Madem hayat görüşleriniz farklı, nasıl rahat edeceksiniz ki yanlarında?
Ben çok merak ediyorum evlenmek demek sorumluluk demek zaten, ayrı eve çıkamayacaksanız ne mantığı kalıyor ki bu işin?
1 sene deniyor, 2 sene deniyor ama yılların geçtiği oluyor alışılmış rahatlıktan, ailesi size alışacak, eşin olacak kişi sorumluluğu tek başına almamaya alışacak belki?
Benim yengemle dayım severek değil aileleri istediği, uygun gördüğü için evlenmişler. Babası yengeme çok düşkün olduğundan (komşuyuz bu arada yengemin ailesiyle) üst katı tadilat yapın birlikte oturun demiş babası, ev dubleks ama yemekler bir yeniyor mesela, ki bizim anne tarafı kalabalık 9 kardeşler birbirlerine, anne ve babalarına çok düşkünler, hemen hemen yakın oturuyoruz hepsiyle, e bir gidiyoruz hurra çoluk çocuk bilmem kaç kişi, yengem bunaldı ayrı eve çıkmak istedi kaç kez evi terketti, bir ton sorun yaşandı ama her seferinde geri gelmek zorunda kaldı, neden mi? Çünkü dayım sorumsuzluğa alıştı, hadi maaşı az ama sonuna kadar elini taşın altına koyabilirdi, yengem de çalışırdı geçinebilirlerdi bence, iki çocuğu var biri lise, biri ortaokul öğrencisi dedemlerle birlikte yaşıyorlar ekmek elden su gölden, aldığı paranın çoğunu kendisi yiyor, bir de çocuklarının masrafını karşılarsa işte, elektirik, su, yakıt düşündüğü yok, mutfak masrafı aylık sadece 700-800 civarında onun da dedem karşılıyor. Bazen cebinde çay parasının kalmadığı oluyor. Dayımın umurunda mı sanki? Senin eşin olacak kişi böyle sorumsuz olmayabilir, ama kesinlikle evliliğin ne demek olduğunu anlayamayacaksınız orası ortada, çok iyi düşün derim..

[/QUOTE
guya anne babasi da istemezmis birlikte oturmayi .bunlari kendilerinden de duydum .biz evlenirsek eger onlar koyde ev yapip gitmeyi dusunuyorlar .yani o kadar kucuk ayrinti var ki isin icinde.yazinizin su kalabalik olma tarafi ilgimi cekti .sureklu kuzenlerle ic iceler ..zaten ayni apartmanda kaliyor iki amcasi ve kendi ablasi evlendi o da ayni apartmanda. yan tarftaysa dayisi gil.biraz ileride halasi.
yani surekli misafir gelir eve biri gider biri gelir.sorumluluk hic almadi yazimin basinda sordum zaten ailesiyle yasayan erkekler sorumluluk alabilir mi diye ama cvplar olumsuz sanirim.