Eşin Ailesiyle Beraber Yaşamak

belki herkes bir olmayabilir ama sakın ha sakın bu riski göze alıpta kabul etme sende aynı benim gibi rahatına düşkün biriymişsin ben 1 sene oturdum dövüş kavga anca ayırabildik evimi artık zorlamayla oldu yani ve ben aklına gelmicek sıkıntılar yaşadım arkadaşlarında dediği gibi ev üstüne ev kurulmaz sen aynı evde kalmayı kabul ettiğin anda özgürlüğünü çöpe atmış oluosun sürekli gözetim altındasın hem evdekiler hem çevredekiler açısından kaynanan binde ii olsa aynı evde sorun çıkıo bi evin bi kadını olur iki kadını olunca sorunlar artıo eğer eşinle arandaki saygıyı yitirmek istemiosan sakın aynı evi kabul etme boşver ayrı ev açın kira olsun madem ikinizinde işi ii Rabbim yuva kurana yardım eder zamanla ne olduğunu hiç anlamazsınız ben evlendiğimide eşimin doğru düzgün işi yoktu şimdi şükrediorum halime rahat bi yaşantım var ve nerden nereye geldik her şey olur zamanla siz birbirinize sımsıkı tutunun ve sakın bu konudan dolayı tartışmayın sen sevgilini ikna etmeye bak...

İkna olur sanırım bakalım hayırlısı..

kabul etme, 1 oda 1 salon evde otur genede birlikte oturma.bu arada kac yasindasin? bekleyin 1-2 yil bu arada para biriktirisiniz evinizi alirsiniz.

24 yaşımdayım sevgilimde 27. zaten istesek de istemesek de en az 1 sene bekliyeceğiz. Çünkü para toparlamamız lazım. dediğim gibi şartları oluşturmamız gerekiyor.

gormemisim bide kaynin mi varmis evde. kesinlikle oturma. evin icinde istedigin gibi giyinemez, kocanla sakalasamazsin. gece odaniz da gulusemezsiniz,cilvelesemezsiniz .guzel yillariniza yazik etmeyin.

kayın evde değil canım yaa. 2 abisi var. biri farklı bir şehirde yaşıyor. öbür abisi ailesinin olduğu şehirde yaşıyor ama kendi evinde ayrı. evli barklı çocuğu var 1 tane.

Evet işte ben aynen o ilk tarifinde ki gibi olacağını düşünyorum.. Kendi ailemin yanında bile işten gelince bi sofrayı topluyorum. hafta sonu bir de temizliğe yardımcı oluyorum. Zaten vakitim çok olmuyor. Olan zamanı da kendime ayırmak istiyorum ya da dinlenmek istiyorum. Ayrıca ev işi yapmayı, temizlik yapmayı, yemek yapmayı oldum olası sevmedim... yapınca çok güzel yaparım en güzel şekilde ama içimden gelmesi lazım.. şimdi beraber yaşasak bu gibi şeyler bana görev gibi gelecek, istemeyerek sırf mecburiyetten yapacam, o zaman herkes mutsuz olacak..

o şekilde düşünüyorsan. aynı evde yapamazsın. bir sene bekleyin para biriktirirsiniz evinizi alırsınız. sevgilini ikna et. o annesini sevdiğinden aynı evde yaşamakta sorun olmayacağını düşünüyor. anlaşamam diye ayrı ev istediğini belli etme. başka bahane bul derim:1:

canım bende 2 sene beraber oturdum.Ve birikim için gayette iyi oldu.
Biz çok kalabalıktık o açıdan zordu bebeğimizde orda doğdu
alt katımız boşalınca biz ayrıldık.2 yıldır ayrıyız ama pazara markete bile kayınpederimle gideriz.
Ben zararlarını değil faydalarını gördüm Allah razı olsun.
Bence korkulcak bi durum değil,ileriye dönük olmadığı sürece para biriktirebilmek için olabilir.

