eşimle yemeğe çağırıldık (sorun asosyal ben)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
evet yazıp rahatlayım derken daha fazla eleştiriye maruz kalıyorum zaten ben yazmışım sessizsin diyecekler diye sanırım en çok bundan çekiniyorum her ortamda aynı şeyi yaşamış olmaktan
Tedavi olmayı denemez misiniz diyorum bu 3. Sorusum ama bence olmanız şart. Bu şekilde hayatınızı nasıl ilerleteceksiniz ki. Sakın kalmayı yalnız olmayı tabiki sevebilirsiniz ama siz basit bı akşam yemeğinde bile bu kadar geriliyorsaniz. Düşünemedim.

Arkadaşlığın yaşı belli zaman sonra olmuyor sanki.
Kendin bundan mutsuz değilsen sorun yoktur. Fakat insan içine cika çıka bu değişebilir.
Aman arada bir oluyor iste idare et . Emin ol bi şekilde ilerler sohbet. Düşünme hiç günü gelince yasarsin zaten.
İşte cocuk varsa ordan konu açılır. Calisiliyorsa ne iş yaptığından ya da eşleriniz daha çok konuşur zaten . Ailece olduğunuz için anilardan bahsedilir gülünür araya bide birsey söylediniz mi bitti gitti.
Çok konuşmak zorunda değilsiniz zaten ortamı idare edin.
Yaparsınız siz bence yazma stilin bile çok tatlı.

sanırım iş ortamında da resmi olmayı düşünüyorum aşırı yakınlık kurmak için aynı eşim gibi büyülü bir frekans olması lazım 😃
Ayni böyle soğuk ve kibirli bir arkadaşım vardı ve insanlardan uzak durmayı çıkıntı olmayı marifet sayardı. Aynı böyle de bir gülüşü vardı. Sanki biz koyun sürüsü o yalnız kartal ppjjkluff

bu yaşta hala asosyal olmaktan vazgeçmedim ve kendi halimde olmaktan rahatsızlık duymuyorum, diğer insanlar gibi yalnızım diye arayış içinde değilim. ama söz konusu insan topluluğu olunca rahatsızlığım var bunun da normal olmadığını biliyorum.

eşimin iş arkadaşı bizi dışarda yemeğe çağırıyor, kendi eşi de gelecekmiş, bizden de bir 10 yaş kadar büyükler. zaten insan gördüğümde laf bulamayan ben yine sessiz damgası yiyeceğim niye konuşmuyorsun, sessizsin diyecekler diye korkuyorum. Çünkü zamanında bu laflardan çok bıktım.

Resmen kendi kendimin arkadaşıyım, o kadar iyi anlaşıyorum ki felsefe yapıyorum espri yapıyorum,cümlelerim gayet düzgün. 😂ama başka insanlarda bu söz konusu değil. bir de bir tek eşimin yanında rahatım.
Siz de demek ki daha sessiz bi mizaca sahipsiniz. Bunda bi sorun yok ki. Sessizsin falan diye eleştirenler bu yaptıklarının hadsizlik olduğunun farkına varsınlar önce. Sessiz kalıcam konuşamıycam gerginliğinden konuşabileceğiniz şeyi bile konuşamazsiniz ki biraz rahat olun. Burada kendinizi gayet iyi ifade etmişsiniz. Konuşurken zorlanacak biri gibi gelmediniz bana. Hem alt tarafı bi yemek yiyeceksiniz, kimse sizden konuşma yapmanızı falan beklemiyordur emin olun.

Tam tersi bi tarafın daha konuşkan bir tarafın daha dinleyen taraf olması ilişkide denge unsuru olabilir. Milletin eşine üzülmenize gerek yok yani.
Konuşkan dememiş, sosyal demiş. Sosyalleşmek isteyen bir adamla sosyalleşmek istemeyen bir kadının evliliği iyi bir evlilik olmaz. Evet konu sahibinin kocası sosyal bir insansa onun için ben de üzülürüm çünkü karısıyla birlikte sosyalleşme ihtimali yok adamın.

Konuşkan dememiş, sosyal demiş. Sosyalleşmek isteyen bir adamla sosyalleşmek istemeyen bir kadının evliliği iyi bir evlilik olmaz. Evet konu sahibinin kocası sosyal bir insansa onun için ben de üzülürüm çünkü karısıyla birlikte sosyalleşme ihtimali yok adamın.
Kadın dışarı çıkamıyorum demiyo konuşamıyorum diyor.

Tam tersi bi tarafın daha konuşkan bir tarafın daha dinleyen taraf olması ilişkide denge unsuru olabilir. Milletin eşine üzülmenize gerek yok yani.
Canım o saatte üzülmek istedi
Benim üzüleceğim şeyi forumun onayına sunuyoruz da sonra mı üzülebiliyorum? 😂

Dinleyen, konuşan ikilisinden bahsetmemiş konu sahibi
Biriyle dışarda yemek yemekten bile hoşlanmıyor
İş yerlerinde yemekler, arkadaş ortamları filan oluyor ya mesela
Eşim böyle hiçbirinden hoşlanmayan biri olsa hoŞ olmazdı, sıkılırdım

