Eşimle yatamiyorum

Ben bunun emzirmeyle regl olmamakla yuzde yuz alakali oldugunu dusunuyorum. Ilkinde dogum sonrasi 40 gun regl oldu sonrasi da eski duzene girdi,emziremedim de sutum olmadi. Istegimde azalma olmadi,iki hamilelik gecirdim o zaman da degisiklik olmadi. Ama ikincisini emziriyorum,10 aydir regl olmadim. Garip bir sekilde eskisi gibi istemiyorum. Yani reddetme filan degil de nasil desem,mesela eskiden acamadigim kavanozu esim acinca aklima hemen zipir dusunceler geliyordu. Suan o istemese aramiyorum. Insallah gecicidir

Süt korur diolar regl ondan olmuyo olabilir mi
Doğumdan sonra yani lohusalık bittikten sonra bir süre adet görmezsiniz, ya da hemen ilk ay görürsünüz. Her kadında başka okuyor. Ben 7 ay sonra adet gördüm. Doğum hamilelik sonrası vs bunları doktorunuz anlatmadı mı ya da hamilelik sonrası ne olur diye hiç okumadınız mı?
Garip.
Buraya konu açacak kadar internete giriyorsunuz...

Sevgili kk üyeleri doğum yapalı 3 ay oldu ve bende aşırı derecede cinsel isteksizlik var nereye kadar sürecek bu bilmiyorum. Eşim de anlayışlı davranıyor ama sürekli de adamı Red etmek istemiyorum 3 ay oldu doğum yapalı 3 defa birlikte olamadık nerdeyse ve hala adet görmedim dogumdan sonra Dr gitmeyi bile düşünüyorum bilemedim ne yapacağımı...

Azcik giyin suslen lohusa modundan cik canim jendini birazda sen toparla bu s3ndrom ne kadar yzarsa donus o kadar zor oluyor

Ben hamileligimin 9.ayına kdar cinsellik yaşadım eşimle hiç sorun yoktu ancak doğum yaptım hemde sezeryan Eyvah Eyvah doğum sonrası hem isteksiz oldum hemde çok fazla aci ağrı iki aylık oldu bebeğim daha bu hafta yapabildik ciddi anlamda kuruluk oluyor emzirme yüzde yüz etkili . Sizde aynı sorunu yaşıyorsunuz suan kayganlastirici kullanmanızı ve kendinizde gecelik vs giyip süslenerek anne rolünden disilik rolüne geçmenizi tavsiye ederim Psikolojide çok etkili :)

Ben hamileligimin 9.ayına kdar cinsellik yaşadım eşimle hiç sorun yoktu ancak doğum yaptım hemde sezeryan Eyvah Eyvah doğum sonrası hem isteksiz oldum hemde çok fazla aci ağrı iki aylık oldu bebeğim daha bu hafta yapabildik ciddi anlamda kuruluk oluyor emzirme yüzde yüz etkili . Sizde aynı sorunu yaşıyorsunuz suan kayganlastirici kullanmanızı ve kendinizde gecelik vs giyip süslenerek anne rolünden disilik rolüne geçmenizi tavsiye ederim Psikolojide çok etkili :)
Denicem

Ben bunun emzirmeyle regl olmamakla yuzde yuz alakali oldugunu dusunuyorum. Ilkinde dogum sonrasi 40 gun regl oldu sonrasi da eski duzene girdi,emziremedim de sutum olmadi. Istegimde azalma olmadi,iki hamilelik gecirdim o zaman da degisiklik olmadi. Ama ikincisini emziriyorum,10 aydir regl olmadim. Garip bir sekilde eskisi gibi istemiyorum. Yani reddetme filan degil de nasil desem,mesela eskiden acamadigim kavanozu esim acinca aklima hemen zipir dusunceler geliyordu. Suan o istemese aramiyorum. Insallah gecicidir
Ben emziriyorum benim istegindeyim de azalma olmadı. Hamilelikte de azalmamıştı. Bu hormon dengesi her kadında farklı oluyor sanırım.

Kesinlikle psikolojinin daha etkili olduguna inanıyorum. Kayganlaştırıcı kesinlikle kullanılmalı yoksa insan canının acısından birdaha yaklaşmak istemez.

Ya zaten doğum sonrası ilk 6 hafta olmaz ki...

Biriyle tanıştım, tam 1,5 yıl doğumdan sonra adet görmemiş :KK52:

İsteksizlik de vücudunuzun doğumdan sonra emzirmeyle birlikte vitamin mineral depolarının boşalmasındandır. Kendinize iyi bakın:oops:

Şu an yaşadığın durum çok normal ve aşılmayacak bir sorun değil.

Doğanın düzeni bu. Hormonlar da düzeni sürdürmekle yükümlü. Şu an 3 aylık bir bebek söz konusu. Süt lazım ve vücut emzirmesi gerektiğini biliyor. Adet olmuyorsun çünkü süt hormonların östrojeni baskılıyor. “Süt korur” lafını duymuşsundur (bir bakıma doğru). Doğa diyor ki “daha yeni doğmuş bebek var, ikinci olmamalı, anne tekrar doğurmasın, buna süt lazım”. Regl olmak kolayca tekrar hamile kalabilmek demek. Östrojen demek. E östrojen demek de kadın demek. Dolayısıyla isteksizlik çok normal.

Kendi namıma söylüyorum ben regl olduktan sonra normale döndüm. Size de biraz zaman lazım. Bu esnada eşinizle durumunuzu konuşup ondan tamamen kopmamaya çalışın. Hiçbir şey için de kendinizi zorlamayın.

Ya zaten doğum sonrası ilk 6 hafta olmaz ki...
40 gün bekledik zaten 40 im çıksın diye sonraki zamanlardada söylediğim sebeplerden olmadı daha yeni oldu bikez ciddi kuruluk Soz konusu oluyor konu sahibinede oyüzden kayganlastirici tavsiye ediyorum

Back
X