eşimle yeni kararımız...acaba doğru mu yapıyorum?

zeynep69

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
154
20
318
Kastamonu
kızlar benim eşimle çok şükür bir geçimsizliğim yok..ama bu aralar kafama takılan bişey var...benim eşim hiççç kenara bir kuruş koyamaz..hani kötü gün için derler ya kuruşumuz yok..beş yıllık evliyiz..eşim ilk evlendiğimizde taşeron şirket olarak ihalelere girerdi..ayda 1250 falan alırdı..çocuk yok..kira yok..yemeği o zamanlar annesinde yiyorduk.hani o durumda bile kenara hiçbirşey atmadı..şimdi şirket elemanı olarak benim çalıştığım kurumda çalışıyor..ayda 600 lira kazanıyor..bende 1600 falan..maaş kartım işe başladığımdan beri eşlimde ve yine ortada bir birikim yok..
baktım olmayacak eşime dedim ki ben market masrafını ve faturaları öderim..maaş kartımı istiyorum..çünkü çocuklarımız var azda olsa bir birikim yapmamız lazım..o da tamam dedi o zaman ben bundan sonra evin hiçbir ihtiyacına karışmıyorum..yalnız benim 350 lira kredim var onuda yatırıverirsin..kendisi sadece kredi kartına ne kadar gelirse onu ödeyecek..gerisi sigara parası benzin parası...olur demiştim dün..
düşündüğüm nokta şu eşim ilk yıllarda çok sorumsuzdu...konuşa konuşa azıcık huyunu değiştirebildim..şimdi tekrar o sorumluluğu omuzlarından alıcam..o kendi maaşını kendine harcayacak(ben kart kullanmıyorum,eşim kendi giyim harcamaları ve ihtiyaçlarında kullanır)neden tekrar bu yükümlülüğü alıyorum dedim kendi kendime..ben sabahtan akşama kadar dirsek çürütüyorum eşim gün aşırı altı saat gece nöbetine gider...gündüz boş bütün yaz denizde,yada arkadaşlarıyla geçirdi..ben daha iki kere oda oğlumu parka götürmek için dışarı çıktım daha ayaklarımı uzatıp bir dinlenme fırsatım olmadı..
diyorum ki ben maddi sorumluluğu da alırsam üstünden eşime ne kaldı?resmen bekarken olduğu gibi rahatlayacak sadece gez toz ye iç zeynep69 faturasıydı marketiydi didinsin dursun...ama almazsam da istediği gibi harcamaya devam edecek..yine elde avuçta birşey kalmayacak..ne yapsam bi akıl verin lütfen...

benden daha tecrübelisinizdir bu konuda...:93:

Sanki bana yanlış bir kararmış gibi geldi. Ne kadar az maaşı olursa olsun mutlaka bir sorumluluğu olmalı yoksa rahata çok alışır. Ortak bir hesap yapın oda bir miktar sizde bir miktar her ay atarsınız atabildiğiniz kadar sonra maaşlarınızla ne yapmak istiyorsanız yaparsınız bütün kartların bir kişide olması bana göre yanlış. Ortak hesap yaparsınız orda biriktirirsiniz ama herkesin maaş kartı kendisinde kalmalı.

Aslında aklın yolu bir. Sen kendin yazmışsın; sorumluluğu onun üstünden alırım diye. Sakın öyle birsey yapma olur mu? Onu tesvik et birikim yapması icin. 50 tl bile olsa atmasını sağla ama sakın sen kendi masrafını karsıla ben kendiminkini durumuna girmeyin.

bence de yanlış karar canım yoksa sen çok yıpranırsın.
benzer bir durum annemle babam arasında var, herşeyi ıncık cıncık annem takip eder babama işleri zor yaptırır fln sıkıntılı bir durum.
bence kredi kartını iptal edin, her ay ne kadar neye masraf gidiyor diye hesaplayın geri kalanını da 100 milyon bile olsa bankaya atın daha ayın başından şu ayın 1 günü atılabilen cinsten olsun ki bozamayın.
bizim ailede böyle yapılır ve allaha şükür ablam bile kendi kendine bu şekilde baya biriktirebildi elinin altında olunca harcıyor çünkü insan.
bir de günaşırı 6 saat nöbet çok iyimiş ya, ek bir işe giremez mi eşiniz?? başka bi yerden askeri ücret alsa onu direk bankaya koyarsınız. tabi bunu yapması için biraz hırslı bir bey olması gerek, pek öyle gibi görünmedi gözüme, deniz kıyafet harcamaları benzin masrafları fln diyince nevrim döndü bi an, ben öğrenciyim ama benim bile böyle harcamalarım yok yani.

katılıyorum kesinlikle yoksa bambaşka ayrılıklara sürüklenir

ohh ne ala memleket
denizler arkadaslar..kazancı az bi erkek olarak zaten 6 saat mesai bence ek iş bulsun taksiye cıksın ne bileim baska iş yapsın size cok fazla güveniyor..

