Eşini kankaları ile tatile göndermek neden garip karşılanıyor?

Eski sevgilimle ayrilmamiza neden olan kavgamizi anlatayim :) benim bigun canim aşırı iskembe corbasi istemisti cok da istahli biri degilimdir kirk yilda bir bisey derim her duyduguma da sümdüklenmem öyle. Neyse bunu sevgilime söyledim gitsem keske icmeye falan ama cok isim var bugun cikamiorum da birakip falan dedim telefonda. Bu hiii mii dedi gidelim demedi, bi kac saat sonra işten çıkınca aradim nerdesin diye ben hakanla polatliya işkembe corbasi icmeye geldim demez mi nasi kafamdan asagi kaynar sular indi anlatamam ki benim gitsem dedigim yer orasi sevdigim yer yani, cayyolundan bastin mi yarim saatte ordasin. Baktiginda bi sey yok erkek erkege corbaya icmeye gitmesinde normalde. Anlatabilio muyum :)
Gayet de haklı Bi sebep. Ben de olsam ayrılırım. 🤣

Yani yeri geldigi zaman insanlar kadınların ne kadar güçlü oldugunu kendi kendine yetebilecegi hakkında methiyeler diziyorlar ama burada 3 gün gidilecek Bi tatil aşırı abartıldı, zor bile olsa kendi kendime de çocuguma da yetebilirim
Kadınların her şeye yetebilecek olmasını savunurken ırgat gibi her şeyi üstlensinler, erkekler keyfine baksın demiyoruz. Evlilik sürüyorsa erkek de kadın kadar yük almalı.

Evliliği bazı insanlar daha zor hale getiriyor hiç takmayın. Arada güven varsa gider tabiiki. Bu yaz eşim de arkadaşlarıyla başbaşa toplanıp rakı içecekler. Bir gece o arkadaşlarıyla kalacak ben de oğlumla başka arkadaşımda kalacağım. Şimdiden plan yaptık. Hepimizin eski günlerdeki gibi arkadaşlarıyla başbaşa vakit geçirmeye hakkı var

Kadınların her şeye yetebilecek olmasını savunurken ırgat gibi her şeyi üstlensinler, erkekler keyfine baksın demiyoruz. Evlilik sürüyorsa erkek de kadın kadar yük almalı.
Alıyor zaten ben o boş gezip keyfine baksın demiyorum ki ama 1 yıl boyunca böyleyken 3 gün tatil de çok bişey degil

Evliliği bazı insanlar daha zor hale getiriyor hiç takmayın. Arada güven varsa gider tabiiki. Bu yaz eşim de arkadaşlarıyla başbaşa toplanıp rakı içecekler. Bir gece o arkadaşlarıyla kalacak ben de oğlumla başka arkadaşımda kalacağım. Şimdiden plan yaptık. Hepimizin eski günlerdeki gibi arkadaşlarıyla başbaşa vakit geçirmeye hakkı var
Bencede valla bazen insan özlüyor ne kadar harika Bi evlilik bile olsa insan eski zamanlarını anmak kısa süreliğine o günlere dönmekten mutlu olur ve bu pozitif durum ilişkiye de yansıyor bu demek degil ki evlilikten eşten bunaldıgımız için kaçıyor böyle ortamları seviyoruz zaten kaçan insan bunu her fırsatta yapar böyle nadir Bi durum olmaz öyle garip yorumlar geldi ki böyle düşünülmesi bana abartı geldi ilişkileri bu kadar zorlaştırmaya gerek yok bana göre

Eşim 3 yıldır asker arkadaşları ile tatile gitmek istiyor ama gidememişti ilk yıl maddi imkanımız yetmedi 2.yıl gidicem dedi sonra vazgeçti ailecek gitmeyi seçti baş başa oglumuz ile 3 kişi villada tatil yapmıştık bu yıl da maddi olarak imkanım olursa giderim demişti dün kesinleşti gidiyorlar.

Olay şu benim için gitmesinde problem yok gayet normal Bi durum, onun kafasını dagıtmaya ne kadar ihtiyacı oldugunu bildiğim için bunun iyi bir fırsat oldugunu düşünüyorum. zor Bi işi var ama çevremde kime eşim tatile gidecek desem sanki ben çok geniş biriymişim gibi yaptığım şey çok garip, saçmaymış gibi tepkiler alıyorum, ben olsam göndermem diyenler, eş tek tatile gönderilir mi diyenler falan herkes bu düşüncede.
bu bana garip geliyor yani neden böyle düşünüyor insanlar sizce yanlış bende mi. Benim düşünceme göre benim buna engel olmaya hakkım yok sonuçta evlendik diye eşimin bütün özgürlüğünü elinden almam gerekmiyor, böyle bireysel zamanları olması gerekir ikimiz içinde, ayrıca ilişkimize olumlu yansıdığını düşünüyorum çünkü o böyle arkadaş ortamı ile takılıp stresini attıgın da kısa dönem sanki bekarmış gibi vakit geçirdiginde daha mutlu bir insan oluyor ve bu mutluluk rahatlama ilişkimize olumlu yansıyor. eve geldigi zaman bana olan tavrından bunu anlıyorum bu yüzden dışarıda olduğunda aramam ki baskı hissetmesin arkadaşlarımlr beraberken napıyorsun neredesin diye sürekli aranıp sorulması benimde hoşuma gitmediği için bu konuda dikkat ederim ama bu tepkiler beni düşündürüyo yani sizce hata bende mi? Bu insanlar niye böyle düşünüyor? Siz olsanız ne yapardınız?
Umarım anlatmak istedigim şeyi anlatabilmişimdir. Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim

Eksik yazdıgım yerleri tamamlayım konu anlaşılması için daha önce maddi olarak uygunken bana tatil teklifi yapmıştı eşim ama ben hem hamilelik hem küçük çocukla uzun yol istemedigim için kabul etmemiştim şimdi kendisi de gittigi tatil 1.500 civarı Bi ücreti var emin değilim ama çadırda kalacaklar diye biliyorum daha önce sohbet arasında eşim söylemişti, kısaca durum bu konu çok karıştı yinede yazan herkese tekrar teşekkürler 😊😊
Tabiki de doğru olan ve evliliğinde sağlıklı ilerlemesi için yapılması gerekende bu. Garip bakanları hiiç takmıyorum yakınımda olsa kuzenimde olsa veriyorum cevaplarını ve nedense hepsine vereceğim çok cevap oluyor çünkü gereksiz kıskançlık, birbirlerine çirkince hakaret etmeler, saygısızlıklar diz boyu olunca kalıyorlar öyle :D Böyle eleştiride bulunlara asla iyi niyetli gözüyle bakmıyorum aksine ''neden bizde böyle olamıyoruz'' düşüncesi bence onları yiyip bitiriyor. Çünkü kolay kolay eşler birbirlerinin yaşam alanına saygı duymuyor. Bende kız arkadaşlarımla tatil yapmak isterim o da yapabilir. Aklınca aldatma olayını göz önünde bulunduruyorlar ama farkında değiller ki asıl en yakınlarındayken bunu rahatça yapmak isteyen yine yapıyor :)

Tabiki de doğru olan ve evliliğinde sağlıklı ilerlemesi için yapılması gerekende bu. Garip bakanları hiiç takmıyorum yakınımda olsa kuzenimde olsa veriyorum cevaplarını ve nedense hepsine vereceğim çok cevap oluyor çünkü gereksiz kıskançlık, birbirlerine çirkince hakaret etmeler, saygısızlıklar diz boyu olunca kalıyorlar öyle :KK70: Böyle eleştiride bulunlara asla iyi niyetli gözüyle bakmıyorum aksine ''neden bizde böyle olamıyoruz'' düşüncesi bence onları yiyip bitiriyor. Çünkü kolay kolay eşler birbirlerinin yaşam alanına saygı duymuyor. Bende kız arkadaşlarımla tatil yapmak isterim o da yapabilir. Aklınca aldatma olayını göz önünde bulunduruyorlar ama farkında değiller ki asıl en yakınlarındayken bunu rahatça yapmak isteyen yine yapıyor :)
Bende cevabımı verdim ben gönderiyorum dedim çekildim zaten ama garip geldi yani çogu insanın böyle söylemesi zaten konu açma sebebim de bu yani bunu anlamaya çalışıyorum neden olur gitmesi niye bu kadar garip geliyor diye bişey yapacak olsa her şekilde yapar önüne geçileceğini düşünmüyorum zaten.. ki öyle bişey olsa benim nasıl Bi tepki vercegimi biliyor zamanında şakasına beni sevmiyorsun dedigimde sevmediğimi gerçekten düşünsen durmazsın gidersin sen diyen birisi beni bildigi için, yaptı diyelim ben bişey kaybetmiş olmam.. bunu yapma sebebi benim onu tatile göndermem degil karakteri olur herkes kendi seçimleri sonucunu yaşar