o şekilde düşünüyorsan. aynı evde yapamazsın. bir sene bekleyin para biriktirirsiniz evinizi alırsınız. sevgilini ikna et. o annesini sevdiğinden aynı evde yaşamakta sorun olmayacağını düşünüyor. anlaşamam diye ayrı ev istediğini belli etme. başka bahane bul derim:1:

evet zaten herkese annesi melek gibi gelir ama iki bayanın anlaşması aynı evin içinde zor oluyor. erkekler yine birbirlerini umursamıyor bayanlar farklı.. ben kendi evim olsun şu bu olsun istiyorum beraber yaşamayı istemiyorum olmaz demiştim ilk söylediğinde o da bana ev alacaz şunu yapacaz bunu yapacaz kısa süreliğine demişti. bende kısa süreliğine diyorsun ama ev almak o kadar kolay değil en az 5 sene beraber yaşamamız lazım olmaz dediğimde tamam bakarız daha sonra karar veririz dedi. işte ben iş o zamana gelmeden kendisi bu düşüncesinden dönsün istiyorum. ama var ya bana kalırsa annesi evlenince gel beraber yaşayalım evini alırsın sonra ayrılırsın demiştir. çünkü bir seferinde ağzından sevgilim böyle bişeyler çıkarmıştı tam olmasada

insanın kendi evi olması çok güzel ama neden ısrar ediliyor ev konusunda bu kadar anlamıyorum.ikiniz de çalışıyorsunuz.düğün borçlarınız bitiğnce taksitle evde alınır.bir tanıdığım demişti,sözde para biriktirecektik beraber oturup ama parayı yetiremedik bile,:34:

canım bende 2 sene beraber oturdum.Ve birikim için gayette iyi oldu.
Biz çok kalabalıktık o açıdan zordu bebeğimizde orda doğdu
alt katımız boşalınca biz ayrıldık.2 yıldır ayrıyız ama pazara markete bile kayınpederimle gideriz.
Ben zararlarını değil faydalarını gördüm Allah razı olsun.
Bence korkulcak bi durum değil,ileriye dönük olmadığı sürece para biriktirebilmek için olabilir.

O da zaten para biriktirmek için düşünüyor ama ben ayrı evde oturup biriktirelim diyorum :)

insanın kendi evi olması çok güzel ama neden ısrar ediliyor ev konusunda bu kadar anlamıyorum.ikiniz de çalışıyorsunuz.düğün borçlarınız bitiğnce taksitle evde alınır.bir tanıdığım demişti,sözde para biriktirecektik beraber oturup ama parayı yetiremedik bile,:34:

Canım ev konusunda ben değil sevgilim hassas. O benden çok istiyor bize ev almayı.. bende öyle düşünüyorum evlenmeden topladığımız parayla düğün masraflarını karşılarız ve düğünde takılan takı ve parayı bankaya atıp bir kaç sene içinde ev alabiliriz diye düşünüyorum. tamam ailesiyle yaşasak belki ayrı evde yaşamaya göre daha erken alabiliriz ama ya mutsuz olursam.. riske girmek istemiyorum. gidip mutsuz olup her gün ayrı eve çıkalım diyecem ne olacağını bilmiyorum. belki de çok mutlu olacam o evde ama o riski almak istemiyorum.

Son düzenleme:
kızlar bu arada düğün söz nişan kına gecesi toplamda ortalama kaça patlar.. çok caf cafa gerek yok günümüz şartlarına göre..

