peki bunu daha kırıcı olmadan nasıl dile getirebilirim bu aralar çok kavga ettiğimiz için ne söylesem batıyor beyfendiye kararlıyım yani aynı evde olmaz bunu kabul ettircem ne söylemeliyim nasıl söylemeliyim
Bence otur kayınvalidelere eğer çalışıyorsan bide bebek olacak ne güzel evde bakıcında hazır olurrr bence oturur kayınvalideden zarar gelmez bende kayın valdeyim gelinimde oturuyorum simde alt katımda gelinim kaliyorrrr sevgiler bendeeee
Bu arada çok teşekkür ederim öyle kavga ediyoruz ki bn abartıyorum sandım eltim onlarla kalmayı kabul etmiş ancak öğretmn oldugu için başka şehirde kaynımda astsubay yani onlar olamayacak bni de kabul edeccek sandılar kabul etmesem kötü gelin olucam diğeri etti ya neyse ama teşekkürler kk kadınları cesaret geldi
Bu durumun burada bin tane örneği vardır, "kaynanamlarla aynı evdeyiz, şen şakrak geçiyor günlerimiz, o kadar mutluyuz ki öyle böyle değil" diyen varsa buyurun siz de şansınızı deneyin derim. Ama bile bile lades olmasın sizinkisi. Ben olsam geri adım atmam, kira yerine borçlanıp ev almayı deneyin. Gerekirse kira verin, giden para olsun. Kiradan kar edeceksiniz diye huzurunuzdan kısmayın. 1 ay deneyeyim, 3 ay katlanayım da olmuyor, girdiniz mi çıkması da zor, bunalınca öf demesi de. Her durumda siz kötü olursunuz, siz, "el kızı".
Yani batıyor matıyor, yapacak bir şey yok. Canı sıkılmasın diye uzun vadede siz can sıkıntısı çekeceksiniz. Böyle durumlarda açık ve net olunması taraftarıyım. Zaten siz kararlı bir duruş sergilerseniz ona kabul etmekten başka bir seçenek kalmaz.
Bu mesele yüzünden nişanlınızı kaybetme gibi bir korkunuz mu var?
İstemediğiniz halde ne zorunluluğunuz vardı da kabul ettiniz
KK da kayınvalide ile beraber oturup buraya konu açanların konusunu okuyun hemen vazgeçersiniz bu fikrinizden.
Hayatta yapılabilecek en kötü en berbat hatalardan biridir kayınvalide ile oturmak.
Ne kadar iyi olursan ol onlar ne kadar iyi olurlarsa olsunlar muhakkak bi yerden patlak verir.
Üzülen siz olursunuz.
Sürekli içinize atmaktan bertaraf olursunuz.
Kayınvalidenize hiiç bişeycik olmaz.
Nasıl olsa arada birde olsa laf sokup deşarj olacağı için rahat olacaktır kendileri...
Bu senaryonun en kötüsü diil tabiki...
Yattığın kalktığın saatten tut pişireceğin aşa kadar herşeyin takip edilir olacak.
Yani senin istediğin gibi olmayacak bazı şeyler.
Eşinle şöyle bacaklarını uzatarak tv keyfi yapamayacak
o gün hasta olduğun için bir tabak makarna yada sadece çorbayla idare edemeyeceksiniz.
Eşinle başbaşa bi banyo keyfiniz.bile olmayacak.
Pazar günü nasılsa geç kalkarız kahvaltıyı yatağımızda yaparız deme lüksünüz bile olmayacak.
Heleki çocuğunuz olunca daha zorlaşacak vaziyet.
Çocukla alakalı tutumunuz onay bulmayacak belkide.Şöyle yap böyle yap denilecek.
Temizlik saatleriniz bile biri tarafından söyleniyor olacak.
Eşinizin yanında şöyle iç açıcı kıyafetler giyinip salınamayacaksınız.
İşte bunlarda senaryonun berbat kısımlarından...
Karar sizin.
Ha buarada hatırlatmayı borç bilirim;
Bi süre beraber oturalım sonra evleri ayırırız diyipte ayırmayanları da çok gördük.
Şimdi top sizde.
İster kaleye atıp golü alırsınız.
İster kırmızı kart alıp oyundan atılırsınız.
Demişsin ya çok iyi aileler, çok iyi insanlar, ilişkileri iyi vs, yani kısacası sorun olacağını düşünmüyorsun:) Gülümsüyorum:) Çünkü aynı evi paylaşmadan uzun süre bilemezsin:) Bir de yüz göz olmak zorunda kalacaksın, dünyanın melekleri de olsa bir yerde sorunlar mutlaka çıkacaktır. İnsanız nihayetinde.
