Eşin vefatından sonra ne zaman yeni hayat başlar

Allah rahmet eylesin.O yaşlardaki erkekler böyle ya , başımda kadın olsun evi , beni evirip çevirsin diye kafasına yatan kadınla evleniyorlar.Herkesin yas süreci başka tabi.

Karısını çok çok seven adamlar genelde normal yaşantısına hemen dönemiyor, Yas süreçleri uzun oluyor. Onun dışında kalanların hepsi ister eşini kaybetmiş, ister ayrılmış olsun çok kısa sürede yeni eş veya sevgili bulma peşine düşüyorlar.Erkeklerin çoğu böyle.

Birini daha kanser etmek için mi

Ortada çocuk olsa onlar başıboş kalmasın aile sıcaklığında büyüsünler diye acele etmiş derdim. Çocuk yokmuş sanırım o bir yıllık süreçte eşini zaten gözden çıkarmış ve arayışa girmiş diye düşünürüm tabi gerçek duygularını bilemem. Ya da çok seviyordu da bir anda boşluğa mı düştü hemen acısını bastırmak için biriyle evlenmek istedi. Bilemedim insanlar çeşit çeşit

Yanlis anlamayin ama konu cok kotu bir konu , adama da tonla laf saydiriyorsunuz burada
Hayatta hicvbr sey disardan gozuktugu gibi degildir
Belki de adam esini sevmiyordu , bosanacakti ama kanser olunca birakamadi vefa duygusu agir basti ve son zamanlarinda kadini yanliz birakmadi , bunlarin hicbirini bilemeyiz
Binlerce kadinin oldugu bir platformda hic acilmamasi gereken bir konu , benim vicdanim elvermezdi burada bunu yazmak ve hayatina dair hicbir sey bilmedigimiz bir adama tonla hakaret ettirmek

Alt katımıza yaşlı tonton bir çift taşınmıştı. İkisi de 70'li yaslarindalardi. Çok tatlı iyi insanlar. Teyze sürekli hal hatır sorar bana yardımcı olmaya çalışır duasını eksik etmezdi. Benim oğlanı çok severdi vestiyerinde hep çikolatası hazır olurdu. Mide kanserinden kaybettik bir süre önce Allah rahmet eylesin. Amca hala ağlamaklı yad eder. Ömrüm onunla geçti onu kaybedeceğimi hiç düşünmemiştim ben önce ölürüm diye düşünürdüm benim daha çok hastalığım var nasıl alışırım bilmem dedi. Teyzeyi teshisten sonra bir yıl içinde kaybettik. Amca eşinin yaptığı gibi oğlumun çikolatasını hazırda tutar. Eşim onu çok severdi ben devam ettireceğim demişti bana. Bilmiyorum vefa böyle bir şey herhalde. Eş ölür ölmez yeni birini aramak değil sanırım.

Öleli 1 sene geçse aman 1 sene geçmiş hayatına bakmalı o da mutlu olsun derdim ama 6 ayda ne ara tanıştı ne ara ciddi karar aldı.Ben olsam yuzunu gormek istemezdim

Memlekette babamin arkadasi bir DR amca elim bir trafik kazasinda karisini ve cocugunu kaybetmisti. 2 ay sonra hemsiresiyle el ele gectiler onumuzden. Cok gecmeden de evlendiler zaten. Ki minik bi ilcede yasiyoruz. Kadin yapsa adi cikardi, erkek yapti şanı yürüdu. Herkesin kendi hayati...
Ben de olsam mesafeli olurdum

Erkekler için mezarlıkta başlıyor derler gerçekmiş

Bunun bir süresi var yok bana göre. Abim eşini kaybetti bir buçuk yıl kendine gelemedi diyebilirim.2 çocuğu olduğu için evlilik fikrine uzaktı 3 yıldan sonra sıcak bakmaya başladı.

Kuzeninizin yeni bir ilişkiye başlaması da onu kötü yapmaz. İç dünyasını da bilmiyoruz, sizlik bir durum zaten yok.

Bazı erkekler düzensiz yaşayamaz illa kendisini çekip çevirecek birini arar
Yalnız yaşamakta zor anıları üstüne üstüne gelir insanın
Belki de sevmiyordu eşini
Belki hastalık sürecinde yasını yaşadı
Bir de olgunluk çağında insanın ölüme bakışı başkalaşıyor, eskisi kadar hırpalanmıyorsunuz çünkü o zamana kadar çok değer verdiğiniz insanları kaybediyorsunuz
Eşimden önce ölürsem arkamdan perişan olsun istemem biliyor musunuz
Anlatmak istediğim ; insanların içini bilemeyiz, böyle bir şey için kimseyi kınamam, yaşarken eşini hoş tutmuş mu, hastalığında yanında olmuş mu, severek helalleşerek göndermiş mi bu dünyadan benim için iyi adamdır

Evlilik içi dinamiklerini bilmiyoruz ne yaşandı neler oldu bilmiyoruz. Olan ölene oldu hayat devam ediyor bir şekilde. Kimsenin yargılama hakkı yok diye düşünüyorum. Çocuk olsa daha farklı düşünürdüm muhtemelen ama çocuğu da yokmuş. Eminim o da kolay süreçler yaşamamıştır sınanmadığımız şeylerle ilgili çok ahkam kesmemek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…