Esimle tartismamizda kim hakli

Melikeninmelikesi

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2019
220
257
18
35
Merhaba hanımlar. Dün eşimle bir sorun yaşadık acaba fazla mi üzerine gittim bilmiyorum bana bir fikir verebilir misiniz?
Esim bana sormadan söylemeden maddi konularda başına büyük davranır. O calisiyor ben çalışmıyorum. Maddi durumumuz iyi olmamasına rağmen sağda solda cok para kaybettik. Kimini borc verdi alamadi kimini şans oyunlarında kaybetti vs. Hepsini benden gizli yaptı fikrimi sormadı ama sonuçlarına beraber katlandık hatta ben katlandım çoğu zaman cimriligine parasizligima ısyan ettim kavga ettik ama hep sabrettim. Neyse konumuza dönelim. Artık senden habersiz bisey yapmam diyen esim yıllar sonra dün birisine arabimizi ödünç vermis binsin diye. Ihtiyacı olan birisi is arkadaşı. Bu arada bizim iki arabamız var. Ben dün öğrendim tesadüf. Bana gelipte hayatım o aracı kullanmıyoruz x kisisininde ihtiyacı var bir süreliğine o binsin dese ben zaten tamam derdim. Ama demedi. Benden habersiz is yapmis oluyor yine. Bende neden bana soylemedin dedim oda cok yoğundum dalgindimis yerinde benden isteyince bir anlık verdim sana sormak aklıma hic gelmedi dedi. Bu kadar. Bende arabayı verip vermemem sorun değil bana sormadan is yapman dedim ve ona derdimi anlatamadığım icin bağırdım agladim dediki oda bunda bisey yok abartma soralım annene bak oda bana hak vercek dedi. Bende öyle olmaz sadece benim annemi babamı aramak yerine seninkileride arayalım o zaman dedim ve herkesi aradim hepside bana hak verdi ona kızdılar daha öncede mimli olduğu icin. Sonra anladı bu alla alla dedi. O zaman bir ışık yandı kafasında demekki haber vermeliymişim ben böyle düşünmüyorum bilemedim dedi. Öpüp ozur diledim ama ben içimde onu affedemedim. Sorun beni para mal eşyalarına dahil etmemesi siz hakki tanımaması. Ona desek asla boyle bisey yok ben eziklik psikoloji yapıyormuşum kendime. Ama o boyle hissettiriyor ve davranıyor bana gorede. Bu arada o arabayı verdiği kişide bize kredi cekti biz cekemiyorduk biz borçlarımızı ödedik. Ama krediyi düzenli ödüyoruz oderizde o kişiyi mahdur etmeyiz. Yorumlariniz nedir

Sorsaydi daha iyiydi ben emanet mal vermeyi, almayi sevmem ama siz zaten sorun etmeyecekmissiniz bu kadar bagirip, aglayip aileleri arayacak birsey yokmuş. Ayrica aileleri hiçbir konuda "hakem" tutmamak gerek ama size normal geliyor belli ki o kisma yorum yapmayacagim.
Çok abartmissiniz.

Canım bu devirde kardeş kardeşe kredi çekmiyor. Demek ki çok samimi eşin. Başka konuda mimlidir eyvallah da ihtiyacı varken de adama dur eşime sorayım demesi ve sizde 2 araç varken yapması ayıp. Adam demeyecek mi bunlar da ne biçim insanmış diye. Ağlayıp 7 köye duyurmanız da saçma. Çocuk musunuz siz..... Biraz kendinize gelin. İyi adam özür dilemiş bari ben olsam dilemem. Siz haklı değilsiniz.

Konu ne olursa olsun olmuş bitmiş meseleyi tekrar tekrar açmak bana doğru gelmiyor. Madem özür dilendi konu kapandı üstüne düşünüp kendi kendinize kurulmayın.

Bana biraz fazla tepki göstermişsiniz gibi geldi. Zaten arabanın gitmesi sizi etkileyen bir durum değil yani şöyle iki arabanız var sizi zora sokan bir durum değil. Bana söylese zaten tamam derdim yazmışsınız. Sorun arabanın gitmesi değil haberiniz olmamasıysa bu kadar tepki göstermeye gerek yok. Geçmişi geçmişte bırakmazsanız çok sıkıntı yaşarsınız. Bu olayı geçmişten bağımsız değerlendirememişsiniz.

Bu mesele için konuşursak eşiniz o an dur bi hanıma sorayım mı demeliydi? 2 araba varken, adam sizin için kredi çekmişjen üstelik. Ödeyin, ödemeyin mesele o değil size güvenip sizin için kredi çekmiş kişiden bahsediyoruz. Anlık gelişen bir olay neticede. Fazla anlam yüklemeye gerek yok. Tepkileriniz çok abartılı. Dahası böyle her anlaşmazlıkta anne babayı mı arayacaksınız?

Önceki yaşadıklarınızdan ötürü vermişsiniz bu tepkiyi sanırım.
Yoksa 2 arabadan birini, üzerinden kredi çekecek kadar yakın olduğunuz kişinin ihtiyacı oldu diye vermesi bu kadar sorun olmamalı bence. Tek araba olsa o arabayı da aktif kullanıyor olsanız size sormadan vermesi sorun olabilirdi belki.

