Eşini eve bağlamanın taktiklerini alabilirmiyiz ?

Canım benim, Allah senden ve senin gibilerden razı olsun, hiç tanımadığım insanların hayır dualarıyla atlattım belki de o kötü günleri. Zaman zaman gecmişi hatırlasam da aşıyorum ve aşacağım inşallah.

Yazdıklarını da buradaki örnekleri de kararında uygulayacağım :)

Bizim annelerimiz ne kadar çok benziyor Lambrusco...

Babam zamanında eve girmezdi, şimdi evden çıkmıyor. Annem de gençken evde olmasını isterdi,
şimdi evden uzakta olmasını istiyor. İstedikleri ve aldıkları aynı zamana denk gelmedi ne yazık ki...

5 yıllkı evliyim 2 kızım var birde nisan ayında doğacak olan oğlum var ve kayınvalidemle oturuyorum artık yeni bir eve geçmek istiyorum eşimle konuyu konuştuğumuzda yeterli para yok kredi de çekemem çünkü sürekli işim yok diyor ne yapmam lazım ya bende artık rahat oturup kalkmak ist,yorum her işimi kendime göre yapmak istiyorum...

İşim yok diyor ama 3 tane cocuğu yapıyor

Y azamadan gecemiycem canim 5 seneye 3 cocuk nasil sigdirdin??bide kayinvalide ile kendinedemi acimadin??Devir degisti korunma yontemleri cok .bencede 3 cocukla hicbiryere cikma derim.sonra adami bir suru borca harca sokacan adam depresyona girip seni aldatacak yada terk edip gidecek bence otur oturdugun yerde..

kızlar size bi anımı anlatim:) gülün konuyla alakasız ama komik eşimle nişanlıyız daha ben bekar evinde kalıorum bana geldi oturduk kalktık falan bende herişimi kendim yaparım birazda güçlü kuvvetliyim eskiden tekvando falan yaptım lisedeyken erkeklerle bilek güreşi yapardım ve yenemediğim çok az insan vardı o kadar d,y,m mesela yurtta ranzamıkalkcak ben giderdim yardıma boyum kadar val,zleri tek başıma taşımışlığım var hatta arkadaşım taşınıodu hamallar gelmedi evinde bi problem çıktı çektayatının tekini bi erkek arkadaşla ben indirmiştim:)))))) neyse
konuya dönim eşimle nişanlıyız ben uyanık olcam güya herşeyi yapıorum ediorum diye atlamıcam olaya nazlancam birazda:) gayette iyi yapıodum ağır poşetmi var mesela ben o poşeti parmağımla kaldırıp fırlatıp atarım normalde ay taşıyamıorum of nası yapcam falan oda tai taşıyo kahramanlık yapıyo bana

neyse geldi işte bi gün bana bende balkonda halı sirkelemişim halıyıda sermemiştim daha ''hayatım şu halıyı serelimmi ben çekyatı kaldıramıorum falan diorum:)
yalan halbuki neyse oda yardım ediyo güya ugraştık ugraştık en son halı katlandı ben çekyatı kaldırcam oda katlanan yeri düzeltcek
benden çekyatı kaldıramıcamı beklio şimdi bende kendimi kaybettim tuttuğumla belime kadar kaldırmam bi oldu
bana bakıyo tuhaf tuhaf kaldırmışken camdan atsaydın bari hani kaldıramıodun dedi ben hala anlamıorum:O)
ha dedim çekyatı deli gücü geldi bana ondan kaldırdım dedim ondan beri inanmıyo benim bişe kaldıramıda ama hala ağır taşımazzz bide lisede bilek güreşi yaparkenki resimlerimi tekvando resimlerimi görmüştü:) ondan beri ben ay yapamıorum dedimde hayatta inanmaz:)

henüz evli değilim ama sevgilim evine çok bağlı
adam acayip evcimen
arkadaşları çağırır gitmez, yesin uyusun belgesel izlesin çalışsın bi de benim nazımı çeksin başka bişey bilmez

