Eşimle vakit geçirememe

Merhaba benim derdim eşimle ilgili. Eşimle çok severek evlendik 13 sene oldu. Bir çocuğumuz var dikkat eksikliği tanısı aldı, bizi çok uğraştırıyor. Eşim de bizle vakit geçirmek istemiyor. Benle vakit geçirmenin sıkıcı olduğunu söyledi. Cinsel sorunumuz yok. Evine düşkün biri, aldatmaz, içki yok, kahve alışkanlığı yok. Ama ortak keyif aldığımız bir şey de bulamıyoruz, ne desem beğenmiyor. Sinema, gezmek, yüzmek, müzik,başbaşa bir bira veya kahve içmek..hiçbirini sevmiyor. Oğluyla ayrıca vakit geçiriyor bazen. Ama üçimüz olmak istemiyor. Oğlum beni görünce şımarıyormuş, gerekçe bu. Herkes plan yapıp tatile gezmeye gider benim eşim kaçıyor tatilden hep iş yoğunluğum var diyor. Arkadaşlarım sen de onu umursama, göreceksin o sana gelecek diyorlar ama ben üzülüyorum. Beraber bir şey yapmak için ısrar ettiğimde telefonuna dalıyor gereksiz kısa videolar falan izliyor, beni pişman ediyor. Ama akrabalarından biri bize geldiyse illa başkaları varsa bir anda sosyal biri oluveriyor denize de giriyor pikniğe de gidiyor.
eşiniz zaten evde oturyorsa size bağlılığı vardır. yoksa kaçacak yer bulur. ben çocuklar küçükken 3 lü gezmeyi sevmezdim . nereye gitsek burnumuzdan gelirdi. hafta içi çalıştığım için alışveriş yapmmam veya gezmeme gerekiyor. üçlü gezmek problem olunca , kendim tek geziyordum . eşim evde çocuk bakıyordu. hatta oda git derdi. ama bu eşimle zaman geçirmek istemediğimden değil . şimdi çocuklar büyüdüd çok zaman geçiriyoruz.

İşine çok düşkün çok önem veriyor, işindeki saygınlığını çok önemsiyor ve fedakar. Şu aralar bir proje hazırladığı için çok yoğun çalışıyor yetiştiremeyecek diye çok stres yapıyor. Evde de çocuğa sıkılıyor bazen. Tiroid, kolesterol gibi rahatsızlıklara yakalandı geçen yıl.
yani adam zaten sıkılıyor bunalıyor, daha fazla sıkılmak ve bunalmaya tahammülü yok . bardağını meslekle dolduruyor. çocuğa yer kalmıyor . benimde öyle hissettiğim oldu

yani adam zaten sıkılıyor bunalıyor, daha fazla sıkılmak ve bunalmaya tahammülü yok . bardağını meslekle dolduruyor. çocuğa yer kalmıyor . benimde öyle hissettiğim oldu
Keşke bana da biraz enerjisi ve vakti olsa. Evet haklısınız meslekle doldurmuş durumda her anını.

Siz ne derseniz beğenmiyorsa, kendisi plan yapsın.siz ona uyun
Beraber izlediğimiz tek bir dizi vardı. yeni bölümü çıkacaktı, haber vermiştim ona. Heyecanla bekliyorum. Bu sabah erken kalktık izleyelim hadi dedim. "Haa ben o platformu kapattım" dedi 🤨🤯 ben kızınca up puf tamam kendin aç dedi, gereksiz masraf olarak görmüş. Senle izlediğimiz tek bir şey var ve sen bana sormadan kapatıyorsun bir daha ortal kararlarda bana soe, çaresinin olması, benim açabilecek olmam, senin beni yok saymanı haklı çıkarmaz dedim. Bu çok önemli bir gösterge sen kararları yalnız veriyorsun dedim. Hayır ben açtm o yüzden ben kapattm saygısızlık değil bu dedi kabul etmek istemedi öf senin dırdırını mı dinliycem dedi. Son sözüm, bir daha karar alırken bana sor dedim. Ben arkdşmla bulşmak istemştm ve ona sormuştum, zaten bana sormadan plan yapabilirsin diyor, hayır ben evliyim dedim.Haftasonu arkadaşıma gdeceksem eşime bir danışırım planın var mı diye. 😡

