Eşimle yurtdışına taşınma kararı aldık fakat?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sakin bi sekilde burda yazdiklarini ona soyle. Evliligin temellerinden biridir kominikasyon direk ben gelmem ben etmem deme bak fikri ayni kaliyorsa biz gitmeyi birdaha gozden gecirelim de. Direk negatif cumle kullanirsan ters teper
Çok teşekkürler haklısınız

Avrupa da ekonomi Gül Gülistan değil yalnız, çoğu kaynak bir iki yıl zor zamanlar geçecek diyor. Siz orada ne kazanacaksınız ki bir yıla ayrılacaksınız anne bağından ?
Türkiyede ek gelirlerimiz var ev,arsa gibi oldukça durumumuz iyi yani dolar üzerinden de para kazanıyoruz ayrıca orada çalışacağız hazır yani bunlar.

İlk başta bir düzen oturtana kadar belki 1-2 ay ama onu bile kabul etmek istemem ben.
Zira 1-2 ay ile başlayıp yıllara dönüşme ihtimali çok yüksek.
Güzel bir dille bu şartlarda yurt dışında yaşamak istemediğinizi belirtin.

Evin ev üstüne olmayacağını başka bir çözüm yolu bulunamıyorsa burada kalmaya devam etmek istediğinizi söyleyin.

İlk başta bir düzen oturtana kadar belki 1-2 ay ama onu bile kabul etmek istemem ben.
Zira 1-2 ay ile başlayıp yıllara dönüşme ihtimali çok yüksek.
Güzel bir dille bu şartlarda yurt dışında yaşamak istemediğinizi belirtin.

Evin ev üstüne olmayacağını başka bir çözüm yolu bulunamıyorsa burada kalmaya devam etmek istediğinizi söyleyin.
Çok teşekkürler beklediğim cevap tam olarak buydu

Türkiyede ek gelirlerimiz var ev,arsa gibi oldukça durumumuz iyi yani dolar üzerinden de para kazanıyoruz ayrıca orada çalışacağız hazır yani bunlar.
Buranın para orada değersiz ya ondan dedim… valla iyiyseniz bu şekilde gitmeyin dolarla kalacak ev bulup gidin…

Buraya yazdığın gibi söyle..
Yani bunda soracak,akıl alacak bir durum yok.
:) Aslında bence var.
İnsan bazen duydukları konusunda şoka uğruyor ve nasıl bir tavır takınması gerektiğini bilmiyor.
Karşısında ki duruma sert mi tepki vermeli yoksa orta yolu mu bulmalı kestiremiyor.
Bu arkadaşta sanırım öyle bir durum da.

Belki acaba birlikte yaşamak pahasına yurt dışına gitmek mantıklı mı bunu bile içten içe öğrenmek istiyor olabilir.

İnsan bazen duydukları konusunda şoka uğruyor ve nasıl bir tavır takınması gerektiğini bilmiyor.
Karşısında ki duruma sert mi tepki vermeli yoksa orta yolu mu bulmalı kestiremiyor.

Belki acaba birlikte yaşamak pahasına yurt dışına gitmek mantıklı mı bunu bile içten içe öğrenmek istiyor olabilir.
Açıklamaya gerek bile duymadım ama siz çok güzel cevap vermişsiniz tam olarak böyle

Onu biz nereden bilelim,ailenin iç dinamiği.
Ben,şöyle anlat desem ; olumlu yanıt alınacağına dair bir garanti yok ki.
Kendisi tartacak,kendisi ölçecek.
İstemiyorum diyecek,yahut olur diyecek.
Kırmamak adına net olmayan cvplar vermek yerine net bir şekilde tavrini belli edilecek.
Yani bunu zaten kendisi de biliyor. :)
Bence yok,sence var.
Kişisel farliliklar :*

Ay annesiz bi yere gidemiyorsa gitmeyin yaa. Sanki 5 10 yıl yılda 2 kere görse annesini nolurmuş? Biz de yurtdışında değiliz ama farklı şehirlerdeyiz yılda taş çatlasa 3 5 kere görüşürüz. Yurtdışında olsanız da böyle olur yani ne bu anne sevdası? Bi de sadece anne değil abisi de varmış şaka gibi. Siz de götürün annenizi abinizi acaba ne diycek?