çok komik olmuş gerçekten

burda yazılanların aksine bence kadının kendi işini halletmesinin güçlü olmasının erkeğin gözünde oluşturduğu imaj kötü değil. tam tersine kadına daha fazla saygı duyar bence. her işimi kendim görürüm Allah'a çok şükür. becerikli olmanın kötü bir tarafı yok ki. niye kendimi zayıf göstermeye çalışayım?

ha bende çok ağır şeyleri kaldıramam, zayıf olduğum için. çekyatı tek başıma kaldıramam mesela gücüm yok. ama gücüm olsa hiç çekinmem valla. tam tersine bununla gurur duyarak yaparım bunu

bende kendini savunma tekniklerini öğrenmek isterdim. kadının erkekten daha fazla ihtiyacı var bu tarz derslere. toplumda cinsel taciz olaylarına biz daha fazla maruz kalıyoruz. güçlü olup kendimizi savunduğumuzda bakalım bir daha yaklaşabiliyor mu o sapıklar.

o yüzden en iyisi olduğun gibi davranmak. evliliğin başında benim de kafam karışmıştı bu konuda. eşime güçlü olduğunu mu hissettireyim yoksa hayatta şimdiye kadar olduğu gibi yine her işimi kendim mi yapayım? düşündüm..ve en iyisi kendim gibi olmak. kimseden birşey beklememek. bu şekilde ilgisini ilişki üzerinde tutarız bence. hem kendi için savaşabilen bir kadına erkeklerin saygısı ve ilgisi de daha fazla olur...

Evliliğin üç temeli var: sevgi,saygı, cinsellik. Biri eksik olursa çöküyor malesef yuvalar. Herşey de karşılıklı. Verdiğin kadar alıp, aldığın kadar vermezsen bir süre sonra taraflardan biri isyan bayrağını çeker.

Fazla şımartmak ya da ihmal etmek hiç iyi değil. Kararında olmalı. Bazen "ağam, paşam", bazen de "orda dur bakalım" demeli.

Herkesin farklı bir karakteri olduğu için genel şeyler söylemek zor. Mesela eşim evde pijama ya da eşofmanla yani rahat şeylerle gezilir diye işlemiş bilinçaltına. Ben makyaj yapıp güzel giyinince hoşuna gidiyor ama "hadi çıkar rahat bişiler giy" diyor 15 dakika sonra. Mecburen eşofmanla dolaşıyorum evde. Allahtan geceliklerime laf etmiyor, aksine bayılıyor

Ayrıca hiçbir erkek dünyanın en kötü varlıkları da olsa ailesinin eleştirilmesine tahammül edemiyor. Tecrübeyle sabit. Eşim ailesi bariz suçlu değilse "sen yanlış anlamışsındır, öyle demek istemedi" diyor, hata kabak gibi ortadaysa "yaa onlar cahil ve yaşlı, gül geç" diyor

Söylemeden geçemeyeceğim. Güçlü kadın aslında erkeği yorar, kendini ezik hissettirir. Çoğunlukla erkekler zayıf, kendine daha muhtaç kadınları sever. Kendini her ortamda kanıtlamak ister. Benim cins eşimse zayıf, ağlak kadınlardan nefret eder. Ağlayınca kaçıyor adam ya Güçlü olmamı, tek başıma işleri kotarabilmemi istiyor. Ben de dominant bir karakterim, yapabileceğim herşeyi kendim yaparım. Bu yüzden çok memnun. Ama ben taktik de yapıyorum. Evin içinde reisliğini ilan etmesine, gücünü göstermesine izin veriyorum. Bir şey yapacağım zaman ona mutlaka danışıyorum. BAzen "yapamıyorum, karar veremedim" ayaklarına da yatıyorum. Tüm sorumluluğu yüklenmek istemiyorum çünkü

Dediğim gibi çok genel geçer kural yok aslında ilişkilerde. Karşındakini çok iyi tanıyıp ona göre hareket etmek lazım sanırım

Son düzenleme:

güzel şeyler yazmışsın. senin eşinde benimki gibiymiş. aynı laflar...

ne çok güçlü nede beceriksiz olmak lazım. denge...