Son düzenleme:
Bence yanlış bir karar ortak bir hesap açın az az biriktirin, hem maaş kartınız neden eşindeki, benim maaşımı eşim çeker, geçen ay artık kart bende kalsın dedi, hayır dedim, çünkü eşimde en son harcayacağı parayı en önce harcar sonrada parasız bırakır bizi,

Ek iş bulabilir, ne demek arkadaşlar, deniz... Bir bayanın hem iş hem de ev sorumluluğu hemde mali konulardaki sorumluluğu alması ne kadar yanlış.

bence siz kartınızı alın ve ona maaşınızdan bir kısmını verin. örn: 1000 lira. 1600 liraya geçindirsin evi. kalan parayı da ya siz biriktirin yada acil durumlarda kullanın.

biraz parasızlık görsün belki başka iş filan arar.

ohh ne ala memleket
denizler arkadaslar..kazancı az bi erkek olarak zaten 6 saat mesai bence ek iş bulsun taksiye cıksın ne bileim baska iş yapsın size cok fazla güveniyor..

ayynen budur...gitsin çalışsın yaa...6 saat çalış git gez toz 3 kuruşa talim et...
sonra da az para kazanıyorum diye sorumluluğu at kurtul...
yerinizde olsam kararımdan hemen vazgeçerdim...ona da bir iş daha bulup çalışmasını söylerdim...
yarım gün garsonluk bile yapar ya...üstelik o kadar daha kazanır...
yok hiçbirine evet demezse maaş kartını alayım pliis derdimmm...
Güvendirmeyinbu adamları bu kadar kendinize...

eşin bu durumdan rahatsız olmuyo mu peki? yani dur bi dk canım ya ben sadece kendi ihtiyaçlarımı karşılıycam sen de evin ihtiyaçlarını mı karşılıycaksın olmaz öyle şey falan demiyo mu??
bi de normalde erkekler eşleri kendisinden fazla maaş alınca kompleks yaparlar ama senin eşinde böyle bi durum yok galiba? aksine hoşuna gitmiş gibi?:44:

eşimin ailesinin maddi durumları iyi..küçüklükten beri çok rahat yetişmiş hiç parasız kalmamış..istediği kadar gezmiş yemiş içmiş..şimdi de sigara kullanır haftada bir iki kere arkadaşlarıyla dışarı çıkar ve hesabı (bekarlıktan gelme alışkanlık)eşim öder..az değil ayda 200 ü geçiyor sadece bu gecelerin faturaları..ki buda benim gücüme gidiyor sonuçta ben akşama kadar çalışıyorum akşam eve geliyorum yemek hazırl iki küçük çocuk..kendime kuruş harcamıyorum..sosyal hayatım sıfır.eşim arada bir arabayla sahilde tur attırıyor o kadar...ama o bunları düşünmüyor..ne kadar motive edersem edeyim kuruş atmıyor..aksine benim briktirdiklerimi de para yetiremeyip istiyor..banka hesabını denedik sıkışınca hemen çekmek durumunda kaldık..

ek işi hiç düşünmüyor hatta öğlen kalkan kocam arada bir teli arayanlardan rahat uyuyamadığı için şikayet ediyor.öğlen kalkıyor evi bir kat toparlayıp çıkıyor çamaşırları asıyor kuruyanları katlayıp yerine koyuyor..süpürge ile de arası iyidir..size gündeliğe mi göndersembu para ve arkadaşları ile takılması dışında her konuda bana destek..olmasa zaten şimdiye kadar çekemezdim..

Üzücü bi durum maddi sorunlar eşleri oldukça yıpratıyor. Sen ondan daha fazla maaş aldığın için hiç bir zaman ondan para isteme durumun olamaz. Ama onunda sana 350 lira kredim var onu da öde demesi çok yanlış. Kredi kartı kullanıo diosun gereksiz yani giyim ihtiyaçları içinse bi de çok yanlış varsa parası alır yoksa eskiyi giyer. Market alışverişleri faturalar aidatlar çocukların ihtiyacı birde kredi ödiceksin nie herşeyi üstleniosun ki ortak yaşıouz hayatı benzin sigaraya harcıo olabilir maaşının çoğunu ama kalanla ev için senin için bişi yapmalı kredi kartını iptal ettirin o zaman. Arkadaşlar ek iş demiş bence çok mantıklı birde çocuk var artık diosun gündüz çalışsın bi yerde bi 500 daha kazansa fena mı yatıp uyumuo sanırım gezio dolaşıo diosun herşeyi üstlenme sende bu hayatı bir kez yaşıcaksın o senin kocan ama sen önce kendini ve çocuğunu düşün kocanın bu kadar rahat olmasına imkan verme ona da sorumluluk yükle. Umarım ortak nokta bulup çocuğunuzla güzel bi evliliğe devam edersiniz