Uzun zamandır yurtdışı konusu gündemimizdeydi zaten fakat ailesini arkada bırakmak istemediği için kafası karışıktı. Şu an annesini de getirebilme imkanı oluştu. Fakat sorun şu ki lafı geçtiği zaman 1-2 sene sonra bizde ayrı bir eve çıkarız dedi. Evliliğimizin daha ilk yılları en çok yalnız kalmak istediğimiz bir dönem olacak. Ben evin içinde baya açık giyinen bir insanım annesi abisi olacak nasıl rahat hareket edip davranacağım. Hep bir diken üstüne olurum. Sadece bu değil bahsedemediğim bir çok durum var. Evli çift gibi olamayız yani. Direkt ayrı ev olmayacaksa gitmek istemem bunu nasıl kibar bir dille söyleyebilirim? Çok teşekkürler şimdiden
Çok saçma zaten yurt dışında genel olarak evler hep küçük koca koca 3 insan için bu durum çok zor olur sanki temelli hiç dönmemeksizin mi gidiyorsunuz yazın gider gelir görür annesini

ben anlamadım siz şu an evlimisiniz evlenecekmisiniz?
evliyseniz annesi abisiyle tek nasıl yaşıyor?
evli değilseniz evlenince burada bile kalsanız annesi ve abisiyle mi yaşayacaksınız?

İlk başlarda iki ev zor olur ya annenizi almicaksınız yada 1 sene dayanıcaksınız

Uzun zamandır yurtdışı konusu gündemimizdeydi zaten fakat ailesini arkada bırakmak istemediği için kafası karışıktı. Şu an annesini de getirebilme imkanı oluştu. Fakat sorun şu ki lafı geçtiği zaman 1-2 sene sonra bizde ayrı bir eve çıkarız dedi. Evliliğimizin daha ilk yılları en çok yalnız kalmak istediğimiz bir dönem olacak. Ben evin içinde baya açık giyinen bir insanım annesi abisi olacak nasıl rahat hareket edip davranacağım. Hep bir diken üstüne olurum. Sadece bu değil bahsedemediğim bir çok durum var. Evli çift gibi olamayız yani. Direkt ayrı ev olmayacaksa gitmek istemem bunu nasıl kibar bir dille söyleyebilirim? Çok teşekkürler şimdiden
İyi öyleyse benim anam , babam , kardeşlerim de gelsin topluca yaşayalım deyin . Çok saçma kabul etmeyin bence . Artık siz ikiniz bir ailesiniz .

E abisi varmış, annesi yalnız kalmayacak ki... İpi sıkı tut, o 1-2 yıl o kadarla kalmaz. Açıkça kabul etmeyeceğini ve sebeplerini anlat.Evlilik müşterek karar almayı gerektirir. Sadece onun kararı onun ailesinin çıkarları gözetilecekse çok sorun yaşarsınız.Taviz verme.

Canım sıfırdan kalkıp gidiyolar. İlk etapta iki evin kolay olmayacağını bilmek için müneccim olmaya gerek yok sanırım ??
Burada durumları çok çok iyiymiş dolarla çalışıyorlarmış…. Ekonomik sorun yokmuş hatta oradan bile ev alınırmış da şimdilik kira

1-2 sene sonra bizde ayrı bir eve çıkarız dedi.

Babası vefat ettiği için annesi yalnız kalınca huzursuz oluyormuş. Abisi de burada yalnız kalmıyor aslında. Madem öyle evlenme annenin dizinin dibinde otur diyesi geliyor insanın
1,2 sene sonra annesi yalnız kalmayacak mıymış? Sizi kandırıyor, böyle böyle oyalayacak yıllarca.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X