eşin olacak kişinin işi-mesleği ne kadar önemli...

o kadar doğru yazmışsınkii...zaten öenmli deil yazanlar bekarlar herhalde...ben üniv.mezunuyum eşim değil evlendiğimde ideallerim vardı müşavir olmak gibi...ama işinin yetersizliği nedeniyle hep maddi sıkıntı hep maddi sıkıntı ne ideal kaldı ne bişi sürünmekten başka birşey yapmadık yaşayamadık sonra bebeğimiz oldu işte o zaman benim bütün bakışım değişti...karakteri koy bir kenara araya kültür farkı giriyor bu defa içten içe mutsuz oluyorsun beklentilerin değişiyo ama karşındaki değişmiyor...sonra ailesi çok çok önemli kızlar sakın ailesiylemi evleniyorumki diyerek cahillik etmeyin resmen ailesiyle evleniyorsunuz...ben eşimin ailesine çok yakınım ve hayatımda görmediğim ne kadar garip şey varsa kendilerinde mevcut...bir yığın cahil insan aile olmayı becerememiş bir topluluk çıktı karşıma önce sindiriyordum ama çocuğum olunca değiştim sindiremiyorum herşeyleri batıyor her yaptıkları batıyor...ve şunu sölim size kendi anneninizin veya babanızın içine sinmeyen birşeyler varsa mutlaka sorun olarak çıkıyor karşınıza bunu ben yaşadım biz sevgiyle bakıyoruz çünkü onlar objektif bakıyorlar annemde eşimin karakteri için asla birşey sölemedi ama aradaki kültür farkının mesleğin ailesinin hep sorun olacağını biliyordu içine sinmiyordu bu evlilik ve oldu dedikleri...ayrıca ev kirasını ödeyemediğinizde ev sahibine gidipte kirayı ödeyemedim ama karakterim güzel dediğinizde işe yaramıyor tecrübeyle sabittir :)

aynen öyle cnm bencedeee sevgiiiii herseyin üstünde ama bazı seylerde uyusmalı kanımca

o kadar doğru yazmışsınkii...zaten öenmli deil yazanlar bekarlar herhalde...ben üniv.mezunuyum eşim değil evlendiğimde ideallerim vardı müşavir olmak gibi...ama işinin yetersizliği nedeniyle hep maddi sıkıntı hep maddi sıkıntı ne ideal kaldı ne bişi sürünmekten başka birşey yapmadık yaşayamadık sonra bebeğimiz oldu işte o zaman benim bütün bakışım değişti...karakteri koy bir kenara araya kültür farkı giriyor bu defa içten içe mutsuz oluyorsun beklentilerin değişiyo ama karşındaki değişmiyor...sonra ailesi çok çok önemli kızlar sakın ailesiylemi evleniyorumki diyerek cahillik etmeyin resmen ailesiyle evleniyorsunuz...ben eşimin ailesine çok yakınım ve hayatımda görmediğim ne kadar garip şey varsa kendilerinde mevcut...bir yığın cahil insan aile olmayı becerememiş bir topluluk çıktı karşıma önce sindiriyordum ama çocuğum olunca değiştim sindiremiyorum herşeyleri batıyor her yaptıkları batıyor...ve şunu sölim size kendi anneninizin veya babanızın içine sinmeyen birşeyler varsa mutlaka sorun olarak çıkıyor karşınıza bunu ben yaşadım biz sevgiyle bakıyoruz çünkü onlar objektif bakıyorlar annemde eşimin karakteri için asla birşey sölemedi ama aradaki kültür farkının mesleğin ailesinin hep sorun olacağını biliyordu içine sinmiyordu bu evlilik ve oldu dedikleri...ayrıca ev kirasını ödeyemediğinizde ev sahibine gidipte kirayı ödeyemedim ama karakterim güzel dediğinizde işe yaramıyor tecrübeyle sabittir :)

yazdıklarından çıkardığı yine karakter canım.sen ondan fazla maaş alıcaksın diye kendini düşük hissetmeside bi karakter meselsi bence.herkesin düşüncesi farklı tabi ama önce karakter.2bin 3bin maaş alan biri evine eşine ilgisiz dünkü çocuk gibi davranırsa burdada aldığı maaş önemli değil canım :34: mutluluklar canım :6:

Evlilikte maddiyat çok önemlidir. Masanın 4 ayağından biri. Bir ayak eksik olursa diğerleridde belli bir müddet dayanır. Maddi durum olmadıgından huzuru bozulup ayrılan çok insanlar biliyorum. Devir çok zor hergun doğalgaza, elektiriğe suya ekmeğe gıdaya ulaşıma zam geliyor... hayatın gerçeği şu ki evlilikte belli zamandan sonra aşkda geçiyor yerini sevgi ve mantıga bırakıyor. Mantığınla zamanla maddiyatın ne kadar önemli oldugunu anlıyorsun..

