eşimle sürekli tartışıyoruz

Beyhatun

Bin zulme uğrasan da bir zulüm yapma...
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
2.510
57
363
Selam arkadaşlar eşimle hep tartışırız, ben tartışmayı sevmediğim içim daralıyorum. Sizler napıyorsunuz böylesi durumlarda?

Son düzenleme:
canım benim anlıyorum seni daha doğrusu anlamaya çalışıyorum.. bence herşeyi çok önemseme küçük detayları mesela misafirmiş şuymuş buymuş boşver.. biz kadınlar erkekler bazen yapıyor ya hı hı diyip geçiveriyorlar bunu başarabilirsek inan çok daha rahat olucaz. bak boşanmak istemiyorsun iyi de yapıyorsun küçük bir yavrun var ki bence çocuklar büyük bile olsa boşanma büyük bir travma yaratır . bazı şeylere sen hep evet demek zorunda kalıyor da olsan bunu önemseme nasıl anlatayım önemsiz görmeye çalış düşünme ki içinde büyümesin vs. inşallah az da olsa yardımım dokunur

canım benim anlıyorum seni daha doğrusu anlamaya çalışıyorum.. bence herşeyi çok önemseme küçük detayları mesela misafirmiş şuymuş buymuş boşver.. biz kadınlar erkekler bazen yapıyor ya hı hı diyip geçiveriyorlar bunu başarabilirsek inan çok daha rahat olucaz. bak boşanmak istemiyorsun iyi de yapıyorsun küçük bir yavrun var ki bence çocuklar büyük bile olsa boşanma büyük bir travma yaratır . bazı şeylere sen hep evet demek zorunda kalıyor da olsan bunu önemseme nasıl anlatayım önemsiz görmeye çalış düşünme ki içinde büyümesin vs. inşallah az da olsa yardımım dokunur

sağol canım Allah razı olsun.gerçektende dediğin gibi keşke bizde erkekler gibi olabilsek.benim eşimde acaip umursamaz hiçbirşeyi .ben de fırtınalar kopar ona gidip sorsalar biz gayet mutlu bir aileyiz hiç bir sıkıntımız yok der.zaten diyorum kendime eşimle evliliğimi sürdürebilmemin yolu vurdumduymazlıktan geçer.ama oda bende hiç yok .aksine kılı kırk yaran bir insanım. ama gerçekten yürümüyor böyle. vurdumduymaz, hiç bir şeyi kendine sıkıntı etmeyen bir insan olabilsem keşke.

bak şöyle yap senin için herşeyin önem sırasını oluştur..
mesela en önemlisi öçocuğun diyelim sonra eşin mi ? yoksa ne biliyim evin mi vs vs
en çok zoruna giden şey dinlenmemek mi? bunu ona farklı bir dille söylemeyi dene
beni dinle değilde mesela canım beni dinlersen mutlu olurum tarzı cümlelerle yaklaş senin benim duygularımı önemsediğini biliyorum ama şu konuyla ilgili ne hissettiğimi anlatmak istiyorum gibi yumuşak cümlelerle dene birde

belki bir atasözü varya tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye.. bir işe yarayabilir ne dersin

erkeğin kimyası işte o erkek o herşeyi söyleyebilir edebilir ama kadın alttan almalı buda kadının kimyası işte.........

şimdi düşünüyorum da biz neden sürekli hep alttan tarafız yada susan yada bazı şeyleri görmemezlikten gelen tarafız...

bir yuva kuruluyor hayat müşterek tabiki de size yardım edicek fikirleriniz bir olmak zorunda değil ama saygı duymak zorunda ne demek ben erkeğim benim dediğim olur...Konuşabiliyor musunuz peki eşinizle iletişim kurabiliyo rmusunuz sizi dinliyor ama gene bildiğinimi okuyor yoksa sizin konuşmanıza bile izin vermiyor mu?

erkekle kadının iç güdüsü farklıdır evet anne olmak çok meşaketli bir iştir ama baba olmakta bir sorumluluktur sizin yetişemediğiniz yerde size destek olmalı siz annesi olduğunuz kadar oda onun babası yeri gelir altını bile değiştirmeli diye düşünüyorum var çevremde böyle erkekler sizde eşinizle tatlı dille konuşmayı deneyin...
bende 6 aylık evliyim yarın öbürgün çocuk olursa bizdede sorunlar başlar diye düşünüyorum ama benim eşimde çok karışır çok titiz çok mükemmeliyetçi ev işime bile karışır çocuk oluncada onu neden uyuttun yok neden o kadar süt verdin o bezi neden kullanıyorsun vs...ben inanın çocuğu büyütmek değilde eşimle başedemiceğimi bildiğimden hep çocuk fikrine şuan uzak bakıyorum.

