Eşimle vakit geçirememe

Çocuğunuzun durumundan dolayı sizi suçluyor olabilir mi? İçten içe bu suçlama öfkeye dönüşmüş olabilir özelde sizinle vakit geçirmemesinin dışında size karşı tavrı nasıl? Yemek yerken,alışveriş yaparken? Onunla ilgili olmayan bir derdinizi anlatırken?
Evet çocuk konusunda bazen bana kızıyor, çocuğuma bir şey yaptırmak dikkatini toplamak çok zor, çocuk babadan biraz daha çekiniyor ama bana karşı daha rahat ve sözümü zor dinletiyorum. Bazen de kendisine kızıyor çünkü kendisinin de dehb olduğunu farketti ve çocuğa kendisinden geçtiğini düşündü. Yemek yerken alışveriş yaparken nazik ama telaşlı aceleci biri. Çok tezcanlı, beklemesi gereken bir şey olursa bekleyemiyor.

Oğlum beni görünce şımarıyormuş, gerekçe bu
Burayı biraz açar mısınız? Mesela eşinizle plan yaptınız, bir şey seyrediyordunuz veya konuşmanın ortasındasınız, çocuğunuzu görünce her şeyi bırakıp çocukla mı ilgileniyorsunuz? Veya eşinizin hayır dediğine evet mi diyorsunuz? Şımarıyor derken ne yapıyor mesela çocuğunuz? Bazı erkekler çocuklarını kıskanabiliyorlar, belki budur sorun.
Tatile de oğlumla arkadaşımla giderim madem napalım. Belki biraz sevgisi varsa peşimden o gelir. Gelmezse de otursun. Ayrılık olsun istemiyorum çocuğumuz var.
Yani bir yalanın içinde yaşayacak ve çocuğu da yaşatacaksınız. Her şey yolunda giderken niye ayrıldı annemle babam travması yerine; "biz hep senin annen baban olacağız ama artık beraber olmak istemiyoruz" demek daha doğru değil mi?

Sorunu öyle ya da böyle çözmelisiniz. Ya eşiniz ayrılmak isterse? Siz kendinize göre çözüm bulmuşsunuz ama ya eşiniz bunu istemezse? Mantık evliliği olsa herkes durumu bile isteye kabul etti evlendi denir. Ama severek yapılan evliliklerde sevgi bitince ve ilişki yıpranmaya başlayınca ya düzelmeli ya da bitmeli. Çünkü maalesef peşinden saygısızlık geliyor.

İşin içinde çocuk varsa net olunmalı bana göre. Babasını sorduğunda niye bizle gelmiyor dediğinde hep yalan mı söyleyeceksiniz çocuğa? Siz ve çocuğunuz beraber, eşiniz yalnız takılınca ayrılınmış olunmuyor mu?

Benle vakit geçirmenin sıkıcı olduğunu söyledi. Cinsel sorunumuz yok.
Cinsel sorun olmaması eşinizin ihtiyacını görmesinden kaynakli. yani sizinle vakit geçirmek sıkıcı ama sevismek sıkıcı değil?
Eve geliş gidiş saatleri nasıl?

Sağolun yorumlarınız için. Sanırım bu durumum değişmeyecek. Sadece ben bir yol çizeceğim. Şimdilik onu takmamayı deneyeceğim. Tatile de oğlumla arkadaşımla giderim madem napalım. Belki biraz sevgisi varsa peşimden o gelir. Gelmezse de otursun. Ayrılık olsun istemiyorum çocuğumuz var.
Çocuğu bahane etmeyin . Ne oluyor çocuk olunca?zaten üçünüzün bir arada aile ilişkisi mi var sanki kaybolmasından endişe ediyorsunuz?

Cinsel sorun olmaması eşinizin ihtiyacını görmesinden kaynakli. yani sizinle vakit geçirmek sıkıcı ama sevismek sıkıcı değil?
Eve geliş gidiş saatleri nasıl?
Eve beraber gelip sabah beraber çıkıyoruz.Ama akşamları eşim odada dizi izlemeye dalıyor. Veya işleri oluyor onlara dalıyor.