Merhaba kızlar,
Aranızda eşi ve eşinin ailesiyle birlikte yaşayan ya da bu konuda tecrübesi olanlar mutlaka vardır. Belki fikirlerinizi paylaşırsınız diye bu konuyu açtım. Benim güzel giden bir birlikteliğim var. Bu yaz eğer kısmetse söz yapmayı istiyoruz. Şartlar oluşur oluşmaz da evlenmeyi. Sevgilim evlenince bir kaç seneliğine ( para biriktirip ev almak için) onun ailesiyle yaşamamızı düşünüyor. Ben ise ayrı yaşamak istiyorum. Yapım gereği rahat bir insanım. Rahatlıktan kastım kendi evimde rahat hareket edebilmeliyim. Yoksa mutlu olamayacağımı düşünüyorum. Sevgilimin 2 abisi daha var. Biri ailesinin yanında diğeri farklı bir şehirde. Annesi yaşlanınca elden ayaktan düşünce en küçük oğlunun ve gelininin bakmasını istiyor. Yani evlenince bizim. O sorun değil benim için elimden geldiğince yardımcı olurum bakarım. Ayrı evde otursak bile bize istediğinde gelip istediği kadar kalabilir. Bazen şöyle düşünüyorum ben çalışıyorum, yani zaten evde akşamdan akşama olacağım. Belki bir kaç sene birlikte yaşarız ama sonra diyorum ki ben kendi evim, kendi kurallarım ya da kuralsızlığım olsun istiyorum. Kendim nasıl istiyorsam öyle evimde davranayım. Birazda şundan dolayı evlenince ayrı yaşamak istiyorum. Ablam evlendiği zaman eşinin ailesiyle 1 sene yaşadılar.ama çok problem oldu ve kendi evlerine çıktılar. eşinin ailesinin ablama yapmadığı kalmadı ve boşandılar. herkes aynı değil ama insan o kadar hayalini kuruyor evlenince şunu alacam bunu yapacam diye,kurulu bir düzenin üzerine gidip kendimi fazlalık gibi hissetmek istemiyorum.

kaynanamla yaşıyorum ayrılmanın eşiğindeyim iyi düşün...:((

kaynanam ile ayrı ülkelerde yaşıyoruz.
senede 3 defa gidiyorum yanına.
her defasında 1 ay kalıyorum.
beni çok seviyor,bende onu çok seviyorum.
ama bir kaynana gelinini nekadar sevebilirse okadar seviyor.
yani,illaki bir terslik çıkıyor,bir gıcıklığı oluyor tabiri caizse.
bende onu seviyorum,ama bir gıcıklığım oluyordur mutlaka.
aynı evde olmuyor.biz çok sevsekte birbirimiz,olmuyor aynı evde.
onun yaptığı bana,benim yaptığım ona batıyor bir zaman sonra.
olmaz arkadaşım,ayrı eve çık.kaynana yanında oturmayla birikim yapılacağını düşünmüyorum
geç evine yeni gelin olacaksın,rahat rahat otur at kalk,Allah ne verdiyse biriktirin.

bence olması gerekeni sen çok çok iyi biliyorsun. ailesiyle OTURMAMAK. ama oturun deneyin diye bizden destek mi bekliyorsun anlamadım.

bence 2 sene sonra evlenin isterseniz ama ailesiyle oturmayın.
çünkü evlilik gibi değil evcilik gibi olacak ve bu kuralları tabi ki anneciği bilirleyecek.
kadının yaşlanınca 2 oğlu daha olamsına rağmen şimdiden sizin eşinizi seçmiş olması da ayrı bir trajedi yaratabilir.
yani nasıl olsa ileri de de birlikte oturucaz çıkayalım evden gibi...
yada hemen bebek yapıpı nasıl olsa annem bakıyor. paramızla yatırım yapalım bekleyelim hayali oluşabilir.

hiç ilişkinizi de geleceğinizi de riske atmayın. bunun yazı var kışı var, bayramı,tatili,yeni yılı,komşusu,misafiri,hastalığı,eğlencesi,üzüntüsü,....vs..vs... herkes melek olsa yine de çekilmez...

