Eşin memleketinde yaşamak istemiyorum

Almışlarda zaten :)))
Ben konu sahibinin duymak istediklerini söyledim
Ki biliyorum bizi dinlemeyecek
Bazı kararlar zamanında alınmalı ama konu sahibinin gözünün önüne perde inmiş. Böyle bir hayatı kendine layık görüyorsa yapacak bir şey yok.

Bazı kararlar zamanında alınmalı ama konu sahibinin gözünün önüne perde inmiş. Böyle bir hayatı kendine layık görüyorsa yapacak bir şey yok.
Aynen öyle
Ben böyle kadınlara çok kızıyorum
Şimdi ülkede çok aciz çaresiz kadın var gerek maddi gerek manevi
Böyle kadınların bahanelerini acizliklerini anlıyorum ama
Konu sahibi gibi herşeyle kendi kararlarını verebilecek kadınları eğer tercih ediyorlarsa layik görüyor hiç yapıcı bir yorum yapmak için kendini yormaya değmez diyorum
Diyorum ya böylelerine hiç acımıyorum inanki

Şiddet gördükten sonra diğer saydığınız faktörlerin hiçbir önemi kalmıyor. Tartışılacak, masaya yatırılacak, düzeltilecek bir şey yok maalesef.

Şiddet görmüşsünüz ve “zamanında şiddet gördüğü adam için neden uğraşıyorsun?” şeklindeki doğal sorunun sorulmasını istemeden yol gösterilmesini istiyorsunuz. Hoşunuza gitmiyor biliyorum ama bu konuda farklı bir cevap verilemez! Hemcinsleriniz olarak bizden şiddeti görmezden gelinecek, üstü kapatılacak bir unsur olarak kabul etmemizi bekleyemezsiniz.

Tayin konusu devede kulak şu anda ve emin olun kimse buna yoğunlaşmıyor. O araya gizlediğiniz “şiddet gördüm affettim.” cümlesi zurnanın zırt dediği yer.

Mesleğiniz elinizde ve aileniz arkanızdayken soruyorum: Size şiddet uygulayan bir adam için neden uğraşıyorsunuz? Sizce bu ısrarınız sağlıklı mı?

İyi günler. Eşimle ikimiz farklı memleketteniz. İkimiz de tayinciyimiz. İkimizin de memleketine 6 saatlik uzaklikta farkli sehirde yasiyoruz. Evlenmeden önce ikimizin memleketine yakin bir sehirde yasamak istedigimi soyledim. Esimde ikimizde gurbette olacagimiza once bnm memleketi yazalim sonra seninkine yazalim en azindan tatiller ikiye bolunmez tamamen yalnizlik olmaz deyip mantikli seyler soylemisti. Bana da olur gibi gelmisti. Evlendik 2 yil oldu. Cok sey degisti. Ben tek cocugum. Ailemin akraba iliskileri kopuk. Annem ameliyat oldu. Annemi ameliyatli haliyle yasadigim sehre getirdim kendi toparlayasiya kadar baktim. Memlekete geri gittigimde teyzemin kizindan yardim istedim. Psikolojik olarak cöktum vicdan azabi hissettim hep. 2 hafta önce babaannemi kaybettim. Babaannemle ayni evde buyudum beraber yasiyorduk. Son aninda yaninda degildim cenazesine katilamadim. Özellikle babaannemin ölumundwn sonra artik ailemin yaninda yasamak istedigimi ya da en azindan 1 bucuk saatlik uzaklikta sehir var tayin kolay cikiyor orada yasamak istiyorum. Esimin memleketine ise 3 saatlik sehir. Esim ise israrla kendi memleketi diyor. 4 kardesler. Esimin memleketi bize 5 saat. Ve evlendikten sonra esimin aile yapisinin cok farkli oldugunu ogrendim. Cok birbirine baglilar kalabalik aileler. Ve birbirlerine surekli mudahale ediyorlar. Ataerkil yapilari var. Kultur farki var aramizda. Eltim surekli kendi ile kiyaslama ve laf sokma derdinde tatillerde gordugum halde. Kaynanam da baskin mudahaleci biri. Esime yapilanlari anlattigimda hep karsi tarafi savunuyor. Ve esimle cok sorunlarimiz vardi yeni yeni aile terapileri ile asmaya calisiyoruz. Esime ben cok taviz vermisim. Esimden siddet girdum burada konu acmistim hatta bosanma noktadina geldik. Yeni terapilerle normalesmeye basladik. Tayin zamani geldi aksam aglama krizine girdim. Kizacaksiniz haklisinoz biliyirum nisanliyken kabul etmeseydin diye haklisinoz. O zamanki aklimla simdiki aklum bir degildi. O zaman yasamadan her seyi demek kolaydi. Simdi esimin aile yapisi bnm ailemin yalniz olmasi yaslanmalari beni yoruyor. Ben esime illa bnm memlekette yasayalim demiyorum. Cunku mutsuz olacak bizimkiler kopuk aile yapilarimiz farkli uzulecek. Orta sehirde yasayalim diyorum.ben bunu derken onun bencillik yapip kendi memleketi diye tutturmadi yoruyor beni. Bu evliligi kurtarmak icin cok yoruldum. Asla siddeti affetmem dedim affettim. Kendi ellerimle aile terapisine goturdum tam her sey duzeliyor derken memleket cikti. Memleketinde ailesine mesafesine koyacagina bilsem beni kpruyacagina bilsem hadi deneyelim diuecegim. Ama yapmaz onlar saka yapan olur ben alingan yanlis anlayan. Sureklu akraba ziyareti birbirine gitmeler. Ben bayramlarda bile kendi yalnizligimi hissediyorum. Napabilirim. Nasil ikna edebilirim. Lutfen beni kinamayin zamaninda siddet gordugu adam icin niye ugrasiyor halen demeyin.
Tayinciymişsnz memursunuz sanırım kendi ayaklarınız üstünde durabilirsnz neden çekiyosunuz ki bu adamı çaresizde degilsinz

