Kısaca anlatayım.
Bugün kuaföre saç kestirmeye gittim. Sonrasında da eşimle buluşacaktık dışarıda.
Kuaförün yerini de söyledim ki onun işi erken biterse beni alsın diye.
Gelmiş ve kapıda beklemiş.
Çıktığımda sinirli bir ifadeyle söylenmeye başladı.
Saçımı kesen kuaförle ne bu kadar gülüşüp konuşmuşum, başka kimse öyle kahkahalar atmıyormuş vs. vs.
Sonra da beni yolun ortasında "Eve git" diyerek bıraktı gitti.
Kuaför saçımı keserken bazı sorular sordu ben de gülümseyerek yanıt verdim. Konuştuğu şeyler de ne iş yapıyorsun, evli misin, eşin ne iş yapıyor, saç bakım ürünlerimizden almak ister misin tarzı şeylerdi. Ben de adama sürekli "siz" diye hitap ettim. Eşime bu açıdan hak veriyorum. Ben de onun bayan bir berberle konuşurken gülümsemesini falan istemem.
Bir kaç mesaj attım. Haklı olduğuna ve özür dilediğime, uzatmamasını istediğime dair...
Ama cevap vermedi.
Şu anda annemlerde kalıyoruz, tatile geldik.
Yemeğe gelmedi, gelecek mi diye sormak için aradığımda meşgule attı.
Nerede olduğunu soruyorlar, cevap veremiyorum.
Onlara karşı da çok kötü oldu, aramızda bir şey geçtiğini anlayacaklar.
Büyük ihtimalle gece de gelmeyecek, daha önce hiç böyle bir olay olmamıştı. Nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum...
Kuaförle konuşmuş veya gülmüş olmandan daha ziyade aslında eşinin tepkisini gayet anlıyorum. Çünkü bir müslüman kadın aslında saçını bir erkeğe kestirmemesi gerekiyor. (Normalde saçımızı göstermememiz gerekiyor ya aslında tüm kadınlar bunu biliriz, dolayısıyla göstermekten ziyade ellemeleri daha yanlış oluyor bu durumda..)
Tabi bu konu dışında (herkesin kendi fikridir) eşin normalde izin veriyorsa, biraz fazla tepki vermiş (fazla uzatmış daha doğrusu).
Üzüntüye gerek yok bence, bu da gelir bu da geçer be gülüm. Takma bu kadar, her evde olan şeyler bunlar :)
Son düzenleme: