eşine boyun eğen ev hanimlari

Meslek edinme gibi bir şansınız var mı? Çocuklar kaç yaşında?

hiç ilgisiz diyemem zorla da olsa çocuklarla oynar bazen hiç gezdiremsde diyemem arada takılırız ama o isterse :KK43: boyun eğmek bu işte kastım...benzinim yok gidemem dediğinde bizim için hayat odada o gün son bulmak zorunda . ben çocuklarımı elimden geldiğince bebek arabasına koyup yesillige falan çıkarıyorum onca işi. gücün arasında ama yinede ortada bir çaresizlik var
İşte zorla oynamıycak, çünkü o çocuklar ikinizin tabi ki ilgilenecek. Ben genelde yalnız olduğum için hasta olsam bile evin bi işini aksatmamaya çalışıyorsam çocuklarım için tabi ki eşim de fedakarlıklar yapcak.

Tabirleri bana hiç hoş gelmedi, arabanın benzinini bitirme, masraf çıkarma falan.. hanımına karşı biraz daha tatlı dilli olabilir diye düşünüyorum.

Size dese ki ya hayatım, durumlar bu ara biraz sıkışık idare eder misin beni biraz? Biliyorum farkındayım yoruldun, bunaldınız ama şartlarım rahat olsa sizi hiç üzer miyim diyerek karşılık verse siz yine böyle hissedecek misiniz acaba?

Eviniz kira mı?
Ama adam da ne yapsın?
Ev giderleri, faturalar, 4 kişilik mutfak masrafı, borç ödüyormuş ee ulke sartlarında tek maaşla bunları yapabilmesi bile iyi. Siz ekstralar kıyafetler, tatiller, çocuklara her ay oyuncaklar alabilmek, kendinize bakımlar yapabilmek istiyorsanız mecbur çalışacaksınız, ya da 30 bin maaş alan biriyle evlenecektiniz.
Hem meslek olmadan durumu iyi olmayan biriyle evlenmişsiniz, hem iki çocuk yapmışsınız hem de her şeyin mükemmel olmasını bekleyemezsiniz.
Neden tek çocukta kalıp 100 lira harçlıkla geçinmeye uğraşmakk yerine, çalışıp o çocugunuza en iyi şartları sunmaya çalışmadinız ki?
Tek çocuk olsa anneniz de kolay ilgilenirdi belki ya da kreş parası çok koymazdı ama bu şekilde çok zor.
Bazen tek çocuk yapınca bencillik oluyor diyorlar, ee siz şimdi iki çocuğun eğitim, sağlık, kılık kıyafet, kişisel gelişim, spor-kurs ihtiyaçlarını nasıl sağlayacaksınız, asıl bencillik bu değil mi?
Yani kusura bakmayın da hayat pembe hayallerle değil, aklı başında adımlarla sağlıklı ilerliyor, siz hiç sağlıklı adım atmamışsınız ki. Bari bu saatten sonra mantıklı adımlar atın.
peki ne yapayım bu saatten sonra ? yorumlara çok yazdım sartlarimi caresizligimi şuan da bana yol gösterin mesela ben ne yapayım çocuklara bakan yokki kims zorunda değil....kreşe eşim çocukları asla bırakmaya razı değil senelerdir bunun için mücadele ettim ...bari evdeyken okul okuyayaim diyorum evet maaş yetmiyor bunu da kwrsialamk zorunda değil ...tamam hata yaotim meslek olmadan evlendim ama şua. ben ne yapayım ?

Meslek edinme gibi bir şansınız var mı? Çocuklar kaç yaşında?
biri yeni doğan biri birinci sınıf online eğitim....peki sizin bildiğiniz biseyler varmı ?meslek okulları duydum bı ara ..lise mezunları bile gidip orda meslek okuyordu adını tam hatırlayamadım..bilginiz varmı ...

biri yeni doğan biri birinci sınıf online eğitim....peki sizin bildiğiniz biseyler varmı ?meslek okulları duydum bı ara ..lise mezunları bile gidip orda meslek okuyordu adını tam hatırlayamadım..bilginiz varmı ...
Maalesef bir bilgim yok :( çok üzüldüm umarım en kısa zamanda sorun çözülür

İşte zorla oynamıycak, çünkü o çocuklar ikinizin tabi ki ilgilenecek. Ben genelde yalnız olduğum için hasta olsam bile evin bi işini aksatmamaya çalışıyorsam çocuklarım için tabi ki eşim de fedakarlıklar yapcak.