düşünsenize sizin aileniz bile rahatça size oturmaya gelemeyecek, arkadaşlarınızla birlikte içip eğlenip koltukta sarılıp film izleyemeyeceksiniz..,banyodan çıkınca bornozunuzla rahatça dolaşamayacaksınız,istediğiniz saatte duşa giremeyeceksiniz birlikte fantazileriniz hep sessiz kalacak... :32::32::31: istediğiniz usule göre yemekler pişiremeyeceksiniz. size normal gelen onlara farklı gelecek. hep alttan alacaksınız. evin hanımı çatışması da yaşanabilir. benim oğlum ben daha iyi bilirim yarışına da girebilir.kayınvalidenizle tatlı olann aranıza da limon sıkmıış olursunuz.

pembee gözlüklerle bakmayın tüm çıplaklığıyla görün.
nasıl olsa akşamdan akşama evde olucaksınız ama hayatınızı yaşayamayacaksınız...

kaynanamla yaşıyorum ayrılmanın eşiğindeyim iyi düşün...:((

:26: hakkımızda hayırlısı umarım sende ne şekilde olursa olsun mutlu yaşarsın canım..
kaynanam ile ayrı ülkelerde yaşıyoruz.
senede 3 defa gidiyorum yanına.
her defasında 1 ay kalıyorum.
beni çok seviyor,bende onu çok seviyorum.
ama bir kaynana gelinini nekadar sevebilirse okadar seviyor.
yani,illaki bir terslik çıkıyor,bir gıcıklığı oluyor tabiri caizse.
bende onu seviyorum,ama bir gıcıklığım oluyordur mutlaka.
aynı evde olmuyor.biz çok sevsekte birbirimiz,olmuyor aynı evde.
onun yaptığı bana,benim yaptığım ona batıyor bir zaman sonra.
olmaz arkadaşım,ayrı eve çık.kaynana yanında oturmayla birikim yapılacağını düşünmüyorum
geç evine yeni gelin olacaksın,rahat rahat otur at kalk,Allah ne verdiyse biriktirin.

evet olmaz canım bakayım artık bir şekilde bu konuyu kendi düşündüğüm şekilde bağlamaya çalışacam..

bence olması gerekeni sen çok çok iyi biliyorsun. ailesiyle OTURMAMAK. ama oturun deneyin diye bizden destek mi bekliyorsun anlamadım.

bence 2 sene sonra evlenin isterseniz ama ailesiyle oturmayın.
çünkü evlilik gibi değil evcilik gibi olacak ve bu kuralları tabi ki anneciği bilirleyecek.
kadının yaşlanınca 2 oğlu daha olamsına rağmen şimdiden sizin eşinizi seçmiş olması da ayrı bir trajedi yaratabilir.
yani nasıl olsa ileri de de birlikte oturucaz çıkayalım evden gibi...
yada hemen bebek yapıpı nasıl olsa annem bakıyor. paramızla yatırım yapalım bekleyelim hayali oluşabilir.

hiç ilişkinizi de geleceğinizi de riske atmayın. bunun yazı var kışı var, bayramı,tatili,yeni yılı,komşusu,misafiri,hastalığı,eğlencesi,üzüntüsü,....vs..vs... herkes melek olsa yine de çekilmez...

düşünsenize sizin aileniz bile rahatça size oturmaya gelemeyecek, arkadaşlarınızla birlikte içip eğlenip koltukta sarılıp film izleyemeyeceksiniz..,banyodan çıkınca bornozunuzla rahatça dolaşamayacaksınız,istediğiniz saatte duşa giremeyeceksiniz birlikte fantazileriniz hep sessiz kalacak... :32::32::31: istediğiniz usule göre yemekler pişiremeyeceksiniz. size normal gelen onlara farklı gelecek. hep alttan alacaksınız. evin hanımı çatışması da yaşanabilir. benim oğlum ben daha iyi bilirim yarışına da girebilir.kayınvalidenizle tatlı olann aranıza da limon sıkmıış olursunuz.

pembee gözlüklerle bakmayın tüm çıplaklığıyla görün.
nasıl olsa akşamdan akşama evde olucaksınız ama hayatınızı yaşayamayacaksınız...

ne güzel hayaller kurdum şimdi :52: benimde bir sürü hayalim var sevgilimle evlendiğim zamanlar için. aynı evde olmaz canım kararlıyım bu konuda..

