Eşin Ailesiyle Beraber Yaşamak

kesinlikle ayrı eve otur.yoksa 2 gün sonra gelip burda kaynananla ilgili konular açarsın

mrb cnm ;ben suan esımın aılesi ıle oturuyorum 3,5sene oldu cok sukur daha bır sorunumuz olmadı,aradakı saygı sevgi dengesını korugunda cok guzel gıdıyor sen ona anne o sana kızı gozu ıle baktıgı zaman hersey gayet guseloluyor hele kayın valıden ıle anlasabılırsen hersey bal kaymak gıbı gıder ınsallah bızde ev alalım parabırıktırelım dıye oturduk cok sukur her gunumuze tabi insan kimi zaman istiyor rahat gıyınıyım arkadaslarımı ıstegım zaman cagırayım dıye ama olsun genıs aıle ne demek örf adtelerne demek onu ogrenıyorsun bılmedıgın yemek mısafır agırlamak olsun yanı herseyı dahada iyi ögrenıyorsun yanı kısaca saygı ve sevgınız denk oldugu surece huzurunuz olur bırde calısacak mıssın da o yemek yapar sende gelınce hazırlar yersınız cay yaparsın vs.onlar gelınden hızmet gormeye bayılırlar,sonra kendı kendıne der yanıı ben pısırıyım o servıs yapsın yanı bazen sen alttan alacaksın bazende oanla bıldımmı cnm

canım ev ustune ev kurulmaz
evlenırken aynen bana da soylendı 1 yıl beraber oturalım 1 yılın sonunda ev alıcaz esyalr istedıgın gıbı olur dedıler ben kabul etmedım benım acelem yok 1 yıl beklerım dedım...nitekım evlendık ayrı evdeyız 4 yıl oldu evlenelı hala kıradayım!!!

evlenınce ınsanın fıkırlerı degısıyor canım ozellıkle es aılesıne karsı o yuzden sımdıden gelecek ıcın sozler verme derım esıne...

ayrıca bu zamanda artık geniş aileden çekirdek aileye doğru bir dönüşüm yaşadık yani bu çağda artık bu teklif bile edilmemesi gereken birşey...kimsenin kimseye tahammülü yok herkes bireysel bir hayat yaşamak istiyor sen sanıyor musun ki kaynananla kuma gibi mutlu olacaksın...evlenmeden herşey toz pembe...

git bir ay kadar kal bakalım sevgilinin ailesiyle sana yemin ediyorum en melaike kadın bıle gözüne batar...

bu ayıp değil günah değil senin yaşadığın devirle kayınvalıdenın yaşadığı devir değişik arada jenerasyon farkı ihtiyaçlar istekler herşeyin bir farkı var

eğer kabul edersen yanarsın...

evlenince sanıyor musun ki sevgilin seni destekleyecek kayınvalıde peder birşey diyecek ama dünyada ki en manyakça şeyi bile isteseler veya söyleseler sana eşin ne diyecek biliyor musun
odun koca modeliyse; anamın babamın sözünden çıkmayacaksın

iyi niyetli koca modeliyse ;aşkım sevgilim onlar yaşlı onlar ne dediğini bilmez aşkım sen alttan al sen sabret geçecek diye diye

sizin o evden çıkmanız minimum 5 seneyi bulacak

senin yeni evliliğin tadını çıkartman ve bir daha asla geri gelmeyecek olan 5 koca sene...

azıcık aşım kaygısız başım evinizi alana kadar kirada otur peynir ekmek ye yine de kendi evin olsun

