Eşin memleketinde yaşamak istemiyorum

Canım ben zaten eşimin memleketinde yaşıyordum bana tutturdu annesinin evinin üstüne ev yaptırmışlar ben de orada oturacakmışım.Ben ve eşim öğretmeniz annesinin evi kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde.Köyün ne otobüsü ne minibüsü var çöp tenekesi bile yok.Dedim ki aynı ilçede yaşayalım ama ilçe merkezi olsun en azından sağımızda solumuzda bir market dükkan bir şey olsun.Çünkü babası arıcı bu da babama yardım ediyorum diye başka illere gidiyor 1 hafta 10 gün gelmiyor.Kıyametler koptu hakaretler şiddet aylarca karşılıklı kavga dövüş sonucunda tamam dedi sen nasıl istersen öyle olsun.Bir gün bir baktım arabanın bagajında bir poset var poşetin içine baktım ki benim altınlarım aklıma hemen banka hesabı geldi baktım 0 bakiye.Paraları çekip babasına vermiş altınları da kaçırırken yakalamış oldum.Anında babamı aradım bosanıyorum avukat bul dedim.1 ay içinde boşandık.Bu 1 ay içinde babam bana İstanbulda yıllardır oturduğumuz apartmandan bir ev tuttu oğlumu da aldım geldim.Sonra aynı apartmanda annemlerin yan dairesi satışa çıktı o daireyi satın aldım.Oğlumla beraber mutlu mesut yaşıyoruz şimdi.Yuva yıkma falan diyenler oluyor ama bir adam şiddete meylediyorsa bunun sonu kadının ölümüyle sonuçlanıyor genelde.Böyle insanı ödüllendirmemek lazım.Şiddet olmasaydı bu konuda bir yorum yapmazdım ama hamile halimle bu memleket ve aile yanında yaşamak yüzünden yerlerde sürüklenmiş bir kadın olarak söylüyorum bu adamlar değişmez.Bırak ne hali varsa görsün.Memurmuşsun gül gibi kafan rahat huzurlu geçinirsin.Yoksa psikolojinde bozuluyor hastalanıyorsun belli bir zaman sonra.Ben bu adam yüzünden obez oldum depresyona girdim sinir hastası oldum hatta bosandığımız dönemde tayin olduğum okulun adını hatırlayamayacak kadar kötüydüm.Hayatta en onemli şey huzur ve sağlık.Sen delirip o seni terkedeceğine son noktayı kendini bitirmeden sen koy bence
Çok üzüldüm yasadiklariniza.sonunda kurtulmussunuz ama cok sukur.duzeninizi kurmaniza cok sevindim. Bana dua edin Rabbim hakkimda hayirlisini versin. Psikoloji konusunda kesinlikle haklisiniz. Yillar ince okb konusunda destek almistim. Ara ara nuksediyor rahatsizligim. Belkide okb li gecmisim oldugu ucin mi affettim onu bilmiyorum. Bildigim tek sey asiei ozguven eksikligim var onu asmam lazim destekle. Devami gelecektir diye dusunuyorum.

Yaşamayın . Keşke bende biraz diretseydim gelmeseydim diyorum .Çok pişmanım .Dertleri,sıkıntıları,istekleri bitmiyor .Onların derdi sıkıntısı sizin sıkıntınız oluyor .Elinizden geleni yapın gitmemek için.En azından benim gibi neden hemen kabul ettim.Neden diretmedim diye keşke demezsiniz.

Ben inanamiyorum, sen in daha hala bu adamla evli oldugunu. Sen ilk konunda cok kötü seyler yazmissiniz kocanin yaptiklariniz. Cok siddet, kocamdan sana karsi ve sen de kocana karsi. Ben Sizin evliliginizde sevgi ve saygi göremiyorum. Bana sevdigim birisi bir defa El kaldirdiysa, Ben onun yanina girip yatamam ve onunla yasiyamam, cünkü güven gidiyor ve sevgi ölüyor.
Ama siz daha berabersiniz. Insallah, güzel günler in olur, sana cok diliyorum güzel bir yasam ve saygili es.

Hala bu adamla evli olduguna inanamıyorum. O kadar şiddet görüp nasıl affedebildin gerçekten merak ettiğim için soruyorum.şuan sana nasıl davranıyor pişman olup yanlışlarından döndü mü? Döndüysede nasıl hazmedebildin?

