• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin memleketinde yaşamak istemiyorum

cemre2570

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2019
53
10
8
33
İyi günler. Eşimle ikimiz farklı memleketteniz. İkimiz de tayinciyimiz. İkimizin de memleketine 6 saatlik uzaklikta farkli sehirde yasiyoruz. Evlenmeden önce ikimizin memleketine yakin bir sehirde yasamak istedigimi soyledim. Esimde ikimizde gurbette olacagimiza once bnm memleketi yazalim sonra seninkine yazalim en azindan tatiller ikiye bolunmez tamamen yalnizlik olmaz deyip mantikli seyler soylemisti. Bana da olur gibi gelmisti. Evlendik 2 yil oldu. Cok sey degisti. Ben tek cocugum. Ailemin akraba iliskileri kopuk. Annem ameliyat oldu. Annemi ameliyatli haliyle yasadigim sehre getirdim kendi toparlayasiya kadar baktim. Memlekete geri gittigimde teyzemin kizindan yardim istedim. Psikolojik olarak cöktum vicdan azabi hissettim hep. 2 hafta önce babaannemi kaybettim. Babaannemle ayni evde buyudum beraber yasiyorduk. Son aninda yaninda degildim cenazesine katilamadim. Özellikle babaannemin ölumundwn sonra artik ailemin yaninda yasamak istedigimi ya da en azindan 1 bucuk saatlik uzaklikta sehir var tayin kolay cikiyor orada yasamak istiyorum. Esimin memleketine ise 3 saatlik sehir. Esim ise israrla kendi memleketi diyor. 4 kardesler. Esimin memleketi bize 5 saat. Ve evlendikten sonra esimin aile yapisinin cok farkli oldugunu ogrendim. Cok birbirine baglilar kalabalik aileler. Ve birbirlerine surekli mudahale ediyorlar. Ataerkil yapilari var. Kultur farki var aramizda. Eltim surekli kendi ile kiyaslama ve laf sokma derdinde tatillerde gordugum halde. Kaynanam da baskin mudahaleci biri. Esime yapilanlari anlattigimda hep karsi tarafi savunuyor. Ve esimle cok sorunlarimiz vardi yeni yeni aile terapileri ile asmaya calisiyoruz. Esime ben cok taviz vermisim. Esimden siddet girdum burada konu acmistim hatta bosanma noktadina geldik. Yeni terapilerle normalesmeye basladik. Tayin zamani geldi aksam aglama krizine girdim. Kizacaksiniz haklisinoz biliyirum nisanliyken kabul etmeseydin diye haklisinoz. O zamanki aklimla simdiki aklum bir degildi. O zaman yasamadan her seyi demek kolaydi. Simdi esimin aile yapisi bnm ailemin yalniz olmasi yaslanmalari beni yoruyor. Ben esime illa bnm memlekette yasayalim demiyorum. Cunku mutsuz olacak bizimkiler kopuk aile yapilarimiz farkli uzulecek. Orta sehirde yasayalim diyorum.ben bunu derken onun bencillik yapip kendi memleketi diye tutturmadi yoruyor beni. Bu evliligi kurtarmak icin cok yoruldum. Asla siddeti affetmem dedim affettim. Kendi ellerimle aile terapisine goturdum tam her sey duzeliyor derken memleket cikti. Memleketinde ailesine mesafesine koyacagina bilsem beni kpruyacagina bilsem hadi deneyelim diuecegim. Ama yapmaz onlar saka yapan olur ben alingan yanlis anlayan. Sureklu akraba ziyareti birbirine gitmeler. Ben bayramlarda bile kendi yalnizligimi hissediyorum. Napabilirim. Nasil ikna edebilirim. Lutfen beni kinamayin zamaninda siddet gordugu adam icin niye ugrasiyor halen demeyin.

Ben başlığa bakarak gelmiştim :)

Haklısın canım çok zor sıkı fıkı ailede yaşamak ne gelme demekten anlıyor bazısı ne de halden anlıyor

Senin önce eşini ikna etmen lazım sanırım eşini önce arkana alman lazım senden yana olması lazim

Yoksa her gidelim yada onlar gelecek dendiğinde eşinle ters düşebilirsiniz bu konularda :/

Dediğin gibi aile ilişkisi varsa ve onları savunuyorsa taşınınca orada rezil olursun bosanmamissin bu sefer kesin bosanirsin ortak şehir varsa varım restini çekmen lazim bu şartlarda bile sorununuz var iyi düşünün ikna edin edebilirseniz, evlilikte sorun olunca özellikle şiddet olunca kurtaran kadın olursa erkeğin gözünde o kadının gram değeri kalmıyor Allah yardımcınız olsun inşallah

Baştan sakat bir evlilik.
Size eli kalkmış bir adamla nasıl sağlıklı evlilik yürütülür ki?:KK35:
Fazla fedakarlık fazla vefasızlık getirir.
Neden bu dayakçı insan (!) Ile evlendiniz?
Illa öfke atakları çıkmıştır öncesinde.
Hiç fark etmediniz mi?

Size tek tavsiyem çocuk yapmayın.
Olabildiğince erteleyin.

Sizi eşinizden kim koruyacak peki?

Evlendiğinizden beri şiddet görüyormuşsunuz, bu yaşadığınız şey evlilik değil ve dolayısıyla kurtulacak birşey de yok.

Kendi canınız bu kadar mı kıymetsiz, hayret ediyor insan. Hala memleket, tayin diyorsunuz.