Tabirleri bana hiç hoş gelmedi, arabanın benzinini bitirme, masraf çıkarma falan.. hanımına karşı biraz daha tatlı dilli olabilir diye düşünüyorum.

Size dese ki ya hayatım, durumlar bu ara biraz sıkışık idare eder misin beni biraz? Biliyorum farkındayım yoruldun, bunaldınız ama şartlarım rahat olsa sizi hiç üzer miyim diyerek karşılık verse siz yine böyle hissedecek misiniz acaba?
tabirleri herzaman öyle değil...yeri gelir öyle tatlı konuşur bende mecbur tamam benzin kısıtlıysa yakasına yapiscak halim yok der susarım bazende ise gidecem sabah boş boş ne gezevez gibi der ...her ikisi durumdada yine boyun eğen ben ölüyorum ...öğrenilmiş çaresizlik miydi bunun adı psikolojide

ya birazda maddi durumumuz zar zor gidiyor kimseye muhtaç degiliz sadece ona sukredip dururum hep..ama ekstra bişey yapma şansı yok işte ..okul okumak gibi ....sanmıyorum benim için ekstra çalışacağını ..keşke ben çalışsam da işte ona minnet etmesem ..çaresizlikten kastım bu...polislik sınavına gireyim dedim araştırdım 31 yasa girdim 30 yazmış sanırım sinir ...boy pos herşey tutuyordu çok uzuldum
örgü biliyo musunuz evden örgü örüp satın? çizim yapıyormuşsunuz ona devam edin. sizi anlıyorum istikrarlı para akışı olsun istiyorsunuz ama bi ucundan tutmalısınız hayatın. bi de eşinizin size böyle kaba davranmasının altında yatan bi sebep var mı? siz eşinize nasıl davranıyorsunuz hep atarlı giderli sinirli davranıyosanız belki o da misilleme yapıyodur. insan ilişkilerini değiştirmenin en kolay yollarından biri güler yüzdür mesela.

flortteki gibi olmuyor malum ..hosumuza gitmeyen durumlar olduğunda bekarken hemen ayrılık kararı alırdık trib atardık ulaşılmaz olurduk ..daha da kiymetliydik sanki...şimdi evlendik iki çocuk ve maddi özgürlükde yok...hayatımın en büyük hatssiydi meslek sahibi olmadan evlenmek..şimdi aşağılık bir şekilde tripte de olsam hoşuma gitmeyen davranışlar nedeniyle , yine yemek yapıyorum temizlik yapıyorum boynu eğik bir şekilde evde duruyorum..birikmiş milyon tane ihtiyaç , geliri olmayan bir kadın eşine kızgın olsada evde hizmetçi modunda mutsuz bir kadın...siz eşiniz sizi mutsuz ettiğinde kendinizi nasıl ozletirsiniz ? nasıl cezalandırır siniz ? nasıl güçlü kadın imajı verirsiniz bu şartlarda ? ..kendimi okadar çaresiz hissediyorum ki , ortada ihanet falan yok şimdilik ama ben bu ezik çaresiz halimden dolayı çok mutusuzm ..yenidoğan bebek online eğitimle okuma yazma öğrenmeye çalışan bana muhtaç olan iki yawrumu en güzel şekilde tek başıma büyütüyorum çok şükür , bu şartlarda ise girmem de mümkün değil ( en büyük hayalim çalışan anne olmaktı cocukalr elimi kolumu bağladı). ..neyse daha fazla uzatmayayım..eskisi gibi esijn gözünde nasıl ulaşılmaz olabilirim? siz bunu nasıl başarıyorsunuz. kavgadan sonra bile robot gibi yine rutin hizmetleri etmek aynı evde çaresizce durmak ...kendimi çok ezik hissediyorum...
çalışıyor olsanız ne değişecektiki. Maaşıniz var diye her tartışmada boşanma davasi açmazdınız sonuçta. Bence esinizle aranızda iletisim sorunu var. Sorunları konuşarak halletmeye bakın. Küsmek, trip atmak, cezalandirmak çözüm değil.

tabirleri herzaman öyle değil...yeri gelir öyle tatlı konuşur bende mecbur tamam benzin kısıtlıysa yakasına yapiscak halim yok der susarım bazende ise gidecem sabah boş boş ne gezevez gibi der ...her ikisi durumdada yine boyun eğen ben ölüyorum ...öğrenilmiş çaresizlik miydi bunun adı psikolojide
mesela bu iki cevap şekli varmış ya acaba siz de isterken farklı şekillerde mi istiyosunuz da ona göre farklı cevaplar alıyosunuz.

Tülay kök videoları izleyebilirsiniz ara sıra eş ilişkisinden falan bahsediyor, soru yollayabilirsiniz yanıtlıyor

Maalesef bir bilgim yok :KK43: çok üzüldüm umarım en kısa zamanda sorun çözülür
sgalikci olmayi çok istemiştim lisede puanım yetmemisti sağlık bölümlerine hemşirelik hele ,kafam pek almıyordu matematiği ağlayarak çalışırdım hemşire olmalıyım diye ..yinede pek tuttutamazdim bu sayısal işini...ya şuan bı şansım olsa bı sağlık oku gibi ya hayaller hayatlar işte neyse

sgalikci olmayi çok istemiştim lisede puanım yetmemisti sağlık bölümlerine hemşirelik hele ,kafam pek almıyordu matematiği ağlayarak çalışırdım hemşire olmalıyım diye ..yinede pek tuttutamazdim bu sayısal işini...ya şuan bı şansım olsa bı sağlık oku gibi ya hayaller hayatlar işte neyse
Aileniz arkanızda olmaz mı? Boşansanız elinize resmen daha çok para geçecek

Böyle diyenlere kızılıyor biliyorum ama evladın bir balon bile almayan adam baba olmamalıydı. İlerde o çocuklar başkalarında gördükleri ama sahip olamadıkları minicik bir şeyi bile acı hatıralarla anacaklar. Babam parası olduğu halde bize giyim ve kırtasiye namına bir şey almak istemedi. Biz çalışacak yaşa gelene kadar hep başkalarına özenerek büyüdük. Hiç spor ayakkabım olmadı mesela çocukken. Beden derslerine bile babetle giderdim. Şimdi bile nefret doluyor içim. Atandıktan sonra çok fazla ayakkabı aldım bu yüzden. Özendiğini ne varsa aldım. Pek çok şey uktedir içimde. Benim babam ve onun gibiler baba olmamalı. Bir balon almamak Ne büyük kötülük aslında. Keşke ikinci çocuğu yapmasaydınız. Bunu sizi kırmak için demiyorum. Ama çocuklara üzülüyorum
ik
Aileniz arkanızda olmaz mı? Boşansanız elinize resmen daha çok para geçecek
eylulcmre eylulcmre ailem onu hele babam okadar çok seviyorki şu evde yaşadıklarımı bilmiyorlar sinsi sinsi babamın kanına girdi ...oyuzden bosansam ailemle yaşamak istemem zaten olmaz annemle ve bekar kardeşimle anlasamam sigamam o eve çok zor bir durum ..

Size ayda 100TL mi veriyo :KK57: Kavga ettiğiniz bi günün sonunda kıyafetlerimi yıkandın mı diye soruyo bi de :olamaz: sizin çalışmamaktan ziyade insan ve yetişkin olarak varlık gösterememek gibi çok daha ciddi sorunlarınız var ve bunlar için "kendini özletmek ve ulaşılmaz olmak" gibi 18-25 yaş grubu erkeklerde işe yarayan yöntemleri bırakıp daha ciddi çözümler aramanız gerekiyor.