Bu kadar şiddet şu bu, olaydan sonra artık resti çekemez de eşinizin memleketine giderseniz mutsuz bir hayat sizi bekliyor. Kimseyi kaybetmekten korkmayın, affetmeyin, resti çekin. Ya giderse demeyin bırakın gitsin, isterse boşansın. Karşılıklı istekler ve beklentiler gerçekleştikçe mutlu ilişkiler olur. Tek taraflı fedakarlık ve boyun eğmelerle olmaz. Erkekler her dediğini yapan, kabul eden, kendi sınırlarını çizmeyen kadınlara güzel muamele etmiyor.

Bütün yorumları okuyarak geldim.

Sanırım siz defalarca dayak yemişsiniz.

Eşiniz yeterki boşanmaya kalkmasın diye geri dönüp affetmişsiniz. Muhtemelen özür de dilemişsinizdir.

Sizi kınamıyorum. Ve fakat anlamıyorum da.

Ne soruyorsunuz bize tam olarak.

Ne diyelim. Gitme memleketine desek dayak yiyeceksiniz. O zaman da biz suçlu olacağız malum kocanız sizin nezdinizde asla ve kat a suçlu olamıyor..

Git desek gitmek istemiyorum diyeceksiniz.

E dayak yemek de istememişsinizdir. Ama yediniz.

Bunun da altından kalkarsınız.

Yalnız olmanızı ben de tavsiye etmem. Çünkü memleketinde daha çok dayak atacaktır. Hastanelik olursanız birileri olsun yanınızda.

Komşumuzun lise mezunu bir kızi vardı. Çapsızın tekiydi. Beni mühendis adam istiyor diye koştu evlendi. Adamı da hiç gözüm tutmadı zaten de...

Neyse... bu mühendis kadına önce uzun etek giy diye baski yaparken birdenbire döndü. Başını ac kolsuz bluz giy diye dayatmaya.

En son kızı dayaktan yoğun bakıma kaldırdılar. Ailesi 12 saatlik yoldan apar topar kızın yanina gittiler.

Bunu neden anlattım bilmiyorum. Allah kimseyi kimseye mecbur etmesin.

Hadi onun işi gücü mesleği yoktu. Peki siz?

Siz bu hayatı kendiniz tercih ettiniz. Ve tercih ettiğiniz şeyi yaşıyorsunuz.

Burda "kocam bana asla vuramaz" diyen kadınlar var ya? Onların kastettiği kocam bana vuramaz değil

Vurur ama sonra sonuçlarına katlanır demek istiyorlar.

Eşler birbirlerini tanırlar.

Eşiniz size her istediğini yapılabileceğini iyi biliyor.

Bunu siz de biliyorsunuz.

Ve biz de biliyoruz.

Bizim size cidden verebilecegimiz Bi sey yok. Size sizden başka düşman yok.

Necip fazilin dedigi gibi :" Allah sizi, sizden kurtarsın"
Şu kısmına bayıldım. Vurur ama sonuçlarına katlanır. Evlendiğimiz ilk yıl bizde kültür farklılıkları, yaşam tarzından evi çok inlettik. Bir defa üzerime gelir gibi oldu gel gel dedim gel bak sonra neler oluyor. Biliyordu o an kılıma dokunsa biteceğini. Sonrada yeltenmedi zaten. Birazda karşıdaki kişiye kendini tam ifade edememekle alakalı. Arkadaşın eşi dokununca başına gelecek bir şey olmadığını bildiği için rahat 😢

Ciddiye alacaklar şimdi bu yorumu.

