Merhaba kızlar,
Aranızda eşi ve eşinin ailesiyle birlikte yaşayan ya da bu konuda tecrübesi olanlar mutlaka vardır. Belki fikirlerinizi paylaşırsınız diye bu konuyu açtım. Benim güzel giden bir birlikteliğim var. Bu yaz eğer kısmetse söz yapmayı istiyoruz. Şartlar oluşur oluşmaz da evlenmeyi. Sevgilim evlenince bir kaç seneliğine ( para biriktirip ev almak için) onun ailesiyle yaşamamızı düşünüyor. Ben ise ayrı yaşamak istiyorum. Yapım gereği rahat bir insanım. Rahatlıktan kastım kendi evimde rahat hareket edebilmeliyim. Yoksa mutlu olamayacağımı düşünüyorum. Sevgilimin 2 abisi daha var. Biri ailesinin yanında diğeri farklı bir şehirde. Annesi yaşlanınca elden ayaktan düşünce en küçük oğlunun ve gelininin bakmasını istiyor. Yani evlenince bizim. O sorun değil benim için elimden geldiğince yardımcı olurum bakarım. Ayrı evde otursak bile bize istediğinde gelip istediği kadar kalabilir. Bazen şöyle düşünüyorum ben çalışıyorum, yani zaten evde akşamdan akşama olacağım. Belki bir kaç sene birlikte yaşarız ama sonra diyorum ki ben kendi evim, kendi kurallarım ya da kuralsızlığım olsun istiyorum. Kendim nasıl istiyorsam öyle evimde davranayım. Birazda şundan dolayı evlenince ayrı yaşamak istiyorum. Ablam evlendiği zaman eşinin ailesiyle 1 sene yaşadılar.ama çok problem oldu ve kendi evlerine çıktılar. eşinin ailesinin ablama yapmadığı kalmadı ve boşandılar. herkes aynı değil ama insan o kadar hayalini kuruyor evlenince şunu alacam bunu yapacam diye,kurulu bir düzenin üzerine gidip kendimi fazlalık gibi hissetmek istemiyorum.
kesinlikle ayrı eve otur.yoksa 2 gün sonra gelip burda kaynananla ilgili konular açarsın
mrb cnm ;ben suan esımın aılesi ıle oturuyorum 3,5sene oldu cok sukur daha bır sorunumuz olmadı,aradakı saygı sevgi dengesını korugunda cok guzel gıdıyor sen ona anne o sana kızı gozu ıle baktıgı zaman hersey gayet guseloluyor hele kayın valıden ıle anlasabılırsen hersey bal kaymak gıbı gıder ınsallah bızde ev alalım parabırıktırelım dıye oturduk cok sukur her gunumuze tabi insan kimi zaman istiyor rahat gıyınıyım arkadaslarımı ıstegım zaman cagırayım dıye ama olsun genıs aıle ne demek örf adtelerne demek onu ogrenıyorsun bılmedıgın yemek mısafır agırlamak olsun yanı herseyı dahada iyi ögrenıyorsun yanı kısaca saygı ve sevgınız denk oldugu surece huzurunuz olur bırde calısacak mıssın da o yemek yapar sende gelınce hazırlar yersınız cay yaparsın vs.onlar gelınden hızmet gormeye bayılırlar,sonra kendı kendıne der yanıı ben pısırıyım o servıs yapsın yanı bazen sen alttan alacaksın bazende oanla bıldımmı cnm
Merhaba kızlar,
Aranızda eşi ve eşinin ailesiyle birlikte yaşayan ya da bu konuda tecrübesi olanlar mutlaka vardır. Belki fikirlerinizi paylaşırsınız diye bu konuyu açtım. Benim güzel giden bir birlikteliğim var. Bu yaz eğer kısmetse söz yapmayı istiyoruz. Şartlar oluşur oluşmaz da evlenmeyi. Sevgilim evlenince bir kaç seneliğine ( para biriktirip ev almak için) onun ailesiyle yaşamamızı düşünüyor. Ben ise ayrı yaşamak istiyorum. Yapım gereği rahat bir insanım. Rahatlıktan kastım kendi evimde rahat hareket edebilmeliyim. Yoksa mutlu olamayacağımı düşünüyorum. Sevgilimin 2 abisi daha var. Biri ailesinin yanında diğeri farklı bir şehirde. Annesi yaşlanınca elden ayaktan düşünce en küçük oğlunun ve gelininin bakmasını istiyor. Yani evlenince bizim. O sorun değil benim için elimden geldiğince yardımcı olurum bakarım. Ayrı evde otursak bile bize istediğinde gelip istediği kadar kalabilir. Bazen şöyle düşünüyorum ben çalışıyorum, yani zaten evde akşamdan akşama olacağım. Belki bir kaç sene birlikte yaşarız ama sonra diyorum ki ben kendi evim, kendi kurallarım ya da kuralsızlığım olsun istiyorum. Kendim nasıl istiyorsam öyle evimde davranayım. Birazda şundan dolayı evlenince ayrı yaşamak istiyorum. Ablam evlendiği zaman eşinin ailesiyle 1 sene yaşadılar.ama çok problem oldu ve kendi evlerine çıktılar. eşinin ailesinin ablama yapmadığı kalmadı ve boşandılar. herkes aynı değil ama insan o kadar hayalini kuruyor evlenince şunu alacam bunu yapacam diye,kurulu bir düzenin üzerine gidip kendimi fazlalık gibi hissetmek istemiyorum.