Burayı biraz açar mısınız? Mesela eşinizle plan yaptınız, bir şey seyrediyordunuz veya konuşmanın ortasındasınız, çocuğunuzu görünce her şeyi bırakıp çocukla mı ilgileniyorsunuz? Veya eşinizin hayır dediğine evet mi diyorsunuz? Şımarıyor derken ne yapıyor mesela çocuğunuz? Bazı erkekler çocuklarını kıskanabiliyorlar, belki budur sorun.

Yani bir yalanın içinde yaşayacak ve çocuğu da yaşatacaksınız. Her şey yolunda giderken niye ayrıldı annemle babam travması yerine; "biz hep senin annen baban olacağız ama artık beraber olmak istemiyoruz" demek daha doğru değil mi?

Sorunu öyle ya da böyle çözmelisiniz. Ya eşiniz ayrılmak isterse? Siz kendinize göre çözüm bulmuşsunuz ama ya eşiniz bunu istemezse? Mantık evliliği olsa herkes durumu bile isteye kabul etti evlendi denir. Ama severek yapılan evliliklerde sevgi bitince ve ilişki yıpranmaya başlayınca ya düzelmeli ya da bitmeli. Çünkü maalesef peşinden saygısızlık geliyor.

İşin içinde çocuk varsa net olunmalı bana göre. Babasını sorduğunda niye bizle gelmiyor dediğinde hep yalan mı söyleyeceksiniz çocuğa? Siz ve çocuğunuz beraber, eşiniz yalnız takılınca ayrılınmış olunmuyor mu?
Şöyle oluyor: Eşim hayır dediyse evet demiyorum. Ama eşim evde yokken oğlum daha talepkar oluyor. O varken istemeye cesaret edemediği şeyleri istiyor tablet, abur cubur gibi. Vermiyorum ama çok ısrar edip bunaltıyor beni. Üçümüzken de bazen tutturuyor. Ben yokken tutturmuyormuş. Bir de ben yatırıyorsam mutlaka uyumuyor geç uyuyor. Otoritem az diye de eşimle tartışıyoruz.

Bir kadın olarak yaşadığınız ve kendinize bunun yapilmasina izin vermeniz çok üzücü. Siz görünüşte evlisiniz sizinle hiç vakit geçirmeyen, bunu açıkça söyleyen ,sizin uzuldugunuzu görmeyen ve değişmeyen bir adama cinselikte dahil çamaşır ,ütü, yemek her şeyi yapıyorsunuz belki gençsiniz şuan anlamıyorsunuz ama sizden gidiyor bunlar ilerde öfke sorunu tansiyon olarak size geri döner

Merhaba benim derdim eşimle ilgili. Eşimle çok severek evlendik 13 sene oldu. Bir çocuğumuz var dikkat eksikliği tanısı aldı, bizi çok uğraştırıyor. Eşim de bizle vakit geçirmek istemiyor. Benle vakit geçirmenin sıkıcı olduğunu söyledi. Cinsel sorunumuz yok. Evine düşkün biri, aldatmaz, içki yok, kahve alışkanlığı yok. Ama ortak keyif aldığımız bir şey de bulamıyoruz, ne desem beğenmiyor. Sinema, gezmek, yüzmek, müzik,başbaşa bir bira veya kahve içmek..hiçbirini sevmiyor. Oğluyla ayrıca vakit geçiriyor bazen. Ama üçimüz olmak istemiyor. Oğlum beni görünce şımarıyormuş, gerekçe bu. Herkes plan yapıp tatile gezmeye gider benim eşim kaçıyor tatilden hep iş yoğunluğum var diyor. Arkadaşlarım sen de onu umursama, göreceksin o sana gelecek diyorlar ama ben üzülüyorum. Beraber bir şey yapmak için ısrar ettiğimde telefonuna dalıyor gereksiz kısa videolar falan izliyor, beni pişman ediyor. Ama akrabalarından biri bize geldiyse illa başkaları varsa bir anda sosyal biri oluveriyor denize de giriyor pikniğe de gidiyor.
Çocuğu alıp alışverişe gidin. Kafede birseyler için, yemek yiyin story atın. Sinemaya gidin, ne bileyim işte sehirde yapılabilecek aktiviteleri yapın. Eğlenin. Eşinizi davet bile etmeyin. Ama sosyal medyaya atın görsün.