Konuya gelince eşiniz sizi çok fazla sindirmiş, özgüven eksikliğinden düzgün karar veremiyorsunuz.
Aslında o adımı bir atsanız devamı çorap söküğü gibi gelecek ve daha mutlu olacaksınız.
Çoktan almışlar bile. Kızgın ve beğenmedim ifadesi gelmiş 🙈

sizin gibi örnek çok hayatta.

Eşinize ailesinin içinde rahat olmadığını, müdahalelerden, kıyastan rahatsız olduğunuzu, çok içli dışlı misafirlik istemediğinizi güzelce söyleyin. Kavga etmeden, sakince ve suçlamadan kimseyi.

Kendi aile ilişkinizi anlatıp o tarz ilişkiye alışkın olduğunuzu, bu kadar samimiyeti kaldıramadığınızı sevmediğinizi söyleyin.

Onların şehrine taşınırsanız dahi mesafe koyacağınızı söyleyin.

Diğer çözüm de kendi anne babanızı yanınıza getirmek olabilir. Zaten ilişkiler kopukmuş. Tek size ihtiyacları var.

Orta yolu bulmaya calisin. Iki aileye de yakin bir sehirde yasayin.
Bana oyle geliyor ki esin seni kandirmis. Once kendi memleketime gidelim sonra seninkine diyerek. Kendi memleketine gidince birdaha tayin falan istemez.
Sen evlenmeden once kabul etmistim diyorsun ama o da sozunu yiyecek emin ol. Kendi ailesini birakip senin memleketine gelir mi hic

Böyle bir durumda çok yakın bir tanıdığımız vardı.

Şiddet durumu yoktu ama adam sürekli ailesinin olduğu şehirde kalmak için diretiyordu.Kadını hizmetçi olarak kullanıyorlardı,adamın ailesi de kalabalık ve sosyokültürel seviyesi düşük bir aileydi.

Kadın en sonunda tayin dilekçesini ve boşanma dilekçesini kocasının önüne koydu.Hangisi işine gelirse onu seç diye.Şimdi taşındılar.Daha mutlular ama böyle tipler sorunlu oluyor.

Çocuğunuz var mı?Eğer yoksa bu adamı çekmeyin derim.Seven insan şiddet göstermez.Sizin mutluluğunuzu düşünen biri yok karşınızda.Yazık değil mi kendize,siz de sevip sevildiğiniz mutlu huzurlu bir yuvayı haketmiyor musunuz?Belki boşanıp başkasıyla tanışacaksınız çok mutlu olacaksınız?Kaybolan yıllar geri gelmez

Bu devirdekimse kimseyi çekmiyor artık.Silkelinin kendinize gelin sizi çok sindirmiş.

Sen de beni nisanliyken dovmuyordun (siddet gordugunuz halde evlenmediginizi umarak yaziyorum) ama evliyken dovdun demek ki nisanlilik doneminde verilen sozler gecerli degil diyerek uste cikin. Anlamiyorum ki nasil hic soz hakkiniz olmak evliliginizde? Kocam sorun cikarir, hayatta kabul etmez, nisanliyken kabul ettin der vs vs. Her cumleniz esinizin duygu ve davranislari ile ilgili. Cemre ne istiyor bu evlilikte hicbir ipucu yok.

Cemre ne olursa olsun evli kalmak istiyorsa, bosanmanin her turlu en kotu secenek oldugunu dusunuyorsa en azindan esinizin ustune gitmesin ve canini korusun. Esiniz hicbir ceza cekmemis yaptiklari dolayisiyla o yuzden hic sanmiyorum sihirli degnek degmiscesine siddetten vazgectigini.

Okurken canim acidi empati yaptim.Cekmeyin kardesim bu adamlari ya.Bir kadinin meslegi varsa parasini kazaniyorsa neden korkar ki.

Hepinize çok tesekkur ederim sagolun arkadaslar. Haklisiniz dediklerinizde. Benim bireysel özguven eksikligi icin de destek almam gerekiyor. Cift terapisinden sonra halende gormeye devam ediyoruz siddet gormedim . Ins bir daha da gormem. Gorursem bitmesi gerekiyor artik. Tayin konusunda da sonuna kadar direnecegim. Dualarinizi eksik etmeyin. Bazilariniz hak etmissin diye yazmis kirici olmayin biliyorum kizdiginoz icin yaziyorsunuz. Kizmakta da haklisiniz.

