Eşimle tartıştık ben mi yanlış düşünüyorum...

Dranas, canım arkadaşım, Sinop çook güzel memleket, benim üniversitede sinoplu arkadaşlarım vardı, temiz, sessiz, zeki insanlardı. Sinoplular iyi insanlardır. Eşine söyle, Türkiye'de öyle yerler var ki, Sinop'a koşa koşa gelir. Burası Firdevs-i Ala diye...
Şöyle de yapılabilir, anladığım kadarıyla Sinopta da Ankarada da oturmuyorsunuz, kadının malı kadınındır ve tasarruf hakkı sana aittir. Sinop'tan güzel bir ev alır, kiraya verirsin, anladığım kadarıyla ortalama olarak fiyatlar şu andaki bütçene denk. Ailen de orada evine sahip çıkar, kiracıyı takip eder vs. Evden gelen geliri unutursun, o birikir, çocuk okula başlayana kadar zaten 5 sene var, o zamana kadar daha neler çıkar. Mütahhit arsa gibi konulara pek kafam çalışmaz açıkçası ama evi alıp kiraya vermek, kira parasını biriktirmek, sonra da bunu değerlendirmek, çalışıyorken sağlanan konforu, emeklililkte de devam ettirmek mümkün görünüyor.
Yine de sen bilirsin. Bana çok makul görünüyor fikrin. Kredi falan çok karışık işler....:69:

canım sinopu ne güzel anlatmışsın ankara da oturuyoruz çünkü eşimin ailesi burada:51:

sinopta merkezde daireler belirli semtler var pahalı mesela aşıklar caddesinden ev almak istersem 200.000 ytl ona zaten gücüm yetmez ama deniz kenarında olup 60.000 70.000 ytl evler var kredisiz rahat alabiliriz kafadan hesap yapıyorum ama olmuyor hayırlısı eşimle fazla tartışmadan bakalım ne boyutta halledeceğiz.

canım sinopu ne güzel anlatmışsın ankara da oturuyoruz çünkü eşimin ailesi burada:51:

Gerçekten Sinopluları severim, çok hemşericidirler o ayrı konu ama :17:ben başka yerde oturyorsunuz sanmıştım, neyse sorun değil yani, sen bence malın üzerindeki tasarruflarında hak sahibisin, çünkü oradan gelecek parayı kendi zevkine harcamayacaksın, gene eşine çocuğuna konforlu ve maddi açıdan minimum sorunda bir hayat geçirmek için harcayacaksın.Üstelik kimse kusura bakmasın, Sinop kötü yer diye burun kıvıranlara önce ben burun kıvırırım. Ülkemizin her yeri çok güzel ama gerçekten kötü, geri kalmış yerleri var. Sinop'a sıra gelene kadar öyle yerler sayılır ki....O yüzden bence bunları hiç takıntı yapma, yatırım araçlarını, makul ev fiyatlarını dikkatlice incele, para eline gelmeden de bunun sohbetini evin içinde açma. Para değişik bir materyaldir, insanları çok değiştiriyor.Bu yüzden para gelene kadar bekle.
Allah bereket versin hayırlısı olsun...:69:(Bu arada baban için de Allah rahmet eylesin hayatım)

kendi memleketinde ev alma konusunda paranın büyük kısmı senden zaten yetmezse kredi diyorsun onuda kendin çekeceksen eşinin söz hakkı yok diye düşünüyorum.ama krediyi o alacaksa ben olsam bende fikrimi söylerim istemiyosam olmaz derim.eşinin senin ailene soğuk olmasına gelince hangimizinki çok sıcak sanki ......çok fazla sorun yaratacaksa aranızda bu ev meselesi bi süre bekleyin parayı bankaya yatırın nasıl olsa senin yine.

Gerçekten Sinopluları severim, çok hemşericidirler o ayrı konu ama :17:ben başka yerde oturyorsunuz sanmıştım, neyse sorun değil yani, sen bence malın üzerindeki tasarruflarında hak sahibisin, çünkü oradan gelecek parayı kendi zevkine harcamayacaksın, gene eşine çocuğuna konforlu ve maddi açıdan minimum sorunda bir hayat geçirmek için harcayacaksın.Üstelik kimse kusura bakmasın, Sinop kötü yer diye burun kıvıranlara önce ben burun kıvırırım. Ülkemizin her yeri çok güzel ama gerçekten kötü, geri kalmış yerleri var. Sinop'a sıra gelene kadar öyle yerler sayılır ki....O yüzden bence bunları hiç takıntı yapma, yatırım araçlarını, makul ev fiyatlarını dikkatlice incele, para eline gelmeden de bunun sohbetini evin içinde açma. Para değişik bir materyaldir, insanları çok değiştiriyor.Bu yüzden para gelene kadar bekle.
Allah bereket versin hayırlısı olsun...:69:(Bu arada baban için de Allah rahmet eylesin hayatım)
zaten bir daha konusunu açmayacağım para bir gelsin o zaman konuşuruz ama şimdiden ister istemez internetten ilanlar bakıyorum ve şu ev keşke benim olsa diye içim gidiyor.

kendi memleketinde ev alma konusunda paranın büyük kısmı senden zaten yetmezse kredi diyorsun onuda kendin çekeceksen eşinin söz hakkı yok diye düşünüyorum.ama krediyi o alacaksa ben olsam bende fikrimi söylerim istemiyosam olmaz derim.eşinin senin ailene soğuk olmasına gelince hangimizinki çok sıcak sanki ......çok fazla sorun yaratacaksa aranızda bu ev meselesi bi süre bekleyin parayı bankaya yatırın nasıl olsa senin yine.