Doğrusu konu başlığını görünce, klasik bir durum diye düşündüm.
Çocuk olunca hayat koşturması telaşı derken yorgunluktan eşler birbirine vakit ayiramiyor.
Bazen öyle kopukluklar oluyor.
Ama sizin işin rengi biraz kaçmış.

Vakit var da siz beraber bir şey yapmaktan hoşnut değilsiniz. Daha doğrusu eşiniz.

Sizi sevmiyor, aldatıyor gibi keskin laflar etmek olmaz da, bir sıkıntısı olduğu aşikar.

Çocuğu şımartiyor olmanız bir gerekçe olamaz, bu zaten hoş bir durum değil. Genel olarak eşiniz sizi uyarıp bunu birlikte vakit geçirmek için değil de çocuğunuzun selameti için bırakmalı, şımartmamalisiniz.

Benden neden bu kadar kaçıyorsun diye hem kendisini hem kendi içimi epey sorgulardim.

Açık açık seninle vakit geçirmek sıkıcı diyen eş, ne size değer veriyordur, ne kaybetmekten korkuyordur. Eşiniz o kadar emin ki ne yapsa, ne dese gitmeyeceğinizden, rol bile yapmaya gerek görmüyor.

Madem boşanmak istemiyorsunuz, eşinizin durumunu kabullenip kendi kendinize vakit geçirip, eşiniz dışında planlar yapacaksınız. Ama böyle bir evlilikte içiniz çürür, zaman geçtikçe farklı sorunlarda yaşarsınız maalesef.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Ben de beni sevmediğini düşünmüştüm. Onunla ciddi ciddi konuştum. Önce afra tafra yaptı, evliliğimizi gözden geçirdik. Bir süre sonra, beni bırakma dedi sensiz bir hayat düşünemem dedi. Aldatmadığına eminim öyle bir şey hiç hissetmedim. Sürekli izlediği diziler var hipnozda gibi onları izliyor. Ben de onunla ortak sevecek 1-2 dizi buldum. Ama ben onun kadar çok tv izlemeyi sevmiyorum ve biraz da o benim için bir aktivite yapsın istiyorum. Heyecanı azaldı veya beni cepte görüyor gibime geliyor. Onu benleylen daha aktif olmaya nasıl itebilirim bilmiyorum.
Niye bıraksın sizi, gitmenizi tabi ki istemez. Sizden sonra başka bir kadın bulup, ilişki başlatıp sürdürebilecek kabiliyette değil. Siz evini çekip çeviriyorsunuz, ihtiyaçlarını gideriyorsunuz, çocuğuna bakıyorsunuz. Niye bu rahatlıktan vazgeçsin?

Biraz sert gelebilir size ama durum bu.

Madem sizi sıkıcı buluyor ne demeye evlenmiş?

Bazı kadınları hiç anlayamıyorum, madem ortada kötü bir durum var neden boğun eğiyorsunuz, neden iletişim kurmuyorsunuz? Benim herif bana böyle dese öncelikle yatağını salona atarım, madem sıkıcıyım haydi sıkılmaya devam derim. Bu şekilde size hayvan gibi davranan biriyle nasıl cinsellik yaşıyorsunuz, aklım almıyor. Kendine olan saygınız yerlerde. Bir az önce kendinize gelin, bu dangalak adamın hakaretlerini kabul etmeyin. Size hiçbir katkısı yok bu adamın dışarlarda sürtüp eve gelmiyor, madem sıkılıyor toptan gelmesin. Değiştirin kilidi, mesaj da atın kusura bakma hakaretlerinden bıktım donunu çorabnı falan yıkayamam akrabanda kal gelme yazın. Biraz diş gösterin yahu. Kurbanlık oyun gibi adam ne yaptı öyle dedi böyle dedi diye beklemeyin, kendi hayatınızın ipi kendi elinizde olsun başkasının ağzına bakarak yaşamayın.

