Eşin memleketinde yaşamak istemiyorum

Şiddet konusu hariç nasıl ki sen ailene yakın olmak istiyorsun eşin de ailesine yakın olmak istiyor. Sen evlatsan o da evlat. 4 kardeş olmaları bir şeyi değiştirmez. Çünkü her insanın bir tane anne babası var. O yüzden eşinin memleketine gitmek istemesi çok abes değil. En mantıklısı iki şehre yakın bir yer olsun.

Hepiniz haklisiniz. Ben hata ustune hata yaptim. Affettim. Kendime deger vermedim. Bu sefer gitmeyecegim. Hep bnm ittirmemle oldu. Bitmeyecekse o elini tasin altina koysun. Zaten oraya gidince bitecek ya da susul oturacagim. Beni dunyaya getiren benden baska kimsesi olmayan beni gercekten seven insanlari cok uzdum. Daha fazla uzmek istemiyorum. Tam tersini yazmaz benim memleketimi once. Nisanliyken dedigimi isitip isitip onume koyar. Ne deseniz haklisiniz. Rabbim sonumu hayretsin.

Ben zaten bnm memlekette yasayalim demiyorum. Orta sehir olsun diyorum en basindan beri

Eski konunuzu okudum şimdi. Şiddet gördüm affettim, terapi aldık iyiyiz deyince tek sefere mahsus bir şey zannettim. Evliliğin başından beri sürekli şiddet görmüşsünüz, ailenizin yanına dönmüşsünüz, adam boşanmakla tehdit edince kuzu kuzu dönmüşsünüz hatta yalvarmışsınız boşanmamak için neredeyse. Allah akıl fikir versin, gidin bence eşinizin memleketine, yoksa boşar falan sizi allah korusun.

Asla korkma çekinme onun gibi çok koca bulunur anne baba bulunmaz.

Ben zaten bnm memlekette yasayalim demiyorum. Orta sehir olsun diyorum en basindan beri
O zaman şundan istemiyorum bundan istemiyorum diye uzuuuuunnn uzunnnnnnn kendini anlatmak yerine KESINLIKLE ISTEMIYORUM BIR DAHA DA BU KONUYU ACMA. deyip kararlı olacaksın. Çünkü sen bir şeyleri öne sürdükçe eşin senin sebeplerini çürütüp seni ikna etmeye çalışacak

Kocasız yaşayamadığınıza göre? Eşinizin memleketine gidin de bari dayak yemeyin. Siz maaş kartınızı da eline vermişsinizdir. Ne güzel orda onun ailesini besler, onlardan çıkmaz, akşama da evinize dönebilirseniz, şiddete evinizde devam edersiniz. Sizde boşanacak göz yok çünkü. Bu yazdıklarım da yaşayacaklarınız. Sizi döven adam taşınma konusunda söylediklerinize ikna olacak mı zannediyorsunuz?

Evlilik illa sürmesi gereken birşey değil ki. İçinde mutlu değilseniz sürekli birşeyler için çabalıyorsanız nereye kadar eninde sonunda yorulacaksınız. Gözünüz seviyim kimse vazgeçilmez değil. 1 yıl üzülürsünüz maksimum. Gençsiniz paranız var sağlığınız yerinde şimdi gezip görmek yaşamak vakti. İstemediğiniz yerde istemediğiniz insanlarla yaşamak niye.

Nişanlıyken durumlar böyle değildi diyeceksiniz. Ailenle aynı şehire gelmem diyeceksiniz. Zaten muhtemelen bunu deyince sizi tehdit edecek, hatta maalesef belki şiddet bile göreceksiniz. Ama kendinizi neyse de ailenizi seviyorsanız sağlam durum biraz.

Bacım sen boşanma avukatı soracağına ne soruyorsun ya hu . Şiddet gören çok kişi konu açtı da arada görüyordu onlar seninki konuşsan saçını çekiyor bu nedir. Ne kadar düzelmiş olabilir. Hala gelecek için plan kuruyorsun da nerede yaşayacağınız mı sorun bu adamla . Ben sana söyleyeyim bir tek ailecek dövmeleri eksik kalmış, kocanın ailesinin yaşadığı yere git onu da yapsınlar belki aklın başına gelir. Ha bu araya bir çocuk şart mutlaka sokuştur iki ara bir derede ne yap et yap! Fırsat bulmuşsun çekip gideceğine kavga dövüşle ailenin yakınına mi götüreceksin bunu bir de . Allah akıl versin .

Daha yeni yeni birşeyler düzeliyorken oraya gitmek saçma olur. Zaten çok birbirlerine bağlı eş aileleri her zaman sorun yaratir

Dayak nasil affedilir sizin gibi akli basinda okuyup memur olmus kendi ayaklari üstünde duran birisi bile affediyor ah ah. Eşiniz her dediğini yapacağınızi biliyor, ama ne yapin ne edin kendi ailenize yakin yere tasinmaya bakin ilerde cok pisman olursunuz

Şiddet uyguladığında bile ondan vazgeçmemişsiniz, şimdi size her istediğini yaptırabileceğini düşünüyor ve haklı da yaptıracak. Onun memleketine tayin olacaksınız, orada huzursuz mutsuz olacaksınız bu döngü devam edecek

Sizi " talak hakları " muhabbetinizden hatırlıyorum. Adamı kaybetmemek için herşeyi yaparsınız. Şimdiki konuda öyle yani yapmanız gerekeni biliyorsunuz ama yapmıyorsunuz. Yapmayacaksınız, hala tayine nasıl ikna ederim diyorsunuz . Tayine ikna edemezsiniz , dayak yersiniz. Annenize bile dil uzatmış bu nasıl aşk inanın anlamıyorum. Göğsünüze taş basın cidden özledikçe kendinizi cimcikleyin ne bileyim ama kurtulun bu adamdan.