Diyorsunuz ki siddet yanlisi ailesini düşünen beni düşünmeyen hatta sevmeyen bir adam var duzelmiyor ben de bırakmak istemiyorum. Aslında siz biraksaniz o da sizi bırakacak neden bu israr? Nisanliyken kabul ettiniz diye mecbur musunuz uygulamaya. O zaman bile önce benim memleketim demiş. Yapacak birşey yok ki mahkum hayatını devam ettirin ve giderseniz cok daha kotu olacağını bilin

Resti çekeceksiniz. Kabul ediyorsa ne ala. Kabul etmiyorsa da bitireceksiniz. Herşey onun istediği gibi olmaz maalesef.

Adamın da uyguladığı şiddetten ve boşanma aşamasına gelmesinden yana da pişmanlığı yok sanırım. Hala bu böyle olsun diye diretiyor.

Iyi gunler 27 yasinda 15 aylik evli bir bayanim. Esimde bende universite mezunuyuz. Ailemin istemedigi bir evlilik yaptim. Esimle kultur farki ve asiri karakter olarak zitiz. Esim tatar turku kultur farki sorun olmaz diye dusundum. Ama evlenince fark ettim cok farkli seyler var.ben asiri duygusal panik bir insanken esim ise rahat asiri rahat mantiksal biri. Evlendigimiz ilk haftadan beri kavgalar bitmedi. Surekli siddet goruyorum. Ilk zamanlar siddeti ofke aninda ya da ben bagirinca yapip asiri pisman oldigunu belirtiyordu. Simdi ise ben sakin olsamda cok rahat vurabilior. Eski pismanligida yok. Isim kotusu artik bende ona vurup cok rahat hakaret edebiliyorum. Boguluyorum cunku. Kirildigimda uzuldugumde sessizce kenara cekildigimde kavga etmeyelim diye sustukca beni sucluyor yapici degil yikici oldugumu soyluyor. Olayi olay aninda cozdurtmeye calusiyor ve devaminda hakaret siddet geliyor.1 kere siddetten bikip ailemin yanina gittim farkli sehire. Pesimden geldi defarca ozurler yeminler etti yapmayacagina aile uzmanina gidecegine sozler verfi.ama degisen bir sey yok. Uzman destegini tek ben aliyorum.gene siddet. Annem buraya geldiginde haksiz olarak esimin ailesine birsey dedi. Annemle bana etmedigi hakareti birakmadi.sonra ozur dileyip pusman oldugunu soyledi ama kalpler kirildi.en son kavgamizda talak haklarini vermeye kalkti. Sirf soyleyip bizi ucuruma suruklemesin diye onu evden zor cikardim. Sonra evi birakip gittim. Bu sefer yaptigi cok agrima gittigi icin. Bundada eve gelmessen senin talaklarini veririm diye gene tehtid etti. Eve gelincede vurmaya basladi .bir yerden sonrada ben ona vuruyorum. Sonra ozurler dilio ama gonlum sogumuyo.bir haftadir kendi ic dunyami dinlemeye calisiom. Onada izin vermiyor. Aksam gene geldi kavga etti benimle. Madem ayrilmadik uzatma evlilige zarar veriyorsun. Gene beraber uyuyacagiz muhabbet edecegiz susma soguk davranma. Bu evlilige zarar veriyor dedi. Isine gelmeyen birsry duydugunda sacimi cekti. Yoruldum. Duzelir mi bu evlilik. Bir seyler soyleyin. Iyi degilim. Napabilirim. Bosanmaktan baska care var mi.

Tüm bunlara rağmen boşanmadığınıza göre eşinize itaat edin.
Lütfen bu berbat evliliğe çocuk yapmayın.

Esinin ailesinin memleketine gidersen zaten bosanacaksin, bari yol yakinken bosanmayi goze alarak resti cek. Bu arada cok klise ama cok yerinde bir soz: " sakin cocuk yapma". Bir de esine siddet gostermenin pismanligini yasayan bir es goremedim ben, hala dedigim dedik caldigim duduk modunda.

Eşinizin ailesi zaten kalabalıkmış ama anladığım kadarıyla sizin aileniz yalnız gibi. Buna rağmen çok bencilce düşünüyor eşiniz. Onunki aile ise sizinki de aile. Benim kendi ailem de eşimin ailesi de aynı şehirdeydik. Açıkçası tartışmaların çoğu aile bireyleri yüzünden çıkardı. Dediğiniz gibi eşim hep ailesini savunurdu. Bariz hatalarında bile onları aklayacak bir yol bir bahane bulurdu. Asla benim sitemlerime kulak asmazdı. Artık kendimi anlatamamaktan psikolojim çok kısa sürede harap olmuştu. Tabi tam tersi ailelerde var gelinlerini el üstünde tutan onları siz tanıyorsunuz gidince neler bekliyor sizi daha iyi bilirsiniz. Biz gelinimizi el üstünde tutarız mesela hep iyiki varsınız der ne zaman dara düşseler bizi bulurlar yanlarında. Ama genel olarak şuna inanıyorum artık sanki erkekler eşini gerçekten ailesi gibi görmüyor kan bağı hep daha önde. Bir tek siz üzülünce anne ve babanin canı yanıyor. Sizi döverken içi acımayan birisi için ileride ailenizi yanliz bıraktığınız için ağır vicdan azabı duyacaksınız belkide bilemiyorum . Karar sizin.

Zaten sıkıntılı sorunlu bir evlilik, şiddet görüp affetmişsiniz. O kısımlara ne diyeceğimi bilmiyorum.

Esimde ikimizde gurbette olacagimiza once bnm memleketi yazalim sonra seninkine yazalim en azindan tatiller ikiye bolunmez tamamen yalnizlik olmaz deyip mantikli seyler soylemisti.

böyle yazmışsınız. Bu sıralamayı tersine çevirmeyi teklif edin. Önce sizin memleketiniz sonra onunki olsun o zaman. Ne fark ediyor? Kabul edecek mi bakalım.

Back
X