AAAAAAAAAAAAAAAAASSSSSSLAAAAAAAAAAAAAAAAA( Sakın böyle bir ateşin içine atma kendini.....Sevgilim evlenince bir kaç seneliğine ( para biriktirip ev almak için) onun ailesiyle yaşamamızı düşünüyor. .. YALAN bunların hepsi o eve giridiğin zaman bir daha çıkmak imkansız oluyor.Bizde bir seneliğine aynı ewde oturacaktık.3 sene beraber yaşamak zorunda kaldık Eşin rahata alışacak her geçen gün yenı yenı seyler cıkıacak ve siz para biriktirmeye vaktiniz bile olmaayacak.Bunun üzerine kayınvalıde kayınpeder ve abısıde varmıs.. Çokkk zor kesinlikle ateşe atma yakma kendini AŞK gözüünü kör etmesin çalısman senın ıcın rahatlık olmayacak aksam evıne geldıgınde ıstegın zaman yatıp ıstegın zaman kalkamayacaksın ( Hele ki BANYO gece kurutma makinesını bıle acamazsın.Çokk pişmanım ogünlere geri döndüm hayatımda ki en büyük yanlıslardan bırı o yanlısa dusmeden ayrı bır ewe gec evlenecesen yapıyorsa sana bakıyorsa öyle baksın bakamıyorsa aynı ewı asla kabul etme ne hamılelıgınden ne dogumundan ne evlılıkten hıcbırsey anlayamazsın arkama dönüp baktıgımda sadece koca bır bosluk goruyorum ben kavgalar sınır krızlerı esımın annesıyle benım aramda kalması (( kesınlıkle aklından bıle gecırme sonra benı hatırlarsın.psıkolog psıyatrı yada adlıye olur sonunn

Bu kadar ön yargılı olmak yanlış aslında. Gerçi kaynana yanında oturup memnun olan kişi sayısı oldukça az. Fakat burda önemli olan kaynanın nasıl biri olduğu ve eşin olucak kişiyi iyi tanımış olman. Tanıdığını sanmak ve gerçekten tanımak... Fakat oturcaksanda çalışırsan senin için daha iyi olur. Kaynanana kaynana gözüyle değil de senin sevdiğin adamı dünyaya getiren kişi olarak düşünürsen daha farklı olur diye düşünüyorum canım. Ama misal benim teyzem 25 senedir evli ve kaynanasıyla yaşıyo. Sabrına hayran kalıyorum. Çok iyi biri zaten kendisi. Herkes çok mutlu sanıyo çokta mülayim bi insan temizlik yemek fln bütün hizmetlerini koşturur bi dediklerini iki etmez. Meğerse birgün konuştumda ne dertler yandı... Kaynanası memlekete gidiyo bazen 2-3 aylığına teyzem özgürlüğüne kavuşuyo sanki

kesinlikle ayrı eve otur.yoksa 2 gün sonra gelip burda kaynananla ilgili konular açarsın

Doğru söylüyorsun bende ayrı evde oturmak istiyorum. Ama işte karşı tarafın da istemesi lazım. O nasıl olacak bilmiyorum. Sevgilim kötü niyetli istemiyor bunu biliyorum, tek istediği ev almak. Daha erken alabiliriz diye böyle olsun istiyor.

kaynananla anlaşabiliyorsunuz ne güzel. umarım bende böyle olurum. Çoğunlukla gelin ve kaynana anlaşamadığı için gözüm korkuyor benim ne yalan söyleyeyim...

canım ev ustune ev kurulmaz
evlenırken aynen bana da soylendı 1 yıl beraber oturalım 1 yılın sonunda ev alıcaz esyalr istedıgın gıbı olur dedıler ben kabul etmedım benım acelem yok 1 yıl beklerım dedım...nitekım evlendık ayrı evdeyız 4 yıl oldu evlenelı hala kıradayım!!!

evlenınce ınsanın fıkırlerı degısıyor canım ozellıkle es aılesıne karsı o yuzden sımdıden gelecek ıcın sozler verme derım esıne...

Evet işte bizde beklesek daha çok bekliyeceğiz biliyorum. Yaklaşık 4 senedir birlikteyiz. Üniversiteden beridir. Ev almak kolay değil. eğer onun ailesiyle yaşasak bile 1-2 senede imkansız almamız. Anca loto toto tutarsa olur. Çünkü daha yeni çalışmaya başladık ve düzenimiz bile oturmadı. Kendi söz, nişan, kına gecesi, düğün masraflarımızı kendimiz karşılayacağız. Ne onun ailesi ne de benim ailemin yardımcı olmasını istemiyoruz. Zormuş bu evlilik öncesi dönem ya insan ne yapacağını şaşırıyor.

kabul edersen hayatının en büyük hatasını yaparsın başka diyecek birşey yok.