Alıyor zaten ben o boş gezip keyfine baksın demiyorum ki ama 1 yıl boyunca böyleyken 3 gün tatil de çok bişey degil
Böyle düşünüyorsanız neden buraya konu açtınız ki? Eşiniz gitmek istiyor, siz bunu onaylıyorsunuz. Burada çoğunluk olumsuz baktığı için savunma pozisyonu oldu.

Evet hamileyim de hamilelik neden bu kadar abartılıyor dogal Bi süreç sonuçta ki bişey olsa ambulans var o olmasa karşı daire akrabam o olmasa ailesi aynı şehirde anında gelip seferber olurlar yani eşim beni öylece umursamadan bırakmıyor ki bu süreçten daha önce de geçtim hamilelik vs doguruyorum desem sezaryen olmadığı sürece dogum anına kadar atlar Bi uçaga gelir öyle 1 saatte gerçekleşen bişey degil sonuçta. Ben sizin gibi düşünmüyorum zaten herkes aynı düşünmek zorunda değil yorumunuz için teşekkür ederim
Nedense arkadaşları ile tatile gitmesinin sizin için aslında çok büyük sorun olduğunu düşündüm.
Ama öyle ama böyle diyerek bizi ikna etmeye çalışırken aslında kendiniiz buna ikna etmeye ihtiyacınız varmış gibi. Benim için çok normal derken bile bisürü bahane sıralıyorsunuz. Başkalarını anlamadığınızdan bahsedip duruyorsunuz. Bukadar rahat olan birisi başkasının neden neyi düşündüğünü umursamaz
Bu sizin için de dert olmasaydı konu açmazdınız çünkü başkalarının ne dediği sizi ilgilendirmezdi.
Herkesin fikri kendine doğru çünkü.
Biz eşimle iş icabı çok sık ayrı kalırız. Çocuklarda bizde buna alışgınız.
O yüzden tek başına arkadaşları ile tatile gitmesi benim için sorun olmaz bende çok giderim, ama ben hamileyken gitse gayetde sorun eder burnundan getiririm. Yanımda kimin olduğunun önemi yok nekadar güçlü olduğumun önemi yok.

Böyle düşünüyorsanız neden buraya konu açtınız ki? Eşiniz gitmek istiyor, siz bunu onaylıyorsunuz. Burada çoğunluk olumsuz baktığı için savunma pozisyonu oldu.
Neden böyle düşünüldüğünü merak ettim Bi an boşluguma geldi galiba yani herkes böyle söyleyince sanki yaptığım çok saçmaymış gibi bi kafa karışıklığı yaşadım

Nedense arkadaşları ile tatile gitmesinin sizin için aslında çok büyük sorun olduğunu düşündüm.
Ama öyle ama böyle diyerek bizi ikna etmeye çalışırken aslında kendiniiz buna ikna etmeye ihtiyacınız varmış gibi. Benim için çok normal derken bile bisürü bahane sıralıyorsunuz. Başkalarını anlamadığınızdan bahsedip duruyorsunuz. Bukadar rahat olan birisi başkasının neden neyi düşündüğünü umursamaz
Bu sizin için de dert olmasaydı konu açmazdınız çünkü başkalarının ne dediği sizi ilgilendirmezdi.
Herkesin fikri kendine doğru çünkü.
Biz eşimle iş icabı çok sık ayrı kalırız. Çocuklarda bizde buna alışgınız.
O yüzden tek başına arkadaşları ile tatile gitmesi benim için sorun olmaz bende çok giderim, ama ben hamileyken gitse gayetde sorun eder burnundan getiririm. Yanımda kimin olduğunun önemi yok nekadar güçlü olduğumun önemi yok.
İkna edilmeye ihtiyaç duymam rahatsız olsam zaten söylerim eşime gitme diye ki bunun için birçok bahanem de olur yazıldığı gibi hamileyim küçük çocuk vs vs sayar bu yüzden gitme derim