Kesinlikle kimse oturmasın derim evli olmama rağmen :) Şimdiden kaynana sorunu yaşıyorum hele bir de oğlunu kıskanırsa işin çok zor. Ayrıca çok basit bir evde iki yatak odası olmaazz! Her zaman sorun çıkar.

Yaşlarınız filan kaç bilmiyorum ama aynı evde oturup huzursuz olacağınıza bir iki sene daha çalışıp maddi anlamda rahatlayıp öyle evlenin kendi evinize çıkın direk.

Merhaba kızlar,
Aranızda eşi ve eşinin ailesiyle birlikte yaşayan ya da bu konuda tecrübesi olanlar mutlaka vardır. Belki fikirlerinizi paylaşırsınız diye bu konuyu açtım. Benim güzel giden bir birlikteliğim var. Bu yaz eğer kısmetse söz yapmayı istiyoruz. Şartlar oluşur oluşmaz da evlenmeyi. Sevgilim evlenince bir kaç seneliğine ( para biriktirip ev almak için) onun ailesiyle yaşamamızı düşünüyor. Ben ise ayrı yaşamak istiyorum. Yapım gereği rahat bir insanım. Rahatlıktan kastım kendi evimde rahat hareket edebilmeliyim. Yoksa mutlu olamayacağımı düşünüyorum. Sevgilimin 2 abisi daha var. Biri ailesinin yanında diğeri farklı bir şehirde. Annesi yaşlanınca elden ayaktan düşünce en küçük oğlunun ve gelininin bakmasını istiyor. Yani evlenince bizim. O sorun değil benim için elimden geldiğince yardımcı olurum bakarım. Ayrı evde otursak bile bize istediğinde gelip istediği kadar kalabilir. Bazen şöyle düşünüyorum ben çalışıyorum, yani zaten evde akşamdan akşama olacağım. Belki bir kaç sene birlikte yaşarız ama sonra diyorum ki ben kendi evim, kendi kurallarım ya da kuralsızlığım olsun istiyorum. Kendim nasıl istiyorsam öyle evimde davranayım. Birazda şundan dolayı evlenince ayrı yaşamak istiyorum. Ablam evlendiği zaman eşinin ailesiyle 1 sene yaşadılar.ama çok problem oldu ve kendi evlerine çıktılar. eşinin ailesinin ablama yapmadığı kalmadı ve boşandılar. herkes aynı değil ama insan o kadar hayalini kuruyor evlenince şunu alacam bunu yapacam diye,kurulu bir düzenin üzerine gidip kendimi fazlalık gibi hissetmek istemiyorum.

arkadaşım hayatının hatasını yaparsın, bende aynen senin gibi düşünüyodum nolucak zaten çalışıyorum akşamdan akşama görürüm diyodum, evlendik ayrı eve oturduk ama benim kaynana geldimi 5 ay gitmek bilmiyo maşallah birde birlikte yaşasak ne olurdu düşünemiyorum.. bizde gelip aylarca kalmasına bile tahammül edemiyorum, ev ev üstünde olmuyo aynı evde oturursanız o kendi düzeni olmasını isteyecek sen kendi düzenin olsun isteyeceksin çok zor hiç tavsiye etmem vazgeç bence..

Kesinlikle kimse oturmasın derim evli olmama rağmen :) Şimdiden kaynana sorunu yaşıyorum hele bir de oğlunu kıskanırsa işin çok zor. Ayrıca çok basit bir evde iki yatak odası olmaazz! Her zaman sorun çıkar.

bir evde tek yatak odası bile fazla büyük değil, herhalde çocuk odası bize kalır ama yok zaten olmaz canm artık tamamıyla vazgeçtim...

