ben işe başlayalı daha birkaç ay oldu.eşim dediğim gibi gezmeyi giymeyi arkadaşları ile takılmayı sever...ama bana da karışmaz..hani bugün bana kartını ver 500 milyonluk alışveriş yapayım desem yapma demez..ama aldıktan sonra bundan yok muydu..yok bluzun yok muydu da bunu aldın der durur.. ben gereksiz harcamaya üzülüyorum..ve almıyorum..ama o bir yaz giydiğini diğer yaz giymez her yaz ve kış dönemi baştan gardrop düzer...bir keresinde ben bunu alma zaten aynısı var dediğimde ''senin paranı mı harcıyorum..kendi param istediğimi alırım ''demişti..geçen gün bende birşeye bozuldum..beni senin söylediğin sözü söyleyecek dereceye getirme..bende çalışıyorum ama birşey beğendiğimde elimi cebime atıp alamıyorum..boşver çok da gerekli değil deyip geçiştiryorum dedimmesaj tekrarı olmuş.
bizde bir aylık evliyken arabamızı değiştirdik..iki sene borç ödedik..eşim bu iki senede yine aynıydı yer içer gezer tozardı benim cebimde kuruşum olmazdı..ne biliym on milyon harçlık verdiyse bir hafta sonra tekrar istediğimde ne böyle sürekli sürekli derdi..ben evde ekmek bulamazken o arkadaşlarıyla dışarıda yerdi..şimdide yine arabayı değiştirmek istiyor..ama arabamız yeni sayılır..bir arızası da yok..hayalindeki arabayı alacak bana ödetecek..o arkadaşlarıyla arabayla dolaşırken ben evde çocuktuyemekti didinip durucam..istemiyorum almasın...benimde hayallerim var..evimiz olsun istiyorum..ama eşim sürekli alamayız diyip duruyor..sana şöyle bir önerim olsa; (kendimden örnek vereyim : suçu sadece eşime atmayayım biz ikimizde normal koşullarda para biriktiremeyen ne varsa harcayan tipleriz. ikimizinde en büyük tutkusu motosiklet! evlenebilmek için ikimizde motorlarımızı satmak zorunda kalmıştık. evlenir evlenmez hemen kredi çektik ve çook istediğimiz motoru aldık. hem keyifle bindik gezdik tozduk hemde para biriktirmiş olduk. şimdi bebek geliyor diye sattık ve kenarda normal koşullarda asla biriktiremeyeceğimiz kadar çok şükür paramız var.) ödemesini yaparken özellikle eşini rahatsız etmeyecek hatta keyif verecek ama size geri dönüşümü olacak şeylere yatırım yapmaya teşvik etsen?...
kesinlikle vermez..böyle rahat yaşayarak arkadaşlarına hesap ödetmeyerek sürekli yeni birşeyler giyerek egolarını tatmin ediyor..nasıl olsa artık arkasını toplayacak insan da var...senden tecrübeli sayılmam ama ;
kredi kartını al,
eşinin maaş kartını da al,
kendi kartını da al,
evin ihtiyaçlarını sen karşıla, ödemeleri sen planla, birikimleri de sen yap,
ikinize de bireysel olarak bi miktar belirleyin aylık, maaş günü payınızı alın ve ortak kasaya koyun kalan paranızı, kasayı sen tutacaksın tabiki, ben çok rastlamadım birikim yapabilen erkeğe,
annem hep der,
erkek sel imiş, kadın göl imiş,
senin kesinlikle duruma el koyman gerek yani...
ama eşin de har vurup harman savuramayacak şekilde olmalı...
bizde bir aylık evliyken arabamızı değiştirdik..iki sene borç ödedik..eşim bu iki senede yine aynıydı yer içer gezer tozardı benim cebimde kuruşum olmazdı..ne biliym on milyon harçlık verdiyse bir hafta sonra tekrar istediğimde ne böyle sürekli sürekli derdi..ben evde ekmek bulamazken o arkadaşlarıyla dışarıda yerdi..şimdide yine arabayı değiştirmek istiyor..ama arabamız yeni sayılır..bir arızası da yok..hayalindeki arabayı alacak bana ödetecek..o arkadaşlarıyla arabayla dolaşırken ben evde çocuktuyemekti didinip durucam..istemiyorum almasın...benimde hayallerim var..evimiz olsun istiyorum..ama eşim sürekli alamayız diyip duruyor..