İkna edilmeye ihtiyaç duymam rahatsız olsam zaten söylerim eşime gitme diye ki bunun için birçok bahanem de olur yazıldığı gibi hamileyim küçük çocuk vs vs sayar bu yüzden gitme derim
İşte diyemiyorsunuz sorun orda.
Kendisinin bunu düşünüp gitmemesi gerektiğini düşünüyorsunuz
Ki doğru düşünüyorsunuz
Gitme dedikten sonra herkes der zaten
Kendisi benim eşim hamile evde küçük çocukla tek başına benim ne işim var arkadaşlarımla tatilde demesini istiyorsunuz
O demiyor sizde demediği için içden içe kızıp yoooo kızmıyorum gitsin tabii, benim için sorun değil diye içinizi soğutuyorsunuz.

Olay şu benim için gitmesinde problem yok gayet normal Bi durum, onun kafasını dagıtmaya ne kadar ihtiyacı oldugunu bildiğim için bunun iyi bir fırsat oldugunu düşünüyorum. zor Bi işi var ama çevremde kime eşim tatile gidecek desem sanki ben çok geniş biriymişim gibi yaptığım şey çok garip, saçmaymış gibi tepkiler alıyorum, ben olsam göndermem diyenler, eş tek tatile gönderilir mi diyenler falan herkes bu düşüncede.
bu bana garip geliyor yani neden böyle düşünüyor insanlar sizce yanlış bende mi
Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişir, bana göre eşimin arkadaşlarıyla tatile gitmesinde sorun yok, tek başına tatile mi gönderilir tepkisi verenler aldatır diye söylüyorsa, aldatmak insanın içinde olsun yeter ki, kaşla göz arasında işten eve dönerken bile aldatır, ki aldatan adamların çoğu aldatmak için şehir değiştirmiyor.

İşte diyemiyorsunuz sorun orda.
Kendisinin bunu düşünüp gitmemesi gerektiğini düşünüyorsunuz
Ki doğru düşünüyorsunuz
Gitme dedikten sonra herkes der zaten
Kendisi benim eşim hamile evde küçük çocukla tek başına benim ne işim var arkadaşlarımla tatilde demesini istiyorsunuz
O demiyor sizde demediği için içden içe kızıp yoooo kızmıyorum gitsin tabii, benim için sorun değil diye içinizi soğutuyorsunuz.
Ay yok ya hiç böyle düşünmedim gayet düz Bi insanımdır yani böyle düşünsem direk söylerim yüzüne öyle lafını sakınan biri degilim hatta genelde agzıma geleni söylüyor olmam problemdir 🤣 🤣 🤣

Ay yok ya hiç böyle düşünmedim gayet düz Bi insanımdır yani böyle düşünsem direk söylerim yüzüne öyle lafını sakınan biri degilim hatta genelde agzıma geleni söylüyor olmam problemdir 🤣 🤣 🤣
Yaw sorun ağzıma geleni söylerim değil
Herkes der bunu
kocama gitmeni istemiyorum diyemeyeceksem kime dicem?
Sorun söylemek değil, söyledikten sonra hala gidicem demesi zaten
Adam gitmesini istemiyorsunuz işte kabullenin, zor değil.
Ayrıca dediğim gibi haklısınızda

Yani yeri geldigi zaman insanlar kadınların ne kadar güçlü oldugunu kendi kendine yetebilecegi hakkında methiyeler diziyorlar ama burada 3 gün gidilecek Bi tatil aşırı abartıldı, zor bile olsa kendi kendime de çocuguma da yetebilirim

Bir yorumda eşinizin tatile gideceğini yazdığınız için , 14 sayfa boyunca insanlar sizin yorumunuzun üstüne konuşup eleştiri yapmıyor.

Size göre normal olduğunu düşündüğünüz bir durum için, konu açan sizsiniz.

İnsanlar da kendi tecrübelerini ve düşüncelerini paylaşıyorlar.

Eş sizin , çocuk sizin , yaşanan hamilelik sizin , harcanan para sizin bütçenizden , karar da sizin.

Back
X