıyorsun" "sen beni böyle üzüyorsun" şeklinde değil;
"ben buna buna çok üzülüyorum." "geçen günkü durumda ben böyle hissettim." şeklinde konuşursanız ona savunmaya geçme imkanı ve isteği vermezsiniz. Onun yerine soruna ve sizin hissettiklerinize odaklanır. :40:

2 akşamda bir aramadığım için arayıp sormaz diyorlar, kayınvalidem çocuğuma kendi ağzından kaşığı çıkarıp (yemek soğusun diye) yemek tutarken 1 aya yakın bir zaman 4 kere güzelcene uyarıp siz yemeğinizi rahat yiyin ben tutarım gibi güzelcene uyarmalarımdan sonra 5.cide tekrar artık yeter lütfen ama artık yaa ben tutarım deyince..vay anam ben kayınvalideme bağırmışım kadıncağız üzülmülmüş...artık benim evime ayak basamazlarmış..burda huzursuz olurlarmış... oğullarının evine gelir gibi gelemezlermiş gibi şeylerle eşime sürekli söylemeye başlamışlar..bende eltim gibi onlara kötü davranıyormuşum..bende onun gibi çıkmışım...halbuki ben gelince ellerini öperim sohbet yaparım, yemeklerini yaparım...düzgün konuşurum...bi tek o olaydan sonra kötü oldum...onların gözünde...

seni üzmek yada doldurmak istemem ama biz kaşığı soğusun diye bile üflemiyoruz. Nefesimizdeki mikrop, bakteri, virüs adına her ne dersen de yemeğe geçmesin diye. En fazla elimle kaşığı yelliyorum.

O yüzden ister bağır, işter çığlık at, ister KK tabirince küçük cinnet geçir ama kimse çocuğuna böyle davranmasın.

Son düzenleme:
emin ol iyisi yok erkek milletinin onun için elindekini adam et o çocuga yazık etmeyin ço kzor boşanmak ailesini çok takma eşinle mutlu olmaya bak

emin ol iyisi yok erkek milletinin onun için elindekini adam et o çocuga yazık etmeyin ço kzor boşanmak ailesini çok takma eşinle mutlu olmaya bak

bende çocuğumun yara almasını istemem..adam et diyorsun ama nasıl..adam pireyi deve yapmakta usta gibi:((

evet bugün yine bir tartışma..yine gözyaşı ve üzülme..yeter ne zaman biticek yaa..ben mutlu olamıyacak mıyım?

esin seni sevmiyor mu ya seni nasil ezdirebiliyor sen ömür boyu onun yaninda olcan hem artik esin kendisi baba yani kücük cocuk deyilki babasin her dediyni yapiyor artik kendi kararini kendi versin yada en azindan birlikte karar verin ama ona buna sormasin artik yoksa bu ömür boyu böyle gider sende biraz destek cik hersey yoluna girer

Back
X