Eşin ailesiyle birlikte yaşamak

arkadaşım o konuları okuduğum için korkuyorum bn de ya zaten ama bn hata yapmıcam inşallah dinleyeceğim

Kesinlikle dinle inanki olmuyor yan...Çok çok da iyi olsalar olmuyo.Şimdi kendi evimin reisiyim :)) Okadar rahatımki çok şükür..İnanki burdaki arkadaşlarımız boş konuşmuyor.Herkesde birazda olsa tecrube var.Nişanlın ne dicek konuştunmu peki?

kavga ettiğimiz için konuşamıyoruz ama yarın konuşucam bu konuyu kesinlikle kabul edemeyeceğimi onn anlayabileceği bir dille açıklayacağım artıları eksileri hepsini güzelce açıklayacağım kabul eder diye düşünüyorum

Yani uzun lafın kısası, "sevgilime kendimi anlatayım, beni dinlesin anlasın, hak versin, lafıma gelsin" diye bir şey beklerseniz, affedersiniz ama çok beklersiniz. O kendi tarafından, kendi çıkarına göre bakmaya devam edecek. Zaten söz hakkınız olması için de haklı olup olmamanıza gerek yok, bu yuvayı kuran bireylerden birisi de sizsiniz, sizin kararınız nişanlınızınki kadar önemli. Eşlerden biri sürekli huzursuz olacaksa o evliliğin ne hayrı kalır? Dahası bir kere taviz verirseniz karşı tarafta sürekli bir beklenti oluşturacaksınız, her konuda ona güvenip, onun kararlarına göre davranmanızı bekleyecek. Allah kolaylık versin.

Son düzenleme:

senin konulara bende baktım :) hayat ne garip degılmı evleniyorum diye acmıssın konu evlenmııssın aynı evde yasamıssın cıkmıssn :)bende işallah cıkıcam kısmetse cıkamadım daha :)

Babanın da 1,5 sene sora kesin emekli olacağına da inanmıyorum ben öle söleyipte çalışmaya devam eden çok.

Valla 6 senedir berabrz 7 aydırrda evliyiz her yıl emekli oluyor kayınpederm ..:) Bende beraber oturdum 3 ay emekli olacaklarını bekleseydm ömrümü çürütürdüm herhalde :)

hayır kabul etmek zorunda zten bunu ama bn asla kabul etmem etmicem de kesinlikle kafamda soru işaretleri vardı ama hepsi kanyboldu her lafına vercek cevabım var artık merak etmeyin teşekkür ederim

senin konulara bende baktım :) hayat ne garip degılmı evleniyorum diye acmıssın konu evlenmııssın aynı evde yasamıssın cıkmıssn :)bende işallah cıkıcam kısmetse cıkamadım daha :)

Sorma ya 1 yıl içinde neler yaşamışım..Tecrube edindim ama inanki..Olmadı yani.Okadar iyi dedim aman karışmıyolar etmiyolar arkadaş gibi oluruz dedim hiç birşey dışardan göründüğü gibi olmuyor.Bu saatte tv izliyorum pc başındayım kahvemi içiyorum salonumda.Rahatım yani.İnş sende çıkarsın canım.1 odaya bile razıydım ben.Evin çok küçük şöle böle diyolar bilmiyolarki o küçücük evim bana saray geliyor:) İçinde sevgi var,huzur var,mutluluk var...Sen ne kadar zamandır oturuyorsun ?

Güzel bi dille anlatmaya çalış..Rahat oluruz,beraber yemek yaparız,istediğimiz gibi dolaşırız vs vs.Benim eşim ailesiyle beraber oturmyı çok istedi başta ayrılmaya bile kalktı benden.Şimdi diyorki ben zaten baştan beri ev ev üstüne olmaz diyodum diyor.Gelde delirme :))) Düşün yani ayrılma derecesine kadar geldkk.Umarım nişanlında isterde sende rahatlarsınız.