ben işe başlayalı daha birkaç ay oldu.eşim dediğim gibi gezmeyi giymeyi arkadaşları ile takılmayı sever...ama bana da karışmaz..hani bugün bana kartını ver 500 milyonluk alışveriş yapayım desem yapma demez..ama aldıktan sonra bundan yok muydu..yok bluzun yok muydu da bunu aldın der durur.. ben gereksiz harcamaya üzülüyorum..ve almıyorum..ama o bir yaz giydiğini diğer yaz giymez her yaz ve kış dönemi baştan gardrop düzer...bir keresinde ben bunu alma zaten aynısı var dediğimde ''senin paranı mı harcıyorum..kendi param istediğimi alırım ''demişti..geçen gün bende birşeye bozuldum..beni senin söylediğin sözü söyleyecek dereceye getirme..bende çalışıyorum ama birşey beğendiğimde elimi cebime atıp alamıyorum..boşver çok da gerekli değil deyip geçiştiryorum dedim
hayır dün beni filan yere festivale götürür müsün dedim...cevap arabanın mazotunu koyarsan olabilir...hani baa dese ki canım param yok arabada da mazot bitti...ben zaten atlarım herhalde mazotu ben alırım yeter ki götür diye..ama yok..annemin köyüne gitmek istediğimde de aynısını yaptı..mazotu aldım öyle götürdü..:52:
şu sorumsuzluk problemini çözebilsek rahatlıycam da olmuyor işte..sadece bu konuda değil birçok konuda sorumsuz..ben ne zaman bişey desem kendisini bir olaya dahil etmek istesem sen bilirsin ben karışmam deyip geçiyor kenara..ortada sap gibi kalıyorum..akşamları eve geliyoruz yemek yeniyor çocuklar uyutulacak beyefendi ben bi arkadaşların yanına gidip geleyişm sen çocukları uyutana kadar diyip gidiyor.. sonra ben kızımı sallarken uyuyakalıyorum yorgunluktan bu seferde ertesi gün surat beş karış..onu tek bırakmışım gece için başka planları varmış..şeytan diyor sıkıver boğazını..diğer konularımda görürsünüz sorumsuzluğu dışında şikayetim yok ama bu da canıma tak dedi artık...
beyefendiye sorarsanız daha eviliğe alışamamış...beş sene bitti ne zaman alışacaksa..aslında düğünümüze bir ay vardı..bana sürekli hazır hissetmiyorsan bir sene erteleyelim diyip dururdu..bende herşey tamam artık ne hazır hissetmesi çocuk oyuncağı mı bu..dedim..sen hazır değilsen erteleyelim dedim..kendine yedirip te söyleyemedi herhalde..