ayrıca bu zamanda artık geniş aileden çekirdek aileye doğru bir dönüşüm yaşadık yani bu çağda artık bu teklif bile edilmemesi gereken birşey...kimsenin kimseye tahammülü yok herkes bireysel bir hayat yaşamak istiyor sen sanıyor musun ki kaynananla kuma gibi mutlu olacaksın...evlenmeden herşey toz pembe...
git bir ay kadar kal bakalım sevgilinin ailesiyle sana yemin ediyorum en melaike kadın bıle gözüne batar...
bu ayıp değil günah değil senin yaşadığın devirle kayınvalıdenın yaşadığı devir değişik arada jenerasyon farkı ihtiyaçlar istekler herşeyin bir farkı var
eğer kabul edersen yanarsın...
evlenince sanıyor musun ki sevgilin seni destekleyecek kayınvalıde peder birşey diyecek ama dünyada ki en manyakça şeyi bile isteseler veya söyleseler sana eşin ne diyecek biliyor musun
odun koca modeliyse; anamın babamın sözünden çıkmayacaksın
iyi niyetli koca modeliyse ;aşkım sevgilim onlar yaşlı onlar ne dediğini bilmez aşkım sen alttan al sen sabret geçecek diye diye
sizin o evden çıkmanız minimum 5 seneyi bulacak
senin yeni evliliğin tadını çıkartman ve bir daha asla geri gelmeyecek olan 5 koca sene...
azıcık aşım kaygısız başım evinizi alana kadar kirada otur peynir ekmek ye yine de kendi evin olsun
araba aldık ev bırıkım yaptık esylarımı zı aldık ben calısmıyorum ve bebek tedavısı ıcın bayagı para harcadık gezdık tozduk ıstedıgımızı yaptık ama ayrı evde otursaydık esyaların dusuk modelını alacaktık arabamız olmayacaktı cocuk tedavızı ıcın maas oraya gıdecektı ıztegımız zaman cıkıpgezıp para harcayamayacaktık yanı bır yonden ıyı oldu beraber oturmada tek sorun istegın zaman arkadaslarını cagıramamam baska sorun yok cun ku ıcabında yanlız kalmak ıstegımızde kayın valıdeme soyluyorum ama kayın baba yı alıp gezmeye gıdıyor aradakı saygı ve seygı ye bazı kusurları gormezlıkten gelmeye dıkkat edın cunku suc ıkı taraflıdır her zaman benım ablamda 5 sene oturdu kayın valıdesı gılle suan evını ve son model esyalarını aldı ve halen aynı bınade oturuyorlar cok sukur yanı
bende şöyle düşünüyorum. rahatına düşkün bir yapın varsa. kimseye işini karıştımak istemezsen, sorun çıkabilir düşüncesindeyim. örneğin k.valide adayın evinde dört dörtlük yemek isteyebilir (istemeze bile sen yapmak istersin zaten), sende işten yorgun argın geldiğinde elini kaldıracak gücü bulamayabilirsin. ama evinde olsan dışardan söylersiniz yada yumurta kırarsın sorun olmaz. ama orada olur.
yada çok geleneksel büyüdüysen, büyüklerine sonsuz saygın varsa, sorun yaşamazsın. kendini en iyi sen tanırsın. yan komşumuz evine gelin almıştı. gelin eve gelmeden önce kavgalar eksik olmuyordu. gelin eve geldikten sonra ev halkı duruldu. sesleri çıkmadı. ama o gelin kız geleneksel yetişmiş, çok şeker bir köy kızıydı. o yapabildi.
şahsen ben beceremem. hernekadar annem (k.valide) iyi olsada başkasının dediğini kolay kolay tolere edecek bir yapıp yok malesef. misal öz ananemle bir bulaşık yıkadım, dillere destandı. onun alışkanlıkları ile benimkiler farklıydı. halbuki ananemi çok severim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?