Kesinlikle kabul edilebilecek birşey değil. Çünkü evliliğin anlamı nedir aileyle oturulacaksa? Başbaşa kahvaltı yapamayacaksın, başbaşa yemek yiyemeyeceksin, ne bileyim eşin işten gelince istediğin gibi öpüp koklayamayacaksın, kafana göre davranamayacaksın kendi evinde, kayınvalide senin düzenine ayak uydurmaya istediği kadar çalışsın bir yerde bir şeyler mutlaka patlak verir. Yatak odanızda sessiz olmak zorunda kalacaksınız. Ne bileyim daha bir sürü şey...Banyo yaptıktan sonra bornozla bile evde gezemeyeceksin vs.. O kadar çok şey sayılabilir ki:)
Kötü gelin olmakla ne alakası var, ya bu erkekler nasıl böyle birşeyi kabul eder onu da anlamıyorum. Yani insan karısı ile başbaşa olmak istemez mi? Hayal kurmaz mı?
Bir sene dayan diyor da, bu bir sene ne bileyim evliliğin 4.-5. yılı vs olsa yine belki bir derece..
İlk sene yahu bu...
Kesinlikle kabul etmemelisin, küçük olsun eviniz kira olsun ama sizin olsun.
Bu kötü gelin olma konusuna gelince, belki de eltiniz zaten öyle birşeyin mümkün olmayacağını bildiğinden kırmamak için TAMAM demiştir :) İkincisi her insan bir değil ki, bu yüzden kötü gelin olacaksanız da yuh yanii...
sizin söylediğiniz gibi karalı bir duruş sergilersem kabul eder kesin ama onu kaybedersem bu mesele için olmaz bu yüzden bozulmaz sözümüz buna eminim yalnızca belli bir süre can sıkar o kadar
Bu durumun burada bin tane örneği vardır, "kaynanamlarla aynı evdeyiz, şen şakrak geçiyor günlerimiz, o kadar mutluyuz ki öyle böyle değil" diyen varsa buyurun siz de şansınızı deneyin derim. Ama bile bile lades olmasın sizinkisi. Ben olsam geri adım atmam, kira yerine borçlanıp ev almayı deneyin. Gerekirse kira verin, giden para olsun. Kiradan kar edeceksiniz diye huzurunuzdan kısmayın. 1 ay deneyeyim, 3 ay katlanayım da olmuyor, girdiniz mi çıkması da zor, bunalınca öf demesi de. Her durumda siz kötü olursunuz, siz, "el kızı".
Şu an kendinizi nişanlınızın yerine koyun. Siz şu an onun için yok yere olmadık varsayımlarla sorun çıkarıyorsunuz. Ne var ki ailesiyle oturmakta, o yıllarca oturmuş, onun yabancısı değiller. Sizden de aynısını bekler, sırtınıza binecek yükü anlayamaz. Dahası erkekler bayanlar kadar ince düşünemez bu da ayrı bir gerçek. Şu an kendi evinizde, ilk aylarınızda geçireceğiniz romantik ve kaliteli anların bilincinde değil. Hal böyleyken ayrı eve çıkmak sadece masraf onun için, bir artısı yok, daha doğrusu hem artılarının farkında değil, hem de sizin için aynı evde olmanın getireceği eksilerin farkında değil. Kendini direkt sizin yerinize koyup, sizi anlamasını beklemeyin zaten, zor bir ihtimal, bu şekilde sonuca ulaşamayacaksınız. Siz farkındaysanız yeterli, bu evlilik sizin de evliliğiniz, siz mutsuz olduktan sonra kira vermişsiniz vermemişsiniz anlamı yok. İstek ve beklentilerinizi, tıpkı onun yaptığı gibi, net bir şekilde ortaya koyun ve taviz vermeyin.
Arkadaşımız benim konularımı bi okusun bence.Konu üstüne konu açtım kayınvalidem .ok iyi hiç birşeye karışmıyor diye.Burdakiler bana yapma etme dedi hiçbirini dinlemedim.B,de sonrada açtığım konuları görsün :) Belki biraz ibret alır
bana diyorkı kendi kendine kuruyorsun bizi herkesle kıyaslama şimdiden sorun çıkarma eğer söylediklerim gerçek olmazsa o zaman konuş diyor bende ozaman iş işten geçmiş olacak diyorum bu söylediğimide farklı yerlere çekiyor o kadar kötü yani durum ama asla taviz vermicem kesinlikle sonu ne olursa olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?