aynı sorunlar bizde de var canım.artık ben yoruldum .en son cumartesi günü su bitmişdi bir surahi kadar var.sucudan su istenilcekdi ben o gün komşunun kızının doğum günü vardı oraya çıkdım eşimde öğlen geldi damacana kapının önünde görüyor.neyse eve geldim su istedin mi hayır dedim su istemiş olsam yukarıya komşuya çıkmazdım geldikden sonra çıkardım.bana sitem etti neden istemeden çıkmışım şimdi su mu çıkıp alıcam.bende sen isteseydin o zaman vay efendim nasıl dermişim öyle ne var bunda diyorum görüyorsun kapının önünde ve ev'desinde isteseydin ne olucakdı.gelde tartışma şimdi neymiş onun görevi değilmişim benim görevimiş.o düşünemezmiş benim bunları düşünmem gerekmiş böyle tartışma uzadı gitti ve küsüz şimdi o benden özür bekliyor ben ondan bakalım ne olucak sonumuz.Allah iyi etsin bu erkekleri hepbimizede güzel ahlak versin..

tabikide size destek olmak zorunda çünkü oda bir baba
kahvaltı hazırlamasını erkeklerden beklemek zor olabilir ama çocukla ilgili size yardımda bulunması gerekiyor
bu erkekleri bazen bencil, nankör buluyorum bu sorumluluğu size yükleyemez buna izin vermeyin
anladığım kadarıyla 6 yıl sonra çocuk sahibi oldunuz,acaba eşiniz bu duruma alışamadımı?
5 yıl boyunca her istediği oldu eşinizin şimdi ise olamayabilir çünkü arada çocuk var geçmişteki 5 yılla şuanki durumunuzu kıyaslayabilir.
allah yardımcınız olsun canım inşallah geçici bir durumdur eşinizinki..

erkeğin kimyası işte o erkek o herşeyi söyleyebilir edebilir ama kadın alttan almalı buda kadının kimyası işte.........

şimdi düşünüyorum da biz neden sürekli hep alttan tarafız yada susan yada bazı şeyleri görmemezlikten gelen tarafız...

bir yuva kuruluyor hayat müşterek tabiki de size yardım edicek fikirleriniz bir olmak zorunda değil ama saygı duymak zorunda ne demek ben erkeğim benim dediğim olur...Konuşabiliyor musunuz peki eşinizle iletişim kurabiliyo rmusunuz sizi dinliyor ama gene bildiğinimi okuyor yoksa sizin konuşmanıza bile izin vermiyor mu?

erkekle kadının iç güdüsü farklıdır evet anne olmak çok meşaketli bir iştir ama baba olmakta bir sorumluluktur sizin yetişemediğiniz yerde size destek olmalı siz annesi olduğunuz kadar oda onun babası yeri gelir altını bile değiştirmeli diye düşünüyorum var çevremde böyle erkekler sizde eşinizle tatlı dille konuşmayı deneyin...
bende 6 aylık evliyim yarın öbürgün çocuk olursa bizdede sorunlar başlar diye düşünüyorum ama benim eşimde çok karışır çok titiz çok mükemmeliyetçi ev işime bile karışır çocuk oluncada onu neden uyuttun yok neden o kadar süt verdin o bezi neden kullanıyorsun vs...ben inanın çocuğu büyütmek değilde eşimle başedemiceğimi bildiğimden hep çocuk fikrine şuan uzak bakıyorum.

tabi tabi çocuklardan sonra daha çok tartışır olduk.herşeylerine karışır ama ilgilenmeye geldiğinde neymiş onun görevi değilmiş.Annenin görevidir çocuğuna bakmak ilgilenmek..böyle bir mantık varmı yaa ben anlamıyorum.insan çocuğuna bakıcak eşine yardımcı olucak azda olsa biraz eşimi rahatlatmalıyım.neyse büyük kızım büyüdü de artık onunla ilgileniyor alıp gezdirip gönlünü yapıyor.bende biraz nefes alıyorum.çocuk yardım konusunda artık tartışmıyorum düzeliceği yok çünkü birbirmizi yıpratmakda başka birşey olmuyor.