az önce yanıma uğradı da söyledim böyle böyle diye..böyle bir karar almış olmamız herşeye senin yeteceğin anlamına gelmiyor ç.ocukların masrafları var bunun tüpü var yakacağı var..arada sağlık harcamaları var..yeri gelir senin paran biter ben sana yine destek çıkarım dedi..ama hiç inancım yok.. o 600 milyon onun ancak sigara benzin parası..neyle bana destek çıkacaksa...
eşim bu durumu kompleks yapmıyor yapsa zaten hiç huzurumuz olmazdı..ben personel şefi yardımcısıyım..
ama evlendiğimde ortaokul mezunuydum hiçbir vasfım yoktu..kurslara gittim..dışarıdan lise okudum..hala eğitimime devam ediyorum..eşim belki de şimdiye kadar hep arkamda olup bu pozisyona gelmeme yardımcı olduğu için hiç üstüne alınmıyor..kendiside bana bağlı olarak çalışıyor..

Valla senin eşinde benimkini gördüm. Yıllarca bana güvenip doğrudürüst çalışmadı herşey benim üzerimeydi, Şimdi eşimin işi nedeni ile başka şehire geldik. bütün faturalar vs.ona ait hiç birşeye karışmıyorum bu yıl maddi açıdan bayağı zorlandık ama eşim vardiyalı çalıştığı günlerde inşaata gitti çalıştı baktı çok yoruluyor budefa işyerinden rica etti mesai yazdırıyor yani şu anda iyi, ama bazen sohbetlerimizde diyorki buradan bir ev alalım, ben artık çalışmam senin maaşınla, senin evin kirası bize yeter adam daha 36 yaşında yani düşünebiliyormusun mantığı halen benim üzerimden geçinmeye çalışıyor. Ben bu rahat ve sorumsuz erkeklere çok sinir oluyorum.

Bu adamları beslemek zorunda değilsiniz ki ya

Hata sizde baştan vermişsiniz tavizi..

Karşındaki insanı evlendiğinde bile tanıyamıyorsun bi müddet..

En basiti nekadar maaş aldığını asla ve asla söylemeyeceksin..1600 se 1300 diyeceksin..

Ayrı bir hesapta biriktireceksin..Bu saklamak veya başka bir şey değil, bir çeşit güvence..Sonuçta yine Allah göstermesin bir kara gün olduğunda aileye harcanıcak o para..

Yani çok üzüldüm,eşiniz hiç bir şekilde sorumluluk almıyor üzerine, aynı bekar erkekler gibi :26:

Bir de şöyle bir durum var; siz kendi maaşınızı verdiğinizde bile sorumluluk almıyormuş ki..
Hatta daha fazla harcıyormuş anladığım kadarıyla, kredimi de ödeyiver dediğine göre..

Aslında yapmanız gereken iki maaşı da bir hesapta toplamanız ve kalem kalem hesap yapmanız..Ardından kalan paradan da bir miktar eşinize harçlık vermeniz..

Madem o kazandığı 600 ü kendi şahsına harcıycak, sizde kendi maaşınızdan 600 tl kendi şahsınıza ayırın ve kocanıza buyur hayatım bu şahsi giderlerimizi ayırdıktan sonra elimizde kalan bu ayki geçinme paramız 1000 tl deyin..Bakalım nasıl oluyormuş görsün beyefendi..

Canım sen zaten doğrunun ne olduğunu kendin bulmuşsun
Verdiğin sorumluluğu tekrar elinden alma
Yoksa bir daha başa çıkamazsın
Eşinden kartını almak için ondan sorumluluk almak zorunda değilsin
Madem birikim huyu yok kartını da bir daha verme

öncelikle eşin masraflarını kısmalı aldığı 3 kuruşu arkadaşlarıyla yemesi sadece kendine harcaması çok yanlışbuna izin vermeyin
bekar hayatı yaşıyor resmen :97:bu şekilde asla sorumluluk almayı öğrenemez ki

çocuk gibi eşiniz, arkadaşlarına erkeklik taslayıp hesap ödetmiyor ama karısına evi sen geçindir diyebiliyor, bu erkeklerin erkeklikleri bile yalan ya.
bunların sana koyması çok normal, ancak eşiniz rahat diye tabir edilen cinsten hatta biraz babama benzettim.
annem yıllarca uğraşıp azcık hizaya getirebildi, artık sözünden çıkmıyor, ama çok uğraştı, yıprandı, değer miydi derseniz, bilmiyorum bence değmezdi ama o bizim için bu kadar uğraştı biliyorum, anneme sorarsanız da kesinlikle değerdi der buna eminim. karar sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…