Anlık gelişen olaylarda da illa eş onayı da gerekmez ayrıca, o an öyle olması gerekmiştir sonra gider esine durumu izah edersin.

Aileleri olaya dahil etmeniz ise çok çok gereksiz.

Ben zaten en çok o kısma kirildim benim sözümün ne dediğimin hükmü yokmuza annemi babamı karıştırıp hakem yapıyor bende ona kızdım o zaman bende dedimki oyle olmaz sadece beni. Ailemi dahil.edip üzeceksek o zaman seni ailenide arayalım dedim. Birdaha bu teklifle gelmesin beni dinlesin anlaşın diye.

Size kredi cektigi icin mahcubiyeti olabilir eşinizin açıkçası sizi haksız buldum adam size kredi çekecek kadar güveniyor sizde bence arabayı verebilirsiniz ödünç olarak ik tane varmis
Iki tane var diye biri tabi ki verilmez ama size iyiliği dokunmuş bi insan sonucta

Aileleri araya sokmanz yanlş.. Her ne olursa olsun siz bir ailesiniz ve evinzin içinde yaşananlar sizi ilgilendirir siz barışırsınız ailelern gözünde suçlu olan her zaman suçlu kalır bu kadar büyütülecek birşey de değilmiş .. Söyleseydi zaten tamam diyecekmişsiniz.. Erkekler her zaman bizim baktığımız pencereden bakamıyorlar ne yazık ki.. Söylememesi tabiki de hata ama düşünememiş olması da bir gerçek..

Önceden iyi değildi ama duzelttim sayılır durumumuzu. Iki araç derken birisi zaten biraz hurda tipi diyelim köy nbag bahçe icin yani cok bi maddi durumu yok. Onu vermis zaten esim binsin diye. Ben arabayı vermesini sorun etmiyorum o kişiye. Isterse temelli versin. Ben eşinin bana sormadan bir cay kaşığını verme lüksü yok oyle düşünüyorum önceki yaptıklarına bağlı kalarak. Sorun arabayı vermesi degil bana soylememesi

hem maddi durumunuz yok diyorsunuz hem de birini kullanmadığınız 2 aracınız var. bankadan krediyi kendiniz kullanamayacak kadar zordasınız ama sizin için kredi çeken kişiye araba vermek sorun.
bu devirde bunu yapabilen insan için sizin ayrıca bir iyilik düşünmeniz gerekirdi bence.
aileleri aramayı da sadece çocukça buluyorum.

Çay kasigi veremez ne ya. Siz de bulmuşunuz saf gibi adami abarttikca abartiyorsunuz, devamli ustune yuruyorsunuz.

Eski konularinizda da devamli bir adami asagilama, baskilama hayir bu kadar ustune başina bile dikkat etmeyen, insanlarla konuşmayi bile bilmeyen, kendini anlatamayan, saf oldugu icin insanlarin kandirip kredi cektirdigi kocan iyi para kazanmayi nasil basariyorsa hayret bisey.

Aslinda gayet açıkça yazdim ama ediminde beni anlaşmasını hakli buluyorum yorumunuzdan sonra. Sorun araç vermesi degil sorun bana soylememesi

Oyo niyet diyelim biz ona. Hayır diyememe sorunu var eşimin. Aşağılamak degil tanımlamak diyelim. Iste o sebeple bana sormadan bir cay kaşığı bile veremez net. Surekli biz insanlara borc para verdik geri alamadık biz kredi çektik ödemediler hepsini ödedik icralık olduk. Daha sayimmi

İyi niyet filan degil karsinizda kendini savunmayi, konuşmayi bilmeyen devamli birilerinin aklina ihtiyac duyan biri var var gercekten, aileleri aramak istemesi de bundanmiş meğer. Karsinizda sizi kendinize getirecek adam olmadigi için coştukça çoşmuşsunuz, habire "ben bagirir, cagirirm" kafasindasiniz.

Madem hatalarini unutmayacak, evliligi bu kadar saygisizlastiracaksiniz boşansaydiniz.
Boyle davrandiginiz insana nasil saygi duyup ayni yatagi paylasabiliyorsunuz anlamiyorum. Gerci cinsellligi bile "çok tepki" gostermeden dogru durust yasayamiyorsunuz.

Esiniz normal olsa sizi çekmez zaten.

Yazdıklarınıza kızmayacağım. Hakli olabilirsiniz birazda dönüp kendime bakmalıyım belkide. Saygı duyuyorum beni kendime getiren yorumlara. Hiç çirkeflik yapip ama demeyeceğim. Vardır bendede kusur diyecegim tesekkurler

Maddi durumu iyi olmayıp iki arabasi olani ilk kez görüyorum madem izin vereceksiniz niye bu kadar ağlayıp tepki gösterdiniz ki, eşiniz sizi tanıdığı için nasılsa izin verir diye düşünmüşte olabilir. Ayrıca niye illa birini arıyorsunuz, evinizdeki sorunlari ailelere bu kadar cok yansitmayin, siz unutursunuz onlar unutmaz.

Aileleri dahil etmeseymişşiniz keşke.Kredi çekecek kadar yakın olmakta bana garip geldi.Ama arabayı vermek konusunda bana siz haklı geldiniz eşiniz sorabilirdi size sonuçta mimlenmiş dikkat etmesi gerekirdi sizin gözünüze daha fazla batmamak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…