bak şöyle yap senin için herşeyin önem sırasını oluştur..
mesela en önemlisi öçocuğun diyelim sonra eşin mi ? yoksa ne biliyim evin mi vs vs
en çok zoruna giden şey dinlenmemek mi? bunu ona farklı bir dille söylemeyi dene
beni dinle değilde mesela canım beni dinlersen mutlu olurum tarzı cümlelerle yaklaş senin benim duygularımı önemsediğini biliyorum ama şu konuyla ilgili ne hissettiğimi anlatmak istiyorum gibi yumuşak cümlelerle dene birde

belki bir atasözü varya tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır diye.. bir işe yarayabilir ne dersin

canım öyle zamanlarımızda oldu güzelce dinliyor ama sonra yine kendi bildiğini yapıyor.

canım şimdiye kadar hep alttan aldığın için böyle alışmış tatlı dille ama ağır cümleler kurarak yani gerçekten üzüldüğünü ciddi derecede belli ederek konuş sonra yine yap dediklerini ama mutsuz olduğunu da belli et

yazdıklarını okuyunca aynı benim eşim dedim. umursamaz vurdumduymaz evle ilgili sorumluluk almaz. ben korkumdan çocuk yapamıyorum zaten biliyorum ki hiç bakmaz bana yıkar zaten çelışıyorum eve temizlikçi bile almıyorum herşeyi ben yapıyorum. bazen öyle bunalıyorum ki ya insan kendi eşyalarını koyduğu yeri de durmadan karısına mı sorar. gözlüğüm nerede saatim nerede. ay ay
evde ekmek var mı ya ben ekmek tüketmiyorum zaten onu da kendin takip et yok evin hanımı benmişim ben bileceğim. anlat anlat bitmez...
sana önerim ne yazık ki yok. 5 yıllık evliyim ben çözüm bulamadım henüz. nasıl yetiştirildi ise öyle bu adamlar değişmiyor sonra.kavga etsen de laf çarpsan da nafile bildiklerini okuyorlar. tek öneri şu sende umursamaz davranacaksın. hı hı deyip geçecen. ben yapıyormuyum bunu bazen evet. umursamayınca kavga da çıkmıyor. arkadaşın damacana olayı gibi. cevap vermesek büyümez de. bende bazen tahammül edemiyorum. 3-5 gün sabrediyorum sonra küçük bir olayda patlıyorum artık.

mesela banyo zeminini ıslatma duş alırken kabini kapat diye elli kez söyledim dün yine duştan çıktı ben girdim. daha adım atmamla kayıp yere düşmem bir oldu. sol dirseğim fena çarptım çok kötü sızlıyor valla. ama akşam susutum sabah güzelce söyledim. ah tamam pardon hayatım dedi geçti. böyle işte bunlar ne etcen...

Son düzenleme:

bazen çok güzel sohbet ediyoruz o beni dinliyor ben onu.ha bak ne güzel gidiyor derken bi bakıyoruz yine tartışma yine kavga. dinlemeye dinliyor ama işine gelen ne ise onu uyguluyor. bana dediği şu senin fikrini sorarım söylersin. ama ben istersem yaparım. yani bir kadın ne kadar ileri görüşlü olsa da bir erkek kadar akıllı olamazmış. kaynım da bir gün aile sohbetinde üniversite mezunu bir kadının ilkokul mezunu bir erkeğe denk olduğunu söylemişti. diğer kaynım da kocanın emrinin Allah' ın emrinden önce geldiğini söylüyor. kardeşlerindeki mantık bu. eşim her ne kadar ben onlardan farklıyım eğitimliyim desede bazen bakıyorum ailedeki yanlışlar ona da sirayet etmiş maalesef.
evlendiğimizden beri tartışırdık ama son bir yıldır neredeyse iki günde bir küser olurduk.çocuk doğmadan önce konuştuklarımızla doğduktan sonra uygulananlar maalesef birbiriyle örtüşmedi.sen meraklanma ben de bebeğin bakımında sana yardım ederim ikimizin çocuğu vs vs.bebeğim doğduğundan beri uyumayan bir bebekti ben kendime gelip toparlanıncaya kadar sen bak derdim . bir kaç saatliğine yani.ya alırdı isteksizce olduğu için bakardım çocuk ağlamaktan çatlıyor yine dinlenmeden toparlanamadan ben alırdım ya da bir çocuğa mı bakamıyoırsun derdi.ne bileyim daha buna benzer çok şey.şunu da söyleyeyim birkaç kez gerçekten çok güzel ilgilendiği uyuttuğu oldu.ama sanki çoğunlukta yardım ettide gerisinde bakmadı.bir -iki kez bakmakla bu yükümlülük ondan kalksın istiyor.ben anneyim ya ben mecburum.
benim eşimde öyle her şeyi ben bilirim edalarındadır zaten.yardım et dediğim zaman yorgunum işim var deyip geçiştirir.ama bir işte bunaldığım zaman akıl vermede üstüne yoktur ki Allaha şükür her işimi de sağlam ve güzel yapmama rağmen.

