Eşin annesi ile sınır

Yukka-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2021
709
1.516
33
32
Merhaba kadınlar kulübünün güzel kadınları. İnsan ilişkilerimde ya hep ya hiç bakış açısına sahibim. Genel anlamda kıymet verdiğim kişilerin olumsuz durumlarında araya soğukluk girmesine vesile olurum ve iletişimi de zamanla tamamen kesmiş olurum. Eşimin ailesi ile daha doğrusu sadece annesi ile ne yapacağımı bilemiyorum. Ona karşı arada eşim olduğu için ipleri tamamen koparamıyorum ama koparmak istiyorum. Eşimin annesi iki farklı yüze sahip. Yüzünüze karşı çok tatlı dille konuşur, arkanızdan kötü konuşur. Bana karşı da böyle olduğunu öğrendim. Benimle konuşurken ay ben seni çok seviyorum canım kızım diyor ama arkamdan hakarete varan sözler söyleyebiliyor. Sadece benimle ilgili değil anne ve babam hakkında da böyle yapıyor. Ayrıca takıntılı bir kadın, bir konuya takıldığında uzun zaman unutmuyor ve aynı konuyu ısıtıp ısıtıp önünüze getiriyor. Kendisine bir dur artık diyen yok, kendi ailesi de biliyor huyunu, suyunu artık öyle kabullenmişler. Sizler kayınvalide ile iletişiminizi veya ilişkinizi nasıl sınırlıyorsunuz? Kayınvalidesi ile hiç görüşmeyen ve konuşmayanlar bu durum evliliğinize zarar veriyor mu ?
İş sebebiyle yorumlarınıza hemen dönemeyebilirim ama mutlaka tek tek okuyacağım. Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler

Eşiniz ne yapıyor bu durumlarda o önemli
annesine haddini bildiriyorsa sıkıntı yok
hakarete varan cümleleri kanıtlayıp görüşmeyebilirsiniz eşiniz de kabul etmeli
annem böyle napayım idare et diyorsa sıkıntı

Bende Malesef ikili ilişkilerde ya hep ya hiççiyim ortam yok keşke olsa mesafe de koyamıyorum ama yaptıkları davranışlardan soğuyunca hemen kesmek istiyprum ilişkiyi soğukluk kesin girdiriyorum benşm kv ile aram iyiydi bende çok samimiyet gösterdiğimi düşünüyorum sonrasında baktım haketmiyorlar azalttım allahtan aynı şehirde değiliz o yüzden çok sık görüşmüyoruz eşimde ara sor demiyor bende arayıp sormuyorum ararlarsa konuşuyorum o kadar

Görüşmeyi kesmektense bayramlarda özel günlerde görüşün sadece hem eşinizde arada kalmış olmaz.

Benimki de mesela gülerken şakayla laf sokmayı sever. Meraklıdır kocamla özel konuşurken bile ne olmuş gibi tepkiler verir. Bayram tatiline nereye gideceğimize bile karışmaya kalkar. Ben cevap vermem yokmuş gibi davranırım. Eğer çok canımı sıktıysa ağzının payın veririm. Sınırımı anında çizerim. Eşim de hak verir bana ona uygun davranır. Sizin eşiniz de böyleyse kendi tavrınızı çok net koyun geçin derim. Allah sabır versin.

Ben ise sizin tersinize ya hep ya hiçten ziyade dengeye inanırım. İlişkiler ve insanlar siyah beyaz değildir gridir. Siyaha yakın gride mi beyaza yakın gride mi duracağınız size kalmış.

Öncelikle arkadan edilen lafları size kim taşıyor?

Kendisine dur diyen yoksa dur diyen siz olacaksınız. Benim eşime söylediğim şey şu: senin anan idare edersin ama benim anam değil ben idare etmek zorunda değilim

Zamanında susup yuttugum seyler oldu yuttugum icin de bunun acısıni hep eşimden cıkariyordum kavga ediyorduk en ufak sebepten senin annen öyle senin annen bunu dedi vs.Şimdi ise görüşmüyoruz fazla ayda bir belki onda da nasılsin iyi misinden öteye gitmiyor eşimle bir sorunum da yok ha arada kötülüyor beni eşime cocuguma ama duymuyorum eğer hala onunla ilestisimde olsam sürekli konussam onunla da kavga ederim eşimle de konusmayınca evlilikte de sorun olmuyor.Eşim bile siz böyle daha iyisiniz barısmamanız hayrınıza diyor.

