- 3 Ocak 2012
- 2.138
- 66
- 363
Nasıl korkuyorum evlenmekten bunları gördükçe yaaa.
Bu adamlar bu lafları sevgiliyken söylese burdaki kimse çek konuş devam ettir demez. ama evli olunca kurtarın diyorlar. Gerçekten de o zaman evlilik her türlü hakaretin yuva yıkılmasın diye katlanıldığı bir kurum mu oluyor yani?
Maalesef izinle alakalı değil eşiniz başka sebeplerden huzursuzluk yapmaya yer arıyor gibi geldi bana..
Çok saçmalamışsiz artık muhatap olmayın onunla bence
ne olursa olsun önce kendine saygı duy canım.. eşin de olsa anan da olsa baban da olsa sana saygısı olmayan insanlara o çizgiyi hatırlat. kimse sana ağzına her gelen lafı söyleyemesin.. bu dengeyi ayarlamak senin elinde..
Ne kadar dusuncesiz oluyor erkekler ya karşısındakinin ihtiyacını önemsemiyorlar bencillik yapiolar. Anlat anlat hersey gene aynı oluooo değişmiyorlar maalesef bencedecanim biraz kabuğuna çekil mümkün mertebe konuşma kafanı dinle o da dinlesin ve yanlısının farkına varsın ins
inşallah tek başına geberirsin
Inanamıyorum yaa size böle diyen eşinize hala sevgı duyuyorsunuzz
sizi istemiyor işte aşikarr
çok canım yanıyo inan buna
aslında haklısınız ama malesef evliliği bitirip yeni ev açmak sadece türkiye'de sadece zenginlerin ve üst sınıf çevrenin tekelinde. en yakın akrabalarına bile "duydun mu aysun bir kocaya sahip çıkamamış" şeklinde malzeme olmak istemiyor hiçbir kadın, haklı olarak. hastanelik edilene kadar şiddete, diğer kadına nikah kıyılana kadar ihanete katlanan kadınlar da bu şekilde ortaya çıkıyor.
Bazen, düşünüyorum evlenmesem mi acaba ?
Valla galiba, günü birlik , gecelik takılan , her bişeyi de yaşayan insanlar daha akıllı galiba bizden.
En iyisini onlar yapıyor galiba. diye düşünüyorum artık.
Korkmaya başladım.
Hayatta en istediğim şey ANNE olmaktır. Ama Anne olmak içinde böyle densiz bir adamı çekebilir miyim ? Bilmiyorum.
Canım "seni sevmiyorum" ve "tek başına geber" çok ağır iki kelime.
Ve "ben barışmak istersem, seni zaten ararım, uğraşma boşuna" cümlesi de, ayrı bir iğrençlikte.
Yani "ben istersem , olur" egosunun yüksek olduğunu gösteriyor.
Bu kelimeleri, sadece bir özürle yutacak mısın ? Eğer yutarsan, o her seferinde sana bunlardan çok daha iğrenç kelimeler söyleyecek, çünkü bir özürle kurtulduğunu bilecek.
Şimdi merak ettiğim bikaç soru var; Kaç yıllık evlisiniz ? Eşinin ve senin yaşın kaç ? Akşam olunca evine mi gideceksin ? O gelecek mi ?
[sıze=2]bazen, düşünüyorum evlenmesem mi acaba ?[/sıze]
Valla galiba, günü birlik , gecelik takılan , her bişeyi de yaşayan insanlar daha akıllı galiba bizden.
En iyisini onlar yapıyor galiba. Diye düşünüyorum artık.
Korkmaya başladım.
Hayatta en istediğim şey anne olmaktır. Ama anne olmak içinde böyle densiz bir adamı çekebilir miyim ? Bilmiyorum.
Canım "seni sevmiyorum" ve "tek başına geber" çok ağır iki kelime.
Ve "ben barışmak istersem, seni zaten ararım, uğraşma boşuna" cümlesi de, ayrı bir iğrençlikte.
Yani "ben istersem , olur" egosunun yüksek olduğunu gösteriyor.
Bu kelimeleri, sadece bir özürle yutacak mısın ? Eğer yutarsan, o her seferinde sana bunlardan çok daha iğrenç kelimeler söyleyecek, çünkü bir özürle kurtulduğunu bilecek.
şimdi merak ettiğim bikaç soru var; kaç yıllık evlisiniz ? Eşinin ve senin yaşın kaç ? Akşam olunca evine mi gideceksin ? O gelecek mi ?