Benimde boşanmama sebep olan en büyük etkenlerden biri bu durum oldu birlikte sinemaya gidelim konsere gidelim derdim onu sevmem bunu sevmem yok çocukta sıkılıyor onuda götürelim vs başbaşa hiçbir şey yapmak istemezdi evde sohbet muhabbet paylaşım birlikte tv izleme bile kalmamıştı daha fazla böyle bir yalnızlığa tahammül edemiycemi farkettim ve ayrıldım
Hiç boşandığınız için pişman oldunuz mu çocuklar var mı

En nefret ettiğim cümle ben buyum huyum bu yani açılımı çekersen böyle diyor sizin duygularınızı önemsemiyor çünkü diyorum ya aynılarını yaşadım ve inanın ben depresyona girdim kardeşlerim ve eşleri biyere gidecekler mesela bizde çağırıyorlar ben gelmem sen git vs uzar gider yani burda kararı verecek olan sizsiniz bu adam değişmez ya kendinizi ömür boyu bu yalnızlığa mahkûm edeceksiniz yada boşanıp öyle yalnız yaşamayı tercih edeceksiniz aynı evde de yalnizisniz sonuçta adam sizinle biseyler yapmak istemiyor
Benım eşim böyledi salı boşanıyorum...

Kusura bakmayın ama eşiniz çok sinir bozucu.
Dehb yi biliyorum, o simarmalari vs anlayabiliyorum.
Ama eşiniz sizi böyle yalnız birakacaksa olmaz ki, çocukla mi ugrasacaksiniz, yalnız evebeyn olmanın zorluguyla ve üzüntüsüyle mi.
Ayrıca zaten siz komple sıkıcı geliyorsanız ne diye evli kalıyormuş.

Beraber izlediğimiz tek bir dizi vardı. yeni bölümü çıkacaktı, haber vermiştim ona. Heyecanla bekliyorum. Bu sabah erken kalktık izleyelim hadi dedim. "Haa ben o platformu kapattım" dedi 🤨🤯 ben kızınca up puf tamam kendin aç dedi, gereksiz masraf olarak görmüş. Senle izlediğimiz tek bir şey var ve sen bana sormadan kapatıyorsun bir daha ortal kararlarda bana soe, çaresinin olması, benim açabilecek olmam, senin beni yok saymanı haklı çıkarmaz dedim. Bu çok önemli bir gösterge sen kararları yalnız veriyorsun dedim. Hayır ben açtm o yüzden ben kapattm saygısızlık değil bu dedi kabul etmek istemedi öf senin dırdırını mı dinliycem dedi. Son sözüm, bir daha karar alırken bana sor dedim. Ben arkdşmla bulşmak istemştm ve ona sormuştum, zaten bana sormadan plan yapabilirsin diyor, hayır ben evliyim dedim.Haftasonu arkadaşıma gdeceksem eşime bir danışırım planın var mı diye. 😡
Çok düşüncesiz ve tahammül edilmesi zor biri. Ona bu durumu anlatsanız da anlamıyor bakın. Demek ki kafanıza estiği gibi davranacaksınız siz de. Anlamadığım nokta şu adam sizi sallamıyor bile siz niye dışarı çıkarken inatla hesap veriyorsunuz . Bırakın çıkın gidin. Ayrılmak illa boşanmayı gerektirmez. Madem boşanmayacaksınız ayrılmış gibi davranın. Sanki o evde saddce bir objeymiş, sadece çocuğun babasıymış gibi. Kendiniz plan yapın yaşayın gezin tozun onsuz nasıl mutlu olduğunzu görsün. Bunu yaparken gözüne sokmayın ve laf vuröayın

Çok düşüncesiz ve tahammül edilmesi zor biri. Ona bu durumu anlatsanız da anlamıyor bakın. Demek ki kafanıza estiği gibi davranacaksınız siz de. Anlamadığım nokta şu adam sizi sallamıyor bile siz niye dışarı çıkarken inatla hesap veriyorsunuz . Bırakın çıkın gidin. Ayrılmak illa boşanmayı gerektirmez. Madem boşanmayacaksınız ayrılmış gibi davranın. Sanki o evde saddce bir objeymiş, sadece çocuğun babasıymış gibi. Kendiniz plan yapın yaşayın gezin tozun onsuz nasıl mutlu olduğunzu görsün. Bunu yaparken gözüne sokmayın ve laf vuröayın
Evet haklısınız.