Umarım verdiğim karar doğru olur..

Aa bir de şunu söylemeliyim ki. Bana da böyle bi teklif gelmişti evlenmeden önce kabul etmedim. Hem de 1 sene yanlarında oturup çıkıcaktık. Sebebi ise kira da olan bi evleri vardı kiracıyı çıkartıp tadilat yapılacaktı falan filan. bende dedim benim acelem yok beklerim. Nitekim bekledim de. Hiçte pişman değilim baştan ağırdan sat kendini. Çok yüz göz olursan tepene binerler. Canının kıymetini bil taviz verme. Benimde kaynanam çok iyi biri gerçekten arkadaşım gibi annem gibi. Ama inanın sevdiğim halde çok yüz göz olmuyorum. Saygım sonsuz saygıda kusur etmem ama onlarla evlenmedim ben eşimle evlendim herkes yerini bilmeli. Ailesinin yanında oturursan eşin de çok değişir emin ol. Boyun eğmek zorunda kalırsın iyi kötü herşeye. Bir de kayınvalidenin kurulu düzeni üzerine gidiceksin. O düzene uyman lazım. Kendin istediğin bi çok şeyi yapamaman anlamına geliyor bu da. Ve afedersin de eşinle aranda hiç özel bişey olmaz bi rahat duş bile alamazsın. Çok iyi düşün herşeyi gerçekten zor. Ezdirme kendini.

araba aldık ev bırıkım yaptık esylarımı zı aldık ben calısmıyorum ve bebek tedavısı ıcın bayagı para harcadık gezdık tozduk ıstedıgımızı yaptık ama ayrı evde otursaydık esyaların dusuk modelını alacaktık arabamız olmayacaktı cocuk tedavızı ıcın maas oraya gıdecektı ıztegımız zaman cıkıpgezıp para harcayamayacaktık yanı bır yonden ıyı oldu beraber oturmada tek sorun istegın zaman arkadaslarını cagıramamam baska sorun yok cun ku ıcabında yanlız kalmak ıstegımızde kayın valıdeme soyluyorum ama kayın baba yı alıp gezmeye gıdıyor aradakı saygı ve seygı ye bazı kusurları gormezlıkten gelmeye dıkkat edın cunku suc ıkı taraflıdır her zaman benım ablamda 5 sene oturdu kayın valıdesı gılle suan evını ve son model esyalarını aldı ve halen aynı bınade oturuyorlar cok sukur yanı

bende şöyle düşünüyorum. rahatına düşkün bir yapın varsa. kimseye işini karıştımak istemezsen, sorun çıkabilir düşüncesindeyim. örneğin k.valide adayın evinde dört dörtlük yemek isteyebilir (istemeze bile sen yapmak istersin zaten), sende işten yorgun argın geldiğinde elini kaldıracak gücü bulamayabilirsin. ama evinde olsan dışardan söylersiniz yada yumurta kırarsın sorun olmaz. ama orada olur.

yada çok geleneksel büyüdüysen, büyüklerine sonsuz saygın varsa, sorun yaşamazsın. kendini en iyi sen tanırsın. yan komşumuz evine gelin almıştı. gelin eve gelmeden önce kavgalar eksik olmuyordu. gelin eve geldikten sonra ev halkı duruldu. sesleri çıkmadı. ama o gelin kız geleneksel yetişmiş, çok şeker bir köy kızıydı. o yapabildi.

şahsen ben beceremem. hernekadar annem (k.valide) iyi olsada başkasının dediğini kolay kolay tolere edecek bir yapıp yok malesef. misal öz ananemle bir bulaşık yıkadım, dillere destandı. onun alışkanlıkları ile benimkiler farklıydı. halbuki ananemi çok severim.

Doğru dediklerin haklısın arada jenerasyon farkı olunca beraber yaşamak oldukça zor. banada o durumda ayrı eve çıkmak 5 sene gibi görünüyor.

