Esimle tartismamizda kim hakli

Belkide korktum benden habersiz araç verince yine acaba benden habersiz yine birilerine borc para verecek tam düzeldik derken tekrarlı icralara maruz kalacaz diye. Altta yatan neden bu

Evet bu olayın en kötü tarafı aileleri dahil etmek oldu malesef birdaha yapmayacağım birşey eminimki birdaha oda yapamaz istemez. Kredi çekecek kadar yakın değiller sadece oda zamaninda eşinin herkese kredi çekmesi gibi oda iyi niyetli saf diyelim. Baska nasil yorumlayabilirim

Ben sizi anladım aslında o borç yükü insanda iz bırakıyor anladığım kadarıyla eşiniz 1 defa değil 2-3 defa böyle hata yapmış siz iyi niyet diyin ona :)Sizde tedirgin oluyorsunuz gene mi aynı şeyleri yaşayacağız diye...

Sanirim calisip para kazanmadiginiz icin cok komplekslisiniz , bence bir ise girin ve para kazanin , geçer o zamn bu sacma tavirlariniz
Hep iyi niyetle yazıyım diyorum ama sadece size sorum su: evlimisiniz. Esiniz size sormadan toplamda 600 bin kaybettimi. Boşanmayıp fakirliğin gibimi yaşadınızmi. Ondan sonra herseyi düzeltince tekrar başa saracaginiz korkusu yasattimi. Hayırsa beni kompleksli degil sebepli biri yaparsanız belki

Cok teşekkür ediyorum beni anladiginiz icin. O hatayı 2 yada 3 kere degil 15 kere yapmıştır en az

Evliyim , ben konuya yorum yapiyorum
Konu cok sacma kusura bakmayin
Anne babayi arayip sikayet etmek hele saka gibi yani
Eyvallah zor seyler yasamissiniz da surekli gecmise donecekseniz saglikli bir evlilik yurutemezsiniz , su araba mevzusuna verdiginiz tepki gibi sacmalarsiniz

Cok teşekkür ediyorum beni anladiginiz icin. O hatayı 2 yada 3 kere degil 15 kere yapmıştır en az
Aileyi dahil etmeden kızsaydınız iyi yapmışsınız diyecektim bazen erkek milletinin anlaması için diş göstermek gerekiyor.Ama bazı şeyler ailelere yansıtılmamalı buda onlardan biriymiş.Size söyle diyeyim odamda bir eşyam var kardeşim isterse veririm zaten ama izinsiz almasından hoşlanmam çünkü alışkanlık haline gelebilir bana lazım olduğunda bulamayabilirim.Öyle düşünün :)Ki sizin eşinizde alışkanlık haline gelmiş maalesef.

Belkide korktum benden habersiz araç verince yine acaba benden habersiz yine birilerine borc para verecek tam düzeldik derken tekrarlı icralara maruz kalacaz diye. Altta yatan neden bu
Tabi haklısınız, mesela asla istemezdim esimin benden habersiz arabamızı vermesine. Konuda haklısınız zaten ama eşiniz biraz başına buyruk gibi geldi bana. Tam kavrayamamış aile olma durumunu sanki. Bu olay, size haber vermeden arkadasina 100 200 tl borc vermekle araci vermek ayni sey değil aradaki farki anlaması lazım ama çözümüd3 büyükleri araya sokmak değil

Sizin için kredi çekmiş, bu iyi birşey ama acil durumlar hariç kimseye kullanmak için araba falan vermeyin. Aracınızın kaskosu trafik sigortasıda olsa Allah korusun bir kaza yapsa, can kaybı olsa çok ciddi manevi tazminat ödemeleri ile karşı karşıya kalırsınız; zira çok ayrıntılı kasko yaptırmadıysanız kaskolar çok cüzzi manevi tazminat korumasu sağlıyor ya da bazıları hiç sağlamıyor. Trafik sigortası sadece belli meblağa kadar maddi tazminatı karşılıyor. Gerekirse aracınızı satın borcu ödeyin ama böyle gereksiz riskler almayın.

Valla bu zamanda kim kime güvenip kredi çeker?
Kardeş bile yapmaz.
Adamın zor gününüzde size iyiliği dokunmuş, düzenli ödeyeceksiniz elbette bu şekilde yapılan iyiliği
yok sayamazsınız.

Eşiniz dur bir düşüneyim eşime sorayım mı diyecekti?
Nerede vefa duygusu?
Bugün sana yarın bana diye döner bu işler.

Ben sizi haksız buldum bu son konu için.

Aslinda gayet açıkça yazdim ama ediminde beni anlaşmasını hakli buluyorum yorumunuzdan sonra. Sorun araç vermesi degil sorun bana soylememesi

her adımda soracak mı ? ya da o an dur eşimi arayayım mı diyecek ? madem aracı vermesi sorun değil o zaman sormaması da normal. zaten eşler birbirinin neden rahatsız olacağını neden olmayacağını bilir. ona göre de davranır.
arabanın verilmesinde sıkıntı yoksa ödünç vermesi ve sonra söylemesi gayet normal.

Sizden gizli is yapmış olmuyor.
Zaten hali hazirda kullanmadiginiz bir araba yani sizi alakadar edecek herhangi bir sey yok aslinda.
Plan bozma ya da tek arabaya dusunce sikinti cekme durumu yok, adama da aa dur ben bi melikeye sorayim demeyebilir, ne var bunda?
Sonradan "arkadasimizin ihtiyaci varmis, verdim" dediyse ve adamin akli dengesinde sorunu yoksa yani siz vasisi ya da velisi degilseniz musade edin adam da birtakim seyler icin karar verebilsin.
Bu kadar dominantlik da fazla.

Bir de adamin sizin icin kredi cekmis olusunu esiminki gibi bir saflik seklinde tanimlamaniz da ayrica cirkin.

Ne diyecek adam araba lazım değil, yedekte. Ama hanıma sormam lazım izin verirse veriyim arkadaşım mı diyecek? Hoş size kredi çeken adama yedek değil asıl araba da verilir sormadan.

Aileleri meselelerinize karıştırmayın bence.

Ayrıca kredi taksitlerinizi ödediğinizi söylemişsiniz ama bir aksilik olup ödeyemeyebilirdiniz de. Sonuçta arkadaşı sizin için hem risk altına girmiş hem belki de kendi ihtiyaçları için kredi çekebilme imkanını düşürmüş.

Ben de eşlerin birbirlerinden habersiz büyük maddi yükler altına girmelerini doğru bulmuyorum. Ama ben olsam kullanmaya ihtiyaç duymadığımız eski bir arabanın, anlık gelişmiş bir durum nedeniyle ve bize yardımcı olmuş birine verilmesine bu kadar takılmazdım.

Kardesınden kucuk mevla para istedi ..eşimden iste dedi..aramızda para mevzusu olmadı.
Ne ınsanlar var

'Kocam benden habersiz çay kaşığını bile ödünç veremez' nedir arkadaş?
Oldu olacak br ip takın adamın boynuna,
olsun ipli bir kukla.
Aileleri aramanıza ise ne desem? Bilemedim.
Şaka gibi.

Sizin kocanız ya gerçekten saf ve sizin bu 'höt höt' hallerinizin anlamını çözümleyemiyor
ya da adama eski sabıkaları (benzetme yapıyorum) yüzünden öyle bir psikolojik baskı uyguluyorsunuz ki adam sinmiş,
çareyi alttan alıp özür dilemekte bulmuş.

Her halükarda son derece sağlıksız bir evlilik ve ilişki yürütüyorsunuz haberiniz olsun.
Not: Dost acı söylermiş.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…