Eşin vefatından sonra ne zaman yeni hayat başlar

Boşa dememişler vayki ÖLENE
 
Çocuk yoksa bence evlenmesi normal. Bu durumda beklemesi için bir sebep yokki. Yaşıda 45 miş gençte değil karşısına her zaman istediği gibi birisi çıksın.
Malesef hayat akıyor ve bu yaşam içinde bizde değişen herşeye ayak uydurmak zorundayız. Altı ayda beklese onaltı ayda beklese eşi geri gelmeyecek neticede.
 
Maalesef erkekler kadınlar gibi değil. Duygusal açıdan bakmıyorlar olaya.

İki örnek vereyim.

Bir köylümüzün karısı vefat etmişti. Adam iki ay dolmadan yenisiyle evlenmişti.

Bir akrabamızın kızı da birkaç senelik evliydi. Üç yaşında bir kızı vardı. Kocası trafik kazası geçirip vefat etti. O sırada ikinci hamileliğini öğrendi. Onu da doğurdu. Ve kocamın üstüne asla evlenmicem dedi.
İki kızıda büyüdü. Liseli oldular. Dedeleri, kızına da torunlarına da gül gibi bakıyor.

Adam hemen evlenirken, kadın ömür boyu hayatına kimseyi sokmayacağına ant içti.

Kendi başımıza gelmeden belki de hiç anlamayacağız. Rabbim vermesin... Herkesin kendi hayatı nasıl isterlerse yaşasınlar.
 
6 ay çok çok erken. Vah gidene
 
Ya eşini kaybeden sonsuza kadar yas tutmasın tamam da, hangi ara yas tuttu, acısını yaşadı, biriyle tanışacak kadar kendine geldi de sonra da evlenme aşamasına geçti? İçim acıdı gerçekten. Eşine sevgisi, bağlılığı olan insanın yapabileceği şey değil bu. Yani herkes ne isterse yapar, karışamazsın tabi ama ben olsam gayet güzel dışlar, yüzüne de bakmam böyle tiplerin.
 
Öncelikle başınız sağolsun. Annem 2 senedir alışamadı. Birisi sorduğunda da hayatımı olabildiğince doldurup o acıyı düşünmemeye çalışıyorum diyor.
 
Yengemi kaybettikten 3 ay sonra dayımın yeni bir eş arayışında olduğunu duyduk.Hemde yengemin kız kardeşi ile görüşüyormuş.kendi baldızı.ne ayıp,ne acı. Kadın yapsa o.. oluyor erkek yapınca ihtiyaç. Ben şahsen eski sevgilimin yasını 5 sene tutmuş kadınım.6 ay nedir
 
Boyle konular bana hep Makber i yazan Abdülhak Hamit Tarhan'ı hatirlatiyor.Erkekler cenaze donüsü sacini taramaya baslar diye bi laf var halk arasinda.Boşuna söylenmese gerek.
o gercek değil ya adamın günahını alıyorlar yıllardır. İkinci evliliği 5-6 yıl sonrs yabancı bir kadınla
 
Sonsuza kadar yas tutmasin evet ama en az on yıllık bir evlilik gibi görünüyor. Adam eşinin ölümüne önceden hazırlamış kendini. Bana anormal geldi. Ne ara toparlandn ne ara buldun? Eminim siz daha üzgünsünuz ve atlatamadiniz.
 
Arkadaşlar ,yorumlarınıza tşk ederim ,
Vefalı eş nasip etsin herkese ...
Açıkcası yıprandı hastalık vs 10 kilo vermiş kuzenim biş diyemiyorum yani
 
Adamin yas donemi cok kisa surmus. Kadinlar icin bu sure cok daha uzun. Hangi ara tanisti, hangi ara evlenmeye karar verdi... Her ayrilik bir yravma getirir cunku... ama belli ki adam pek travma yaşamamış, hatta bu duruma kendini hazırlamış.
 
Ben çok yakın bir kız arkadaşımı kaybetmiştim uzun süre beraber gittiğimiz cafeye bile gidemedim bana ters geliyor ,bilmiyorum hayırlusı hakkında
 
Bir yakinimin arkadaşı birden rahatsızlanıp öldü. Kadın sürekli eşine sen tek başına yapamazsin olur da ben ölürsem hemen birini bul dermiş. Yakınım kızarmış kadına daha gençsin diye. Kadın öldükten bir kaç ay sonra kocası evlendi . Yakınım eve davet edildiğinde ben ne yapicagim sanki arkadasim kapıyı açacak diyordu. Şimdiki eşiyle arada görüşüyorlar. Yakınım zor alışti .
O her anlattığında bana garip gelmisti, kadının ailesi ne düşünüyor acaba diye bile düşünmüştüm. Hayat işte bazen gerçekten garip sürprizlerle karşılaştırıyor.
 
Bu ne hız ya,bir dur eşinin toprağı kurusun derdim.Kınamak istemiyorum ama gerçek seven insanın bu kadar çabuk yeni birini bulması garip geliyor bana.Bu kadar basit mi unutmak,hayatına devam etmek.Garip,karmaşık varlıklarız.
 
Ölenle ölunmüyor o yaşiyo bize göre erken ona göre zamani bilemeyiz ki birde yanliz yaşiyosa akşam olunca herkes kapısıni kapatiyo oda bi aile düzeni istiyodur ne yaşadiğini bilemeyiz karisini sağliğinda hoş tutmuş aldatmadiysa ben normal karşilarim tepki vermeyin açıkçasi başkasinin hayati başkasini da ilgilendirmez
 
Bence çok acimasiz yorumlar var.
Herkes kişisel algılıyor durumu.
Içlerinde ne yaşadıklarını bilemezsiniz.
Adamın ne hissettiğini, yeni sevgilisine yada vefat eden eşine ne anlam yüklediğini.
deepsimply
Hani endişelenip deseniz, Ben acele karar verdiğini düşünüyorum, kaybı atlatamadan yeni bir ilişkiye hazır olmadan şaşkınlıkla karar verdi vs, yine bir nebze.. ama resmen kınamak için konu açtınız, hoş değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…