Merhaba benim derdim eşimle ilgili. Eşimle çok severek evlendik 13 sene oldu. Bir çocuğumuz var dikkat eksikliği tanısı aldı, bizi çok uğraştırıyor. Eşim de bizle vakit geçirmek istemiyor. Benle vakit geçirmenin sıkıcı olduğunu söyledi. Cinsel sorunumuz yok. Evine düşkün biri, aldatmaz, içki yok, kahve alışkanlığı yok. Ama ortak keyif aldığımız bir şey de bulamıyoruz, ne desem beğenmiyor. Sinema, gezmek, yüzmek, müzik,başbaşa bir bira veya kahve içmek..hiçbirini sevmiyor. Oğluyla ayrıca vakit geçiriyor bazen. Ama üçimüz olmak istemiyor. Oğlum beni görünce şımarıyormuş, gerekçe bu. Herkes plan yapıp tatile gezmeye gider benim eşim kaçıyor tatilden hep iş yoğunluğum var diyor. Arkadaşlarım sen de onu umursama, göreceksin o sana gelecek diyorlar ama ben üzülüyorum. Beraber bir şey yapmak için ısrar ettiğimde telefonuna dalıyor gereksiz kısa videolar falan izliyor, beni pişman ediyor. Ama akrabalarından biri bize geldiyse illa başkaları varsa bir anda sosyal biri oluveriyor denize de giriyor pikniğe de gidiyor.
Oyy oyy birşey de aynı anda olmaz ki şu hayatta. Cinsel sorun olmasa anlaşamama olur, ilgisizlik olur, çok sevsen, çok iyi anlaşsan cinsel sorun olur, cinsellik de anlaşma da aynı anda olsa adam işsiz güçsüz olur. Ben de ne halt edeceğimi şaşırdım 😂😂

Oyy oyy birşey de aynı anda olmaz ki şu hayatta. Cinsel sorun olmasa anlaşamama olur, ilgisizlik olur, çok sevsen, çok iyi anlaşsan cinsel sorun olur, cinsellik de anlaşma da aynı anda olsa adam işsiz güçsüz olur. Ben de ne halt edeceğimi şaşırdım 😂😂
Ferhans sana hepsi birlikte cikacak bonus olarak. 😁Bi taraftan yuzun gulmeyecek her yerden ah ah edeceksin diye cok aklima geliyor

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Ben de beni sevmediğini düşünmüştüm. Onunla ciddi ciddi konuştum. Önce afra tafra yaptı, evliliğimizi gözden geçirdik. Bir süre sonra, beni bırakma dedi sensiz bir hayat düşünemem dedi. Aldatmadığına eminim öyle bir şey hiç hissetmedim. Sürekli izlediği diziler var hipnozda gibi onları izliyor. Ben de onunla ortak sevecek 1-2 dizi buldum. Ama ben onun kadar çok tv izlemeyi sevmiyorum ve biraz da o benim için bir aktivite yapsın istiyorum. Heyecanı azaldı veya beni cepte görüyor gibime geliyor. Onu benleylen daha aktif olmaya nasıl itebilirim bilmiyorum.
Bence eşinizin derdi çocuk patırtısı çekmemek ben öyle anladım. Çocuk 'şımarıklığına' sesine gürültüsüne pek tahammül edemiyo çocuk sizin yanında rahat hareket ediyosa ondan dolayıdır bence

İlişkiniz monotonlaşmış. Acaba iş hayatı nasıl eşinizin? Çok yoruluyor olabilir mi ?
İşine çok düşkün çok önem veriyor, işindeki saygınlığını çok önemsiyor ve fedakar. Şu aralar bir proje hazırladığı için çok yoğun çalışıyor yetiştiremeyecek diye çok stres yapıyor. Evde de çocuğa sıkılıyor bazen. Tiroid, kolesterol gibi rahatsızlıklara yakalandı geçen yıl.

Back
X