İyi günler. Eşimle ikimiz farklı memleketteniz. İkimiz de tayinciyimiz. İkimizin de memleketine 6 saatlik uzaklikta farkli sehirde yasiyoruz. Evlenmeden önce ikimizin memleketine yakin bir sehirde yasamak istedigimi soyledim. Esimde ikimizde gurbette olacagimiza once bnm memleketi yazalim sonra seninkine yazalim en azindan tatiller ikiye bolunmez tamamen yalnizlik olmaz deyip mantikli seyler soylemisti. Bana da olur gibi gelmisti. Evlendik 2 yil oldu. Cok sey degisti. Ben tek cocugum. Ailemin akraba iliskileri kopuk. Annem ameliyat oldu. Annemi ameliyatli haliyle yasadigim sehre getirdim kendi toparlayasiya kadar baktim. Memlekete geri gittigimde teyzemin kizindan yardim istedim. Psikolojik olarak cöktum vicdan azabi hissettim hep. 2 hafta önce babaannemi kaybettim. Babaannemle ayni evde buyudum beraber yasiyorduk. Son aninda yaninda degildim cenazesine katilamadim. Özellikle babaannemin ölumundwn sonra artik ailemin yaninda yasamak istedigimi ya da en azindan 1 bucuk saatlik uzaklikta sehir var tayin kolay cikiyor orada yasamak istiyorum. Esimin memleketine ise 3 saatlik sehir. Esim ise israrla kendi memleketi diyor. 4 kardesler. Esimin memleketi bize 5 saat. Ve evlendikten sonra esimin aile yapisinin cok farkli oldugunu ogrendim. Cok birbirine baglilar kalabalik aileler. Ve birbirlerine surekli mudahale ediyorlar. Ataerkil yapilari var. Kultur farki var aramizda. Eltim surekli kendi ile kiyaslama ve laf sokma derdinde tatillerde gordugum halde. Kaynanam da baskin mudahaleci biri. Esime yapilanlari anlattigimda hep karsi tarafi savunuyor. Ve esimle cok sorunlarimiz vardi yeni yeni aile terapileri ile asmaya calisiyoruz. Esime ben cok taviz vermisim. Esimden siddet girdum burada konu acmistim hatta bosanma noktadina geldik. Yeni terapilerle normalesmeye basladik. Tayin zamani geldi aksam aglama krizine girdim. Kizacaksiniz haklisinoz biliyirum nisanliyken kabul etmeseydin diye haklisinoz. O zamanki aklimla simdiki aklum bir degildi. O zaman yasamadan her seyi demek kolaydi. Simdi esimin aile yapisi bnm ailemin yalniz olmasi yaslanmalari beni yoruyor. Ben esime illa bnm memlekette yasayalim demiyorum. Cunku mutsuz olacak bizimkiler kopuk aile yapilarimiz farkli uzulecek. Orta sehirde yasayalim diyorum.ben bunu derken onun bencillik yapip kendi memleketi diye tutturmadi yoruyor beni. Bu evliligi kurtarmak icin cok yoruldum. Asla siddeti affetmem dedim affettim. Kendi ellerimle aile terapisine goturdum tam her sey duzeliyor derken memleket cikti. Memleketinde ailesine mesafesine koyacagina bilsem beni kpruyacagina bilsem hadi deneyelim diuecegim. Ama yapmaz onlar saka yapan olur ben alingan yanlis anlayan. Sureklu akraba ziyareti birbirine gitmeler. Ben bayramlarda bile kendi yalnizligimi hissediyorum. Napabilirim. Nasil ikna edebilirim. Lutfen beni kinamayin zamaninda siddet gordugu adam icin niye ugrasiyor halen demeyin.