Bu arada konudan bağımsız soruyorum eşlerden sadece birinin çalıştığı durumlarda yani tek maaş giren evlerde bu maaş iki kişinin de ortak erişimi olan bi banka hesabına gitmiyo mu? Herkes bütçe dahilinde bu hesap üzerinden kendi iradesi ile harcama yapmıyo mu? Ya da ne bileyim çalışmayan eşe ek kart cıkartılıp ay sonunda o hesaptan ödenmiyo mu? Ciddi ciddi bütçeyi tamamen bi tarafa bırakıp karşı taraftan eline harçlık saymasını bekleme, harcama yapmak icin izin alma durumu var mı hala? Tabi istisnalara bakarsak ülkemiz bi cennet, her duruma uygun örnek var ama ben makul ve genel egilimi merak ediyorum.
Var tabi ki her türden örnekler. Mesela babaanem çalışmış fakat parayı hiç görmemiş. Bazen kızardı dedeme maaş alıyorum torunlarıma bile harçlık veremiyorum diye.. hadi onlar 90 yaş grubu fakat günümüzde böyle olan da çok.

Ben doktor olup ilkokul mezunu kocasının alkolünü çeken kadın da gördüm, karı koca doktor olup karısına ve çocuklarına dünyanın eziyetini edip dövüp psikolojilerini bozan ve üstüne parasını alan hanzo da gördüm. Sizi beni tedavi ediyor böyle aşağılıklar düşünebiliyor musunuz?

Ben evdeyim mesela ama eşim ilk günden beri kazandığını belli bir yere koyar, ordan istediğim kadar alırım. Ekstra verdikleri de olur sağolsun fakat durumumuz neyse ortadadır. Çok sıkıştığımız zamanlar da oldu, fakat o kendinde olmasa da bize verdi sağolsun. Ben evinden eşinden para sakınmayan adamların paralarının bereketli olduğuna ve işlerinin arttığına yaşayarak şahit oldum.

Burda yine önemli olan aile, eşim de ailesinden böyle gördüğü için doğrusunun bu olduğuna inanmış.

Ne alakası var ya eşiniz çalışıyor olabilir ama çocuklara ikiniz bakmak zorundasınız ikiniz yaptınız. Ne demek çocuklara bakmak zorunda rahatlığı ile uyuyan bir eş? Çok sinirlenirim böyle şeylere, bakın yine sinirlendim. Siz de desenize kendinize “o da benimle birlikte çocuklara bakmak zorunda, çocukların babalarına da ihtiyacı var” diye. Ya sizin bakış açınızda sorun var ya eşinizin ama ben anlamadım.
ilgileniyor ama en fazla bir saat ....bakın ben çekirdek çok severim.nesela geçen almıştım kendime :) üç haftadır oturup onu yiyemedim ama o her akşam yemektej sonra arada çocuklarla yalandan ilgilenir gibi yaparak koca paket kuru yemişleri i bitirdi hani daha nasıl anlatayim:)

Hep çalışan kadınlarmı değerli onların sorumlulukları daha çok 4 tane çoçuk büyütüm kendimi hiç bir zaman ezikde hissetmedim çalışmayıda hiç düşünmedim ben evimin hanımı çoçuklarımın annesi eşimin kralicesi oldum herzaman sizde kraliceliğinizi ilan edin çoçuklarınızı büyütmek en güzeli anneleriyle beraber sıcak güzel zamanlar geçiriyorlar kıymetini bilin bı güzel zamanların sağlıcakla kalın not eşinle inatlaşma iki gıdığından öp sular durulur
ozaman sizin maddi durumunuz da iyiydi ki bukadar mutlusuznuz :) aylık 100 TL ile idare etseydiniz evin kraliçesi olmazsınız pek bı nevi kul kedisine donusebilirdiniz;)

Eşimin kazandığı parada ikimizin ortak erişimi var. Bir şey almam gerekiyorsa alırım. İhityacım olduğunda isterim verir.
Yapı olarak çok harcamayı sevmem zaten insanlık hali bazı aylar giderler fazla oluyor mesel öyle durumlarda saçma sapan bir şeyi almak istiyorum diye tutturmam. Eşim de bugüne kadar istediğim şeylere hiç itiraz etmemiştr. Sanırım denge kurmak önemli burda.
Teşekkür ederim fikir verdiğiniz için. Ortak erişim konusu bence çok önemli. Merak ediyodum bu durumu.

