Eşin memleketinde yaşamak istemiyorum

Sizinle durumumuz benziyor.
Evlendigimde 1 yil esimin memleketinde yasadik. Tam sizin anlattığınız gibi bir aile yapilari var. Surekli ic ice olmalarindan illallah etmiştim.
1 sene sonunda benim universiteyi kazanmam vesilesi ile benim memleketime tasindik. 11 senedir benim memleketimde yasiyoruz. Esim baslarda okul bitince memlekete donucez kafasindaydi hep. Daha sonra bakti ki yazlari 3 haftaligina gittigimizde bile burada 1 senede etmedigimiz kavgayi ediyoruz gore gore vazgecti. Şimdi soranlara is cevrem burda 10 senelik emegimi cope atamam diyor.
Nerde cokluk orda b.kluk diye bir laf var. Ama esiniz pek anlayacak ya da dinleyecek gibi durmuyor.

Bütün yorumları okuyarak geldim.

Sanırım siz defalarca dayak yemişsiniz.

Eşiniz yeterki boşanmaya kalkmasın diye geri dönüp affetmişsiniz. Muhtemelen özür de dilemişsinizdir.

Sizi kınamıyorum. Ve fakat anlamıyorum da.

Ne soruyorsunuz bize tam olarak.

Ne diyelim. Gitme memleketine desek dayak yiyeceksiniz. O zaman da biz suçlu olacağız malum kocanız sizin nezdinizde asla ve kat a suçlu olamıyor..

Git desek gitmek istemiyorum diyeceksiniz.

E dayak yemek de istememişsinizdir. Ama yediniz.

Bunun da altından kalkarsınız.

Yalnız olmanızı ben de tavsiye etmem. Çünkü memleketinde daha çok dayak atacaktır. Hastanelik olursanız birileri olsun yanınızda.

Komşumuzun lise mezunu bir kızi vardı. Çapsızın tekiydi. Beni mühendis adam istiyor diye koştu evlendi. Adamı da hiç gözüm tutmadı zaten de...

Neyse... bu mühendis kadına önce uzun etek giy diye baski yaparken birdenbire döndü. Başını ac kolsuz bluz giy diye dayatmaya.

En son kızı dayaktan yoğun bakıma kaldırdılar. Ailesi 12 saatlik yoldan apar topar kızın yanina gittiler.

Bunu neden anlattım bilmiyorum. Allah kimseyi kimseye mecbur etmesin.

Hadi onun işi gücü mesleği yoktu. Peki siz?

Siz bu hayatı kendiniz tercih ettiniz. Ve tercih ettiğiniz şeyi yaşıyorsunuz.

Burda "kocam bana asla vuramaz" diyen kadınlar var ya? Onların kastettiği kocam bana vuramaz değil

Vurur ama sonra sonuçlarına katlanır demek istiyorlar.

Eşler birbirlerini tanırlar.

Eşiniz size her istediğini yapılabileceğini iyi biliyor.

Bunu siz de biliyorsunuz.

Ve biz de biliyoruz.

Bizim size cidden verebilecegimiz Bi sey yok. Size sizden başka düşman yok.

Necip fazilin dedigi gibi :" Allah sizi, sizden kurtarsın"

Bütün yorumları okuyarak geldim.

Sanırım siz defalarca dayak yemişsiniz.

Eşiniz yeterki boşanmaya kalkmasın diye geri dönüp affetmişsiniz. Muhtemelen özür de dilemişsinizdir.

Sizi kınamıyorum. Ve fakat anlamıyorum da.

Ne soruyorsunuz bize tam olarak.

Ne diyelim. Gitme memleketine desek dayak yiyeceksiniz. O zaman da biz suçlu olacağız malum kocanız sizin nezdinizde asla ve kat a suçlu olamıyor..

Git desek gitmek istemiyorum diyeceksiniz.

E dayak yemek de istememişsinizdir. Ama yediniz.