Bu kadar ön yargılı olmak yanlış aslında. Gerçi kaynana yanında oturup memnun olan kişi sayısı oldukça az. Fakat burda önemli olan kaynanın nasıl biri olduğu ve eşin olucak kişiyi iyi tanımış olman. Tanıdığını sanmak ve gerçekten tanımak... Fakat oturcaksanda çalışırsan senin için daha iyi olur. Kaynanana kaynana gözüyle değil de senin sevdiğin adamı dünyaya getiren kişi olarak düşünürsen daha farklı olur diye düşünüyorum canım. Ama misal benim teyzem 25 senedir evli ve kaynanasıyla yaşıyo. Sabrına hayran kalıyorum. Çok iyi biri zaten kendisi. Herkes çok mutlu sanıyo çokta mülayim bi insan temizlik yemek fln bütün hizmetlerini koşturur bi dediklerini iki etmez. Meğerse birgün konuştumda ne dertler yandı... Kaynanası memlekete gidiyo bazen 2-3 aylığına teyzem özgürlüğüne kavuşuyo sanki

peridot_olivin
AAAAAAAAAAAAAAAAASSSSSSLAAAAAAAAAAAAAAAAA( Sakın böyle bir ateşin içine atma kendini.....Sevgilim evlenince bir kaç seneliğine ( para biriktirip ev almak için) onun ailesiyle yaşamamızı düşünüyor. .. YALAN bunların hepsi o eve giridiğin zaman bir daha çıkmak imkansız oluyor.Bizde bir seneliğine aynı ewde oturacaktık.3 sene beraber yaşamak zorunda kaldık Eşin rahata alışacak her geçen gün yenı yenı seyler cıkıacak ve siz para biriktirmeye vaktiniz bile olmaayacak.Bunun üzerine kayınvalıde kayınpeder ve abısıde varmıs.. Çokkk zor kesinlikle ateşe atma yakma kendini AŞK gözüünü kör etmesin çalısman senın ıcın rahatlık olmayacak aksam evıne geldıgınde ıstegın zaman yatıp ıstegın zaman kalkamayacaksın ( Hele ki BANYO gece kurutma makinesını bıle acamazsın.Çokk pişmanım ogünlere geri döndüm hayatımda ki en büyük yanlıslardan bırı o yanlısa dusmeden ayrı bır ewe gec evlenecesen yapıyorsa sana bakıyorsa öyle baksın bakamıyorsa aynı ewı asla kabul etme ne hamılelıgınden ne dogumundan ne evlılıkten hıcbırsey anlayamazsın arkama dönüp baktıgımda sadece koca bır bosluk goruyorum ben kavgalar sınır krızlerı esımın annesıyle benım aramda kalması (( kesınlıkle aklından bıle gecırme sonra benı hatırlarsın.psıkolog psıyatrı yada adlıye olur sonunn

Abisi evli kendi evinde yaşıyor ailesiyle değil canım. Aslında sevgilim abisini örnek alıyor kendine. Abisi bu şekilde yani kendi ailesiyle yaşayarak evi almış . Tabi kendi evine çıkması 10 seneyi bulmuş. Yengesi ve annesi ilk başlarda hiç anlaşamamış. Ama dediğine göre annesi haklı, yengesi çok sertmiş. Annesiyle muhabbetimiz var ama çok fazla değil. benim gördüğüm kadarıyla iyi bir insan, sakin kendi halinde öyle görünüyor en azından bana..

mlkctk
karar verdin mi yani kabul edecek misin?

Kabul etmeyeceğim ama bunu ona iyi bir dille anlatıp kabul ettirmem lazım.

Evlenip ayrı evde otursan da, kayınvaliden kendince şart koşmuş: 'küçük oğlum bana bakacak!'
Böle bir şey olabilir mi ya? Resmen dikte ediyor bu durumu. Hiç hoş değil.
Bir de bunun üstüne sen kayınvalidenle oturmaktan bahsediyorsun...
Önünde abla örneği var en basitinden biraz feyz al.
Herkes aynı olmaz diyorsun da aynı evde yaşayınca o herkesin sorunları nasıl da birbirine benziyor incele forumu istersen...