Haklısın canım hangisi çok sıcak ki zaten fazla da birşey beklemiyorum. zorla hiçbirşey olmuyor.

Son düzenleme:
eşinizin ailenizle olan sorunu göz ardı edip direk nerden almalıyım diye soracak olursanız ankara derim ben.Sinopta hiç bulunmadım eminim güzel yerdir ama ev kira getirisi veya evin kazanacağı değer ankaradaki kadar değildir diye düşünüyorum sadece gelecekte size sağlayacağı faydayı göz önüne alarak ankaradan almanız daha mantıklı geldi bana.Çocuğunuzda varmış ilerde ona bırakabilirsiniz ailesiyle oturması için.Ama tapuyu kesinlikle üzerime yapardım.

Dranas,inşallah istediğin gibi olur. Biraz dikkatli adımlar atarsan, rahat edersin, hem huzurun kaçmaz, hem de istediğin olur umarım. Hayırlısı kardeşim. :69:

eşinizin ailenizle olan sorunu göz ardı edip direk nerden almalıyım diye soracak olursanız ankara derim ben.Sinopta hiç bulunmadım eminim güzel yerdir ama ev kira getirisi veya evin kazanacağı değer ankaradaki kadar değildir diye düşünüyorum sadece gelecekte size sağlayacağı faydayı göz önüne alarak ankaradan almanız daha mantıklı geldi bana.Çocuğunuzda varmış ilerde ona bırakabilirsiniz ailesiyle oturması için.Ama tapuyu kesinlikle üzerime yapardım.

canım eşim tapu konusunda falan o tarz şeylere önem vermez. evlendiğimizde düğün için arabasını satmıştı benimde bir arabam vardı bir süre onu kullandık sonra onu da sattık üstüne kredi çekip yeni bir araba aldık sırf sattığımız araba benim diye aldığımız arabayı da üstüme yapmıştı o tarz şeylere önem vermez sadece ailemi önemsemeyişine kızıyorum.

Son düzenleme:
Para senin sana miras kalmıs içinden ne geliyorsa onu yap , memleketinden almak istiyorsan al cnm.Çok taviz verme bence.Ayrıca evlendikten sonra alınan araba ev vs kimin
üstüne olursa olsun ortak.Ama eşin sanırım senin ailene cok yakın olmak istemiyor ya da daha mantıklı bir yatırım olarak görüyor ankaradan ev almayı.

Para senin sana miras kalmıs içinden ne geliyorsa onu yap , memleketinden almak istiyorsan al cnm.Çok taviz verme bence.Ayrıca evlendikten sonra alınan araba ev vs kimin
üstüne olursa olsun ortak.Ama eşin sanırım senin ailene cok yakın olmak istemiyor ya da daha mantıklı bir yatırım olarak görüyor ankaradan ev almayı.

yanlız miras kalan şeyler dışında kazanılan mallar ortak ama miras kalanlar hariç içimden geleni yapmak isrtiyorum ama eşimi de kırmadan yapmak istiyorum onu ikna etmek daha iyi olur çünkü yarın bir gün tek başıma gideceğim bir yer olmasın

beraber geçirilmeyen tatiller eşleri birbirinden soğutur.isterse cennet olsun eşimin yanımda olmadığı bir tatili de evi de yazlığı da istemem ben. çocuğunuz da varsa tatilleri mutlaka birlikte geçirmeniz gerekli diye düşünüyorum. aile birliği bunu gerektirir.
eşiniz sizin ailenizi beğenmiyor, gitmenize sıcak bakmıyorsa bu gerçekten adil değil ama sizin tek başınıza planlar yapmanız işi daha da kötüleştirir.
yazlık tipi evler ölü yatırım. fazla rant yapmaz üstelik de sürekli bakım ister. satarken de uzun sürede satarsın. sırf kiraya vermek için bu tip bir ev alma.
şehirde alacağın rantı yüksek bir evin kira vs. geliri ile memleketindeki en lüks otelde elini suya sokmadan tatil yapabilirsin. eşine de bunu teklif et. önce ailenle özlem gidereceğini sonra da sinop'tan başlayarak doğuya --batıya tüm karadenizi gezebileceğinizi söyle.planlar ortak olsun.
benim eşimin ailesi de bartın'da. benim uyumsuzluk gibi bir sorunum yok ama. tatillerde bir kaç gün ailesi ile kalıp amasra vs. karadenizi geziyoruz.onun da benim de gönlüm oluyor.

Back
X