Eşin vefatından sonra ne zaman yeni hayat başlar

Ölenle ölünmüyor bacım .hayat devam ediyor

Cocuk yok,elden ayaktan dusmemis daha genc. Tamam tabi evlenebilir, taşı bile yosun sarar fakat keske seneyi devriyesi bi gelseydi. Acisi ne ara dindi de baskasini buldu. Insan yeni birine hemen alisamaz,hayatina alamaz ki.. bana cok ters ve üzücü. Cok acele etmis.. belliki sevmemis.

Kınamak için açmadım sizde beni yargılıyorsunuz ,ben çok şaşkınım bence çok erken ,biraz ferahlamak istedim farklı bakış açıları istedim ,sanki adamı etiketlemilim gibi yargılamayın lütfen

45 yaşında çocuksuz bir bey ,kendi işinde gücünde
Belli bir duzene alışmış insanlar icin hayat kosusuturmacasi kolay değil özellikle erkekler icin düzenli ev hayatı önemli.Yani bence aşkından yanıp tutustugundan değil de yanına bir yaren bir hayat arkadaşı istiyor olması abesle iştigal bir durum değil ben normal karşıladım.6 ay evet bakılınca kısa bir süre ama belki onunda kendince haklı sebepleri var

Ölen öldüğü ile kaliyor iste..
Geri kalanlar icin hayat devam ediyor.
Iste boyle arkandan hemen birini bulup evlenmek istiyorlar aralari nasildi bilmiyorum tabi ama bu hayatta hic kimse icin ve hicbir sey icin uzulmeye degmez..

Adama toz kondurmamak için konu sahibini ne yargilamissiniz arkadas.
Erkek onun akrabasi neden yermeye çalışsın.
Yakın zamanda benim çok yakinimdan biri vefat etti ve eşi 8 ay içinde falan eve kadin getirdi.
Yaşayan gören bilir demek.
Konu sahibi kadına değer vermis ki adama bie şey demiyor kadının hatırasına üzülüyor.
Bu ara herkes konu sahiplerini yargilamak için yarışıyor heralde.
Sanki kadin hakaret etmiş adama nasıl evlenir demiş. Kadinin ici cız etmiş işte anlasiniza. Suçlamayın kadını.

Hayat arkadaşıni belirledikten sonra başina bir durum geldiğinde 6 ayda tekrar hayat arkadaşı bulunabiliyorsa baslayim öyle hayata
Erkek yapınca duzen istiyor oluyor kadın yapsa araniyormus demek ki heralde bu kısa sürede nasil buldu deniyor.
Valla dünya ne garip şey hele ki adalet hiç sorma.

Kınamak için açmadıysanız da gayet güzel kinadiniz
Sizce erkenmis,
Adamın protesto edilmesi gerektiğini düşünüyorsunuz,
Allah herkese vefalı eş versinmis...
45 yaşında adam.
25 değil
Belki de baba olmak istiyor? Belki de başka bir sey.. bize ne. Size ne. onemi de yok..

Arkadaşlar ,yorumlarınıza tşk ederim ,
Vefalı eş nasip etsin herkese ...
Açıkcası yıprandı hastalık vs 10 kilo vermiş kuzenim biş diyemiyorum yani
Valla ben böyle bir insanı etrafımda da istemem karısına kocasına değer vermeyen 6 ayda başkasını bulup evlenen bana mı değer verir

ben kanserle cebelleşip öldükten sonra 6 ay içinde birini bulup evlenecek kocamın başına hortlardım her gece
vefasız
allah uzak tutsun
kederlendim vallahi

Bu kişiden kişiye ilişkiden ilişkiye göredeğişir bence. Kimse kimsenin evliliğinin içeriğini suresini yaşananları hastalık süresini bilemez.
Herkesin kendi hayatı. Bu tiP bir durumda herkes insallah kendisi yaşadığında en uygun şekilde davranır diye düşünüyorum.

Bosandiktan sonra insan 2-3 senede anca kendine geliyor. Vefatta yas tutma daha uzun surer. Bazilari icin bir omur. Elbette olenle olunmuyor ama senesi bile gecmemisken insanin icini acitir. Erkekler niyeyse bekar kalamiyorlar. Illa onlarin cekip cevrilmeleri gerekir. Bu ne iyiniyet, bu ne guzel dunya. Niyeyse bu guzel dunya kadinlar icin gecerli degil.

Benim bir arkadaşımın babası memleketkerinde kuyumcuda bir amcaya rastlamış. Adam bilezikler seciyormuş. Sohbet etmeye başlayınca adam "hem hüzünlüyüm hem sevinçliyim şu anda. Esimin cenazesi için memlekete geldim. Ve şu anda yeni eşim olacak bayana bilezik seçiyorum" demiş. Bazı erkekler işte aynen böyle. Demek ki söz konusu beyefendi eşini hiç sevmemiş

Büyüklerimiz kadınlar cenazede böyle yürür, erkekler böyle yürür acaba kimi alsam diye derdi. Gerçek şu ki biz kadınlar kolay kolay atlatamıyoruz ancak erkekler hayatlarını bir an evvel rayına oturtma telaşına giriyor ne diyeyim hayat vay gidene

Hahaha bu duruma gülüyorum anca yahu evli olup burnu pislikten ayrilmayan, ickisi, kumari ,kari kizi olan adamlarin cekip cevrilmesi lazim amaağ diye üste cikarilmasi midemi bulandiyor.
Ah kadin ne zaman hakkettigin değeri bulacaksın

Sanki es sahibi olan tüm erkekler evinin kocasi cocuklarinin babasi gibi raya oturtcaklar onlar raya otursun.

Kişi yas evrelerini ne zaman tamamlarsa. Yani böyle bir durumda kişi, eşinin ölebileceği durumuyla daha erken yüzleşmiş, kendini hazırlamış ve evreleri daha kolay atlatmış olabilir. Belki hiç yas tutmamıştır bunu bilemeyiz. Kimi insanın yası da normalden uzun sürebiliyor. İnsan bir makine değil ki bunun belli süreleri olsun. İlla süre isterseniz ortalama 6 ay-1 yıl sürüyor genelde, yani iyileşme belirtileri gözlemleniyor. Ama sizin sorduğunuz sanırım ne kadar süre sonra evlenmesinin uygun olduğu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…