aynı sorunlar bizde de var canım.artık ben yoruldum .en son cumartesi günü su bitmişdi bir surahi kadar var.sucudan su istenilcekdi ben o gün komşunun kızının doğum günü vardı oraya çıkdım eşimde öğlen geldi damacana kapının önünde görüyor.neyse eve geldim su istedin mi hayır dedim su istemiş olsam yukarıya komşuya çıkmazdım geldikden sonra çıkardım.bana sitem etti neden istemeden çıkmışım şimdi su mu çıkıp alıcam.bende sen isteseydin o zaman vay efendim nasıl dermişim öyle ne var bunda diyorum görüyorsun kapının önünde ve ev'desinde isteseydin ne olucakdı.gelde tartışma şimdi neymiş onun görevi değilmişim benim görevimiş.o düşünemezmiş benim bunları düşünmem gerekmiş böyle tartışma uzadı gitti ve küsüz şimdi o benden özür bekliyor ben ondan bakalım ne olucak sonumuz.Allah iyi etsin bu erkekleri hepbimizede güzel ahlak versin..

Allah bize yardım etsin ve gerçekten hangimizin ahlakı kötü ise onu güzelleştirsin inşallah.

tek başına hem çocuğun, hem evin hemde kocanın sorumluluğunu almak hiçte hafif bişey değil. Robot değiliz insanız neticede. Madem bunların hepsi senin vazifen, pardon ama eşinin vazifesi ne ??? Öyle evin erkeğiyim demekle olmuyor bu işler. Allah sana güç kuvvet versin arkadaşım.

ben çalışan bi anneyim 10 aylıkta bi kızım var. Az çok temponu anlayabiliyorum ama benim eşim en büyük yardımcımdır. Ben keyfi olarak pc'nin başında otururum o kızın altını değiştirir, mamasını yedirir. Gece defalarca kalkar bakmak için. Yemek sonrası elimi yıkamaya giderim döndüğümde masayı toplamış olur, yani aklına ne geliosa herkonuda yardım eder bana. ama aksi olsaydı bende sinirlenirdim senin gibi.

bence sen sadece kızınla ilgilen, bırak diğerleri eksik gedik olsun. çemkirirsede sölersin anca bu kadarına yetişebiliyorum die, işine geliosa dersin .

tabikide size destek olmak zorunda çünkü oda bir baba
kahvaltı hazırlamasını erkeklerden beklemek zor olabilir ama çocukla ilgili size yardımda bulunması gerekiyor
bu erkekleri bazen bencil, nankör buluyorum bu sorumluluğu size yükleyemez buna izin vermeyin
anladığım kadarıyla 6 yıl sonra çocuk sahibi oldunuz,acaba eşiniz bu duruma alışamadımı?
5 yıl boyunca her istediği oldu eşinizin şimdi ise olamayabilir çünkü arada çocuk var geçmişteki 5 yılla şuanki durumunuzu kıyaslayabilir.
allah yardımcınız olsun canım inşallah geçici bir durumdur eşinizinki..