biz arabamızı 40 milyara aldık..herkese verdi..sadece biz değill başkaları da kendi malı gibi kullandı..şimdi 20 milyara satacak yenisini alacak onu n da hayrını ben görmüycem ne zaman bir yere gidelim desem araba filancada olacak yada başkalarına sözü olacak..ben direk arabayı satıp eve girelim diyorum..zaten 65 metrekare evde iki çocukla canım çıkıyor..ailesi kar4şımızda oturuyor..onlarlada aram pek iyi değil..kira öder gibi gerekirse 15 yıl öderim yeter ki kendi evimiz olsun diyorum...ama sürekli hevesimi kırıyor kolay mıymış ev almak ..isstiyor ki birşeyler edinelim ama hiç daralmadan..daha iyi bir iş ümidi var..ama daha iyi bir iş te öyle deniz kenarlarında bulunmuyor maalesef...hımmm bak arabayı değiştirmek istiyormuş, sende ev istiyormuşsun:) aslında bak bunu çok güzel + ya çevirebilirsin. Birikim yapmak evet kolay değil yokluk çekiyorsun. bende yaşadım. Şöyle yaklaşabilirsin eşine şu arabayımı istiyorsun ama bukadar yokluk çekeceğiz dışarı çıkamayacaksın özgürlüğün kısıtlanacak, belki ebde 5 gün makarna yemek zorunda kalacaksın ama istediğin arabaya bineceksin buna hazırmısın? öncelikle bunun paralığını yap. eminim kabul edecektir. erkek sözü al bunlara katlanacağınahatta videoya falan al. o arabanın hayaliyle herşey tozpembe gelir ona onun için fedakarlık yaptığını da ayrıca ima et kendine pay çıkar:) sonra yeni araba için borçlanacaksın o borcu ödeyeceksin. ödediğin paralar sana daha sonra alacağın ev için daha fazla peşinat olarak geri dönecek yarın öbürgün çevrende kayınvaliden eltin seninkiler vs vs kim olursa olsun ben arabayı satıp ev alalım diyorum ama eşim yanaşmıyor dediğinde herkes seninyanında olacak nasılsa
aynen-..............valla ne deyim Allah sabır versin size , bana öyle dese eşim o arabaya bi daha asla binmem, mazota vereceğim para ile taksi çağırır gideceğim yere kendim giderdim
bu-fikri-tuttum-cnm-maaşı-ona-olsn-sen-1600ün-500-yüzüyle-kredi-ödesen-1100le-pek-ala-geçinrsin-belk-10-15-yıl-sürer-ama-evin-olur-yani-ayrıca-bir-fikrim-daha-var-ihtiyaç-kredisi-çekip-ödyebilirsin-kendi-adına-hesaba-koyarsın-birikim-yapmak-gibi-olur-hacamamak-kaydıyla-tabibiz arabamızı 40 milyara aldık..herkese verdi..sadece biz değill başkaları da kendi malı gibi kullandı..şimdi 20 milyara satacak yenisini alacak onu n da hayrını ben görmüycem ne zaman bir yere gidelim desem araba filancada olacak yada başkalarına sözü olacak..ben direk arabayı satıp eve girelim diyorum..zaten 65 metrekare evde iki çocukla canım çıkıyor..ailesi kar4şımızda oturuyor..onlarlada aram pek iyi değil..kira öder gibi gerekirse 15 yıl öderim yeter ki kendi evimiz olsun diyorum...ama sürekli hevesimi kırıyor kolay mıymış ev almak ..isstiyor ki birşeyler edinelim ama hiç daralmadan..daha iyi bir iş ümidi var..ama daha iyi bir iş te öyle deniz kenarlarında bulunmuyor maalesef...
bence bu 2 maaşı birleştirseniz bile değil birikim yapmak geçiminiz bile zor gözüküyor..bence, en büyük çözüm eşinin daha iyi ve kalifiye bir iş bulması. 600 lira maaş özellikle de çocuklu bir aile için geçinilmesi ve hatta yaşanılması zor bir maaş. Allah korusun, sen hastalık geçirsen ve hastalık durumunda işi bırakmak zorunda kalsan, 600 lira ile nasıl geçineceksiniz?? Bunu hiç düşünmüyor mu? Ayrıca, biraz da rahata kaçmış oldugunu düşünüyorum eşinin. çünkü gündüzleri başka bir işte çalışmayı deneyebilirdi..en azından başvuru yapabilirdi..sonuçta insanın yaşı da geçiyor..ve yaş ilerledikçe iş bulabilme şansı da azalır sonuçta..Eşin sana destek oluyormuş ev işi vs konularında..zaten olması gerek. çünkü hayat müşterektir..ikiniz