Canım ben zaten eşimin memleketinde yaşıyordum bana tutturdu annesinin evinin üstüne ev yaptırmışlar ben de orada oturacakmışım.Ben ve eşim öğretmeniz annesinin evi kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde.Köyün ne otobüsü ne minibüsü var çöp tenekesi bile yok.Dedim ki aynı ilçede yaşayalım ama ilçe merkezi olsun en azından sağımızda solumuzda bir market dükkan bir şey olsun.Çünkü babası arıcı bu da babama yardım ediyorum diye başka illere gidiyor 1 hafta 10 gün gelmiyor.Kıyametler koptu hakaretler şiddet aylarca karşılıklı kavga dövüş sonucunda tamam dedi sen nasıl istersen öyle olsun.Bir gün bir baktım arabanın bagajında bir poset var poşetin içine baktım ki benim altınlarım aklıma hemen banka hesabı geldi baktım 0 bakiye.Paraları çekip babasına vermiş altınları da kaçırırken yakalamış oldum.Anında babamı aradım bosanıyorum avukat bul dedim.1 ay içinde boşandık.Bu 1 ay içinde babam bana İstanbulda yıllardır oturduğumuz apartmandan bir ev tuttu oğlumu da aldım geldim.Sonra aynı apartmanda annemlerin yan dairesi satışa çıktı o daireyi satın aldım.Oğlumla beraber mutlu mesut yaşıyoruz şimdi.Yuva yıkma falan diyenler oluyor ama bir adam şiddete meylediyorsa bunun sonu kadının ölümüyle sonuçlanıyor genelde.Böyle insanı ödüllendirmemek lazım.Şiddet olmasaydı bu konuda bir yorum yapmazdım ama hamile halimle bu memleket ve aile yanında yaşamak yüzünden yerlerde sürüklenmiş bir kadın olarak söylüyorum bu adamlar değişmez.Bırak ne hali varsa görsün.Memurmuşsun gül gibi kafan rahat huzurlu geçinirsin.Yoksa psikolojinde bozuluyor hastalanıyorsun belli bir zaman sonra.Ben bu adam yüzünden obez oldum depresyona girdim sinir hastası oldum hatta bosandığımız dönemde tayin olduğum okulun adını hatırlayamayacak kadar kötüydüm.Hayatta en onemli şey huzur ve sağlık.Sen delirip o seni terkedeceğine son noktayı kendini bitirmeden sen koy bence

Canım ben zaten eşimin memleketinde yaşıyordum bana tutturdu annesinin evinin üstüne ev yaptırmışlar ben de orada oturacakmışım.Ben ve eşim öğretmeniz annesinin evi kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde.Köyün ne otobüsü ne minibüsü var çöp tenekesi bile yok.Dedim ki aynı ilçede yaşayalım ama ilçe merkezi olsun en azından sağımızda solumuzda bir market dükkan bir şey olsun.Çünkü babası arıcı bu da babama yardım ediyorum diye başka illere gidiyor 1 hafta 10 gün gelmiyor.Kıyametler koptu hakaretler şiddet aylarca karşılıklı kavga dövüş sonucunda tamam dedi sen nasıl istersen öyle olsun.Bir gün bir baktım arabanın bagajında bir poset var poşetin içine baktım ki benim altınlarım aklıma hemen banka hesabı geldi baktım 0 bakiye.Paraları çekip babasına vermiş altınları da kaçırırken yakalamış oldum.Anında babamı aradım bosanıyorum avukat bul dedim.1 ay içinde boşandık.Bu 1 ay içinde babam bana İstanbulda yıllardır oturduğumuz apartmandan bir ev tuttu oğlumu da aldım geldim.Sonra aynı apartmanda annemlerin yan dairesi satışa çıktı o daireyi satın aldım.Oğlumla beraber mutlu mesut yaşıyoruz şimdi.Yuva yıkma falan diyenler oluyor ama bir adam şiddete meylediyorsa bunun sonu kadının ölümüyle sonuçlanıyor genelde.Böyle insanı ödüllendirmemek lazım.Şiddet olmasaydı bu konuda bir yorum yapmazdım ama hamile halimle bu memleket ve aile yanında yaşamak yüzünden yerlerde sürüklenmiş bir kadın olarak söylüyorum bu adamlar değişmez.Bırak ne hali varsa görsün.Memurmuşsun gül gibi kafan rahat huzurlu geçinirsin.Yoksa psikolojinde bozuluyor hastalanıyorsun belli bir zaman sonra.Ben bu adam yüzünden obez oldum depresyona girdim sinir hastası oldum hatta bosandığımız dönemde tayin olduğum okulun adını hatırlayamayacak kadar kötüydüm.Hayatta en onemli şey huzur ve sağlık.Sen delirip o seni terkedeceğine son noktayı kendini bitirmeden sen koy bence
Paranin bir kısmını alabildiniz mi sonunda. Bu kadar çileden sonra aksi takdirde ödüllendirmiş gibi hisseder insan kendini.

Sonunda mutlu olmaniza çok sevindim. Sizde bardak dolmuş taşmış hatta ama sonunda kurtulmussunjz. Malesef bizde kadın ceker katlanir algisi var. Bu algi bizi mahvediyor iste.

Back
X