Merhaba kadınlar kulübünün güzel kadınları. İnsan ilişkilerimde ya hep ya hiç bakış açısına sahibim. Genel anlamda kıymet verdiğim kişilerin olumsuz durumlarında araya soğukluk girmesine vesile olurum ve iletişimi de zamanla tamamen kesmiş olurum. Eşimin ailesi ile daha doğrusu sadece annesi ile ne yapacağımı bilemiyorum. Ona karşı arada eşim olduğu için ipleri tamamen koparamıyorum ama koparmak istiyorum. Eşimin annesi iki farklı yüze sahip. Yüzünüze karşı çok tatlı dille konuşur, arkanızdan kötü konuşur. Bana karşı da böyle olduğunu öğrendim. Benimle konuşurken ay ben seni çok seviyorum canım kızım diyor ama arkamdan hakarete varan sözler söyleyebiliyor. Sadece benimle ilgili değil anne ve babam hakkında da böyle yapıyor. Ayrıca takıntılı bir kadın, bir konuya takıldığında uzun zaman unutmuyor ve aynı konuyu ısıtıp ısıtıp önünüze getiriyor. Kendisine bir dur artık diyen yok, kendi ailesi de biliyor huyunu, suyunu artık öyle kabullenmişler. Sizler kayınvalide ile iletişiminizi veya ilişkinizi nasıl sınırlıyorsunuz? Kayınvalidesi ile hiç görüşmeyen ve konuşmayanlar bu durum evliliğinize zarar veriyor mu ?
İş sebebiyle yorumlarınıza hemen dönemeyebilirim ama mutlaka tek tek okuyacağım. Cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler
Size laf taşıyanı silin görüşmeleri azaltın yeter doğru söylediğine nasıl emin oldunuz gözümle görmediğim kulagımla işitmedigim hiç birşeye inanamam
Diyelim doğru sorun anne ben aramızda sorun olmadığını biliyordum ama başkaları böyle düşünmeme engel oldu diyin

Eğer mesafeli gorusebileceksen tavsiyem budur. Ben artık hiç görüşmüyorum. Bu zor olan yol ama başka yol kalmamıştı. Çünkü küslük, mesafe, konuşma yaramadı. Bir de hazmedegim büyük bir olay oldu. Görüşme öncesi sonrası 2 hafta eskiler geliyordu aklıma. Kurtuldum. Ama bazı tipler o mesafeden anlayıp tavrını duzeltebiliyor. Biraz mesafe koyup gerçek yüzünü gorun.

16 yıllık evliliğimde, en çok kayınvalidem yüzünden problem yaşadım. Şeytanın tekidir kendisi. Kayınpeder de öyledir bulmuşlar birbirlerini. Eşimi her aradığında doldurmuş.
Allahtan bulur belasını inşaallah.
En son bekar oğluna nişan yaptı. Orda çıktı ak koyun kara koyun ortaya sinir katsayım arşa çıktı. Öpmeyi bırak suratına bakmadım evime gelirken.
Ben çoktan silerdim onları da sürekli eşimin hatırı dedim evde huzursuzluk olmasın dedim. Bu saatten sonra isimlerini geçirmiyorum evimde.
Çıkabilecek huzursuzluklardanda çekinmiyorum artık. Ben yeterince sabrettim.

16 yıllık evliliğimde, en çok kayınvalidem yüzünden problem yaşadım. Şeytanın tekidir kendisi. Kayınpeder de öyledir bulmuşlar birbirlerini. Eşimi her aradığında doldurmuş.
Allahtan bulur belasını inşaallah.
En son bekar oğluna nişan yaptı. Orda çıktı ak koyun kara koyun ortaya sinir katsayım arşa çıktı. Öpmeyi bırak suratına bakmadım evime gelirken.
Ben çoktan silerdim onları da sürekli eşimin hatırı dedim evde huzursuzluk olmasın dedim. Bu saatten sonra isimlerini geçirmiyorum evimde.
Çıkabilecek huzursuzluklardanda çekinmiyorum artık. Ben yeterince sabrettim.
Eş hatrı diye diye zaten hastalık sahibi olduk.

Benim kaynana da haddini bilmez birisi, aynı sizinki gibi yüzüme melek arkamdan şeytandı. Kızımda gelişim geriliği var, o yüzden eşle konuşmaya başladık, mesafeliyiz hala. Kaynana bana küsmüş, ne evime gelsin ne de ben giderim demiş. Bence ne güzel yöntem bu. Kaynanasıyla hiç görüşmeyenler ya da çok az görüşenler daha mutlular.

Benim kaynana da haddini bilmez birisi, aynı sizinki gibi yüzüme melek arkamdan şeytandı. Kızımda gelişim geriliği var, o yüzden eşle konuşmaya başladık, mesafeliyiz hala. Kaynana bana küsmüş, ne evime gelsin ne de ben giderim demiş. Bence ne güzel yöntem bu. Kaynanasıyla hiç görüşmeyenler ya da çok az görüşenler daha mutlular.
Bencede. Ben 1 sene olacak görüşmeleri azalttım. Hatta bayramdan bayrama indirdim.Aramıyorum sormuyorum.Şuan kafam kat be kat daha rahat.Gün içinde aklıma bile gelmiyorlar. Eşim eskiden oradan bana benden oraya haber götürürdü. Onu da yapmıyor artık.Bence eş tarafı ile çok görüşmek sorundan başka birşey getirmiyor.

Hiç görüsmüyorum hiç konuşmuyorum iletisim sıfir. Etkiliyormu evliligi çok fazla ama umurumda değil.

Herkese teşekkür ederim cevapları icin. Arkamdan konuştuğunu kendim duydum bir ortamda, o an yüzleşmeye cesaret edemedim. Birisi laf taşımadi yani. Mesafeli olmak ve yeri geldiğinde yüzüne vurmak en iyisi belli ki. Teşekkürler

Back
X