Canım ben zaten eşimin memleketinde yaşıyordum bana tutturdu annesinin evinin üstüne ev yaptırmışlar ben de orada oturacakmışım.Ben ve eşim öğretmeniz annesinin evi kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde.Köyün ne otobüsü ne minibüsü var çöp tenekesi bile yok.Dedim ki aynı ilçede yaşayalım ama ilçe merkezi olsun en azından sağımızda solumuzda bir market dükkan bir şey olsun.Çünkü babası arıcı bu da babama yardım ediyorum diye başka illere gidiyor 1 hafta 10 gün gelmiyor.Kıyametler koptu hakaretler şiddet aylarca karşılıklı kavga dövüş sonucunda tamam dedi sen nasıl istersen öyle olsun.Bir gün bir baktım arabanın bagajında bir poset var poşetin içine baktım ki benim altınlarım aklıma hemen banka hesabı geldi baktım 0 bakiye.Paraları çekip babasına vermiş altınları da kaçırırken yakalamış oldum.Anında babamı aradım bosanıyorum avukat bul dedim.1 ay içinde boşandık.Bu 1 ay içinde babam bana İstanbulda yıllardır oturduğumuz apartmandan bir ev tuttu oğlumu da aldım geldim.Sonra aynı apartmanda annemlerin yan dairesi satışa çıktı o daireyi satın aldım.Oğlumla beraber mutlu mesut yaşıyoruz şimdi.Yuva yıkma falan diyenler oluyor ama bir adam şiddete meylediyorsa bunun sonu kadının ölümüyle sonuçlanıyor genelde.Böyle insanı ödüllendirmemek lazım.Şiddet olmasaydı bu konuda bir yorum yapmazdım ama hamile halimle bu memleket ve aile yanında yaşamak yüzünden yerlerde sürüklenmiş bir kadın olarak söylüyorum bu adamlar değişmez.Bırak ne hali varsa görsün.Memurmuşsun gül gibi kafan rahat huzurlu geçinirsin.Yoksa psikolojinde bozuluyor hastalanıyorsun belli bir zaman sonra.Ben bu adam yüzünden obez oldum depresyona girdim sinir hastası oldum hatta bosandığımız dönemde tayin olduğum okulun adını hatırlayamayacak kadar kötüydüm.Hayatta en onemli şey huzur ve sağlık.Sen delirip o seni terkedeceğine son noktayı kendini bitirmeden sen koy bence
Çok kötü şeyler yaşamışsınız. 😔 Altın ve paralardan hakkınızı alabildiniz mi bari?

Ailenizin yanina tayin isteyin, cikarsa gidin.
Esiniz evliliginize sans vermek istiyorsa o da gelir orada denersiniz.

Zaren gelmezse de terapi merapi hic bir ise yaramayacak demektir. En temizinden bosanirsiniz.

Bu evlilikteki tek sorun eşinin memlekete gitmek istemesi yani
Yoksa mis gibi idare ediyordunuz.
O sana vuruyordu hakaret ediyordu annene laf söylüyordu gül gibi geçinip gidiyordunuz.
Ahh nereden çıktı bu memleket meselesi

Yani o kadar şeyi affetmişsiniz eltinin iki laf sokması kayınvalidenin otoriter tavrı mı sorun?
Memleketinede gidiverin adamın ne olacak?

Yok artık. Ne biçim insanmış Allahtan yakalamışsıniz. Sonra ne oldu peki eski eşiniz zorluk çıkarmadı mi ya da başka tepki vermedi mi? Şimdi ne yapıyor merak ettim yaptıklarına değdi mi

İyi günler. Eşimle ikimiz farklı memleketteniz. İkimiz de tayinciyimiz. İkimizin de memleketine 6 saatlik uzaklikta farkli sehirde yasiyoruz. Evlenmeden önce ikimizin memleketine yakin bir sehirde yasamak istedigimi soyledim. Esimde ikimizde gurbette olacagimiza once bnm memleketi yazalim sonra seninkine yazalim en azindan tatiller ikiye bolunmez tamamen yalnizlik olmaz deyip mantikli seyler soylemisti. Bana da olur gibi gelmisti. Evlendik 2 yil oldu. Cok sey degisti. Ben tek cocugum. Ailemin akraba iliskileri kopuk. Annem ameliyat oldu. Annemi ameliyatli haliyle yasadigim sehre getirdim kendi toparlayasiya kadar baktim. Memlekete geri gittigimde teyzemin kizindan yardim istedim. Psikolojik olarak cöktum vicdan azabi hissettim hep. 2 hafta önce babaannemi kaybettim. Babaannemle ayni evde buyudum beraber yasiyorduk. Son aninda yaninda degildim cenazesine katilamadim. Özellikle babaannemin ölumundwn sonra artik ailemin yaninda yasamak istedigimi ya da en azindan 1 bucuk saatlik uzaklikta sehir var tayin kolay cikiyor orada yasamak istiyorum. Esimin memleketine ise 3 saatlik sehir. Esim ise israrla kendi memleketi diyor. 4 kardesler. Esimin memleketi bize 5 saat. Ve evlendikten sonra esimin aile yapisinin cok farkli oldugunu ogrendim. Cok birbirine baglilar kalabalik aileler. Ve birbirlerine surekli mudahale ediyorlar. Ataerkil yapilari var. Kultur farki var aramizda. Eltim surekli kendi ile kiyaslama ve laf sokma derdinde tatillerde gordugum halde. Kaynanam da baskin mudahaleci biri. Esime yapilanlari anlattigimda hep karsi tarafi savunuyor. Ve esimle cok sorunlarimiz vardi yeni yeni aile terapileri ile asmaya calisiyoruz. Esime ben cok taviz vermisim. Esimden siddet girdum burada konu acmistim hatta bosanma noktadina geldik. Yeni terapilerle normalesmeye basladik. Tayin zamani geldi aksam aglama krizine girdim. Kizacaksiniz haklisinoz biliyirum nisanliyken kabul etmeseydin diye haklisinoz. O zamanki aklimla simdiki aklum bir degildi. O zaman yasamadan her seyi demek kolaydi. Simdi esimin aile yapisi bnm ailemin yalniz olmasi yaslanmalari beni yoruyor. Ben esime illa bnm memlekette yasayalim demiyorum. Cunku mutsuz olacak bizimkiler kopuk aile yapilarimiz farkli uzulecek. Orta sehirde yasayalim diyorum.ben bunu derken onun bencillik yapip kendi memleketi diye tutturmadi yoruyor beni. Bu evliligi kurtarmak icin cok yoruldum. Asla siddeti affetmem dedim affettim. Kendi ellerimle aile terapisine goturdum tam her sey duzeliyor derken memleket cikti. Memleketinde ailesine mesafesine koyacagina bilsem beni kpruyacagina bilsem hadi deneyelim diuecegim. Ama yapmaz onlar saka yapan olur ben alingan yanlis anlayan. Sureklu akraba ziyareti birbirine gitmeler. Ben bayramlarda bile kendi yalnizligimi hissediyorum. Napabilirim. Nasil ikna edebilirim. Lutfen beni kinamayin zamaninda siddet gordugu adam icin niye ugrasiyor halen demeyin.
Ne yani onun ki aile de sizin ki değil mi ?
Herşey sizin elinizde bizde evlendiğimizde şartım ne olursa olsun ailemin yanında olmaktı isterse on kardeşim olsun yine ailemi isterim kimse onlar gibi düşünmez insanı yanında olmaz sahip çıkmaz ve öyle de oldu yanıma tayin isteyip geldi siz tavrınızı koyun bazen tartışınca söyler senin için buralara geldim diye gelmeseydin derim Bu yaz Tayin isteyeceğim der beni sinir etmek için ama bilir ki eğer isterse bu iş biter devamı gelmez net olun bence