de çalışıyorsunuz..bu yaptıgı, çok da matah bişey değil açıkçası..ayrıca, sen onun mesai saatinin çok daha üzerinde çalışıyorsun ve eve geç geliyorsun..tabiki sana yardımcı olması gerek. bence eşin, muhakkak daha iyi bir maaş alabilecegi bir işe geçmesi gerekli. benim bir tanıdıgımın oglu lisede okuyor ve yazları bir markette reyon görevlisi olarak çalışıyor..o bile, 650 lira maaş alıyor, sırf eve bir katkısı olsun diye..ve de evleri kira değil. dolayısıyla kira sorunları da yok..o bile 650 liralık bir maaş alıyorsa, eşinin bundan daha fazlasını kazanması lazım. sen sadece , kendi maaş kartını eşinden alsan ve hatta bununla birlikte eşinin 600 liralık maaşının da bir kısmını sana verse bile, bu parayla evi zor döndürürsün..sinirlerin iyice yıpranır..ayrıca, hiçbir bayan bu tarzda bir evliliği istemez aslında..tüm yük ve sorumluluk sana kaldıgı gibi, aklın - bedenin hep bunlarla meşgul olacak. sakın böyle bir sorumlulugu üstlenme..siz, aynı üniversitede okuyan ev arkadasları değilsiniz..siz evlisiniz ve bir aile kurmuşsunuz ve hatta çocuklarınız var..onunla düzgün bir şekilde ve kırıcı olmamaya çalışarak konuş ve onun fikirlerini öğrenmeye çalış, bu durumun seni yıprattıgını ve ileride böyle giderse sorunların daha fazla büyüyebilecegini söyle, onu çok sevdigini ancak bazı kararlar almanız gerektigini bilsin bence..eşler arasında senin paran, benim param olmaz..sen bu süreçte zaten gerekeni yapmışsın ve cefa çekmişsin ama bunun çok da uzun süreli olamayacagını söylersin..bana kalırsa, bi şekilde önce o krediyi kapatın, toplam ne kadar borcunuz var bilmiyorum ama, ya ailelerden destek alın biraz yada çocukların bakımı konusunda aileleriniz size biraz yardımcı olsun. giyimden hatta mutfak masrafından bile gerekiyorsa kısın..mesela ben de mutfak masraflarında artık sadece çoook gerekli olan şeyleri alıyorum marketten..uzun süre gidecek yiyeceklere yöneliyorum..hatta ileride onları da pazardan alıcam kiloyla falan..market alışverişinden çok daha az tutacagını düşünüyorum. abur cubur gibi şeyleri zaten eve bile sokmuyorum artık..dışarı adamını atsan para gidiyor çünkü..kadınlar klubunde okumuştum ve bu söz çok hoşuma gitmişti..''Küçücük bir fare deliği bile koca gemiyi batırmaya yeter'' Bu nedenle eşine de söyle, 50-100 liraları önemsemeyip geçiştirmesin. damlaya damlaya göl olur demişler. ama bahsettiğim bu kemerleri sıkma önleminden ziyade, asıl sizin durumunuzu çözüme kavuşturabilecek şey , eşinin öncelikle durumun farkına varması, eger kendi varamıyorsa, senin bi şekilde farkına vardırman ve böylelikle daha iyi koşullarda bir işe girmesi..sonuçta eşini en iyi sen tanıyorsun, tepkilerini, özelliklerini..bu yüzden ben sadece kendime göre bir yorum yapmakla yetinebildim. bu yüzden burda olay sende bitecek. ya güzel bir yolla ve şikayetçi olmayan bir tavırla bazı şeyleri yola getiriceksin, eger eski tas eski hamam devam ederse de ben evliliğinizi çok uzun süreli göremiyorum ne yazık ki..çünkü sen yıpranacaksın..ve biz bu dünyaya çile çekmeye gelmedik..mutsuz olmak için de evlenmiyoruz..eşinden önce çocuklarından önce bi kendini düşün..neyden mutlusun, neyden dolayı mutsuzsun, mutsuzluğunun etkenleri nedir? ve bu etkenler nasıl azaltılabilir yada yok edilebilir?? bunları bi kendince düşünmen lazım. çünkü eger eşin arkadaslarıyla sanki hiç sorunu yokmuş gibi gezip tozabiliyorsa, bence arkadaslarında da bir gariplik var. çünkü demek ki hiçbir arkadası ona dostane bir tavsiyede bulunmuyor..günümüzü gün edelim modundalar herhalde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?