Bunun da altından kalkarsınız.

Yalnız olmanızı ben de tavsiye etmem. Çünkü memleketinde daha çok dayak atacaktır. Hastanelik olursanız birileri olsun yanınızda.

Komşumuzun lise mezunu bir kızi vardı. Çapsızın tekiydi. Beni mühendis adam istiyor diye koştu evlendi. Adamı da hiç gözüm tutmadı zaten de...

Neyse... bu mühendis kadına önce uzun etek giy diye baski yaparken birdenbire döndü. Başını ac kolsuz bluz giy diye dayatmaya.

En son kızı dayaktan yoğun bakıma kaldırdılar. Ailesi 12 saatlik yoldan apar topar kızın yanina gittiler.

Bunu neden anlattım bilmiyorum. Allah kimseyi kimseye mecbur etmesin.

Hadi onun işi gücü mesleği yoktu. Peki siz?

Siz bu hayatı kendiniz tercih ettiniz. Ve tercih ettiğiniz şeyi yaşıyorsunuz.

Burda "kocam bana asla vuramaz" diyen kadınlar var ya? Onların kastettiği kocam bana vuramaz değil

Vurur ama sonra sonuçlarına katlanır demek istiyorlar.

Eşler birbirlerini tanırlar.

Eşiniz size her istediğini yapılabileceğini iyi biliyor.

Bunu siz de biliyorsunuz.

Ve biz de biliyoruz.

Bizim size cidden verebilecegimiz Bi sey yok. Size sizden başka düşman yok.

Necip fazilin dedigi gibi :" Allah sizi, sizden kurtarsın"
Aynen öyle.
Kocası hem döverim hem boşarım diyor. Konu sahibi kimi affetmiş muamma.
Yine rest çeken kocası olacak.
Ya memlekete gelirsin ya boşarım diyecek
Konu sahibi de tıpış tıpış gidecek.

Üniversite mezunu, çalışan bir kadının bu kadar ezik, koca saplantılı olması sinir edici.

Aynen öyle.
Kocası hem döverim hem boşarım diyor. Konu sahibi kimi affetmiş muamma.
Yine rest çeken kocası olacak.
Ya memlekete gelirsin ya boşarım diyecek
Konu sahibi de tıpış tıpış gidecek.

Üniversite mezunu, çalışan bir kadının bu kadar ezik, koca saplantılı olması sinir edici.
Yani bu konuları okumakta benim moralimi bozan şey...

Dünyada birilerinin halen daha benim de koca saplantılı ve boşanmamak icin her şeye itaat eden biri olduğumu zannediyorlar.

Orta-doğu da erkekcilik sendromunu aşamıyoruz. Ben bunun altında kalıyorum.

Keşke okumasaydım yorumları. Enerjim ve modum düştü...

Burda okuduğum okulunda Allah belasını versin. Bi işe yaramadıktan sonra. Bize okul okumak diploma almak hiçbir şey kazandirmiyor..
Biz kocacıyiz da kocaci.