Şuanda yaşadığınız kaygıları ya da hayallerinizin erteleniş düşüncesini bir erkeğe aktarabilmek çok zor,imkansız değil ama zor.

Kadın gözüyle göremeyecek muhtemelen.

Evliliğin özellikle ilk bir yılının çiftler için ne kadar önemli olduğunu umursamayacak.

Sizin belkide öğlene kadar uyuyup,bana kahvaltı hazırlamanı istiyorum talebiniz çocukca gelecek.

Seninle aşkımızı sadece tek bir odada mı kısıtlayacağız deseniz bu mu yani diyecek?

Ailen ile aramız çok iyi,onları çok seviyorum ve onlarında beni sevdiğini biliyorum ama insanlar aynı evde anne babası,kardeşleri ile tartışıyorlar;insanın eşinin ailesi ile yaşayabileceği bu tarz bir tartışmaya davetiye çıkarmaktır aynı evde yaşamak deseniz '' senaryo yazıyorsun '' diyecek...

Kısacası sizin gözünüzle göremeyecek çünkü o zaten şuanda da ailesi ile yaşıyor aynı düzen devam ederken ohhh birde sevdiği kadın gelmiş olacak yanına , ne ala değil mi??

Ona zaten evliliğe,şuana kadar yaşadığınız düzenden çıkıp yeni bir düzene ayak uydurmaya çalışmaya,kendisine alışmaya ve mükemmel bir evlilik yaşamak için elinizden geleni yapma çabanıza olumsuz etkileri olacağını söyleseniz...Bilemiyorum bakış açısını tabii!

Ben bana bunu eskaza teklif etse de ben hayır dediğimde ısrarcı olan birine,benim hayallerimi ve planlarımı hiçe sayan birine evlilik için güvenemezdim zaten.Sonuç olarak nişanlılık dönemi zaten birbirinizi tanıdığız dönem.Eğer o bunları hiçe sayıp ille de ailem diyorsa o sizin için uygun biri değildir;yok tam aksinde ise onun ailesi ile mutlu mesut yaşama hayallerine siz hayır diyorsanız sizde ona uygun değilsinizdir.

Pek tabiki kabul etmemelisiniz.. Hayır bu erkekleri anlamıyorum nası oluyorda çiftlerin vereceği kararı tek başına alabiliyor bu ataerkillik ne zaman sona erecek acaba çok merak ediyorum!! hadi maddi durum olmaz anlaşılır bir durumdurda.. varsa ve yine sizin adınıza karar verebiliyorsa felaket tellalığı yapmak huyum değildir ama o evlilik sorunla başladı sorunlarla devam eder.

Burada evli arkadaslarımızın bu konulardan ne kadar muzdarip olduğu aşikardır... İbret-i alemlik haller var.. umarım herşey iyi olur sizin için.

sizde çekmiş gibisiniz bu durumdan bnde en az enkazla bu durumdan çıkmayı planlıyorum güzelce anlattıktan sonra bir sorun çıkarmayacağından eminim çıkartırsada ilişkiyi tekrar gözden geçirme taraftarıyım sanırım ama bir denemek istiyorum bakalım ne diyecek

Yok hiç bu ve benzeri bir sorun yaşamadım ama erkekler ve kadınların olaylara bakış açısının çok farklı olduğunu biliyorum.

Umarım ısrarcı olmaz.

Ya da sizin dediğinizi kabul edip,bunu her olayda ısıtıp ısıtıp önünüze getirmez ileride.