canım ben ondan kahvaltı hazırlamasını istemiyorum o benden istiyor istesin de hakkıdır.ama bazen yorgun oluyorum uyuya kalıyorum.kabul etmiyor arada bir.her zaman düzenli olarak kahvaltısı olmalı.yorgunum diyorum bazen anlayış gösteriyor ama bir fırsatını buldu mu hemen lafı sokuyor.bir baba olarak sorumluluğunu bilmesini istediğim için böyle tartışır olduk ya.yıllarca tedavi gördük bebek için.benden çok eşim aşırı istiyordu.herhalde bebeği hiç başından indirmez derdim ama çok şaşırttı beni.şimdi birinciyi çok güzel lay lay lom büyüttük ya şimdi yaşım ilerlemeden ikinciyi yapalım istiyor.
bir de ben eşimde şunu görüyorum. hani bir şeyler ister ve ben ona derim ki bu isteklerin gerçekleştiği zaman bazı şeylerden taviz vermek zorunda kalabiliriz derim.o bunu kesinlikle kabul etmez.yani hem istedikleri olacak hem de hiçbir şey değişmeyecek.yani herşeyi süper olsun istiyor ama benim taktim kalmıyor her şeye yetişemiyorum

walla suç bizim gereğinden fazla saygı gösteriyoruz başka sebebi yok bi sesini yükselt bakalım bidaha sana birşey diyeceği zaman iki kere düşünür.. küsüncede barışma giyin süslen o dolaşsın peşine bide hanımlar kocanızı yatakta asla reddetmeyin evliliğinizin sonu olur....

Hep aynı bu adamlar bir tek kurban bayramında eşimin kadınlığı tutar oturur etleri dilimler,ayırır poşet,poşet ha birde balkon yıkar,pencere yıkar ama asla bulaşık yıkamaz, yıka desem de ben garımıyım der ancak bu kadar,bende zaten ondan 2. Çocuğu doğurmaya gözüm kesmedi

canım şimdiye kadar hep alttan aldığın için böyle alışmış tatlı dille ama ağır cümleler kurarak yani gerçekten üzüldüğünü ciddi derecede belli ederek konuş sonra yine yap dediklerini ama mutsuz olduğunu da belli et

haksız olduğum bir durumda alttan aldım bazende huzurumuz bozulmasın diye.ama genelde pek yapmam bunu.ama oda alttan almaz yada nadiren yapar. ellerimde sinir sıkışması var ve ben bu stresli yaşama bağlıyorum bunu. ve eşime söylüyorum ben stresten böyle oluyorum diye.ee stres yapma. evimde rahatım yerindeymiş stres yapacak ne varmış ki?ciddi manada üzüldüğümü daha nasıl anlatayım ki?beni üzüntülü hal içerisinde bırakıp dışarı çıkmıştır çoğu zaman ben gelip sorunlarımızı konuşarak aşmaya halletmeye çalışacağını düşünürken.

Hep aynı bu adamlar bir tek kurban bayramında eşimin kadınlığı tutar oturur etleri dilimler,ayırır poşet,poşet ha birde balkon yıkar,pencere yıkar ama asla bulaşık yıkamaz, yıka desem de ben garımıyım der ancak bu kadar,bende zaten ondan 2. Çocuğu doğurmaya gözüm kesmedi

sen şanslıymışsın ya.ben kurban etlerini gel birlikte doğrayıp kaldıralım dedim ,çok insafsızmışım okadar yorgunluğun üstüne birde evde yardımını bekliyormuşum.ben ne balkon,ne pencere, ne de bulaşık yıkamasını istemiyorum.sadece çok bunaldığım zamanlarda en çok da çocuktan dolayı uykusuz kaldığım zamanlarda yardım istiyorum.oda genelde ben söyler ben duyarım maalesef.

Bu erkeklerin hepsimi aynı ya bence sen ona öncesinde çok ilgi göstermişssin o böyle alıştığı için herşey hep aynı kalacak sanmış ama çocuk gerçekten herşeyi değiştiriyor işlere yetişmek zor oluyor zaten kaldıki ona ayrı ilgi göstereceksin aslında bizim daha çok ilgiye ihtiyacımız oluyor bunu bir anlasalar sorun tamamiyle çözülecek aslında :37:
Benim eşimde öyle herşeye bağırır hemen sinirlenir benim düşüncelerim önemli değildir sormaz hiçbişey çok değişissin istedim farklı şekilde anlattım şikayetlerimi ama anlamadı anlamak istemedi bizde pazar gününden beri küsüz ve o suçlu özür dileyene kadar barışmayacam diyorum ama hiç özür dilemeye bile tenezzül etmiyor düşün yani canım Allah seninde yardımcın olsun :29: :29:

Back
X