Merhaba benim derdim eşimle ilgili. Eşimle çok severek evlendik 13 sene oldu. Bir çocuğumuz var dikkat eksikliği tanısı aldı, bizi çok uğraştırıyor. Eşim de bizle vakit geçirmek istemiyor. Benle vakit geçirmenin sıkıcı olduğunu söyledi. Cinsel sorunumuz yok. Evine düşkün biri, aldatmaz, içki yok, kahve alışkanlığı yok. Ama ortak keyif aldığımız bir şey de bulamıyoruz, ne desem beğenmiyor. Sinema, gezmek, yüzmek, müzik,başbaşa bir bira veya kahve içmek..hiçbirini sevmiyor. Oğluyla ayrıca vakit geçiriyor bazen. Ama üçimüz olmak istemiyor. Oğlum beni görünce şımarıyormuş, gerekçe bu. Herkes plan yapıp tatile gezmeye gider benim eşim kaçıyor tatilden hep iş yoğunluğum var diyor. Arkadaşlarım sen de onu umursama, göreceksin o sana gelecek diyorlar ama ben üzülüyorum. Beraber bir şey yapmak için ısrar ettiğimde telefonuna dalıyor gereksiz kısa videolar falan izliyor, beni pişman ediyor. Ama akrabalarından biri bize geldiyse illa başkaları varsa bir anda sosyal biri oluveriyor denize de giriyor pikniğe de gidiyor.
Adamın beraber vakit geçirmekten hoşlandığı başka biri var.

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Ben de beni sevmediğini düşünmüştüm. Onunla ciddi ciddi konuştum. Önce afra tafra yaptı, evliliğimizi gözden geçirdik. Bir süre sonra, beni bırakma dedi sensiz bir hayat düşünemem dedi. Aldatmadığına eminim öyle bir şey hiç hissetmedim. Sürekli izlediği diziler var hipnozda gibi onları izliyor. Ben de onunla ortak sevecek 1-2 dizi buldum. Ama ben onun kadar çok tv izlemeyi sevmiyorum ve biraz da o benim için bir aktivite yapsın istiyorum. Heyecanı azaldı veya beni cepte görüyor gibime geliyor. Onu benleylen daha aktif olmaya nasıl itebilirim bilmiyorum.
Siz giderseniz evde yapılması gereken işler kalacak, konfor ortamı bozulacak, çayı kahvesi önüne gelmeyecek tabii ki beni bırakma diyecek. Size zerre değer vermeyen bir adamın beni bırakma sözü gerçekten sizi tatmin ediyor mu?

Ay adam gerçekten evdeki ihtiyaçları görülsün diye evli kalmaya devam ediyor. Günün birinde bir başkasına aşık olur o boşanmak ister muhtemelen. Siz de artık o güne kadar idare edersiniz.

Gençsiniz, sizinle vakit geçirmekten mutluluk duyan biriyle yeni bir aile kurabilirsiniz. Mesleğinden başka hiçbir şeyi olmayan eşiniz de yıllar sonra ben ne yapmışım diye kendini sorgular yapayalnız

Diğer yorumları bilemiyorum ama kesinlikle başkası var bana göre

Kocanız sizinle dışarıda görünmek istemiyor. Çocuğunuzla tek çıkıyor, akrabalarla hep beraber çıkıyor ama sizinle yalnız çıkmıyor. Biri görmesin diye olmasın bu ? Aklıma ilk gelen bu oldu.

Benimle vakit gecirmekten zevk almayan ve sıkıcısın diyen adamla sevismem ben acikcasi. Neyim ben? Evinde hizmetci, mutfaginda asci, cocuguna bakici ve yataginda bilmem nesi mi? Beyimiz ilgilenmeyecek, gonlunu hos etmeye gerek gormeyecek ama sevisecek ohhh ne guzel memleket.

Back
X