Eşimle yemek tartışmamız !

bu kafile kafile bi yerlere gitmek bi benim herifin ailesinde var saniyodum😳 gorumcelerimi cagiriyorum yaninda teyzeleri yada gorumcemin uyuz kankasi geliyo . benim hazirlik 5 kislikse geluyo 10 kisi herkesde ayni dert varmis ya

Esiniz cok meraklı ise herkesi cümbür cemaat çağırmaya hay hay ama yemekleri ve hizmeti o yapsın bakalım bir gün. O zaman daha iyi anlar. Kadınlara bütün işleri kitleyip kenardan havlamak kolay geliyor böylelerine

Baştan kocanizin dediğini yapıp öbür gorumceniz aramiycaktiniz. Olup bittikten sonra ne diyceksiniz

Bugün akşam kayınvalidemleri yemeğe davet ettim. Kv, kp ve görümcem gelecekler. Eşime söyledim annenleri yemeğe çağırdım diye. Şuan hazırlık yapıyorum eşim beni aradı x i çağırmadınmı (diğer evli görümcem) onuda çağırsana allah sana akıl fikir versin dedi. Bende onları başka bir gün çağıracağımı ve bunu kendisininde bildiğini söyledim. Yemeği şuan ki duruma göre yaptığımı söyledim. Bana kızdı öyle ayrı ayrı yemek mi olur dedi. Ara çağır dedi. Sinirim bozuldu. Ben her zaman herkesi toplu çağırmak zorundamıyım ya bide azar yedim. 5 kişiye hazırlık ayrı 10 kişiye ayrı tamam toplucada çağırılabilir ama baştan yapılır bu işler ve kv yi çağırdığımda her zaman görümcemleridemi çağıracağım yani. Aradım görümcemide çağırdım ama çok sinirliyim. Haksız mıyım ? Akşam onlar gittikten sonra eşimle konuşacağım ne diyim sizce ?

bana eşinizin tarafından biri arayıp şikayet etti doldurdu gibi geldi🙄 ben eşimle konuşmadan önce bı ortamı takip eder gözlem yapardım😬 mutlaka açık verirler.

Ben anlamıyorum gerçekten. Eşimin iki arkadaşı gelecek dahi olsa hafta sonuna denk getiriyoruz ki eşimle birlikte yapalım diye. Tatil gününde bir kere de ona yaptırın bu işleri. Sülalenizi de çağırın. O zaman anlar belki. Oturduğu yerden ahkam kesen erkek milletine tahammülüm yok

Ben de eşiniz gibi düşünüyorum sanırım. Ben olsam kendi kardeşlerimi de annemlerle birlikte davet ederim, aynı şekilde eşimin ailesini de çocuklarıyla birlikte. Aile buluşmaları hep beraber güzel bence. Ama buna amca, dayı vs. dahil değil elbette.

Bir daha cagirma ,hicbirini sorunda olmasin ,sen 1 kisisin onlar 10 kisi

Ama evde degilse, kimin gelecegine karisamaz ki. O sadece tatli alsin, ama konu sahibi tüm derdi çeksin.
Herkes ayni sekilde becerikli degil. Yani mesela senin için diyorsun ya "ha 4 ha 10 kisi gelmis". Ben mesela becerikli degilim. 4 kisiyi agarlasam kendim ile gurur duyarim. Kalmis 10 kisiyi. Ben kasilirim, yapamam.

Konu sahibide böyle olabilir. Bir es isen, hayat partneri isen baze seyleri kabul etmen lazim. Yardimci olman lazim. Bu konuda mesela konu sahibin esi, konu sahibin görüsünü biliyor dimi?

O halde yavas yavas yardim etmesi lazim. Konu sahibi ile bu konuyu güzel bir sekilde konusmasi lazim. Ailenin gelecegi gün izin alip, konu sahibi ile herseyi beraber yapabilir. Sik sik iltifat verebilir, konu sahibine cesaret verebilir,..

Yani evet birçok konuda hemfikir olunmali es olarak. Evlilik konusunda çok önemli. Ancak bazen orta yolu bulmakta önemli çünkü her konuda ayni görüsü paylasan birini bulmak zor olur.

Etsin tabi, ben yardım etmesin demedim ki. Yardım etmek zorunda zaten. Ama iki üç kişi fazladan gelecek diye ben evimin huzurunu kaçırmam. Adamın tavrı tarzı hoş değil ama konu sahibi eşini tanımış olmalı, herkesin bir arada olmasını sevdiğini bilmeli. Bu konuda sorun çıkacağını bile bile aksi şekilde davranıp sorun çıkınca da kocam bana böyle dedi diyenleri de anlamıyorum. Yine tekrar ediyorum adama bu açıdan hak vermiyorum ama adamın o duruma geleceğini bile bile hareket eden kadına da hak vermiyorum.

Ama evde degilse, kimin gelecegine karisamaz ki. O sadece tatli alsin, ama konu sahibi tüm derdi çeksin.
Herkes ayni sekilde becerikli degil. Yani mesela senin için diyorsun ya "ha 4 ha 10 kisi gelmis". Ben mesela becerikli degilim. 4 kisiyi agarlasam kendim ile gurur duyarim. Kalmis 10 kisiyi. Ben kasilirim, yapamam.

Konu sahibide böyle olabilir. Bir es isen, hayat partneri isen baze seyleri kabul etmen lazim. Yardimci olman lazim. Bu konuda mesela konu sahibin esi, konu sahibin görüsünü biliyor dimi?

O halde yavas yavas yardim etmesi lazim. Konu sahibi ile bu konuyu güzel bir sekilde konusmasi lazim. Ailenin gelecegi gün izin alip, konu sahibi ile herseyi beraber yapabilir. Sik sik iltifat verebilir, konu sahibine cesaret verebilir,..

Yani evet birçok konuda hemfikir olunmali es olarak. Evlilik konusunda çok önemli. Ancak bazen orta yolu bulmakta önemli çünkü her konuda ayni görüsü paylasan birini bulmak zor olur.

Çok haklısınız aynen beni motive hiç etmiyor aksine elimi ayağıma dolaştırır kendisi. Benimde motiveye çok ihtiyacım var yapım gereği böyleyim bide. Yinede yapacak bir şey yok işte sinirimin bozulduğuyla kalıyorum. Yardım zaten etmiyor onu geçtim artık beklemiyorum bile

Back
X