Biz konu sahibiyle anlaşmıştık gerçi bu konuda

Espriye vurunca gerçekler değişmiyor :KK70: mesela siz de gece gündüz neredeyse her konuya, her dakika bişiyler yazmışsınız, sosyal olduğunuzu söylemeyin çünkü asıl buna gülünür :KK70: Zaten üzerinize de alınmışsınız hemen, 6. his bayağı guvvatlı :KK70:
gercekten ben cok mi yetenekliyim acaba? yani siz telefonla bir sey yaparken sadece onu mu yapabiliyorsunuz?

saatlerdir yerimden kalkmadan reflection paper yaziyorum ve buradan da arkadaslarimla sohbet ediyorum, ucaktayken internet bulunca da buraya yazdigim oldu, yazin beach clubta da burada takildim, arkadaslarimla bulusunca ortam beni sarmazsa da 1-2 dk buraya bakarim. cidden sadece tek is yapiyor olamazsiniz ya hayatimda gordugum en garip crosscheck. burada cok vakit geciriyor=asosyal. komik.

Sözüm size değil ama ben böyle durumlarda sinir oluyorum ya gerçekten. Bazen karşımdaki kişi put gibi duruyor tövbe estağfurullah içimden "Nerden düştüm buraya?" diyorum hatta ayıp olmasın diye yüzüne söylememek için zor tutuyorum kendimi. Bir dahada kesinlikle görüşmüyorum.

Birileriyle plan yapılıyorsa seviyeli sohbet edilebilir bunda ne var çözemedim. Seviyeli sohbette gereksiz ve sıkıcı olmuyor zaten. Kişilikler tavırlar hepimiz ayrı yapıdayız tabiki ama bir ortamda bu kişi beni kaale alıp iki güzel kelam etmiyorsa bende onu bir daha kaale alıp asla görüşmem.

Görüşeceğiniz kişiler benim gibi düşünüp rahatsız olursa muhtemelen o yemek son olur içiniz rahat olsun.

Sosyalleşmek nedir? Sosyalleşme kavramınızda bir sıkıntı olduğunu sezinliyorum.
Konu sahibinin konusunda yakındığı mevzuya değinerek yorum yaptım. Sosyalleşmenin ne olduğunu biliyorum :D konu sahibi konusunda eşiyle beraber bi yerlere gitmek konusunda sıkıntıları olduğunu yazmamış tam tersi bir tek eşimle beraberken rahatım bile demiş yani. Konuşamamak, sessiz kalmak konu sahibinin sıkıntısı. Senin sıkıntın da galiba konuya odaklanamamak.

Konu sahibinin konusunda yakındığı mevzuya değinerek yorum yaptım. Sosyalleşmenin ne olduğunu biliyorum :KK70: konu sahibi konusunda eşiyle beraber bi yerlere gitmek konusunda sıkıntıları olduğunu yazmamış tam tersi bir tek eşimle beraberken rahatım bile demiş yani. Konuşamamak, sessiz kalmak konu sahibinin sıkıntısı. Senin sıkıntın da galiba konuya odaklanamamak.
Sosyalleşmek eşle birlikte bir yere gitmek midir? Eşimle avm’ye, pikniğe falan gidince sosyalleşmiş mi olurum bu durumda?

Canım o saatte üzülmek istedi
Benim üzüleceğim şeyi forumun onayına sunuyoruz da sonra mı üzülebiliyorum? 😂

Dinleyen, konuşan ikilisinden bahsetmemiş konu sahibi
Biriyle dışarda yemek yemekten bile hoşlanmıyor
İş yerlerinde yemekler, arkadaş ortamları filan oluyor ya mesela
Eşim böyle hiçbirinden hoşlanmayan biri olsa hoŞ olmazdı, sıkılırdım

Biz konu sahibiyle anlaşmıştık gerçi bu konuda
Canının üzülmek istediyse sen bilirsin tabi ama arada kendi durumuna da üzülmeyi ihmal etme. Senin daha çok ihtiyacın var gibi duruyor.

Konu sahibinin konusunda yakındığı mevzuya değinerek yorum yaptım. Sosyalleşmenin ne olduğunu biliyorum :KK70: konu sahibi konusunda eşiyle beraber bi yerlere gitmek konusunda sıkıntıları olduğunu yazmamış tam tersi bir tek eşimle beraberken rahatım bile demiş yani. Konuşamamak, sessiz kalmak konu sahibinin sıkıntısı. Senin sıkıntın da galiba konuya odaklanamamak.
hayir bir seyi bilmiyorsun bari sallama. sosyallesmek socio kokunden geliyor yani temel anlamiyla “toplum” ile ilgili bir sey. kocanla ha evde oturmussun ha avmyi gezmissin bu sosyallesmek mi? sosyallesmek insanlarla (sadece kocanla degil) bir seyler paylasabilmek, vakit gecirebilmek, ortak paydada bulusabilmektir. yoksa alir kocami dunyanin en kalabalik yerine gider bir tek onunla muhatap olursam sosyallesmis sayilmiyorum. veya tek basina yaptigin doga yuruyusu, kahve icmek falan da sosyallik degil. aktivite diyebilirsin.

anladik seni her konuda birine kafayi takip polemik cikarmayi seviyorsun, eski nickinle onceden boyle degildin seni de hayat boyle yapti galiba. ama biraz mantikli seyler konus en azindan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X