Ne kadar mükemmel olsalar da aynı evde yaşayınca işler değişir bunu herkes tahmin edebilir bence. Sözlünüzü ikna edin derim..

kayınvalideyle aynı evde sakın oturmayın,
ayrı çıkınca bile oğlumun evi lafını bastıra bastıra dile getirir bu kayınvalideler,
aynı evde düşünemiyorum...

sizin anne babanız yokmu ? grekirse ailem istemiyor deyip ailenizle muhatap edin..size sözü geçer tribini atarda babanız karşınıza alsa benim kızım biriciktir üzülmesine izinvermem damat deyip çatsın gerekirse..sen ev tutmazsan ben tutarım desin!ben erkek arkadaşımın evine oturmaya gidiorum şeker gibi insanlar ama yemek yenir herkes tabağını kaldırır,bi köşeye çekilir öle gelin gibi bulaşık falanda yıkayamam şimdiden sora nasılsa üstüme kalıcak :) birde aynı evde oturduğumuzu düşündümde mecbur üstüme kalıcak,hergün hizmetçi gibi bulaşık çay kahve faslı!hep saygılı ol hele birde tek tv varsa allah cinnet geçirmelik evde kaç kafa varsa okadar kanal gezilirde bi senin isteiğin olsa trip atılır,aile dayanışması!ben olsam benim ailemle yaşayalım derdim hahaha ki ailemin eşyalarında düzeninde oturma fkri beni bile basıyorken,başkasının evinde oturma fikri hepten uzak..allah mecbur kalanlara sabır versin erdemli insan işi,sen şansını dene elinden geleni yap ama gerçekten söz veriyor ve tutucaksa ,mecbursanız yapacak birşey yok,devir geçim ve tutumluluk devri..bir sene diyorsa yaşarsın yaşadıkların yanına tecrübe olur,allah bazen insanları öyle şeylerle sınıyor ki asla asla dememek gerekiyor,allah yardımcınız olsun!

Canım ben de kk'ya gelmeden önce bu konularda çok pozitiftim ama eşin ailesiyle aynı evde hatta aynı apartmanda yaşayan arkadaşların hikayelerini okuyunca bu durumun ne kadar riskli olduğunu gördüm.
Artık %100 yapma diyebilirim. Bir de tek kv değil ki mesele. Evde kayınpeder de olacak. Kendi babanla bile bekarken bir yaştan sonra aynı evde rahat edemiyorsun şimdi düşün ki eşinin babası bile olsa ev halini tanımadığın bilmediğin kaç yaşında bir adamla aynı evde olacaksın. Çok küçük şeyler gibi geliyor ama değil aslında. Ben öğrenciyim ev arkadaşımın erkek arkadaşı geldiğinde dahi çok acil değilse mesela banyoya girmeyi erteliyorum. Benim de arkadaşım, insan olarak hiç problemim yok ama evde eşin dışında bir erkek olması giyim, oturma kalkma gibi konularda hep sıkıntıdır. Mesela düşün duştan çıktın kış günü odanda giyinmek belki kremini sürmek istiyorsun ama evde kp olduğu için banyoda alelacele giyinmek zorundasın. Ya da ortak arkadaşlarınız gelip gitmek isteyecek rahatça kafanıza göre oturamayacaksınız. Belki bunlar küçük şeyler gibi görünüyor ama gerçekten bir süre sonra batmaya başlar.

Neden mecbur kabul ettin?
Elbette ki böyle bir şeyi kabul etmemelisin...
Ben nişanlımın ailesiyle yaşama fikrine uzak olmasam bile inadımdan kabul etmezdim...
Ne münasebetle senin fikrini almadan böyle bir şeye karar verebiliyor?
Asla kabul etme...
Öğrensin ortak verilmesi kararların tek başına verilemeyeceğini..

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle şeyleri sözlenmeden önce konuşulmuyor mu :44: en azından kendi aranızda

Çizgileriniz net olsun, istemiyorsanız söyleyin ve uygulayın.. Gerekirse kiraya çıkın..

İstemediğin şeyi nasıl kabul etmek zorunda kalıyorsun anlamış değilim.

Neden hep erkeklerin dediğine tamam denir onu da anlamış değilim.

O sana seçenek sunmadan önce sen ona seçenek sun o tamam demek zorunda kalsın.

Çok kızıyorum ya, hem evlenmek istiyorlar, hemde iş ciddiye binince insanları zora sokuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…