Mesela etrafındaki herkes yılda bir tatile gitse eşiyle ve sen hiç gidemesen bu bile belli zamandan sonra sorun olur... Bekara eş boşaması kolaydır derler az laf çok anlam.

yazdıklarından çıkardığı yine karakter canım.sen ondan fazla maaş alıcaksın diye kendini düşük hissetmeside bi karakter meselsi bence.herkesin düşüncesi farklı tabi ama önce karakter.2bin 3bin maaş alan biri evine eşine ilgisiz dünkü çocuk gibi davranırsa burdada aldığı maaş önemli değil canım :34: mutluluklar canım :6:

valla sana birşey söyliyeyimmi güzelim bir bütün olucak evleniceğin insan karakter önemsiz demedim asla diyemem böyle bir saçmalığı ama tek başına yeterli değil...sadece karakterlede yürümüyor evlilikler...karakteri sağlam işi gücü düzgün seni taşıyabilecek bir adam varsa karşında kaçırma...ama işi gücü düzgün derken yalılarda villalarda yaşa değil kastım hiç bir zaman o kadar yüksekten uçmadım uçmamda...ama gerçekçi basmak lazım yere evlilik öyle dışarıdan gözüktüğü gibi asla değil...

işi değil karakteri önemli bence.taşını sıksa suyunu çıkartır cinsten olması.çok iyi yerlerde çalışıp adam olamamış karaktersiz insanlar var sonuçta :34:

kişinin gelişimine ne kdr acık oldugu cok onemli gerçekten tasını sıkıp suyunu cıkaran tipler olurya o muthiş bişey ... bana denk gelmedi :1::1::1::1: uyy olsun kocamı cok seviyorum

düzenli bi işi olması önemli, ayrıca babamın evinde gördüğümden geri kalacaksam mutsuz olurum şahsen, biçok insanda mutsuz olur ama bunu kabul etmezler

bizde evlilik yoludna ilerliyoruz şu an ikimizde lisans bitirdik ben bide önlisans bitirdim.çok arkadaşımın sevgilileri bunları sorun ediyolar.kadın erkekten üstün olamazmış.ama sevdiğim tam tersine beni destekledi.ben diyorum ya ben evlenince çalışmıyım.kendisi diyo öle şey olmaz ailen seni ne emeklerle okuttu diplomalarla evde otur diyemi tabiki çalışıcaksın ailenede yardım ediceksin dedi.hatta 1 sene çalıştım işten çıkmak istediğimi söledim diye biraz tartıştık.bunları düşünen bi yapıda çok şükür sevdiğim:16:
o yüzden aldığı maaş önemli değil tadımız tuzumuz yerinde evlenincede böle olucağından adım gibi eminim :16::16:

bizde evlilik yoludna ilerliyoruz şu an ikimizde lisans bitirdik ben bide önlisans bitirdim.çok arkadaşımın sevgilileri bunları sorun ediyolar.kadın erkekten üstün olamazmış.ama sevdiğim tam tersine beni destekledi.ben diyorum ya ben evlenince çalışmıyım.kendisi diyo öle şey olmaz ailen seni ne emeklerle okuttu diplomalarla evde otur diyemi tabiki çalışıcaksın ailenede yardım ediceksin dedi.hatta 1 sene çalıştım işten çıkmak istediğimi söledim diye biraz tartıştık.bunları düşünen bi yapıda çok şükür sevdiğim:16:
o yüzden aldığı maaş önemli değil tadımız tuzumuz yerinde evlenincede böle olucağından adım gibi eminim :16::16:

allah mutlu etsin inşallah herzaman...utandırmasın...hayatta her zaman istisnalar vardır tabiki hepsi şöyle demedim kimseye ama birde tecrübeler var yaşadığımız sadece paylaştım...kimse sonuçta ayrılmak için yada mutusuz olmak için evlenmez...sana heeeeepppp mutluluklar canım benim...eşinle sevdiğinle...

Birinin işi sırf iyi diye hiç hoşlanmadıgınız omzuna yatınca hzuur duymadıgınız biriyle nasıl senelerce vakit geçirebilirki insan yaa:20: önemli olan çaba sarfetmesi gerçekten onda geleceğinizi görebilmeniz

Birinin işi sırf iyi diye hiç hoşlanmadıgınız omzuna yatınca hzuur duymadıgınız biriyle nasıl senelerce vakit geçirebilirki insan yaa:20: önemli olan çaba sarfetmesi gerçekten onda geleceğinizi görebilmeniz

aynı şeylerden bahsetmiyoruz lütfen konuyu saptırmayın...

sağlam bir işi olmalı

sonuçta klasik bir laf ama aşkta karın doyurmuyor hani.

saglam bir işi olmalı ama birde melegi olmalı insann kolunda bilezigi olmalı yani zor zamanlarda kullanabilsin

saglam bir işi olmalı ama birde melegi olmalı insann kolunda bilezigi olmalı yani zor zamanlarda kullanabilsin

Ne kazanırsa kazansın parasını ailesiyle paylaşan erkek evlenilecek erkektir.
Savurmayan geleceğini düşünen erkekle olmak önemli. :24:

aşk karın doyurmuyorsada ben aşk evliliği yaptım ve eşimi balıkcı sanıyordum yani ciddiyete bınınce ılıskımız ozaman gercek meslegını soylemıstı ,saftırık benı böyle denemek istemıs :47: :4:

bence de önemli. maddi boyutu var sigorta, maaş vs.
bir de sosyolojik boyutu var bence bazı insanlar mesleklerini evde de devam ettiriyorlar. ya da yaşanan sıkıntılar eve de yansıyor. çokta yorucu bir işinin olmasını istemem.

Mesleği de önemli, işi de, maaşı da , karakteri de... Oturduğu yer, ailesi herşey çok ama çok önemli. Her mesleğe saygım var ama alışmış olduğumda bir yaşam standardı var o yüzden bazı meslek gruplarıyla olmaz.

mesleki statü iş güç bunlar eşler arasında sorun olmuyo bizim içinde olmadı ama aileler iş ciddiye bindiği zaman işi en büyük sorun ediyo evini ve ailesini geçindirebilecek kadar bi maaşı olsun yeter bence en önemlisi yüksek maaş yada statü değil helalinden kazanıp onu evde ailenle birlikte mutlu bi şekilde yiyebilmektir

Back
X