Eşimle yurtdışına taşınma kararı aldık fakat?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Uzun zamandır yurtdışı konusu gündemimizdeydi zaten fakat ailesini arkada bırakmak istemediği için kafası karışıktı. Şu an annesini de getirebilme imkanı oluştu. Fakat sorun şu ki lafı geçtiği zaman 1-2 sene sonra bizde ayrı bir eve çıkarız dedi. Evliliğimizin daha ilk yılları en çok yalnız kalmak istediğimiz bir dönem olacak. Ben evin içinde baya açık giyinen bir insanım annesi abisi olacak nasıl rahat hareket edip davranacağım. Hep bir diken üstüne olurum. Sadece bu değil bahsedemediğim bir çok durum var. Evli çift gibi olamayız yani. Direkt ayrı ev olmayacaksa gitmek istemem bunu nasıl kibar bir dille söyleyebilirim? Çok teşekkürler şimdiden
Böyle bir şey kabul edilemez. Asla deneme ve kabul etme derim. İstediğin tarzda da tepkini koy hakkındır.

Ne kadar hevesle gitseniz de ilk zamanlarda zaten hayatınız alt üst olacak, uyum sorunu yaşayacaksınız, yeni bir dil yeni bir kültür, bunların zorluğu olacak... E aile özlemi de çekeceksiniz. O süreçte evde kaynana ve kayın da ne çekilir ne çekilir. Sakın kabul etmeyin. İster güzellikle ister kafasına vura vura anlatın. Hiç sizin açınızdan bakmıyor eşiniz. Bildiğim kadarıyla eşi aileyle birlikte oturmaya zorlamak boşanma sebebidir. Annesinin de yaşı en az 50dir, burda iyi kötü bir düzeni vardır, o da gitmek istiyor mu ?

Nereye gidiyorsunuz bilmiyorum ama yurtdışında ev işleri öyle kolay değil. Siz 1 2 yıl değil rahat bi 12 yıl beraber yaşarsınız bilginiz olsun. Hakkinizda hayırlısı olsun

Nereye gidiyorsunuz bilmiyorum ama yurtdışında ev işleri öyle kolay değil. Siz 1 2 yıl değil rahat bi 12 yıl beraber yaşarsınız bilginiz olsun. Hakkinizda hayırlısı olsun
Aklıma Madagaskar filmindeki penguenler geldi bu uçak 6/9 ay toparlanmaz diyorlar Aslan da diyor ki 69 ay mı?😛😛😛

Bir de daha siz düzen kurmadan anneyi ve kardeşi götürmek ne demek ya. Yurt dışında yaşayan biri olarak söylüyorum, anneyi, babayı veya kardeşi yanına temelli getirmek için çok ciddi gerekçeler sunmak gerekiyor ülkeye. Para olması oturum almak için yeterli değil. O yüzden bence bu dediği şeyi zaten yapamayacak.

Onu biz nereden bilelim,ailenin iç dinamiği.
Ben,şöyle anlat desem ; olumlu yanıt alınacağına dair bir garanti yok ki.
Kendisi tartacak,kendisi ölçecek.
İstemiyorum diyecek,yahut olur diyecek.
Kırmamak adına net olmayan cvplar vermek yerine net bir şekilde tavrini belli edilecek.
Yani bunu zaten kendisi de biliyor. :)
Bence yok,sence var.
Kişisel farliliklar :*
Yani arkadaşa göre de var demek ki fikir almak istemiş :)
Burada bilmediğimiz bir çok konunun dinamiği hakkında adı üstünde fikir yürütüyoruz.
:) Arkadaşta tavsiye ve ya fikri olanlara sormuş ki zaten herkes cevap vermeye mecbur değil.
Azarlamak yerine sadece fikri olanlar yönlendirse daha şık olur bence.

Tabi sadece bence, sevgiler.

Bir de daha siz düzen kurmadan anneyi ve kardeşi götürmek ne demek ya. Yurt dışında yaşayan biri olarak söylüyorum, anneyi, babayı veya kardeşi yanına temelli getirmek için çok ciddi gerekçeler sunmak gerekiyor ülkeye. Para olması oturum almak için yeterli değil. O yüzden bence bu dediği şeyi zaten yapamayacak.
Heh bende bunu diyorum, bicimde payamız vay amca biz niye gidemiyoyuz 😭

Owww yeahhhhh konu sahibi psikologmuş ve bize danışıyor 🤨

Kayınvalide 1/2 yıl sonra nasıl ayrı eve çıkacak, çalışacak mı? Kaynınız evlenir onlar yeni evli diye yanınızdan gitmez. Benden söylemesi.

%100
Anne veya kardeş vizesi yok sadece çalışan kişiye ve eşine sunulan bir vize var türü var. Anneye babaya kardese vize veren hiçbir AB ülkesi yok :bicak:

Bu kadar anne bağımlısı bir adamla neden evlendiniz?

Ülkedeki diğer erkekler de aynı şekilde de ondan :dua: Diğer seçenekler d ebu adamın aşağı yukarı aynısı okumuş okumamış, paralı parasız vb hiç fark etmiyor ülke erkeklerimizin %99u evleneceği kızı da anneciğine göre seçiyor, nerde evleneceğine, nerde yaşayacağına da ona göre karar veriyor. Konu sahibesi bunu bırakıp başka erkek alsaydı bile yine benzer bir hazin sonla karşılaşacaktı :bicak:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X