Son düzenleyen: Moderatör:

sen bu konuda şanslısın nazarlar değmesin ama ben dediğim gibi rahatlığıma düşkünüm, ya işte kendi evim olsun aç olayım tok olayım ama kendi evim olsun. zaten ikimizinde mesleği güzel. sadece şuanda çok yeni olduğumuz fazla para kazanamıyoruz. İki seneye durumuz çok daha düzelecektir. O zaman da herşey daha düzenli olur. Yani ayrı evde yaşayalım zaten o şartlarda da kendimize ev alabiliriz. Beraber yaşasak en az 5 sene beraber oturacağız üstüne üstlük nasıl olacağını da bilmiyorum. Belki güzel beli kötü olur. Ama sanırım o riski alamayacam...

Evet işte ben aynen o ilk tarifinde ki gibi olacağını düşünyorum.. Kendi ailemin yanında bile işten gelince bi sofrayı topluyorum. hafta sonu bir de temizliğe yardımcı oluyorum. Zaten vakitim çok olmuyor. Olan zamanı da kendime ayırmak istiyorum ya da dinlenmek istiyorum. Ayrıca ev işi yapmayı, temizlik yapmayı, yemek yapmayı oldum olası sevmedim... yapınca çok güzel yaparım en güzel şekilde ama içimden gelmesi lazım.. şimdi beraber yaşasak bu gibi şeyler bana görev gibi gelecek, istemeyerek sırf mecburiyetten yapacam, o zaman herkes mutsuz olacak..

Evlenip ayrı evde otursan da, kayınvaliden kendince şart koşmuş: 'küçük oğlum bana bakacak!'
Böle bir şey olabilir mi ya? Resmen dikte ediyor bu durumu. Hiç hoş değil.
Bir de bunun üstüne sen kayınvalidenle oturmaktan bahsediyorsun...
Önünde abla örneği var en basitinden biraz feyz al.
Herkes aynı olmaz diyorsun da aynı evde yaşayınca o herkesin sorunları nasıl da birbirine benziyor incele forumu istersen...

Canım zaten benim sabah akşam oturupta kayınvalideme bakacam zamanım yok olmaz da.. bunu onun aileside, kendiside biliyor.. evet tek memnun olan bir kişi yazdı. bende bu durumu sevgilimle konuşacağım, anlıyacağına eminim sadece biraz ağzından girip burnundan çıkmam lazım. o kendince bu durumun daha mantıklı olduğunu düşünüyor. ama anlamıyor ki gelin kaynana çok zor anlaşır.

Son düzenleme:
belki herkes bir olmayabilir ama sakın ha sakın bu riski göze alıpta kabul etme sende aynı benim gibi rahatına düşkün biriymişsin ben 1 sene oturdum dövüş kavga anca ayırabildik evimi artık zorlamayla oldu yani ve ben aklına gelmicek sıkıntılar yaşadım arkadaşlarında dediği gibi ev üstüne ev kurulmaz sen aynı evde kalmayı kabul ettiğin anda özgürlüğünü çöpe atmış oluosun sürekli gözetim altındasın hem evdekiler hem çevredekiler açısından kaynanan binde ii olsa aynı evde sorun çıkıo bi evin bi kadını olur iki kadını olunca sorunlar artıo eğer eşinle arandaki saygıyı yitirmek istemiosan sakın aynı evi kabul etme boşver ayrı ev açın kira olsun madem ikinizinde işi ii Rabbim yuva kurana yardım eder zamanla ne olduğunu hiç anlamazsınız ben evlendiğimide eşimin doğru düzgün işi yoktu şimdi şükrediorum halime rahat bi yaşantım var ve nerden nereye geldik her şey olur zamanla siz birbirinize sımsıkı tutunun ve sakın bu konudan dolayı tartışmayın sen sevgilini ikna etmeye bak...

kabul etme, 1 oda 1 salon evde otur genede birlikte oturma.bu arada kac yasindasin? bekleyin 1-2 yil bu arada para biriktirisiniz evinizi alirsiniz.

gormemisim bide kaynin mi varmis evde. kesinlikle oturma. evin icinde istedigin gibi giyinemez, kocanla sakalasamazsin. gece odaniz da gulusemezsiniz,cilvelesemezsiniz .guzel yillariniza yazik etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…