İyi günler. Eşimle ikimiz farklı memleketteniz. İkimiz de tayinciyimiz. İkimizin de memleketine 6 saatlik uzaklikta farkli sehirde yasiyoruz. Evlenmeden önce ikimizin memleketine yakin bir sehirde yasamak istedigimi soyledim. Esimde ikimizde gurbette olacagimiza once bnm memleketi yazalim sonra seninkine yazalim en azindan tatiller ikiye bolunmez tamamen yalnizlik olmaz deyip mantikli seyler soylemisti. Bana da olur gibi gelmisti. Evlendik 2 yil oldu. Cok sey degisti. Ben tek cocugum. Ailemin akraba iliskileri kopuk. Annem ameliyat oldu. Annemi ameliyatli haliyle yasadigim sehre getirdim kendi toparlayasiya kadar baktim. Memlekete geri gittigimde teyzemin kizindan yardim istedim. Psikolojik olarak cöktum vicdan azabi hissettim hep. 2 hafta önce babaannemi kaybettim. Babaannemle ayni evde buyudum beraber yasiyorduk. Son aninda yaninda degildim cenazesine katilamadim. Özellikle babaannemin ölumundwn sonra artik ailemin yaninda yasamak istedigimi ya da en azindan 1 bucuk saatlik uzaklikta sehir var tayin kolay cikiyor orada yasamak istiyorum. Esimin memleketine ise 3 saatlik sehir. Esim ise israrla kendi memleketi diyor. 4 kardesler. Esimin memleketi bize 5 saat. Ve evlendikten sonra esimin aile yapisinin cok farkli oldugunu ogrendim. Cok birbirine baglilar kalabalik aileler. Ve birbirlerine surekli mudahale ediyorlar. Ataerkil yapilari var. Kultur farki var aramizda. Eltim surekli kendi ile kiyaslama ve laf sokma derdinde tatillerde gordugum halde. Kaynanam da baskin mudahaleci biri. Esime yapilanlari anlattigimda hep karsi tarafi savunuyor. Ve esimle cok sorunlarimiz vardi yeni yeni aile terapileri ile asmaya calisiyoruz. Esime ben cok taviz vermisim. Esimden siddet girdum burada konu acmistim hatta bosanma noktadina geldik. Yeni terapilerle normalesmeye basladik. Tayin zamani geldi aksam aglama krizine girdim. Kizacaksiniz haklisinoz biliyirum nisanliyken kabul etmeseydin diye haklisinoz. O zamanki aklimla simdiki aklum bir degildi. O zaman yasamadan her seyi demek kolaydi. Simdi esimin aile yapisi bnm ailemin yalniz olmasi yaslanmalari beni yoruyor. Ben esime illa bnm memlekette yasayalim demiyorum. Cunku mutsuz olacak bizimkiler kopuk aile yapilarimiz farkli uzulecek. Orta sehirde yasayalim diyorum.ben bunu derken onun bencillik yapip kendi memleketi diye tutturmadi yoruyor beni. Bu evliligi kurtarmak icin cok yoruldum. Asla siddeti affetmem dedim affettim. Kendi ellerimle aile terapisine goturdum tam her sey duzeliyor derken memleket cikti. Memleketinde ailesine mesafesine koyacagina bilsem beni kpruyacagina bilsem hadi deneyelim diuecegim. Ama yapmaz onlar saka yapan olur ben alingan yanlis anlayan. Sureklu akraba ziyareti birbirine gitmeler. Ben bayramlarda bile kendi yalnizligimi hissediyorum. Napabilirim. Nasil ikna edebilirim. Lutfen beni kinamayin zamaninda siddet gordugu adam icin niye ugrasiyor halen demeyin.
Bu adam memleket diye bu kadar tutturuyorsa oradan sizin memleketinize kolay kolay tayin istemez. Zorunda kalırsa yine ailesine çok yakın bir şehre alır. Ayrıca evlilik öncesi bir şeyler planlanır ama bunlar anayasanın ilk 3 maddesi değil. Durumunun şartlarına göre değişebilir.

kaldı ki siz de kendi memleketime gideceğim diye tutturmuyorsunuz.Uzlaşmayan kocanız. Şiddeti bile sineye çekmişsiniz umarım bunda kararlı durursunuz.

Aman boşanma,kocasız kalma.Kocanın memleketine git hemen,yoksa seni boşar.Boşanmamak için her şeye evet demişsin,kabahat sende.Kocan gibi ahlaken gelişmemiş birçok erkek bu durumda kocan gibi davranır.Nasıl olsa bu kadın dediğim her şeyi yapıyor,dayağımı da yiyor,onu boşamayayım diye yalvarıyor.Bu arada önce kocanın memlketine tayin isterseniz orada ömür boyu kalırsınız,sanmıyorum kocanın 5-10 yıl sonra senin memletine gelmek isteyeceğini.Kendine acımıyorsan annene acı,ona bile hakaret etmiş kocan.

ben anlayamıyorum ya
koskoca memur olmuş insan.
neyse bir şey desem eşi kıymete binecek...

