Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kesinliklee.. bende mutlu oluyorum ama benide düşünsün..
ben sadece makarna bilen bi insandım..şimdi eşime bişeyler yapmak için çabam var..hazıra alışmamam gerek
nereye kadar o bana yemek yapacak..
öylede ben rahat edemiyorum yiyin gidin diyo ama gidincede çay koyuyum mu diye soruyor..
sonra yiyip içip kalkmış gibi olacaz diye çayıda bekliyorum..
amaaannn şimdiden bıktım ya![]()
benim tecrübelerim bana bunu öğretti: arasıra gitmek iyi oluyor da her gün gidip k.validegilde yenirse emin ol bununla ilgili birgün herhangi birinden seni az ya da çok üzecek bir laf duyabilirsin...
hiç bir zaman (yemek konusu dahi olsa) birine muhtaç olma derim, ne olursa olsun evinde yemek yapmanı geliştir ve kimselere mahçup ve muhtaç olma...evinde çoğu zaman yemeğin olsun ki, kimse laf edemesin...
hem senin hem de eşinin artık psikolojik olarak evli olduğunuzu anlamanız için, başkaların da sizin bağımsız olduğunuzu anlamaları için kendi evinizde yemek pişirmeniz şart bence...
hatta boş günlerinde pişir sen onları davet et...inan çok daha saygı duyacaksın...
bence birileri sizin bağımsız olmanızı istemiyor :)
Bılıyomusun kayınvalıdenın en guzel yemegı senın evınde yaptıgın makarnadan guzel olamaz
sen kendın yap bence kımın ne dedıgınıde onemseme senın evın orası ve artık aıle oldgunuzu herkes anlamalı bence
Güzel bir başlık olmuş tamtatam ben de merakla okuyorum cevap geldikçe.
Henüz ufukta evlilik görünmese de bu konularda fikir sahibi olmama çok yardımcı oluyor kk.![]()
eğer öyle tereddütlerin varsa emin ol eşin şimdi söylemiyorsa bile yakın zamanda söyler. daha çok yolun başındasınız. eşinizin ailesi daha sizin evli olduğunuzu tam idrak edememişlerdir. o örnekti mesala haftada 3 gün sizi çağırıyorsa 2 gün gitmeyin ama üçüncü çağırışına gidin.
inşallah hep böyle olursunuz ve sorun olmaz
inşallah benim durumumun düzelmesi o evden çıkmam ile olur sadece ona da eşim yanaşmıyor şu an bakalım kısmet artık
Kayınvalide olarak bakmayın insan olarak bakın.. Belki gerçekten iyi niyetle düşünüyordur, siz çalıştığınız için..
Samimiyetine inandığınızı fakat zaten kendi annenizinde sürekli yemek yapıp önünüze getirdiğini örnek vererek şu an bu yüzden çok yemek deneyiminiz olmadığından ve artık evlendiğiniz için deneme yanılma yöntemi ile öğrenmek istediğinizden bahsedin
Hafta 1 ya da 2 herneyse eşinizle gün belirleyin, kayınvalidenize de haber verin ki hergün sizi de düşünerek fazladan yemek yapmasın.. Hatta yeni yemeklerinizden beğendiklerinizi sizde kayınvalidenize ikram edebilirsiniz müsait olduğunuzda..
Böyle böyle hem yemek yapmaya alışırsınız hemde istediğiniz mesafeyi koyarsınızgidip gelme konusunda..
valla sizin k.valideleriniz sizi yemeğe çağırıyorlar birde istediğin yemeği söyle ben yaparım...benim durum ise bambaşka genelde ben çalışırkende çalışmıyorkende k.validem bana tlf açar benim yemek yapmamı ister..çalışıyorken işten çıkar birde oraya gidip yemekleri hazırlardım hep beraber yerdik.şuan evdeyim halen zaman zaman çağırıp şunu yap bunu yap der..bende kıramıyorum gidiyorum genelde..yada onlar bana gelir..bizde durum böyle ben ne yapmalıyım mesafe konusunda?
yemege gıdıyorsunuz sonra cay fasla meyve faslı baslıyor ee evınızde ne zaman oturacaksınız ?
bana göre mesafeli olmak sorun çıkabilecek konulara hiç bulaşmamak
eşin konuşacak eşin cevabını verecek
ben bu şekilde hallettim
zaten kv hiç bi sorunum yok böyle daha iyi oldu
bizde hafta da bi yemeğe gidiyoruz hem görüşmüş oluyoruz hemde yemek derdim olmuyor
eşinle konuş çalıştığın için evinde vakit geçirmek , evinde yemek yapmak istediği
insan çalışınca evini özlüyor bu şekilde konuşursan eşinde sorun çıkarmaz
hiç bi şekilde sürekli gitmek zorunda mıyız ne işimiz var hergün hergün bizimde evimiz var gibi konuşma
eşin inatlaşır sonra
bi sefer eşin anladı mı gerisi de gelir sana bile sormadan hayır demeyi öğrenir
bu çok doğruu..
bi kere tencereyle göndermişti yemek..hatta bana hep "kızım ne yemek istiyorsanız söyle ben yaparım "der..ve yapıyım evinize götürün der..hatta misafirim geldiğinde yemek göndermek ister..
evet ortada bi yemek şevki var doğru bir nokta :) anaamm öyle desem benm k.vde de bayılır mutlu olur..
hmmmm..şimdi çok mu önyargılıyım bilemedim yaa..
tabi eve alıştırma niyeti ile iyi niyet arasında çok ince bir çizgi var..
kızlar merhabalar..
benim elle tutulut aman aman çok büyük bir sorunum yok çok şükür
yanlız hep çok merak ettiğim birşey var;
bi arkadaşta benzer bir konu açmış ama yerini işgal etmek istemedim kendi sorularımla
hep duyarız "baştan mesafeni koy" sözünü..
kayınvalidem de klasiklerden "iki ocak yanmasın,burda yemeğinizi yiyin yavrum çaya bile kalmayın hemen gidersiniz,sen yorulma,çalışıyorsun,kıyamıyorum sana kızım vs.vs. uzar gider..ve eşimin en sevdiği yemekleri yapar..
çok yardımcı olmaya çalşıyor farkındayım ama benimde yemek yapmayı geliştirmem gerek..nereye kadar başkasından beklerim!!
bende arada çağırdığında gidiyorum.bazende sırf alışmasın diye geri çevirttiriyorum eşime :) yani eşim çok yumuşak başlı biri ona gitmeyelim bugün desem tamam der.tabii anneye de kıyamaz bi yandan da
ben bu mesafe olayını bu şekilde koymakla başarılı olurmuyum bunu bilemiyorum..
yani öneriniz varmıdır..benden daha tecrübeli yaşamış, görmüş geçirmiş arkadaşlar; yaşadıklarınızdan örnekler varsa bilmek isterim
kısacası hep söylenilen "mesafeni koru" sözü neleri içeriyor
darısı bizlerin başına tadını çıkart ve ilk gidişinde bzler için bir demet çiçek götür kvne:))Bir buçuk yıldır evliyim kayınvalidemle çok yakın oturuyoruz şimdiye kadar bir kere bile beni yemeğe çağırmadı
Yemek saatlerrinde orada bulunmuşsak yemişizdir o kadar hiç yemeğe çağırmadığı için ben de çekiniyorum yemekte
Benim derdim de bu bizde de çok mesafe var galiba