Eşimle tartışmamız

Arabalar pahalandı ancak, ev fiyatlarında düşüş var. Malum emlak piyasası çöküyor. Ben de arabamı satıp Beylikdüzü'nden ev almayı düşünüyorum. Araba masrafı olmaz ve kira geliri olur. Peşin para varsa evden karlı yatırım yok. Peşin ile evler çok ucuzladı. Ama kredi ile ne ev ,ne araba alınmaz.

Şuan ne ev ne araba alınır.
İkisini de değiştirmek istediğim için yakınen takipteyim.
Kullandığım arabayı satsam ancak iki katı para ödeyerek aynı segmentte bir araba alabiliyorum.
İstediğim araba ev parası olmuş şaka gibi!!!

Oturduğumuz evi satsam üzerine yarısı kadar daha para koymadan alamıyorum, ya konum ya özellik ya da büyüklüğünden feragat etmek durumundayım.
Ev fiyatlarıda uçmuş, sanki köşk alıyoruz!

Yani diyeceğim o ki, yeni yıla kadar beklemekte ve kredilerin, kurların sabitlenmesini görmeden böyle büyük işlere kalkışmamaktayım.
Elimdeki bulgurdan olmayayım.

bence araba değil de ev için borçlanın devam edin. araba değer kaybeder yıllar geçtikçe. ev kazandırır. hem şu dönem çok uygun ev almaya

İkinci araba sadece ikinci bir masraf olacak. Hafta içi bir yere gidecekseniz taksiyle gidersiniz hem kizinizla araba sürmeden daha rahat olursunuz. Ben de kesinlikle ev alin diyenlerdenim. Ayrica araba yillar geçtikçe değer kaybeder ama ev degerlenir.

bence araba değil de ev için borçlanın devam edin. araba değer kaybeder yıllar geçtikçe. ev kazandırır. hem şu dönem çok uygun ev almaya
Hayır yanlışınız var,araba deger kaybetmez ve asla da yanlış bir yatırım degildir. Esimin arabasini şuan da satsa aldığı fiyattan 15 bin tl fazlasina satıyor. Piyasası öyle çünkü. Hem bazi model arabalar hic deger kaybetmiyor. Ev tam bir ölü yatırım,dünya fırsatlar dünyası oldugu icin,satmaya kalktığınız bir evi asla bictiginiz fiyata satamazsınız. Kimse gelipte 10 sene önce alınan bir evi almak istemez,yeni ev varken çünkü emlak piyasası böyledir. Yeniler her zaman revactadir ev tam bir zarar ziyan.

İkinci araba sadece ikinci bir masraf olacak. Hafta içi bir yere gidecekseniz taksiyle gidersiniz hem kizinizla araba sürmeden daha rahat olursunuz. Ben de kesinlikle ev alin diyenlerdenim. Ayrica araba yillar geçtikçe değer kaybeder ama ev degerlenir.
Evin degerlenmesi satılma durumunda gecerli olmuyor ama. Evet fiyati artıyor ama zaten ev satmak icin alınmaz. Ev alınmasına karşıyım

Şu durumda borca girmeyin derim. Eşiniz arabayı ihtiyacınız olduğu günler size bıraksın. Her gün olmasa da haftaici iki gün falan. Hem siz rahat edersiniz hem de o çok zorlanmamis olur.

Evin degerlenmesi satılma durumunda gecerli olmuyor ama. Evet fiyati artıyor ama zaten ev satmak icin alınmaz. Ev alınmasına karşıyım

Konu sahibi kiradaymis. Kira tamamen çöpe giden para bence. Ev ne kadar eskirse eskisin yine de alinan fiyattan çok daha fazla degerlenir. Araba hem kendi fiyatini ödetir hem sadece durdugu yerde milyon tane harcama yaptirir. Alinan fiyattan daha yukarıya ikinci el satilmasini da ilk defa duyuyorum. Bazi markalar vardir degerini gec yitirir ama yine de yitirir. Bu arada bir arabalari var zaten kiradayken ikinciyi gereksiz buldum. Ben sizinle aynı şekilde düşünmüyorum. Kisaca şöyle söyliyeyim evi satinca bir ev alinabilir ama o kadar yil kullanilan araba satilinca bir araba alinamaz.