çok üzüldüm ya, ama dur bakalım canım, zaman ne gösterecek. Benim de düşüncem bu adamla evliliğin yürümiceği şeklinde ama bilemiyorum seni üzmekde istemem. Söylediği şeyler kolay yutulcak şeyler değil. Ama eşinin yapısınıda bilmiyoruz belki çok sinirli biridir, eğer öyleyse siniri kolay kolay geçmeyen bi tipse bu sözleri gerçekten hissettiği için değil siniriyle söylemişde olabilir. Yani bu demek değilki sinirle söylendiyse hemen affet unut gitsin. Sadece gerçekten öyle düşünmesi başka, sinirle söylemiş olması başkadır senin için. Bu yüzden belirttim.
1 yıllık daha .. Ben erken çıkıp duşumu alcam direk yatcam karşılaşmak istemiyorum. Geç te olsa gelir gelmemezlik edeceğini sanmıyorum
çok canım sıkkın eşimle yıllık izne çıkmaması nedeniyle tartıştık. ama çok uzattı mevzuyu git dedi eşyalarımı topladım gitme bile demedi. ağzına gelen hakareti etti üstüme yürüdü. ben alttan aldım o daha da üste çıktı. hç uyumadım sabah işe geldim. dayanamadım aradım. yapma böle bak tansiyonum düştü çok üzülüyorum dedim. inşallah tek başına geberirsin dedi. ben senin için bişeyler yapmak istesem barışmak istesem ararım zaten boşuna uğraşma dedi. belki kavga da ben de karşılık verseydm kavgamız daha da büyürdü ama en azından bugünkü gibi olmazdım. kendi içimdeki siniri yenemiyorum bir türlü ben kandimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. çok düşündüm ben yuvamdan eşimden ayrılmaya hiç hazır hissetmiyorum kendimi. ama söyledikleri gözlerimin içine baka baka seni sevmiyorum deyişi düşündükçe deliriyorum..
İşte kk dada toplumun çeşitli kesimlerinin toplandığı burdan belli oluyor herhalde. Mesela benim ailem beni, her zaman elalem ne düşünürse düşünsün sakın takma, hayatını buna göre yönlendirme diye büyüttü. Ve ben şu an bile ayrı bir evde yaşama şansına Allaha çok şükür sahibim. İlerdede bu durumum devam ederse bana böyle diyen bir adamla asla beraber olamam diyorum ama büyük konuşmuyorum tabii yukarda allah var.
Burda her boşanmalısınız yazıma hep tepki aldım. Yuva yıkılır mı öyle şey olur mu? Bak bilmemkimin kocası neler yapmışta unutulmuş şimdi gül gibi evliller vs falan diye. Sonradan baktım bi konu okuyunca bende bunu benimsemişim olsun ya sabredin vs gibi düşünmeye başlıyorum bazen.
Halbuki bakıyorum kendi aileme, çevreme... Tabii ki kötü evlilikler boşanmalar var ama bunlar dayaktan şiddetten olmaz ki. Sevgi bitmiştir, adam ilgilenmemiştir byan evliliği yürütememiştir bundan biter biterse. Mesela benim için bu laflar kesinlikle boşanma sebebidir. Adam bana yanlız başına geber dicek, seni sevmiyorum dicek, ben bu adama akşam kurufasülye pilav mı yapcam? Yemekten sonra birlikte sırtımız dönük de olsa aynı odada nasıl uyuyacağız? Sabah kalkınca ben aynaya nasıl bakabilirim? Kendime bunlardan sonra nasıl saygı duyabilirim? Üstelik ben unutmuşum leonela hatırlattı, ben barışmak istersem ararım ne demek? Yani sen benim elimdesin, bi bekle ben birşeye ihtiyacım olunca döner seni gene kukla ederim. Bu bu değil mi yani?
Ahh ahh, hem aşık olmak istiyorum, hem bunları gördükçe evlenmeyi bırakın erkekten soğuyorum. Acaba biz kadınlar mı kendimize saygı duydurmuyoruz? Yani ben düşünemiyorum babamın anneme bunları söyleyebileceğini? Annem parçalar yani onu
söylediklerinin her kelimesine katılıyorum. ancak kk'da tavsiye verme işinin bazı ayrıntıları var. şiddet gören bir kadın boşanmamayı kafasına koyduysa eğer vereceğimiz hiçbir tavsiye onu eşinden boşandırtamaz, taa ki hastanelik edinceye kadar. ya da adam evi net olarak terkedip boşanma davası açıp diğer kadına nişan yüzüğü takmadıkça ayrılmaz. 40lı yaşlara gelince şiddet uygulayan koca zamanla şiddeti azaltır, çünkü artık yaşlanıyordur ve ona bakacak biri lazımdır. kadın da eşinin düzeldiğini düşünüp iyi ki boşanmamışım der, oysa gençliği dayakla heba olup gitmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?