öncelikle ALLAH yardımcın olsun
Sizgibi yalnizligi sevene kalabalık ailezor
Hele anlayissiz civik kisilerse
Bende çekirdek ailede büyüdüm
Pek akrabamizda yoktu
Esimin ailesi tam tersi
Asiri samimiler yengelerini abla gibi görüyor
Yengeleri esimi ariyor surkeli sunu al bunu al diyor
Eğitim kultur seviyeleri de düşük
Hele abileri asiri değişikler
Evime geldimi talan ediyrolar
Bastan bende anlamadım degisikler
Esim nisanlanmada karistirtmadi bende oyle olacak sandim
Esimin ailesine 1.5 saat kendi annenlere 1saat uzakliktayim
Genelde ayda bir gideriz aileme ve oraya
Valla ben sik gitmemeye calisyorum
Esimle bende tartistim basta oda yavasyavas kabulleniyor
Eger dedim kabullenmezsen ayrilacagiz
Cekemem dedim
Normal insnalar olsa neyse
Anasi zaten vidvidvid emir veriyor
Diğerleri de degisik tuhaf gorusleri var
Resmiyet hakgetire
Oyuzden giderseniz de sik gitmeyin ancak o zaman tolere edilir

Eski konunuza şöyle bir göz attım. Annemin dediği gibi insanın kendine yaptığını 7 cihan bir araya gelse yapamazmis. Sizinki de o hesap.
Üzgünüm, sizin yerinizde olsam o koca müsveddesini önce ben bosar, sonrada adam tutup bir güzel dovdururdum. Ama sen ısrarla devam edeceksin, çok yazık...

İyi hoş güzel de eltiniz vs vs size kıyaslama yapıyorsa sizde yapın, laf sokan olursa sizde sokun. Eşinize bende şaka yapıyorum deyin.
Bu kadar pasif kalıp şikayet etmeyi de anlamıyorum.
Benimde başıma geldi ben ağlama krizine soktum karşımdakini hemde morarana kadar. Beni hararetli şikayet dahi edemedi o laf sayarken bende boş durmayacağım heralde...

Siz neden pasif kalıyorsunuz?
Sizde isteklerinizi eşiniz gibi ısrarlı söyleyin.
Baktınız olmuyor tayin konusu sizin vazgeçilmeziniz ille gitmem diyorsanızda boşanacaksınız başka yolu yok.

Herşey kabak gibi ortada, size el kadiran bı insanda unutmayın sizi pek saklamaz.

Ya dis gostereceksiniz ya da olmuyorsa gideceksiniz.

Kocanızdan nefret ettim.Kendisi 4 kardeş,siz tek çocuksunuz.Hala önce benim memleketime gidelim diyor.Bencilin önce gideni..Banlanmayacağımı bilsem neler yazmak istiyorum.

Ben sizin yerinizde olsam aileme yakın şehir değil direkt ailemin şehrine giderdim..Kocamın da niyeti varsa geçinmeye benimle gelir.Nişanlıyken kabul ettim diosunuz da kanınızla sözleşme imzalamadınız,fikrinizin değişmesi normal.Anneniz hastalanmış ,tek çocuksunuz,şartlar belli.

Kocanızdan şiddet görmüşsünüz, affetmişsiniz.Şimdi kendisi 4 kardeş olmasına rağmen bencilce sizi sürüklemeye çalışıyor şehrine..Siz neden illa evliliği kurtarmak için çaba gösteriosunuz anlamadım.Neden tek taraflı?? Bırakın eşiniz mücadele versin..Vermiyorsa da bitsin, bu kadar mı ölüyorsunuz aşkınızdan ?? Kendi ayaklarınızın üzerinde de duruosunuz. Boşanırsanız bunu başarısızlık olarak göreceğinizden midir bu çaba?? Yeminle anlamadım.Ağlaya ağlaya kocanızın peşinden giderseniz daha çok ağlarsınız söyleyim.Azıcık kendinize gelin.

Bazı kararlar ortak alınmalı kimse istemediği yerde zorla yaşatılamaz. Zaten eşinin istediği yerde bir süre yaşamışsınız şimdi de senin istediğin yer olmalı. Bence resti çek adam seni gerçekten seviyorsa evlilik devam etsin istiyorsa dediğini yapar

Çocuk da yok boşanın.
İlk etapta boşanmasanızda kendi memleketinize tayin çıkartın gelirse gelir, gelmezse de gider orada hayatınıza devam edersiniz.
Ama her şeyden önce bu adamdan bir dönem çocuk düşünmeyin derim.

Nişanlıyken tamam demişsiniz ama çok şey değişmiş o zamandan beri.şiddet var aile baskısı var elinizde mesleğiniz bir var bu kadar değersizleştirmeyin kendinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…