Konu sahibi kiradaymis. Kira tamamen çöpe giden para bence. Ev ne kadar eskirse eskisin yine de alinan fiyattan çok daha fazla degerlenir. Araba hem kendi fiyatini ödetir hem sadece durdugu yerde milyon tane harcama yaptirir. Alinan fiyattan daha yukarıya ikinci el satilmasini da ilk defa duyuyorum. Bazi markalar vardir degerini gec yitirir ama yine de yitirir. Bu arada bir arabalari var zaten kiradayken ikinciyi gereksiz buldum. Ben sizinle aynı şekilde düşünmüyorum. Kisaca şöyle söyliyeyim evi satinca bir ev alinabilir ama o kadar yil kullanilan araba satilinca bir araba alinamaz.
Evet suanda piyasasi böyle satsa kar edicek mi edicek de oda simdiye kadar bahsedilen binbir masrafa sayılsın bari evet araba masrafli durdugu yerde masrafli zaten orasi ayri ama ben sunu demek istiyorum,araba hemen satılır mesela. Belki 1 haftada bile ev oyle değil. Simdi mesela siz 200 bin tl ye ev aldınız,10 sene oturdunuz o evde degeri 330 bin oldu diyelim. Satmak icin 330 istediniz emin olun sansliysaniz o fiyata satarsınız,cunku 330 bin liraya 0 ve masrafsız evler vardir hatta 280 liraya bile.Onun icinde evin satılmasını baya bir beklersiniz genelde boyle oluyor benim gördüğüm yani Aslinda ben bunu anlatmaya çalıştım . Birde ben tüm nakitin eve bağlanmasına karşıyım cok aşırı riskli ve cahilce geliyor bana bizim millette bu var ama gerekirse arabayi satıp ev aliyorlar bana cok ters . Tabi herkesin kendi fikri

Evet suanda piyasasi böyle satsa kar edicek mi edicek de oda simdiye kadar bahsedilen binbir masrafa sayılsın bari evet araba masrafli durdugu yerde masrafli zaten orasi ayri ama ben sunu demek istiyorum,araba hemen satılır mesela. Belki 1 haftada bile ev oyle değil. Simdi mesela siz 200 bin tl ye ev aldınız,10 sene oturdunuz o evde degeri 330 bin oldu diyelim. Satmak icin 330 istediniz emin olun sansliysaniz o fiyata satarsınız,cunku 330 bin liraya 0 ve masrafsız evler vardir hatta 280 liraya bile.Onun icinde evin satılmasını baya bir beklersiniz genelde boyle oluyor benim gördüğüm yani Aslinda ben bunu anlatmaya çalıştım . Birde ben tüm nakitin eve bağlanmasına karşıyım cok aşırı riskli ve cahilce geliyor bana bizim millette bu var ama gerekirse arabayi satıp ev aliyorlar bana cok ters . Tabi herkesin kendi fikri

Ben cahilce bakarak kira ödeyip ev sahibini zengin etmenin mantığını hâlâ göremiyorum. Her durum kendi içinde özeldir ve bu konu ile ilgili yorumumun arkasindayim. İmkan varsa ikinci arabadansa içinde oturulacak ilk evin alinmasi taraftariyim. Anlaşamadığımız konusunda anlaştık o zaman.

Kızlar
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim
Akşam dönemedim.
Şimdi tek tek okuyacağım

Ev piyasasına dair bir fikrim yok ama araba piyasası hiçbir zaman değer kaybedip düşmez ki, aldığınız arabanın markasına yılına göre sadece kar edeceğiniz fiyatta değişiklik olur araba modeline göre birinden 5 bin kar ederken diğerinden 20 bi edersin, abim 2 yıl önce 60 bine aldigi arabayi su an satsa 80 bine rahat satacak durumda mesela. Biz de araba alırken kar edebileceğimiz modeli yüksek revaçta olan bir model tercih ettik. Araba konusunda yanlışınız var sadece onu belirtmek istedim

Ev alalım deseniz anlarım kirada oturuyormuşsunuz kira ödemezsiniz vs. Ama araba kapıda dursa bile külliyen masraf vergisi muayenesi sigortası benzini ohhooo.. hele bu ortamda borçla asla..
he bana sorsan ben ev de almam şuan. Parayı altına ve ya mevduata koyarım.

Back
X