Yaşlarınız filan kaç bilmiyorum ama aynı evde oturup huzursuz olacağınıza bir iki sene daha çalışıp maddi anlamda rahatlayıp öyle evlenin kendi evinize çıkın direk.

ben 24, sevgilim 27 canım evet bekliyeceğiz dediğin gibi, biraz para toparlamamız lazım...

arkadaşım hayatının hatasını yaparsın, bende aynen senin gibi düşünüyodum nolucak zaten çalışıyorum akşamdan akşama görürüm diyodum, evlendik ayrı eve oturduk ama benim kaynana geldimi 5 ay gitmek bilmiyo maşallah birde birlikte yaşasak ne olurdu düşünemiyorum.. bizde gelip aylarca kalmasına bile tahammül edemiyorum, ev ev üstünde olmuyo aynı evde oturursanız o kendi düzeni olmasını isteyecek sen kendi düzenin olsun isteyeceksin çok zor hiç tavsiye etmem vazgeç bence..

off ya şimdiden gözüm korktu kaynanalardan :44: dediğim gibi artık kesin kararlıyım ayrı ev 2-3 sene ya da daha fazla olmaz.. kalırız kirada öyle toparlanırız ne yapalım..

kesinlikle ayrı ev olmalı
sonuçta hepimiz genç insanlarız ve evliğin ilk 3 senesi falan çok güzel geçiyor.bir kadın olarak kocanla istediğin gibi evde hareket etme özgürlüğü çok güzel
ben evlendikten bir yıl sonra kayınpederimi kaybettim kaınvaldemler bursada yaşıyordu ve eşim tek çoçuktu.
kayınvaldemi yanımıza aldık 2 sene benimle birlikte kaldı ama gırtlak gırtala geldik. ben sabırlı bir isan değilimdir. o bişey söyleyince bende inatlaştım en sonunda eşim arada kalmaktansa evleri ayırmayı tercih etti.bugun kayınvaldeme bişey olsa tabiyki bakıcam sonuçta eşimin annesi.
bide benim kaınvaldem hala miladdan öncesinde yaşadığı için dahada sıkıntılıydı. eşimle evde hiç yalnız kalamadık. oturup sohbet bile edemezdik her lafın içinde ne olmuş ne zaman olmuş nereye gidiyosunuz ne zaman geleceksiniz.
arkadaşlarımız gelse geçip yanlarına oturuyordu ve hiç bir arkadaşımız rahat edemediği için bize gelmemeye başladılar.
yani bunları göz önüne al ve sakın aynı evde oturmaaaa.
ya düşünsene sabah uyundığında en basitinden evde sabahlığınla dolaşamıycaksın(ki ben çok severim)

Merhaba kızlar,

valla canm ben kabul etmem böle bişeyi,haaa ilk evlendiğimizde belki ederdim tanımadığım için ne olacakki diyebilirdim,ama kaynanam 40 gün bizde kalıp,gitsin diye gün saydıktan sonra aslaaaa...düşüncelerini etkilemek istemem bu sadece benim düşüncem,belkide iyidir ailesi...hayırlısı olsun

5 yıl önceki halim gözümde canlandı bir an.. Ben de para biriktirme amacıyla k. validemle aynı evde oturmayı kabul ettim. O zamanlar her şey toz pembe gözüküyor tabi insana, hiç bir şey umrumda değildi. Sonuç :3,5 yıl aynı evde yaşadım, sorunlar çıkmaya başladı , 1, 5 yıldır da ayrı bir evim var çok şükür... Er-Ca nickli arkadaş çok güzel özetlemiş vallahi, aynen katılıyorum, hele rahat bir yapın varsa kesinlikle kabul etme.Gerçi son mesajlarında kararını yazmışsın ama ben de tekrar uyarmak istedim, Zor çok zor, k.validen seni bal bademle beslese bile...:50:

bana aynı evde oturmakmı yoksa dağın tepesinde çatısı delik barakada oturmakmı yap tercihini deseler hiç tereddütsüz baraka derim :52:

Back
X