Eşimle tartışmamız

elenaferrante

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
6.584
10.892
198
Merhaba

Eşimle bir tartışmamız oldu, size de anlatmak istedim.

Bizim herhangi bir borcumuz yok, evimiz kira. Gelirimiz iyi. Bir arabamız var. Ama araba eşimde, iş için kullanıyor, ben haftasonları kullanıyorum.
Çalışıyorum bir kızım var.
Haftaiçi boşluklarım oluyor ama arabasız zor oluyor. Hiç bir yere gidemiyorum kızımla.

Ben yıllar önce ev alalım dedim, eşim korktu güvenemedi gelirimize almadık. Şimdi borçlarımız bitti, ikinci arabayı ya da ev alalım diyorum. Biraz birikmişimiz de var, ona da yanaşmıyor.

Arabalar çok pahalı, kredi faizleri çok yüksek diyor.

Ben de diyorum ki almadığımız her gün aleyhimize işliyor. Zaten bu halinden daha ucuza mal etmeyeceğiz, ayrıca borca girmeden de araba ev sahibi olamayacağız.

Biraz sitemkar konuştum.

Benim yüzümden alamadık dedi bana küstü.

Küs olmak istemiyorum ama haklı da olduğumu düşünüyorum.

Ne yapsam bilemedim.

Bu zamanda borcsuz hiç bişey olmuyor
Eşinizin altında araba var rahat siz alın arabayı o zorluğu gorsunde anlasin

Araba konusunu biz de çok düşündük ama sizin de söylediğiniz gibi piyasa gün geçtikçe düşmeyecek daha da pahalanacak ee kredi için faizler de öyle, ayın 13ünde toplantı yapacak merkez bankası belki faiz daha da artacak bilinmez, şu an mevcut haliyle kalsa dahi faiz oranı da inmez ki en iyi ihtimal stabil kalır. biz mesela geçen sene düğün borcundan dolayı alamadık faizler çok düşüktü keşke alsaydık diye pişman olduk simdi de almasak diğer seneye aynı şeyi söyleyeceğimiz için aldik arabayı. daha fiyatlar arabalara yansımadı yavaş yavaş piyasa da pahalanacak ama. eşiniz o kadar iyi biliyor madem azıcık arabayı size versin o zaman biraz da o arabasız kalsın yani

Şu durumda araba ev almak çok zor
Fiyatlar uçmuş ve eşinizin dediği gibi kredi faizleri aşırı yüksek

Biraz sabredin bakalım belki arabada kampanya olur, faizler düşer

En kötü gününüz böyle olsun
Böyle saygı çerçevesinde tatlı tartışmalar kafaya takılacak bir durum değil

Mutluluklar

Ev için, araba için kavga etmeyin ayol, ne gerek var üç günlük dünyada?
Erkekler bu konularda eleştiri kaldırmıyor eşiniz gurur yapıp alınmış belli ki...
Haklı olabilirsiniz ama eşiniz kırılmış sonuçta.
Şöyle düşünün ikinci bir arabanız olsa ya da eviniz ama eşiniz yanınızda olmasa?
Umrumda olmazdı derseniz küslüğe devam edin.
Mal eşimden değerli değil diyorsanız alıverin gönlünü adamın...

Evim yokken ikinci araba için kredi çekmezdim şahsen..
Faizler piyasa durumu hiç biri hakkında bilgim yok yurtdışında yaşadığım için ama bence illaki bi borca girilecekse bu ev için olmalı..

Arabayi siz tekelinize alın. Cocugunuz için kullanmaniz gerektigine ikna edin.
Eşiniz de iş için gerekliyse araba kiralasin kendine .
Max 1 ay. Arabanız hazır

Merhaba

Eşimle bir tartışmamız oldu, size de anlatmak istedim.

Bizim herhangi bir borcumuz yok, evimiz kira. Gelirimiz iyi. Bir arabamız var. Ama araba eşimde, iş için kullanıyor, ben haftasonları kullanıyorum.
Çalışıyorum bir kızım var.
Haftaiçi boşluklarım oluyor ama arabasız zor oluyor. Hiç bir yere gidemiyorum kızımla.

Ben yıllar önce ev alalım dedim, eşim korktu güvenemedi gelirimize almadık. Şimdi borçlarımız bitti, ikinci arabayı ya da ev alalım diyorum. Biraz birikmişimiz de var, ona da yanaşmıyor.

Arabalar çok pahalı, kredi faizleri çok yüksek diyor.

Ben de diyorum ki almadığımız her gün aleyhimize işliyor. Zaten bu halinden daha ucuza mal etmeyeceğiz, ayrıca borca girmeden de araba ev sahibi olamayacağız.

Biraz sitemkar konuştum.

Benim yüzümden alamadık dedi bana küstü.

Küs olmak istemiyorum ama haklı da olduğumu düşünüyorum.

Ne yapsam bilemedim.
Esin haklı ülkede kriz var herkesin kemer sıkma politikasına girmesi lazim

Su aralar birakin arabayi evi herseyi gramla almak lazim biz haziranda ev aldik 0.98 faizle sim 1.60 larda galiba ev fiyatlarida araba fiyatlarida artti bildigim kadariyla biraz daha sabredin su an bunun kavgasini yapmaniz sizin aleyhinize esiniz cok hakli ama borcsuz birikmis paranizla araba dusunuyosaniz ona bisey diyemem

Borçsuz pek bi mülk satın alınmıyor zaten ama bence 2.araba yerine ev almanız daha mantıklı.. hem kiradan kurtulur kira öder gibi evinizin borcunu öder ev sahibi olmuş olursunuz hem de arabanın masrafı sadece satın alınca bitmiyor ne yazık ki.. bakımı benzini vs derken ara ara ama hep gidecek, bir arabanız olması yeterli bence.

Ev almanız lazım araba değil . Bu piyasa şartlarında bir daha ev alma şansı gelmez

Back
X