Son düzenleme:
Benim mesleğim yokken param pulum yokken Benzer durumları yaşayıp boşandım. Sizin mis gibi işiniz var yerinizde olsam hangi şehri istiyorsam oraya giderim. Kocan da ister gelir ister gelmez

Benim de eşimle benzer bir sorunum var. Eşim evlenmeden önce benim memleketime yerleşeceğimize söz verdi. Sonra başka sorunlar çıktı. Eşim önce benim memleketime tayin isteyelim puan falan toplayalım sonra seninkine gidelim dedi baştan olmaz dedim ama eşim iyi bir insan ve başka hiç sorunumuz yok o yüzden kabul ettim. Ama dedim 3 sene sonra tayin vakti gelince ben isterim tayinimi ister gel ister gelme dedim. Şimdilik kabul etti gibi ama sorun çıkarsa da boşanırım yapacak bir şey yok. Senin çocuğun falan yoksa bence şimdiden boşan şiddet falan da varmış böyle insanlar değişmez malesef.

Hepinize çok tesekkur ederim sagolun arkadaslar. Haklisiniz dediklerinizde. Benim bireysel özguven eksikligi icin de destek almam gerekiyor. Cift terapisinden sonra halende gormeye devam ediyoruz siddet gormedim . Ins bir daha da gormem. Gorursem bitmesi gerekiyor artik. Tayin konusunda da sonuna kadar direnecegim. Dualarinizi eksik etmeyin. Bazilariniz hak etmissin diye yazmis kirici olmayin biliyorum kizdiginoz icin yaziyorsunuz. Kizmakta da haklisiniz.
Ah nasıl üzüldüm bu konuya ve size.
Maaşınız var ve tek çocuksunuz. Ailenizin yanına gidin. Kararı ona bırakın. Gelirse devam eder etmezse de boşanırsınız. Ama kararlı durum.
En önemlisi tek bir tokat dahi atsa boşanın. Şiddeti normalleştirmiş. Yazık böyle bir adamla evli kalmayın ya.
Benim de evladım var, bazen krizler yaşıyoruz. Tutturmalar bağırmalar, gelip bana vuruyor vanım acıyor yine de sarılıyorum sakinleştiriyorum. Bu kadar kıyamadığım sabrettiğim evladımı biri gelip dövse sövse ağlatsa ben boşanmalarını isterdim. Anneciğinize babacığınıza yazık. Onlar için ayrılın kendinize değer vermiyorsanız dahi

Şiddete kesinlikle çok karşıyım her anlamda ayrıca anneme hakaret edecek o adamın karısı olacağim yok canım beni aşar ona da talakina da başlarım Allah yarattı demem doğduğuna pişman ederim elegüne rezil ederim insan içine çikarmam altı üstü bir koca dışarda çok var ne bu ya anneme hakaret edecek ben hâlâ ona sarılıp uyumasina izin verecem yok öyle yağma

Back
X