+++++++1
Söyleyecek çok bişey kalmamış zaten.

Benim eşimde gecelik giyince üşürsün böyle uyuma diyip duruyo gece üzerimi örtmek için kalkıyo kızıyo bide şaşkın
Annem bana erkekler kendilerini güçlü hissetmek ister, aglayan kadınlar onları çeker demişti ama bizde senden farklı değiliz. Sen çok güçlüsün, hiçbir kadında görmediğim bi güç var sende der. Bazen bu hoşuma gitsede onun bu lafına kapılıp onu ezebileceğimi düşünüyorum, güçlü olmam hoşuna gitsede kedi gibi omzunda uyumam onu daha mutlu ediyo eminim.

Çok teşekkür ederim cok açıklayıcı

benim eşim çok şey görmüş yaşamış biri .yaşı benden olgun bide .hiçbirşey yaşamadan evlenen biri değil .bende tam tersiyim .hayatıma tek giren erkek o oldu .onunla herşeyi tattım diyebilirim .eve bağlama takdiği diye birşey olduğunu sanmıyorum ama temiz bakımlı ılımlı olduktan sonra o insan sizi daha çok seviyor .ben eskide daha asi biriydim mesela biraz törpiledim davranışlarımı .eşim işten gelince fazla dırdır yapmıyorum o sinirlenince susuyorum ben sinirlenince o susar .zaten öyle büyük dertlerimiz yok çok şükür .temiz bakımlı karşılarım güzel sofrasını kurarım her gün çeşit çeşit yemek yaparım .evimi temiz tutarım hep .cinsellikte önemli tabi uyumlu olmak gerek .bu şekilde davranarak eşimin bana daha çok bağlandığını hissediyorum .çık dolaş arkadaşlarınla derim onu ble yapmıyor koşa koşa eve gelir işi btiince .bir kaç gün iş için dışarı çıksa yüz kere telefon eder .öyle biri .inşş hep böyle gider .

erkegi eve baglayan kadindir

eger evlilikte sevgi ve ask varsa evlilige bagli olur erkek zaten

ilgi cok önemli bana göre biz evliligimizde cocuk gibiyiz herkez kendince evlilikte sinirli özgürlüge sahiptir

baski altinda hissetmemeli erkek yoksa evlilikte bogulur

ben 2 senelik evliyim mersinde yasıyorum.esimle kaçarak evlendik üzerime o kadar fazla düşüyor ki bazen ben diyorum artık git arkadaşlarınla dışarı cık diye.herseyi beraber yapıyoruz dükkanımız var orada beraberiz evde aynı sekilde yemek temizlik camasır ütü hepsinde bana yardımcı oluyor bir kere demedi ki git sen yap ben yatıcam yada tv izlicem.bence erkeği eve bağlamanın yolu öncelikle onu anlamaktan geçiyor morali bozuksa üstüne gitme mutluysa mutluluğuna ortak ol oldu bitti =))

Erkekler şundan hoşlanırlar:

dışarda hanım hanımcık eşi oynayacaksınız, evde ise ateş bir kadını! Erkekler buna bayılırlar!

Evlilikte KADIN demek --> FEDAKARLIK demektir.

Mecburen evli bir bayan herzaman fedakar olmak zorunda dır, tabi bunun sınırlarıda vardır.
Çok ödün vermemek lazım, fakat başına buyrukta olmamak lazım. Hiç bir erkek yönetilmeyi sevmez.
O na bir işe yaradığını, evin reisi olduğunu hatırlatmak lazım. Yoksa senin bana ihtiyacın yok, herşeyi sen biliyorsun sen hallet deyip, kenara çekilirler.
Fakat bayanların görevi olduğu gibi erkeklerinde vardır. Sen senin görevlerini yerine getir, erkekte kendi görevlerini.
Birbirinizin işlerine burnunuzu sokmayın, fakat birbirinizden arkadaşcasına herzaman fikir alın.

Ama işte gelin görün ki bukadar da kolay olmuyor maalesef. Anlattıklarımıda birde ben uygulayabilsem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…