Çalışmamak benim için bi seçenek değil ama empati yapmaya çalışıyorum; kişinin içinde bulunduğu acil bi durum sebebiyle anlık ihtiyaçları olabilir ve o an para istemeye fırsatı dahi olmayabilir mesela. Ya da konu sahibininki gibi kızgınlıktan, kırgınlıktan ya da tamamen canı istemediği için para istemek istemeyebilir. O nedenle eşine ulaşamasa ya da ulaşmak istemese de ortak oaraya ulaşabilmeli insan.

Ki kişisel fikrim yetişkin bi insan için para istemek eylemi zaten başlı başına yersiz ve gurur kırıcı. Evin gelirinden giderinden, o ay alınması ve ödenmesi zorunlu seylerden ve boşta olan paradan iki tarafın da haberi olur; boşta olan o para da eşit ve adil bi sekilde harcanır.

Yoksa harcalamaları dengeleme konusu zaten tek maaş için de geçerli çift maaş için de. Giderlerin arttığı dönemlerde lüksten fedakarlık etmek ve zorunlu masraflara yönelmek zaten iki tarafın da yapması gereken bi sey. Hep banacılıkla degil iki maas 10 maasla da ev gecindirilmez, iliski de yürümez.

Konu sahibinin aylık 100TL şokunu atlatamadım ama bi varlık gösterip sizinkine bencer bi paylaşım modelinde ısrar etmeli bence, cok daha adil ve verimli görünüyor.

Bunun sizin maddi gücünüzü elinize almanızla emin olun ilgisi yok. Kocayla alakalı bir durum. İster eğitimli olun ister eğitimsiz, ister yüksek maaşlı işiniz olsun ister ev hanımı, olay sizi her türlü kaybetmekten, Sizi incitmekten korkan erkeği bulmaktan geçiyor. Ne statüsü yüksek kadınlar gördük, duyduk evde dayak yiyen, kocasından hakaret işiten, değer görmeyen.. Malesef.

Teşekkür ederim fikir verdiğiniz için. Ortak erişim konusu bence çok önemli. Merak ediyodum bu durumu.

Çalışmamak benim için bi seçenek değil ama empati yapmaya çalışıyorum; kişinin içinde bulunduğu acil bi durum sebebiyle anlık ihtiyaçları olabilir ve o an para istemeye fırsatı dahi olmayabilir mesela. Ya da konu sahibininki gibi kızgınlıktan, kırgınlıktan ya da tamamen canı istemediği için para istemek istemeyebilir. O nedenle eşine ulaşamasa ya da ulaşmak istemese de ortak oaraya ulaşabilmeli insan.

Ki kişisel fikrim yetişkin bi insan için para istemek eylemi zaten başlı başına yersiz ve gurur kırıcı. Evin gelirinden giderinden, o ay alınması ve ödenmesi zorunlu seylerden ve boşta olan paradan iki tarafın da haberi olur; boşta olan o para da eşit ve adil bi sekilde harcanır.

Yoksa harcalamaları dengeleme konusu zaten tek maaş için de geçerli çift maaş için de. Giderlerin arttığı dönemlerde lüksten fedakarlık etmek ve zorunlu masraflara yönelmek zaten iki tarafın da yapması gereken bi sey. Hep banacılıkla degil iki maas 10 maasla da ev gecindirilmez, iliski de yürümez.

Konu sahibinin aylık 100TL şokunu atlatamadım ama bi varlık gösterip sizinkine bencer bi paylaşım modelinde ısrar etmeli bence, cok daha adil ve verimli görünüyor.
evin gelirinden arta kalan bir para yok aslında bizim ...benim maaştan hiç haberim yok evin bütün gelir gider tamamen onda ..arada gecikmelidir olsa hesabıma 100 TL yatırır peşine hemen msj gelir idareli harca , büyük cocugumiz için aniden bişe ihtiyaç olursa alırsın diye ...

Şöyle bir durum da var tabi. Kavga ettiğimiz, evlilik hali içinde birbirimize küstüğümüz zamanlarda ne o beni maddi olarak cezalandırır ne de ben evde üstüme düşen görevleri aksatırım. O ayrı o ayrı diye düşünürüz hep.
Konu sahibinin 100 tl meselesi kötü cidden üstelik çocuklar da var.

Back
X