Ben zaten bnm memlekette yasayalim demiyorum. Orta sehir olsun diyorum en basindan beri
Hayir benim memleketim diyeceksiniz cunku sizi eziyor siddet uygulamis ve bunlari affetmissiniz.Daha fazla eziyet etmeyin kendinize.Ben olsam tayini ister ceker giderdim Evliligi kurtarmak isterse o da gelir.Insanin kendine yaptigini baska hic kimse yapamaz diye bir laf var ayni sizin durum.Ailenize uzuldum.

Kocanız sizin ezikliginizi o kadar iyi anlamış ki dediğiniz söylediğiniz hiçbirşeyin gözünde hükmü yok şu an.Yani benim memleketime gitmezsek bu iş biter deseniz bile işe yaramaz çünkü adam boşanmayacağınızı adı gibi biliyor .Lütfen kendinize biraz saygınız olsun .Kararlı olun net olun .En azından anneniz için yapın bunu.Elin manyaginin elinde oyuncak olun diye büyütüp okutmadi sizi.

Bence siz bosanmayi kafaniza koymussunuz sucluluk hissetmemek adina biseyler yazmissiniz..siddet varsa ve aile yapisi uymuyorsa daha niye katlaniyorsunuz...annenize uzuldum 9 ay tasi buyut gozun gibi bak sonra el oglu ne derse o olsun..olmaz oyle sizinde annenize borcunuz var bence annenize bakin vicdan azabi cekmeyin sonra..esinizde anlayis gostersin bir zahmet..durumunuz belli kendi ailesi onemli sizinki neden onemsiz olsun..ortada bir yeri bulun..illaki esinizin memleketi olmasin inanin cok cok yipranirsiniz.ayni memlekette olup farkli buyume ortamlarindaki esler bile birbirine katlanamiyorken isiniz cok zor..Allah yardimciniz olsun

Bence siz bosanmayi kafaniza koymussunuz sucluluk hissetmemek adina biseyler yazmissiniz..siddet varsa ve aile yapisi uymuyorsa daha niye katlaniyorsunuz... annenize uzuldum 9 ay tasi buyut gozun gibi bak sonra el oglu ne derse o olsun.. oyle sizinde annenize borcunuz var bence annenize bakin vicdan azabi cekmeyin sonra..esinizde anlayis gostersin bir zahmet..durumunuz belli kendi ailesi onemli sizinki neden onemsiz olsun..ortada bir yeri bulun..illaki esinizin memleketi olmasin inanin cok cok yipranirsiniz.ayni memlekette olup farkli buyume ortamlarindaki esler bile birbirine katlanamiyorken isiniz cok zor..Allah yardimciniz olsun
Ben de direkt konu sahibinin annesinin gozunden bakip cok uzuldum. Bir kizim var, okur meslek sahibi olursa kendini kurtarir insallah diyorum da baksana okumus meslek sahibi kadinlarimiz dayak yiyor kurtarmiyor kendini. Kinamiyorum da sadece saatlerdir yutkunuyorum canim aciyor cok.

Sen buradakilerini dinleme kocanı dinle git kacanın memleketine
Aile kolay kurulmuyor
Dayak atmış ama pişman olmuş işte
Şimdi iyiyse sorun yok
Bir kadının yanı kocasının yanıdır
Ciddiye alacaklar şimdi bu yorumu.

Konuya gelince eşiniz sizi çok fazla sindirmiş, özgüven eksikliğinden düzgün karar veremiyorsunuz.
Aslında o adımı bir atsanız devamı çorap söküğü gibi gelecek ve daha mutlu olacaksınız.

Back
X